مجلس شورای اسلامی با تعریف مصادیق مشاغل صنایع‌دستی، دولت را مکلف کرد تا نسبت به بیمه کردن تمامی قالیبافان و شاغلان صنایع دستی واجد شرایط (شناسنامه‌دار) اقدام کند.به گزارش خبرگزاری مهر، نمایندگان با تصویب ماده‌ای از طرح حمایت از هنرمندان صنایع‌دستی، مقرر کردند صنایع دستی ایران مجموعه‌ای از صنایع هنری است که با محوریت خلاقیت، ذوق و زیبایی‌شناسی با بهره‌گیری از مواد اولیه قابل دسترس تولید می‌شود و فرآیند ساخت و تولید محصول به صورت فردی یا گروهی، عمدتا با دست و با کمک ابزار مورد نیاز انجام می‌گیرد. رشته‌های صنایع‌دستی از قبیل نساجی سنتی، بافته‌های داری و غیر‌داری، پوشاک سنتی، کاشی سنتی، سفال و سرامیک، صنایع‌دستی چوبی و حصیری، صنایع‌دستی دریایی، صنایع‌دستی استخوان، رودوزی‌های سنتی، آبگینه، صنایع‌دستی کاغذی، طراحی و نقاشی سنتی، سازهای سنتی، میناکاری و پیشه‌های وابسته به گروه‌های یاد شده است. براساس تبصره این ماده، تشخیص مصادیق صنایع دستی و اشخاص فعال موضوع این ماده که فاقد بیمه تامین اجتماعی هستند، برخورداری از بیمه مذکور حسب مورد با سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و وزارت صنعت، معدن و تجارت است. همچنین به گزارش «ایرنا» براساس تبصره ذیل این ماده، در اجرای قانون فوق، عدم حضور در ساعت معین در محل کار نمی‌تواند در خصوص فرش و قالی مبنای قطع بیمه قرار گیرد و ارزیابی از سوی بازرسان سازمان صرفا براساس مساحت مذکور در ماده ۲ قانون فوق‌الذکر انجام می‌گیرد.

همچنین در تبصره دیگری مصوب شد دارندگان مجوز فعالیت موضوع قانون فوق از کلیه امتیازات و تعرفه‌های بخش صنعت در مورد حامل‌های انرژی، آب، برق و گاز برخوردار هستند. براساس این گزارش مصوب شد حمایت‌های موضوع این قانون با هماهنگی وزارت صنعت، معدن و تجارت و سایر دستگاه‌ها و تشکل‌های ذی‌ربط در مورد قالیبافی و بافندگی فرش اجرا ‌شود. بنابر گزارش «ایسنا»، این طرح در ابتدا شامل ۲۰ ماده بوده که در ویرایش آخر به ۱۴ ماده تقلیل یافته و هم‌اکنون دو ماده آن که شامل تعریف صنایع دستی و ساماندهی بیمه هنرمندان و صنعتگران می‌شود همراه با طرح کلی تصویب شدند. از محاسن این طرح این است که صدا و سیما مکلف می‌شود در برنامه‌های خود از صنایع دستی استفاده کند و ارائه تسهیلات به استادکاران صنایع دستی آسان‌تر می‌‎شود. همچنین در بندهای دیگری که قرار است طی روزهای آینده در مجلس بررسی شوند، به مسائل گمرکی و مالیات بر ارزش افزوده نیز اشاره شده که تصویب آن به جهش صنایع دستی کمک خواهد کرد.

به گزارش «دنیای اقتصاد» مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی پیش از بررسی این طرح در خانه ملت طی گزارشی با تاکید بر اینکه مورد توجه قرار گرفتن حوزه‌هایی که تا پیش از این کمتر دیده شده بودند، امری ممدوح است، تقویت و حمایت از صنایع دستی از منظرهای بازاریابی و فروش، حمایت مادی و معنوی نیروی انسانی، کاهش هزینه تمام‌شده تولید و تقویت تقاضای صنایع‌دستی را به عنوان نقاط قوت این ماده دانست. از سوی دیگر، مشخص نبودن تعاریف واژگان و بی‌نظمی ساختار طرح دو موردی بودند که مرکز پژوهش‌های مجلس از آنها به‌عنوان دو نقطه ضعف طرح حمایت از هنرمندان صنایع‌دستی نام برد.