پاسخ به یک کژتابی آماری
تفسیر معاون گردشگری کشور از وعده ایجاد ۴میلیون شغل
دنیای اقتصاد: درحالی که آمار رئیس جمهوری از ایجاد ۴میلیون اشتغال از طریق گردشگری هنوز دستمایه کمپینهای انتخاباتی است، معاون گردشگری کشور در این خصوص توضیحات بیشتری داده است. رئیس جمهور روحانی در سال ۹۲ و در جریان یک گفتوگوی انتخاباتی گفته بود: «ما ۳میلیون و ۲۰۰ هزار بیکار داریم و اگر تنها ۱۰ میلیون گردشگر وارد کشور شود، بیش از ۳/ ۱۳ میلیارد دلار درآمد ارزی و ۴میلیون شغل درست میشود؛ یعنی با یک حرکت صحیح در یک مساله اقتصادی و اجتماعی میتوانیم بیکاری را حل کنیم. »
حالا مرتضی رحمانی موحد در گفتوگو با «ایسنا» در این باره توضیح داده است: «اظهارات رئیسجمهور به سال ۹۲ مربوط میشود؛ سالی که برجام هنوز تصویب نشده و مشکلات جهانی کشورمان نیز بهویژه در حوزه اقتصاد، حل و مدیریت نشده بود.
دنیای اقتصاد: درحالی که آمار رئیس جمهوری از ایجاد ۴میلیون اشتغال از طریق گردشگری هنوز دستمایه کمپینهای انتخاباتی است، معاون گردشگری کشور در این خصوص توضیحات بیشتری داده است. رئیس جمهور روحانی در سال ۹۲ و در جریان یک گفتوگوی انتخاباتی گفته بود: «ما ۳میلیون و ۲۰۰ هزار بیکار داریم و اگر تنها ۱۰ میلیون گردشگر وارد کشور شود، بیش از ۳/ ۱۳ میلیارد دلار درآمد ارزی و ۴میلیون شغل درست میشود؛ یعنی با یک حرکت صحیح در یک مساله اقتصادی و اجتماعی میتوانیم بیکاری را حل کنیم.»
حالا مرتضی رحمانی موحد در گفتوگو با «ایسنا» در این باره توضیح داده است: «اظهارات رئیسجمهور به سال ۹۲ مربوط میشود؛ سالی که برجام هنوز تصویب نشده و مشکلات جهانی کشورمان نیز بهویژه در حوزه اقتصاد، حل و مدیریت نشده بود. آن زمان رئیسجمهوری یکی از شاخصها و اعتباراتی را که به اشتغالزایی منجر میشد توسعه گردشگری دانستند و گفتند اگر بر مبنا و پایه آن سال، ۱۰ میلیون گردشگر وارد شود، ۴میلیون شغل هم ایجاد میشود.» وی تاکید کرده است: «باید دقت کرد آن زمان، پایه گردشگران ورودی ایران ۴ میلیون و حرف بر سر اضافه شدن ۱۰ میلیون گردشگر دیگر بود که پیشنیازها و ضروریاتی داشت که اگر اتفاق میافتاد، ۱۰ میلیون گردشگر به کشور وارد میشد و خودکار شاهد رونق زیرساخت و کسبوکار میشدیم و به عدد منظور میرسیدیم.»
این مقام مسوول با بیان اینکه اگر رفت و آمد خارجیها بیشتر شود، مشاغل موجود احساس امنیت میکنند و در ادامه تکثیر میشوند، خاطرنشان کرد: «ولی اگر یأس، ناامیدی و کسادی ایجاد شود، مشاغل جاری هم از دست میرود.» به اعتقاد رحمانی موحد، شرایط در چهار سال گذشته دو حُسن داشت؛ نخست آنکه با سیاستِ در پیش گرفته، مشاغل موجود حفظ شدند و دیگر اینکه ضریب حضور مردم در مشاغل پایدار افزایش یافت. نمونه بارز آن در گردشگری، اقامتگاههای بومگردی هستند که ارتقا پیدا کردند.
وی با تاکید بر اینکه باید از مرکز آمار و حسابهای اقماری استفاده کنیم تا مشخص شود چقدر گردشگر به ایران وارد شده و به تناسب هر نفر چقدر هزینه کردهاند و کدام مناطق و بخشهای خدماتی را بیشتر تحت تاثیر قرار دادهاند، تصریح کرد: «اگر بودجه اجازه دهد، امسال با مرکز آمار قراردادی در این باره میبندیم تا علاوهبر حل مشکل آمار گردشگری، نتایج حرفها نیز مشخص شود.» معاون گردشگری کشور همچنین با ابراز خرسندی از توجه نشان دادن نامزدهای انتخابات ریاستجمهوری به موضوع گردشگری گفت: «طرح بحث گردشگری در مناظرهها نشان میدهد گردشگری دیگر عامل فساد، جاسوسی و نفوذ نیست و هر ۶ کاندیدای محترم تعارضی با موضوع گردشگری ندارند. همه افتخار میکنند گردشگریِ پررونقی داشته باشیم که عامل تولید، اشتغال و امید باشد.» رحمانی موحد در پایان یادآور شد: «برای همین میگوییم گردشگری را نباید سیاسی کرد تا مردم در بسترِ حرفهای، طعم آن را بچشند. بزرگترین خدمت دولت به گردشگری ایجاد همین ثبات بوده است.»
ارسال نظر