خیز صربستان و اسلوونی برای جذب گردشگران ایرانی
دنیای اقتصاد- شیما رئیسی: دو کشور اسلوونی و صربستان، با برگزاری رویدادی مشترک در تهران، نخستین گام خود را در جذب گردشگران ایرانی برداشتند. به گزارش «دنیای اقتصاد»، روز گذشته، نمایندگان ارشد دولتی و شرکتهای گردشگری اسلوونی و صربستان در دیدارهای دوجانبه و رو در رو با تور اپراتورها و دفاتر مسافرتی ایرانی، با معرفی کشورهای خود به عنوان مقاصدی نو، بر سر جزئیات مراودات گردشگری دو کشور به گفتوگو نشستند. در همین راستا، مدیر معاونت بازاریابی سازمان ملی گردشگری صربستان، ضمن معرفی کشور خود به عنوان مقصدی جذاب و دیدنی به خبرنگار ما گفت: «این برنامه، آغازگر سلسله برنامههای ما برای بازاریابی در ایران است.
دنیای اقتصاد- شیما رئیسی: دو کشور اسلوونی و صربستان، با برگزاری رویدادی مشترک در تهران، نخستین گام خود را در جذب گردشگران ایرانی برداشتند. به گزارش «دنیای اقتصاد»، روز گذشته، نمایندگان ارشد دولتی و شرکتهای گردشگری اسلوونی و صربستان در دیدارهای دوجانبه و رو در رو با تور اپراتورها و دفاتر مسافرتی ایرانی، با معرفی کشورهای خود به عنوان مقاصدی نو، بر سر جزئیات مراودات گردشگری دو کشور به گفتوگو نشستند. در همین راستا، مدیر معاونت بازاریابی سازمان ملی گردشگری صربستان، ضمن معرفی کشور خود به عنوان مقصدی جذاب و دیدنی به خبرنگار ما گفت: «این برنامه، آغازگر سلسله برنامههای ما برای بازاریابی در ایران است.» زوریکا جووانو افزود: «هدف ما این است که از طریق این کارگاه با رسانهها و فعالان گردشگری کشور شما به ویژه آژانسها و دفاتر خدمات مسافرتی ارتباط بگیریم و در نتیجه آن، گردشگران ایرانی بیشتری را برای سفر به صربستان جذب کنیم.» او در ادامه به برگزاری یک تور آشناسازی برای تورگردانان ایرانی در سال گذشته اشاره و دعوت از رسانهها برای بازدید از این کشور را در راس برنامههای بازاریابی سازمان متبوع خود در سال جاری عنوان کرد.
اخذ ویزا فقط با 5 دلار
مدیر معاونت بازاریابی سازمان ملی گردشگری صربستان، فراهم شدن امکان دریافت ویزای صربستان با پرداخت ۵ دلار و پس از گذشت دو هفته را از جمله دیگر اقداماتی برشمرد که دولت این کشور برای تسهیل سفر در نظر گرفته است. او البته تاکید کرد که این نوع از ویزا تنها به گردشگران گروهی تعلق خواهد گرفت. جووانو با تاکید بر اینکه گسترش روابط دوجانبه گردشگری میان ایران و صربستان مدنظر مقامات گردشگری این کشور است، اظهار کرد: «صربها به دیدن ایران و جاذبههای فرهنگی، تاریخی و سبکهای زندگی این کشور علاقهمندند و معتقدم که مردم ایران نیز از سفر به کشور ما استقبال خواهند کرد.»
این مقام گردشگری صرب که آمار دقیقی از میزان گردشگران ایرانی ورودی به کشورش و بالعکس، گردشگران صربی که ایران را به عنوان مقصد گردشگری خود انتخاب میکنند در اختیار نداشت، با بیان اینکه سالانه یکمیلیون نفر از هموطنانش کشور را برای سفر به مقاصد خارجی ترک میکنند، تعداد گردشگران ورودی به صربستان را یک میلیون و ۲۰۰ نفر عنوان کرد که غالبا از کشورهای همسایه صربستان به آنجا سفر میکنند. جووانو توجه به بازار گردشگری ایران را اتفاقی توصیف کرد که در نتیجه دعوت یکی از ایرلاینهای ترکیه شکل گرفته و در اینباره توضیح داد: «این شرکت هواپیمایی، برقراری پروازهای چارتر مستقیم از ایران به مقصد صربستان و اسلوونی را برنامهریزی کرده و به این ترتیب از بانیان اصلی برگزاری این دیدار دوجانبه بوده است.» وی همچنین نسبت به ورود خطوط هواپیمایی ایران و همکاری مشترک با خطوط هوایی صربستان اظهار علاقهمندی و ابراز کرد: «امیدواریم خطوط هواپیمایی ملی دو کشور بتوانند در جابهجایی گردشگران میان دو کشور نقشی فعال و اساسی داشته باشند.»
جووانو در پایان خاطرنشان کرد: «مقامات گردشگری و همچنین بخش خصوصی ایران نیز میتوانند با تبلیغات رسانهای چه به صورت چاپی و چه به صورت مجازی و همچنین گسترش روابط عمومی خود، که هر دو شیوه از روشهای ارزان و در عین حال اثرگذار تبلیغات هستند، کشور خود را به صربها معرفی کنند. آنها همچنین با برگزاری فمتور برای فعالان رسانهای و گردشگری صربستان، خواهند توانست گردشگران بسیاری را از کشور ما جذب کنند.» در حالی صربستان و اسلوونی، دو کشور کوچک و کم جمعیت اروپایی برای جذب گردشگران ایرانی خیز برداشته و با بهکارگیری شیوههای گوناگون تبلیغاتی و بازاریابی به دنبال تسخیر بازار مستعد گردشگری ایران هستند که فعالان گردشگری ایران از فعالیت کم نهاد متولی گردشگری ایران در امر بازاریابی گلایه کردهاند. به اعتقاد آنها، تبلیغات و بازاریابی و فراهم کردن زمینه حضور بخش خصوصی در بازارهای هدف گردشگری ایران، یکی از عمدهترین وظایف سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری و موثرترین راه در افزایش تعداد گردشگران ورودی به کشور است؛ وظایفی که در عمل محقق نشده و آمار گردشگران ورودی به ایران را در مقایسه با توان بالقوه این مقصد در جذب گردشگر در حدی نه چندان مطلوب نگه داشته است.
ارسال نظر