نخستین کنفرانس جهانی مقاصد هوشمند در اسپانیا برگزار شد
نسخه هوشمند جهانی برای مقاصد سفر
دنیای اقتصاد، امیر شاملویی: با پیشرفت گردشگری در سطح جهان و گسترش چشمگیر کاربرد اینترنت و گوشیهای هوشمند در دنیا، مفاهیم جدیدی در حوزه سفر و گردشگری به وجود آمده و این حوزه را نیازمند مسائل جدیدی کرده است که ناشی از افزایش نیاز به در دسترس بودن است. همانطور که از بررسی روندهای جهانی و گسترش تقاضای سفر به مقاصد عمده گردشگری مشخص است، گردشگران امروزی در جستوجوی مفاهیم تازه و نوینی هستند که با زندگی امروزی آنان سازگاری داشته باشد و علاوهبر آن بتوانند از ویژگیهای طبیعی، زیستمحیطی و اجتماعی و فرهنگی این مقاصد نیز به اندازه کافی بهرهمند شوند.
دنیای اقتصاد، امیر شاملویی: با پیشرفت گردشگری در سطح جهان و گسترش چشمگیر کاربرد اینترنت و گوشیهای هوشمند در دنیا، مفاهیم جدیدی در حوزه سفر و گردشگری به وجود آمده و این حوزه را نیازمند مسائل جدیدی کرده است که ناشی از افزایش نیاز به در دسترس بودن است. همانطور که از بررسی روندهای جهانی و گسترش تقاضای سفر به مقاصد عمده گردشگری مشخص است، گردشگران امروزی در جستوجوی مفاهیم تازه و نوینی هستند که با زندگی امروزی آنان سازگاری داشته باشد و علاوهبر آن بتوانند از ویژگیهای طبیعی، زیستمحیطی و اجتماعی و فرهنگی این مقاصد نیز به اندازه کافی بهرهمند شوند.
در همین حال، عدم درک صحیح از مقاصد گردشگری و ناکارآمدی آن با برخی نیازهای رو به رشد امروزی، موجب شده که مقاصد نتوانند بهطور کارآمد و کامل با توسعه صنایع جهانی و گسترش اینترنت همگام شوند. با این حال، به نظر میرسد در چند سال اخیر این شکاف در صنعت گردشگری به خوبی شناسایی شده و تلاشهایی در رفع ایرادهای آن صورت گرفته است. در این راستا سازمان جهانی گردشگری به متنوعسازی و توسعه محصولات این صنعت در کنار بازاریابی و ارتقای برنامهریزی برای توریسم، توجه به ایجاد ارزش افزوده و توسعه اقتصادی محلی، تقویت مشارکت عمومی- خصوصی نهادهای مختلف، برنامهریزی فیزیکی، توسعه استراتژیک و ارائه طرحهای برتر در زمینه سیاست گردشگری مقاصد مختلف پرداخته است. تازهترین تلاشها در این راستا را میتوان برگزاری کنفرانس جهانی در زمینه مقاصد هوشمند دانست که طی هفته جاری در اسپانیا برگزار شد و برای پر کردن خلأ موجود در زمینه صنعت گردشگری گامی جدی برداشت.
گام نخست در تبیین مقاصد هوشمند
نخستین کنفرانس جهانی سازمان جهانی گردشگری در مورد مقاصد هوشمند درحالی برگزار شد که اهداف مختلفی را در خصوص بهبود نوآوری در صنعت گردشگری دنبال میکرد. این کنفرانس که در تاریخ پانزدهم تا هفدهم فوریه سال ۲۰۱۷ در شهر مورسیای اسپانیا برگزار شده بود، بر جنبههای نوینی از حوزه سفر و گردشگری تاکید میکرد. از جمله نکات جالبی که در این سمینار وجود داشت، این بود که این بحثها در سطوح بالایی با گردآوری وزرای گردشگری از سراسر جهان و بحث در مورد چگونگی ساخت مقاصد هوشمند انجام میشد. در جریان این کنفرانس ۴ میزگرد در دو روز برگزار شدند که ۳ میزگرد در این نشست در روز نخست انجام شد و یک میزگرد نیز در روز دوم صورت گرفت. در نخستین روز، میزگرد اول مربوط به اولویتهای سیستم گردشگری هوشمند و کارآیی ناشی از دانش، پرداختن به چالشهای مربوط به در دسترس بودن مقاصد، فرهنگ نوآوری و در نهایت پایداری محیط زیست به عنوان مدلی برای تغییر بود. دومین میزگرد نیز به مسائلی نظیر گردشگری دیجیتالی نوین، دسترسپذیر بودن دیجیتالی مقاصد، چالش رویارویی مقاصد با بحث نوآوری و نقش کلاندادهها و استفاده از هوشهای مصنوعی و رایانهای در این تجارت میپرداخت. سومین میزگرد موازی که روز نخست در این کنفرانس برگزار شد، چالش متصل شدن به اینترنت اشیا را بررسی میکرد و از سوی دیگر به مقوله مدیریت تاثیر گردشگری بر جمعیتهای محلی میپرداخت و در نهایت شرکتها و مدلهای جدیدی را که در این کار موثر بودند، مورد واکاوی قرار میداد. تمام این نشستها که در روز ۱۶ فوریه برگزار شد، بر مدیریت میراث فرهنگی بهعنوان یک ارزش گردشگری تاکید میکردند.
در روز هفدهم فوریه ۲۰۱۷ نیز چهارمین میزگرد پیرامون نقش کارآفرینان، چشماندازها و فرصتهای جدید گردشگری به عنوان یکی از عوامل اصلی و مهم شرکتکننده در توسعه اقتصادی ملی و منطقهای، بررسی گردشگری در جریان اقتصادی، استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر، کارآیی انرژی و دستیابی به گردشگری پایدار و همچنین برخی موارد دیگر، برگزار شد.
تلاشها برای گشودن فصلی تازه
سازمان جهانی گردشگری، اسپانیا و جامعه خودمختار منطقه مورسیا، در سازماندهی نخستین کنفرانس بینالمللی سازمان جهانی گردشگری در زمینه مقاصد هوشمند شرکت کردند تا این نوع گردشگری را سازماندهی و حرکتی رو به جلو برای آنها ایجاد کنند که در قرن بیست و یکم بتواند به عنوان دستاوردی نوین مورد توجه قرار گیرد و مبتنی بر افزایش نوآوری فناوری، پایداری و دسترسپذیری قرار دارد.
همه اینها درحالی است که در سالهای اخیر از نوآوری و نقشی که تکنولوژی در پیشرفت تغییرات در نحوه سفر و گردشگری کرده است و تا چه حد آن را تحت تاثیر قرار داده، آگاه شدهایم. در عصر دیجیتال، گردشگران انتظار دریافت خدماتی ویژه شخص خود را دارند. آنان نیاز دارند همیشه آنلاین و متصل به اینترنت باشند و نیاز به تجربههایی جدید و شگفت در آنها وجود دارد. این گردشگران از مقاصدی بازدید میکنند که بتواند به آنها چیزی نوین و مجزا از چیزهایی که دیگران عرضه میکنند، ارائه دهد؛ ضمن اینکه با محیطزیست فرهنگی- اجتماعی و طبیعی در تعامل باشد.
این امر به این معنا است که مدیریت مقاصد و شرکتهای فعال در حوزه گردشگری نیز باید به تدریج متکامل شوند تا نیازمندیهای این نوع گردشگران جدید را در هر مرحلهای از سفرشان به خوبی ارضا کنند. مقاصدی که بتوانند این تغییرات نوآوری را انجام دهند و سیستمهای جدیدی را پیادهسازی کنند که به استفاده از تحلیل منابع اطلاعاتی چندگانه سهولت میبخشد (مانند کلاندادهها و هوش تجاری)، قادر خواهند بود کارآتر و رقابتیتر شوند و متعاقب آن بیشتر مورد توجه قرار میگیرند. یک پیشرفت کامل این است که الگوهای قدیمی مجددا تکرار نشود و استفاده از روشهای نو در مقاصد مورد توجه قرار گیرد. هدف نهایی نیز این است که مقصد مورد نظر در بلندمدت پایدار بوده و از نظر اقتصادی- اجتماعی، فرهنگی و محیط زیستی نیز به ثبات برسد. در عصر نوین ارتباطات و اطلاعات، پیشرفتهای جدیدی هر روزه در سراسر جهان به وجود میآیند که لازم است این الگوهای جدید عمیقا مورد بررسی قرار گیرند.
با این هدف، مقامات دولتی که توسط سازمان جهانی گردشگری گرد هم آمدهاند، در کنار بخشخصوصی، جامعه مدنی و فعالان محلی مراکز تکنولوژی و دانشگاهها از سراسر دنیا در کنفرانس مذکور سعی کردند مدل گردشگری نوینی ایجاد کنند و آن را برای قرن بیست و یکم تکمیل کنند. در همین حال، نهادی با نام سگیتور که راه را در تعریف و پیشرفت یک نوع نگاه نوین در مقاصد هوشمند سفر در سراسر دنیا هموار کرده، مسوول بخشهای فنی این کنفرانس محسوب میَشد. این کنگره شامل یک بخش آکادمیک نیز بود که تقاضای نوشتن مقالات دانشگاهی و موارد مشابه دیگری برای کارآفرینان یا شرکتهای فعال در نوآوری محصولات و خدماتی از این دست را فراهم میکرد؛ امری که موجب پیوند خوردن دانشگاه و صنعت میشد.
شرکتهای مقاصد هوشمند سفر
در این میان، «گو سیتی کارت» که از دستاندرکاران مقاصد هوشمند است، جذابیتهای فراوانی برای بیشینه کردن لذت، پسانداز و صرفهجویی و نیز آسایش بازدید از محلها در کنار گزینههای مربوط به خرید انعطافپذیر برای هر نوع مسافری را فراهم میآورد. فروشگاههای خردهفروشی و اینترنت در دسترس، گشتن در گذرگاهها و مسیرها و اجازه گرفتن برای ورود به بیش از ۴۰۰ جاذبه گردشگری در میان مقاصد گردشگری محبوبی در شهرهایی همانند بوستون، شیکاگو، لاسوگاس، لندن، لسآنجلس، میامی، نیویورک، اورلاندو، سنآنتونیو، سندیهگو و واشنگتندیسی از جمله خدماتی هستند که از سوی آن فراهم شده است.
این شرکت روی محبوبترین جاذبههای گردشگری مانند باغوحش سندیهگو، ساختمان امپایر استیت، ایستگاه فضایی کندی و صدها جاذبه دیگر کار کرده است. تمام این سفرها به نوعی شخصیسازی شده و توجه به فرد را در مقاصد لحاظ کردهاند. علاوهبر این، از نوآوریهای فناوری در حوزه سفر و گردشگری استفاده میکنند. علاوهبر این، این شرکت برای مصرفکنندگان تا ۵۵درصد قیمت بلیتهای خرید انفرادی تخفیف قائل میشود.
ارسال نظر