دبیر اجرایی و مدیر منطقه آسیا و اقیانوسیه سازمان جهانی گردشگری در پیامی برای شرکت‌کنندگان در دومین کنفرانس بین‌المللی گردشگری و معنویت آرزوی موفقیت کرد و برگزاری آن را در سال گذشته موثر دانست. به گزارش «ایسنا»، شوجین در پیام خود آورده است: «امروزه گردشگری بین‌المللی ٧ درصد تجارت جهانی را شامل می‌شود و نیز ١٠ درصد GDP و یک یازدهم کلیه مشاغل دنیا را دربرمی‌گیرد و به‌رغم چالش‌های مطرح گردشگری بین‌المللی، در حال رشد روزافزون است.» او ادامه داده است: «ایران سرشار از منابع غنی فرهنگی و طبیعی است و یکی از کهن‌ترین تمدن‌ها در دنیا محسوب می‌شود. پتانسیل‌های آن، این کشور را به یکی از مقاصد گردشگری بی‌بدیل در دنیا تبدیل کرده است.»

براساس پیام شوجین، از سال ۲۰۱۶، ICTS به عنوان بستری مناسب برای تبادل تحقیقات علمی و پژوهشی به‌شمار رفته و توانسته برای تبادل تجربی و پژوهشی در سال ۲۰۱۷، متخصصان را از کشورهای استرالیا، انگلستان، یونان، هنگ‌کنگ و مالزی که در آنها تبادلات علمی و آموزشی بسیاری صورت می‌گیرد گردهم آورد. دبیر اجرایی و مدیر منطقه آسیا و اقیانوسیه سازمان جهانی گردشگری تاکید کرده است: «این فرصتی بی‌نظیر است که اذهان را به سوی گردشگری و توسعه پایدار در ایران سوق دهد.» رئیس کنفرانس گردشگری و معنویت نیز در این گردهمایی گفت: «در این کنفرانس و طی یک پروژه بین‌المللی به دنبال برقراری ارتباط با ریشه‌ای قوی بین معنویت و گردشگری هستیم.» به گفته محمد حسین ایمانی خوشخو، این مهم دارای شاخه‌های بسیار و یکی از آن شاخه‌ها، ادراک معنوی گردشگری از سفر است.

او با تاکید بر اینکه منظور از گردشگری معنوی، گردشگری مذهبی نیست، خاطرنشان کرد: «اتصال گردشگری و معنویت راه میان‌بُر برای استقرار گردشگری پایدار است.» غلامرضا اعوانی، محقق و عضو فرهنگستان علوم هم به فواید گردشگری و معنویت اشاره کرد و افزود: «گردشگری معنوی سفری روحانی است نه جسمانی و نفسانی. بازگشت به اصل الهی خویش است که نتیجه آن معرفت نفس، خودشناسی، ترک غفلت و نسیان می‌شود.» به باور وی، گردشگری معنوی موجب احیای ارزش‌های الهی در جامعه می‌شود. رئیس فرهنگستان علوم نیز در این نشست با نگاهی فلسفی به موضوع سفر گفت: «سفر یک تفنن نیست، حیوانات سفر نمی‌کنند بلکه جابه‌جایی آنها به اقتضائات‌شان بستگی دارد؛ درحالی‌که سفر برای انسان اختیاری است، چرا که او از آغاز مسافر بوده و همه ما در اینجا غریب هستیم.» رضا داوری اردکانی ادامه داد: گردشگری، سفر آشنایی است که به تدریج با توسعه تکنولوژی دچار تنوع شده، اما وقتی حرف از ایجاد یک‌یازدهم اشتغال جهان است، باید به این فکر کنیم که چگونه تدبیر کنیم تا به بهترین شکل آن را درآوریم.»