در جریان هفدهمین کنوانسیون بینالمللی راهنمایان گردشگری در ایران صورت گرفت
اکران سه مقصد جدید برای راهنمایان جهانی
دنیای اقتصاد: راهنمایان بینالمللی گردشگری از اواخر هفته گذشته برای حضور در کنوانسیون جهانی راهنمایان وارد ایران و در نخستین گام، با سه مقصد جدید سفر در کشورمان آشنا شدند. به گزارش «دنیای اقتصاد» هفدهمین کنوانسیون جهانی راهنمایان گردشگری با حضور ۳۱۴ راهنما از ۵۰ کشور جهان امروز شنبه ۹ بهمنماه در تهران آغاز میشود؛ اما پیش از آن، ۱۴۱ راهنما از ۴۹ کشور جهان در پیشتور این کنوانسیون شرکت و از روز چهارشنبه تا جمعه از جاذبههای سه استان قزوین، زنجان و همدان دیدن کردند. بازدید از این سه مقصد درحالی در برنامه پیشتور این کنوانسیون درنظر گرفته شده است که قزوین، زنجان و همدان کمتر در مسیر سفر گردشگران خارجی قرار میگیرند و از مقاصد سنتی سفر در ایران به شمار نمیروند.
دنیای اقتصاد: راهنمایان بینالمللی گردشگری از اواخر هفته گذشته برای حضور در کنوانسیون جهانی راهنمایان وارد ایران و در نخستین گام، با سه مقصد جدید سفر در کشورمان آشنا شدند. به گزارش «دنیای اقتصاد» هفدهمین کنوانسیون جهانی راهنمایان گردشگری با حضور ۳۱۴ راهنما از ۵۰ کشور جهان امروز شنبه ۹ بهمنماه در تهران آغاز میشود؛ اما پیش از آن، ۱۴۱ راهنما از ۴۹ کشور جهان در پیشتور این کنوانسیون شرکت و از روز چهارشنبه تا جمعه از جاذبههای سه استان قزوین، زنجان و همدان دیدن کردند. بازدید از این سه مقصد درحالی در برنامه پیشتور این کنوانسیون درنظر گرفته شده است که قزوین، زنجان و همدان کمتر در مسیر سفر گردشگران خارجی قرار میگیرند و از مقاصد سنتی سفر در ایران به شمار نمیروند. به باور کارشناسان و راهنمایان گردشگری داخلی، تعریف این سه مقصد برای راهنمایان خارجی میتواند باعث شناساندن این مقاصد شود و مسیر جدیدی را برای سفر به کشورمان ایجاد کند.در همین حال، رئیس هیاتمدیره کانون سراسری انجمنهای صنفی راهنمایان گردشگری ایران نیز حضور راهنمایان خارجی را زمینهساز معرفی تورهای مختلف به مقصد ایران عنوان کرد و گفت: «ایران کشوری بزرگ با جاذبههای فراوان گردشگری است که حضور راهنمایان جهانی گردشگری در ایران میتواند باعث آشنایی هرچه بیشتر آنها با این جاذبهها و در نتیجه معرفی هرچه بیشتر ایران و تعریف تورهای جدید گردشگری به مقصد کشورمان شود.» آرش نورآقایی افزود: «بسیاری از این راهنمایان برای اولین بار است که به ایران سفر میکنند و در این سفر از دیدن شگفتیها و جاذبههای گردشگری کشورمان احساس رضایت و شعف دارند. همین احساس رضایت آنها میتواند به تعریف تورهای جدید گردشگری بینجامد.»
قزوین؛ گذر از معبر به مقصد
اما به گزارش «میراث آریا»، راهنمایان جهانی گردشگری در استان قزوین با حضور در موزه چهلستون واقع در سبزهمیدان قزوین از این موزه تاریخی بازدید کردند. آنها همچنین در کاروانسرای تاریخی سعدالسلطنه نیز حضور یافتند و ضمن بازدید از بخشهای مختلف این کاروانسرای تاریخی در گفتوگو با مدیران استان قزوین و با توضیحات راهنمایان ایرانی، با تاریخ و سابقه تمدنی قزوین آشنا شدند. دیدن مسجد النبی قزوین نیز در برنامه آنها قرار گرفت. مدیرکل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان قزوین در حاشیه این بازدیدها، برگزاری کنوانسیون جهانی راهنمایان گردشگری و بازدید راهنمایان جهانی از آثار تاریخی و جاذبههای گردشگری استانهای مختلف را عاملی برای کمک به توسعه و تقویت صنعت گردشگری در ایران دانست و گفت: «در حال حاضر، زیرساختهای گردشگری برای میزبانی هر چه بهتر از گردشگران خارجی به این استان در حال آماده شدن است.» به گفته محمدعلی حضرتی، احداث دو هتل ۴ستاره و دو هتل ۵ستاره در این استان از جمله اقدامات برای میزبانی بهتر از میهمانان خارجی است.
وی با اشاره به اینکه استان قزوین با دارا بودن سابقه تاریخی و تمدنی و برخورداری از زیرساختهای گردشگری مناسب و جاذبههای فراوان، یکی از ظرفیتهای گردشگری ایران است که در مسیر تهران قرار دارد، افزود: «برنامهریزیهای صورتگرفته در حال تغییر دادن وضعیت گردشگری استان قزوین از معبر به مقصد است و در این میان رشد حضور گردشگران خارجی به این استان نشاندهنده توسعه صنعت گردشگری در استان قزوین است.» مدیرکل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان قزوین تصریح کرد: «سال گذشته شاهد حضور ۱۰هزار گردشگر خارجی در استان قزوین بودیم که این رقم امسال به ۱۴هزار نفر افزایش خواهد یافت.»
زنجان؛ میراثدار عرفا
این راهنمایان پس از قزوین راهی زنجان شدند و در این استان، ضمن بازدید از بنای جهانی گنبد سلطانیه، از موزههای رختشویخانه و مردان نمکی نیز دیدن کردند. مدیر کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان زنجان نیز در حاشیه این بازدیدها، حضور راهنمایان جهانی گردشگری در زنجان را عاملی در رونق هرچه بیشتر صنعت گردشگری عنوان کرد و گفت: «اینها سفیران فرهنگی به حساب میآیند و به نحو مطلوب میتوانند جاذبهها و ظرفیتهای ایران بزرگ را به دنیا معرفی کنند.» یحیی رحمتی در نشستی، خطاب به راهنمایان گفت: «شما به کشوری قدم گذاشتید که ادبیات آن در دنیا به تعامل و گفتوگو معروف است و به استانی پا گذاشتید که فلسفه در شرق مدیون این استان است و سهروردی که به شیخ اشراق معروف است متعلق به این استان است. مردمان زنجان میراثدار کهن عرفا و اندیشمندانی هستند که میهمان برای آنها بسیار ارزشمند و گرامی است.»
استاندار زنجان نیز در جمع راهنمایان جهانی گردشگری ابراز امیدواری کرد که بعد از سفر آنها، استان زنجان و میراث فراوان فرهنگی و طبیعی آن از جمله کوههای رنگارنگ و زیبای این استان مورد بازدید گردشگران جهان قرار گیرد. اسدالله درویش امیری با بیان اینکه راهنمایان بینالمللی در این سفر میهمان سه استانی هستند که بخشی از فرهنگ و تاریخ و تمدن ایران را در دل خود دارند، تصریح کرد: «هرجا صحبت از هنر، فرهنگ، تاریخ، تمدن، صنایعدستی و سابقه تمدنی به میان میآید، این نام ایران است که بیشتر از همه کشورها میدرخشد.» او از ایران به عنوان پایتخت کاوش و باستانشناسی یاد و ابراز خرسندی کرد در سال گذشته از دانشگاههای معتبر به ایران آمدند و تاریخ و گذشته بشر را در این کشور جستوجو کردند.
همدان؛ اثبات استانداردهای زیرساختی
این راهنمایان در سفر به استان همدان، پایتخت فرهنگ و تمدن ایران نیز از نزدیک با سابقه تاریخی و تمدنی این سرزمین کهن آشنا شدند. آرامگاه باباطاهر، آرامگاه ابوعلی سینا، مقبره استرو مردخای، تپه هگمتانه، موزه دفاع مقدس و گنجنامه همدان از جمله جاذبههایی بودند که مورد بازدید راهنمایان بینالمللی قرار گرفت. راهنمایان بینالمللی در این استان همچنین ضمن تجربه سفالگری، با صنایعدستی این استان نیز از نزدیک آشنا شدند. مدیرکل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان همدان در نشست خبری که در حاشیه این سفر برگزار شد، هفدهمین کنوانسیون راهنمایان گردشگری جهان را باتوجه به هدفگذاری در سند چشمانداز ۱۴۰۴ ایران، اتفاق قابلتوجهی عنوان کرد و گفت: «میزبانی این رویداد یکی از اقدامات خلاقانه، اثربخش و کارآ در این راستا است.» علی مالمیر با یادآوری اینکه این کنوانسیون به همت و تلاش انجمن صنفی راهنمایان گردشگری و حمایت بخش خصوصی در استان برگزار میشود، افزود: «ظرفیتهای استان یکی از دلایل مهم در توسعه صنعت گردشگری است که با بازاریابی میتوانیم به خارج از کشور معرفی کنیم.»
او ضمن ابراز خرسندی از اینکه مخاطبان کنوانسیون مذکور، فعالان صنعت گردشگری هستند، تاکید کرد: «باید ظرفیتهای استان را به آنها معرفی کنیم.» به علاوه این مقام مسوول، اولین قدم برای جذب گردشگر به همدان را معرفی داشتهها و ظرفیتها عنوان و تصریح کرد: «پس از معرفی ظرفیتها باید بتوانیم به گردشگران جهانی ثابت کنیم به لحاظ زیرساختهای فیزیکی و کیفیت خدمات ارائه شده از استانداردهای لازم برای میزبانی گردشگران خارجی برخوردار هستیم.» در این نشست همچنین رئیس کانون انجمنهای صنفی راهنمایان گردشگری سراسر کشور از اینکه، چرا بسیاری از شهرهای ایران در مقصد گردشگران خارجی قرار نگرفتهاند انتقاد کرد و برگزاری این کنوانسیون را قدمی در راستای وظیفه راهنمایان گردشگری دانست. آرش نورآقایی تصریح کرد: «گرچه راهنمای گردشگری کسی است که باید تور را در فرودگاه تحویل بگیرد و در فرودگاه تحویل دهد و درقبال آن حقالزحمه دریافت کند اما در حال حاضر راهنمایان گردشگری ایران در مقوله بازاریابی نیز فعال شدهاند.»
وی با بیان اینکه ۵ نفر از راهنمایان ایران میتوانند در سطح ملی و بینالمللی در زمینه گردشگری آموزش دهند، اظهار کرد: «توسعه در حوزه گردشگری باید به گونهای باشد که دانشگاه به عنوان مغز متفکر، دولت به عنوان بسترساز و بخش خصوصی به عنوان انجامدهنده کار وارد شوند؛ امری که در کنوانسیون جهانی راهنمایان گردشگری انجام شد.» حالا کنوانسیونی که با شعار «ایران، مردمانی مهربان با آغوشی باز/ فرهنگی کهن، پررمز و راز» و با تلاش دوساله ۴۰۰نفر از راهنمایان گردشگری کشورمان در قالب کانون انجمنهای صنفی راهنمایان سراسر کشور شکل گرفته و درحال برگزاری است، میرود تا به مبدایی برای تغییر مسیرهای سنتی سفر توریستهای خارجی تبدیل شود؛ مبدایی که به احتمال قوی پس از آن، استانهایی نظیر قزوین، زنجان و همدان به لیست مقاصد سفر در ایران اضافه خواهند شد.
ارسال نظر