رئیس جامعه هتلداران ایران دو اقدام اساسی برای حمایت و جلب سرمایه‌گذار در عرصه هتل‌سازی را ایجاد مشوق‌هایی مثل واگذاری زمین با قیمت مناسب و دیگری آزادسازی نرخ اقامت برای اطمینان از بازگشت سرمایه عنوان کرد و گفت: «در تهران تقاضا برای ساخت هتل زیاد است، اما از بس که زمین با نرخ گران فروخته می‌شود و عوارض شهرداری بالا است، سرمایه‌گذاران نمی‌توانند در این شهر هتل ۴ و ۵ ستاره تاپ بسازند؛ درحالی‌که الان وقت حمایت از سرمایه‌گذار است.» جمشید حمزه‌زاده در این‌باره به «ایسنا» توضیح داد: «در واقع استقبال به نسبت گذشته زیاد شده، اما مشکلات زیربنایی آنقدر زیاد است که بیشتر سرمایه‌گذاران از همان ابتدای کار با چالش‌های بسیاری مواجه می‌شوند.»

او همچنین با انتقاد از ساخت هتل بدون نیازسنجی در مناطق مختلف اظهار کرد: «هرگونه احداث هتل باید به مطالعات نیازسنجی مشروط شود. واقعیت آن است که ما در هر نقطه‌ای از ایران به هتل‌های ۴ و ۵ ستاره یا حتی اقامتگاهی در سطح هتل نیاز نداریم، اما به نظر می‌رسد این فاکتور مهم جدی گرفته نمی‌شود.»

این فعال بخش خصوصی ادامه داد: «وضعیت به گونه‌ای شده که با هر درخواستی برای ساخت هتل موافقت می‌شود؛ بدون آنکه به سرمایه‌گذاری جهت داده شود. مصداق ملموس این شرایط، مشهد است که بدون نیازسنجی، هتل‌سازی به شکل انبوه در حال اتفاق است و حتما در آینده نزدیک این شهر را دچار مشکل می‌کند.» حمزه‌زاده تاکید کرد: «در دنیا هر نوع توسعه‌ای بر مبنای مطالعه صورت می‌گیرد. اگر بنا بر توسعه بی‌رویه باشد که اخلال ایجاد خواهد شد. این موضوعی نیست که از آن غافل شویم و باید توجه جدی‌تری صورت گیرد.»

این هتلدار البته در دسترس نبودن اطلاعات هتل‌هایی که گفته شده به بهره‌برداری رسیده‌اند، را نیز مورد نقد قرار داد و افزود: «آمار هتل‌های بهره‌برداری شده مستند نیست. برای همین از اداره‌های میراث فرهنگی و گردشگری استان‌ها درخواست شده اطلاعات این هتل‌های تازه‌تاسیس را به صورت فهرست‌شده ارائه کنند تا در دسترس دیگران قرار گیرد.»

رئیس جامعه هتلداران ایران یادآور شد: «ما انتظار داریم وقتی مسوولان آماری را عمومی اعلام می‌کنند، اطلاعات جزئی‌تر آن را نیز در دسترس قرار دهند تا ابهامی پیش نیاید.»

براساس این خبر، پیش از این معاون سرمایه‌گذاری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اعلام کرده بود که در سه سال و نیم گذشته ۳۰ هتل در کشور به بهره‌برداری رسیده و امسال هم ۱۵ هتل دیگر به چرخه خدمات اقامتی اضافه می‌شود و ۱۲۵ هتل دیگر هم درحال آماده‌سازی و ساخت است. او قبلا نیز گفته بود که ۱۷۵ هتل ۴ و ۵ ستاره با پیشرفت فیزیکی ۲۰ تا ۸۰ درصد در حال ساخت است که تا پایان سال ۱۳۹۶، ۶۵‌واحد آن به بهره‌برداری می‌رسد.