از «مهران» نگذرید
این روزها برخی از هموطنان ما برای زیارت امام حسین (ع) در اربعین حسینی، به هر طریقی رهسپار کربلا میشوند. همه کسانی که بهطور زمینی به این سفر میپردازند، آخرین شهری که قبل ورود به خاک کشور عراق در ایران میبینند، مهران است؛ شهری در استان ایلام که ۱۵۷ کیلومتر تا بغداد و ۲۹۰ کیلومتر تا کربلا فاصله دارد. مرز مهران البته در تمام ایام سال از فعالترین مرزهای رسمی ایران به شمار میرود و نزدیکی آن به شهرهای مذهبی عراق این مرز را بهعنوان یکی از مهمترین کانونهای تردد زوار و صدور کالا به این کشور عراق مطرح کرده است.
این روزها برخی از هموطنان ما برای زیارت امام حسین (ع) در اربعین حسینی، به هر طریقی رهسپار کربلا میشوند. همه کسانی که بهطور زمینی به این سفر میپردازند، آخرین شهری که قبل ورود به خاک کشور عراق در ایران میبینند، مهران است؛ شهری در استان ایلام که ۱۵۷ کیلومتر تا بغداد و ۲۹۰ کیلومتر تا کربلا فاصله دارد. مرز مهران البته در تمام ایام سال از فعالترین مرزهای رسمی ایران به شمار میرود و نزدیکی آن به شهرهای مذهبی عراق این مرز را بهعنوان یکی از مهمترین کانونهای تردد زوار و صدور کالا به این کشور عراق مطرح کرده است. بنا به همین دلایل، مهران چه در این روزها و چه در دیگر ایام سال بیش از آنکه شهری باشد که نگاهها را به برخی میراث طبیعی و تاریخیاش جذب کند، به عنوان محلی برای گذر کردن شناخته میشود. با اینهمه ما میخواهیم شما را دعوت کنیم به دیدن «مهران» و اطرافش.
اگر در این روزها بار زیارت کربلا بستهاید، پیش از زیارت امام حسین(ع) میتوانید در جاده ایلام- مهران و ۴۵ کیلومتری این شهر، امامزاده علی صالح را زیارت کنید و به امامزاده سید حسن ابن موسی کاظم برادر امام رضا در ۵ کیلومتری شهر مهران سری بزنید. آتشکده کوشک قینفر نیز از آثار تاریخی و باستانی این دیار است که در روستای گنبد پیر محمد واقع شده؛ بنایی که مربوط به دوره ساسانیان است. جالب است بدانید این آتشکده چهار در ورودی دارد و در کنار باغی زیبا با درختان زیتون و یک چشمه واقع است. با اینهمه متاسفانه این ساختمان آسیبهای زیادی دیده است. علاوهبر این آتشکده، قلعه کنجانچم در ۱۵ کیلومتری شمال مهران و در جاده ایلام- مهران در مسیر راه کربلا قرار دارد. این قلعه قدمتش کمتر است و در سال ۱۳۲۶ هجری قمری به دستور آخرین والی ایلام، به عنوان قلعه زمستانی ساخته شده است.
از حیات وحش و طبیعت این منطقه نیز نباید غافل شد. منطقه شکار ممنوع کولک با ۷۶ هزار هکتار مساحت، با نزدیکی به منطقه نمونه گردشگری زینگان و شهر زیارتی صالح آباد و همچنین قرار گرفتن در نوار مرزی با کشور عراق، موقعیتی ممتاز دارد. این منطقه همچنین موقعیت مناسبی برای تکثیر گونههای جانوری با ارزش و در معرض انقراض نیز دارد. از سوی دیگر، دیدن فرهنگ مردم کرد این منطقه نیز خالی از لطف نیست؛ مهران از گذشتههای دور محل سکونت طایفههایی با نامهای بهین و بهروزان و صیفی زرگوش بوده است. وقتی از کربلا برمیگردید، در مهران دوباره توقف کنید تا سوغات این دیار را که بامیه است با خود به همراه بیاورید. تن مهران، هنوز از جنگ ۸ساله با عراق زخمی است و رونق گردشگری در این شهر میتواند بخشی از زخمها را نظیر بیکاری جوانان آن، التیام بخشد. حالا از این پس اگر برای زیارت عتبات، مرز مهران را انتخاب میکنید به خود این شهر هم سری بزنید.
ارسال نظر