گردشگران هلندی راهی ایران میشوند
جزئیات پرواز مستقیم آمستردام -تهران
دنیای اقتصاد- پرستو فخاریان: نخستین پرواز هواپیمایی هلند (KLM) در حالی بامداد دیروز در فرودگاه امام خمینی(ره) بر زمین نشست که به باور کارشناسان، تداوم این پروازها به تدریج، موجب ورود هرچه بیشتر گردشگران اروپایی به ایران خواهد شد. این هواپیمایی که با ایرفرانس همکاری میکند، در هفته ۴پرواز به ایران دارد. به گفته مدیر عمومی بخش خلیجفارس، ایران، عربستان و پاکستان هواپیمایی هلند، این تعداد پرواز امکان جابهجایی هفتگی ۲۰۰۰مسافر را بین تهران، پاریس و آمستردام فراهم میکند.
بازگشت همکار هوایی۶۵ ساله به ایران
مدیر ارشد عملیاتی هواپیمایی هلند، روز گذشته در نشست خبری افتتاح این پروازها در جمع خبرنگاران ضمن ابراز خرسندی و خوشحالی نسبت به از سرگیری فعالیتهای این شرکت هواپیمایی در ایران تصریح کرد: «ما از سال ۱۹۴۸ به مدت ۶۵ سال با ایران همکاری میکردیم و پروازهای مستقیم به مقصد تهران داشتیم؛ اما متاسفانه برخی مسائل باعث شد وقفهای سه ساله بین این همکاری ایجاد شود و ما از سال ۲۰۱۳ فعالیتهای خود را در این کشور به حالت تعلیق درآوردیم.
دنیای اقتصاد- پرستو فخاریان: نخستین پرواز هواپیمایی هلند (KLM) در حالی بامداد دیروز در فرودگاه امام خمینی(ره) بر زمین نشست که به باور کارشناسان، تداوم این پروازها به تدریج، موجب ورود هرچه بیشتر گردشگران اروپایی به ایران خواهد شد. این هواپیمایی که با ایرفرانس همکاری میکند، در هفته ۴پرواز به ایران دارد. به گفته مدیر عمومی بخش خلیجفارس، ایران، عربستان و پاکستان هواپیمایی هلند، این تعداد پرواز امکان جابهجایی هفتگی ۲۰۰۰مسافر را بین تهران، پاریس و آمستردام فراهم میکند.
بازگشت همکار هوایی65 ساله به ایران
مدیر ارشد عملیاتی هواپیمایی هلند، روز گذشته در نشست خبری افتتاح این پروازها در جمع خبرنگاران ضمن ابراز خرسندی و خوشحالی نسبت به از سرگیری فعالیتهای این شرکت هواپیمایی در ایران تصریح کرد: «ما از سال ۱۹۴۸ به مدت ۶۵ سال با ایران همکاری میکردیم و پروازهای مستقیم به مقصد تهران داشتیم؛ اما متاسفانه برخی مسائل باعث شد وقفهای سه ساله بین این همکاری ایجاد شود و ما از سال ۲۰۱۳ فعالیتهای خود را در این کشور به حالت تعلیق درآوردیم.» رنه دگروت افزود: «فرآیند دستیابی به این هدف و بازگشت به این بازار چندان هم آسان نبود و مدتی طول کشید؛ اما خوشحالیم که با کمک مسوولان ایران و همکارانمان در تهران توانستیم این پروازها را مجددا برقرار کنیم.»
وی در پاسخ به این سوال که اصلیترین مشکلات KLM برای بازگشت به ایران چه بوده، توضیح داد: «بیشک مشکل اصلی تحریمها بود. بعد از رفع تحریمها نیز ما متوجه شدیم که تعریف آمریکا از تحریم و رفع تحریم با تعریف اروپا از این مساله فرق میکند و این امر موانع قانونی مختلفی را پیشپای ما میگذاشت.» دگروت البته از ارائه جزئیات بیشتر برخی کارشکنیهای خارجی پس از رفع تحریمها خودداری کرد. او در ادامه با اشاره به جزئیات پروازهای تهران-آمستردام گفت: «پروازها از سوی هواپیماهای بوئینگ ۷۷۷-۲۰۰ با طراحی داخلی جدید و مورد تایید هلند انجام میشود و ما سعی کردهایم نیاز مسافران را با ارائه ۳۱۶ صندلی در هر پرواز و در سه کلاس برآورده کنیم.»
به گفته مدیر ارشد عملیاتی KLM، این شرکت هواپیمایی که یکی دو هفته پیش ۹۷ساله شد، در سال جاری ۱۴مقصد جدید را راهاندازی کرده است که ایران چهاردهمین مورد آن بوده است. دگروت درباره اینکه آیا KLM به مقاصد دیگری در ایران به جز تهران نیز پرواز برقرار خواهد کرد، خاطرنشان کرد: «فعلا تمرکز ما بر این است که ۴پرواز در هفته به تهران را مدیریت کنیم و سپس درپی افزایش این تعداد پرواز و تناوب رفتوآمد به پایتخت هستیم. از این رو فعلا برای دیگر شهرهای ایران برنامهریزی نکردهایم؛ با اینهمه ما همیشه به دنبال فرصتهای جدید هستیم و برای آن برنامهریزی خواهیم کرد.»
دو اتفاق خوب برای توسعه تعاملات
این مقام مسوول در KLM همچنین در پاسخ به سوال «دنیای اقتصاد» درباره تاثیری که این پروازهای مستقیم بر افزایش تبادل گردشگر بین ایران و اروپا و بهطور مشخص هلند دارد، تصریح کرد: «ممکن است این اتفاق رخ دهد؛ اما در حال حاضر تمرکز بخش فروش ما این است که بتوانیم ۴پرواز در هفته را افزایش دهیم؛ خواه این سفرها تجاری باشند، خواه گردشگری.» دگروت البته در بخش دیگری از سخنانش یادآور شد رفع تحریمها علیه ایران و برقراری این پروازها به عنوان ارتباط مستقیم با اروپا میتواند به افزایش تعاملات کمک کند و ترکیب این دو اتفاق میتواند علاوهبر آشنا کردن مردم با مقاصد جدید، بازارها را نیز گسترش دهد.
وی همچنین در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار ما درباره انگیزههای KLM برای بازگشت به بازار ایران گفت: «این کشور همانطور که همیشه بازار مهمی بوده، همچنان برای ما اهمیت دارد. اگر شرکتی همچون شرکت ما میخواهد به رشد هرچه بیشتر دست یابد، بازاری نظیر بازار ایران برای دستیابی به این رشد مناسب است. از سوی دیگر برای KLM اهمیت دارد که بتواند تمام بازارها را پوشش دهد. مجموعه این موارد انگیزههای ما را برای بازگشت به این بازار تقویت کرد.»
مدیر ارشد عملیاتی هواپیمایی هلند درباره اینکه با توجه به ورود ایرلاینهای مختلف به ایران آیا پیشبینی میکند که در ارتباط با ایران موفق شوند یا خیر؛ اظهار کرد: «همیشه پیشبینی دقیق در اینباره دشوار است، اما در حال حاضر تمرکز ما بر توسعه تعداد پروازهای کنونی است و به خودمان اطمینان داریم که میتوانیم در این بازار موفق باشیم.» دگروت در پایان در پاسخ به این سوال که آیا ایران آنقدر برای KLM اهمیت دارد که بسان دیگر ایرلاینهایی که به ایران میآیند، تبلیغات وسیع و گستردهای را در کشور خود برای آن داشته باشد یا خیر، گفت: «بازار ایران برای ما بسیار مهم و بازاری است که ما به آن امیدواریم و میخواهیم در آن سرمایهگذاری کنیم. اما درباره جزئیات اینکه چنین تبلیغاتی صورت گرفته یا خیر، اطلاع چندانی ندارم و این را باید از مدیرعامل ایران بپرسیم.»
اقدامات KLM برای معرفی ایران
مدیرعامل KLM ایران هم در این جلسه، با اشاره به افزایش تقاضای اروپاییها برای سفر به ایران، تصریح کرد: «وقتی به سفارت ایران در هلند و فرانسه میرویم، شاهد جمع کثیری از مردم هستیم که متقاضی سفر به ایران هستند و در صف دریافت ویزا برای سفر به کشور قرار گرفتهاند.» دیرک بویتلر با بیان اینکه البته که باید متقاضی زیاد شود، درباره معرفی جاذبههای گردشگری ایران در هلند از سوی این هواپیمایی، توضیح داد: «وقتی تصمیم گرفتیم پروازهای مستقیم به ایران را از سر بگیریم، کمپینی از سوی KLM ایجاد شد تا جاذبههای گردشگری ایران را به مسافران بالقوه این کشور و مسافرانی که به این پروازها وارد میشوند نشان دهیم.» به گفته وی، این هواپیمایی در مجله خود در پروازهایش به مقصد ایران، در مقاله جامع و کاملی ۲۱اثر تاریخی به ثبت رسیده ایران را در یونسکو معرفی خواهد کرد و شماره ماه مه این مجله که حاوی این مقاله است، در هواپیماهای این شرکت توزیع خواهد شد.
بویتلر تصریح کرد: «نظیر این اتفاق پیش از این در مجلاتی که در پروازهای ایرفرانس توزیع میشد، به وقوع پیوسته و اصفهان بهطور کامل معرفی شده است.» این مقام KLM در ایران تاکید کرد: «از نظر من هم برای گردشگران و هم برای مردم ایران باید مهم باشد که این پیغام را به دنیا برسانند که ایران چقدر کشور زیبایی است.» معاون ارشد مدیر منطقه خاورمیانه، خلیجفارس و هند KLM نیز در این نشست، درباره احتمال موفقیت این هواپیمایی در بازار ایران گفت: «با توجه به تاریخچهای که در ایران داشتهایم، اطمینان داریم که در این بازار به جایگاه قبلی خود برسیم و حتی بهتر شویم.» ولمر بلوم تاکید کرد: «اگر ایرلاینهای جدید به این کشور ورود پیدا کردهاند، به همان نسبت نیز بازار متقاضیان رو به گسترش است.»
به گفته این مقام مسوول در KLM، پیش از توقف فعالیتهای این هواپیمایی در ایران یعنی تا سال ۲۰۱۳بالغ بر ۵پرواز هفتگی تهران را به مقصد آمستردام و برعکس ترک میکردهاند و حالا گرچه KLM، ۴پرواز در هفته به مقصد تهران دارد، اما با درنظر گرفتن ۳پرواز هفتگی ایرفرانس به این مقصد، در هفته ۷پرواز انجام میشود. شرکت حملونقل هوایی سلطنتی هلند (KLM)که در هفتم اکتبر ۱۹۱۹ تاسیس شد، نخستین خدمات پروازی برنامهریزی شده خود را بین آمستردام و لندن در هفدهم ماه مه۱۹۲۰ انجام داد و حالا میخواهد در روزهای یکشنبه، سهشنبه، پنجشنبه و جمعه پروازهای خود را از آمستردام راهی تهران کند. این هواپیمایی البته در روزهای شنبه، دوشنبه، چهارشنبه و جمعه نیز مسافران را از تهران به آمستردام منتقل خواهد کرد.
ارسال نظر