سلطانیفر با وزیر آموزش، فرهنگ و علوم هلند دیدار کرد
گشایش مرکز تجاری-فرهنگی ایران و هلند در لاهه
گروه گردشگری: همزمان با سفر رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری به هلند که بهمنظور گسترش روابط فرهنگی و گردشگری دو کشور صورت گرفت، مرکز تجاری-فرهنگی ایران و هلند (INTCC) افتتاح شد. این مرکز از سوی بخش خصوصی و در شهر لاهه تاسیس شده و شامگاه جمعه با حضور مسعود سلطانیفر گشایش یافت.
به گزارش «ایرنا»، معاون رئیس جمهوری در این مراسم با اشاره به شرایط ایجاد شده پس از توافق هستهای از اراده دولت جمهوری اسلامی ایران برای فعال کردن صاحبان تجارت و صنعت خبر داد و تصریح کرد: «دولت قصد دارد با فعال کردن صاحبان تجارت و صنعت و نیز فعالان عرصههای فرهنگی، روابط اقتصادی و تجاری و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران و هلند را بهبود ببخشد و به دور از مناقشات و جنجالهای سیاسی کشورهایی که منافع خود را در تحریم جمهوری اسلامی ایران میبینند، زمینه رشد و شکوفایی هرچه بیشتر روابط فرهنگی و اقتصادی ایران و اتحادیه اروپا و بهویژه ایران و هلند را رقم بزند.
گروه گردشگری: همزمان با سفر رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری به هلند که بهمنظور گسترش روابط فرهنگی و گردشگری دو کشور صورت گرفت، مرکز تجاری-فرهنگی ایران و هلند (INTCC) افتتاح شد. این مرکز از سوی بخش خصوصی و در شهر لاهه تاسیس شده و شامگاه جمعه با حضور مسعود سلطانیفر گشایش یافت.
به گزارش «ایرنا»، معاون رئیس جمهوری در این مراسم با اشاره به شرایط ایجاد شده پس از توافق هستهای از اراده دولت جمهوری اسلامی ایران برای فعال کردن صاحبان تجارت و صنعت خبر داد و تصریح کرد: «دولت قصد دارد با فعال کردن صاحبان تجارت و صنعت و نیز فعالان عرصههای فرهنگی، روابط اقتصادی و تجاری و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران و هلند را بهبود ببخشد و به دور از مناقشات و جنجالهای سیاسی کشورهایی که منافع خود را در تحریم جمهوری اسلامی ایران میبینند، زمینه رشد و شکوفایی هرچه بیشتر روابط فرهنگی و اقتصادی ایران و اتحادیه اروپا و بهویژه ایران و هلند را رقم بزند.» سلطانیفر با تاکید بر روابط حسنه دو کشور ایران و هلند از دیرباز، افزود: «هماکنون نیز هیچ محدودیتی در توسعه همکاریهای سیاسی، اقتصادی و فرهنگی خود ندارند.» وی ادامه داد: «ما براین باوریم که گشایش مرکز تجاری - فرهنگی ایران و هلند گام بزرگی در این راستا محسوب میشود و میتواند ابتکار عملی برای همکاریهای آتی با کشور هلند و نیز سایر کشورهای عضو اتحادیه اروپا باشد.»
این مقام ارشد گردشگری کشور همچنین ابراز امیدواری کرد با سفرش به هلند، زمینه همکاریهای بیشتر میان دو کشور در زمینههای اقتصادی، گردشگری و صنایعدستی فراهم شود. سفیر جمهوری اسلامی ایران در هلند نیز در این مراسم به روابط بازرگانی و فرهنگی ایران و هلند که از سالهای طولانی قبل وجود داشته و تجارب ارزشمندی که طرفین در این رابطه دارند، اشاره کرد و گفت: «بخش خصوصی با اقداماتی نظیر ایجاد مرکز تجاری- فرهنگی ایران و هلند میتواند از این تجارب برای افزایش فعالیتها و معرفی ظرفیتها و تواناییهای دو ملت استفاده کند.» علیرضا جهانگیری با اشاره به رویکرد دولت یازدهم در ایجاد زمینههای لازم برای همه بخشها جهت توسعه اقتصادی با استفاده از تعاملات خارجی، افزود: «براین اساس شرکتهای هلندی و اروپایی پس از این فضای جدید در جهت سرمایهگذاری در ایران در حال فعالیت هستند و صنعت توریسم یکی از مهمترین حوزههای نیازمند توجه بیشتر از سوی بخش خصوصی به شمار میرود.» وی همچنین ضمن اشاره به نقش و اهمیت ارتباطات بین بانکی در سرمایهگذاری و تجارت بین دو کشور، برلزوم همکاری نزدیکتر بانکهای دو کشور تاکید کرد. در این مراسم رئیس مرکز توسعه تجارت هلند، سفیر اسبق هلند در جمهوری اسلامی ایران و معاون بینالملل اتاق بازرگانی ایران نیز سخنانی ایراد کردند. براساس این گزارش، مرکز تجاری و فرهنگی ایران و هلند که از سوی بخش خصوصی تاسیس شده، اولین مرکز از این نوع در اروپا است و برنامه عرضه محصولات و تولیدات کشورمان شامل صنایعدستی، مبلمان، فرش، سفال و سایر محصولات تولیدی ایرانی در هلند و فراهم آوردن زمینه ارتباط تنگاتنگ میان تجار و فعالان عرصه فرهنگ را دنبال میکند.
پیشنهاد وزیر فرهنگ هلند برای همکاری با ایران
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری کشورمان همچنین در جریان سفر خود به هلند، ضمن دیدار با وزیر آموزش، فرهنگ و علوم هلند در شهر لاهه، با وی در زمینه همکاریهای دو کشور گفتوگو کرد. سلطانیفر که معاون صنایعدستی و سفیر کشورمان در لاهه او را در این دیدار همراهی میکردند، با بیان گوشههایی از ظرفیتهای متنوع موجود در کشورمان در زمینه میراث فرهنگی، موزهداری، صنایعدستی و گردشگری، اعلام آمادگی کرد که در تمام این عرصهها همکاریهای بیشتری بین تهران و آمستردام شکل گیرد. بوسمیکر نیز ضمن استقبال از این ایده و بیان برخی ظرفیتهای موجود در هلند، پیشنهاد کرد سفرا و مدیران بخشهای مختلف دو کشور زمینه انجام این همکاریها را فراهم آورند.
بررسی مشکلات ویزا در سفارت ایران در هلند
معاون رئیسجمهوری همچنین در راستای آشنایی با ظرفیتها، توانمندیها و تجارب هلند در عرصههای مختلف فرهنگی، از یک مرکز تحقیقات نساجی که در زمینه لباس اقوام مختلف از جمله اقوام ایرانی در طول تاریخ فعالیت میکند، بازدید کرد. او علاوهبر این، بهمنظور رفع مشکلات صدور ویزای گردشگران از کنسولگری سفارت ایران در هلند بازدید به عمل آورد. سلطانیفر با حضور در کنسولگری سفارت ایران با مراجعهکنندگان گفتوگو کرد و از نزدیک در جریان مشکلات و موانع صدور ویزا قرار گرفت. به گزارش «دنیای اقتصاد»، پیش از این نیز رایزن اقتصادی سفارت ایران در هلند طی سفری به اصفهان تاکید کرده بود فعالان بخشهای اقتصادی و سیاسی هلند آماده همکاری با فعالان گردشگری ایران هستند. به نظر میرسد ایران و هلند قصد دارند روابط اقتصادی بهویژه توریستی خود را با یکدیگر افزایش دهند.
ارسال نظر