در اختتامیه سومین جشنواره مشارکت ملی گردشگری صورت گرفت
رونمایی از گواهینامه گردشگری حلال در مشهد
گروه گردشگری، پرستو فخاریان: از گواهینامه گردشگری حلال با حضور معاون رئیسجمهور، رئیس اتاق بازرگانی ایران و جمعی از مسوولان دولتی و خصوصی گردشگری در جریان اختتامیه سومین جشنواره مشارکت ملی گردشگری رونمایی و بهصورت نمادین به تعدادی از مدیران هتلها اعطا شد.
به گفته معاون گردشگری کشور، این گواهینامه پس از ماهها مطالعه روی نمونههای جهانی و با در نظر گرفتن شاخصهای متعدد تدوین شده است. مرتضی رحمانی موحد در حاشیه این برنامه با بیان اینکه اگر بخواهیم گردشگری حلال در کشور توسعه پیدا کند باید خدمات حلال استانداردسازی شوند، به خبرنگار اعزامی «دنیای اقتصاد» گفت: «این گواهینامهها باید به امضای مشترک سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و مرکز تحقیقات اتاق اسلامی برسد.
گروه گردشگری، پرستو فخاریان: از گواهینامه گردشگری حلال با حضور معاون رئیسجمهور، رئیس اتاق بازرگانی ایران و جمعی از مسوولان دولتی و خصوصی گردشگری در جریان اختتامیه سومین جشنواره مشارکت ملی گردشگری رونمایی و بهصورت نمادین به تعدادی از مدیران هتلها اعطا شد.
به گفته معاون گردشگری کشور، این گواهینامه پس از ماهها مطالعه روی نمونههای جهانی و با در نظر گرفتن شاخصهای متعدد تدوین شده است. مرتضی رحمانی موحد در حاشیه این برنامه با بیان اینکه اگر بخواهیم گردشگری حلال در کشور توسعه پیدا کند باید خدمات حلال استانداردسازی شوند، به خبرنگار اعزامی «دنیای اقتصاد» گفت: «این گواهینامهها باید به امضای مشترک سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و مرکز تحقیقات اتاق اسلامی برسد.» وی با تاکید بر اینکه ما تمام پتانسیلهای گردشگری حلال را دارا هستیم، خاطرنشان کرد: «اکنون که این ظرفیتها در کشور وجود دارد، ما صرفا باید به سمت استانداردسازی این خدمات پیش برویم.» رحمانی موحد با ترسیم افق این گواهینامه تصریح کرد: «این گواهینامه باید جهانی شود و ما باید بتوانیم از این ویژگی بهصورت جهانی بهره ببریم.» معاون گردشگری همچنین در سخنان خود در جریان اختتامیه سومین جشنواره مشارکت ملی گردشگری، رونمایی از گواهینامه گردشگری حلال را شروعی تازه برای توسعه این نوع از گردشگری عنوان و خاطرنشان کرد: «گردشگری حلال بهنوعی مروج مسافرتهایی است که در آنها مسافران به دنبال خدماتی هستند که مغایرتی با احکام اسلام نداشته باشد.»
سهم سه درصدی ایران از گردشگری حلال
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری نیز در این مراسم، ضمن اشاره به سهم ایران از گردشگری حلال دنیا گفت: «در حالیکه ظرفیت درآمد کشورها از محل گردشگری رقمی بالغ بر ۶۵۰۰ میلیارد دلار برآورد میشود، حدود ۱۵۰ تا ۱۶۰ میلیارد دلار آن به بخش گردشگری حلال اختصاص دارد که در همین حال، ایران فقط سه درصد از این درآمد را از آن خود کرده است.» مسعود سلطانیفر با بیان اینکه ایران به سبب اسلامی بودن و دارا بودن اماکن مذهبی بسیار، پتانسیل قابل ملاحظهای برای درآمدزایی از این صنعت حلال دارد، یادآور شد: «با اینهمه کشورمان به سبب عدم تبلیغات مناسب در این زمینه و نداشتن برخی استانداردهای لازم، نتوانسته به درستی به این پتانسیل بالقوه و حتی بالفعل بپردازد.» معاون رئیسجمهور، سهم گردشگری در اقتصاد مقاومتی را قابل ملاحظه دانست و افزود: «اگر خمیرمایه اقتصاد مقاومتی را مقابله با تهدیدها و نوسانات اقتصادی در نظر بگیریم، گردشگری بدون شک میتواند بر فرآیند توسعه اقتصادی کشور تاثیرگذار باشد.» رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری ادامه داد: «خوشبختانه هر روز که جلوتر میرویم، شاهد همگرایی مسوولان و فعالان گردشگری مخصوصا در بخش خصوصی هستیم، البته اگرچه تا رسیدن به شرایط مطلوب راهی طولانی در پیش داریم، اما میتوان گفت که امروز در نقطه شروع کشورهایی هستیم که اکنون به توسعه در گردشگری رسیدهاند. ما اکنون با صاف کردن خاکریزها در حال پیشرفت هستیم.» سلطانیفر همچنین ابراز امیدواری کرد که این پیشرفت با سرعت هرچه بیشتر صورت بگیرد.
پیشنهاد ثبت روز گردشگری حلال در تقویم
دبیر شورایعالی فرهنگ عمومی کشور نیز در این مراسم با یادآوری اینکه گردشگری حلال فقط از خوراکیهای حلال صحبت نمیکند و اماکن و تفریحات حلال را هم شامل میشود، اظهار کرد: «یکی از اهداف اصلی جمهوری اسلامی ایران در اوایل ایجادش آن بود که بتواند در بحث خوردن و تفریحات، تبدیل به الگویی در جهان شود که با تعریف دینی و اسلامی و عقلایی به دور از هرگونه اسراف که خلاف عقل و فطرت انسان است، همسو باشد.»
حجتالاسلام شاهمرادی افزود: «شهید بهشتی در همان اوایل انقلاب میگفت ما میتوانیم الگویی برای همه باشیم؛ امروز بعد از ۳۷ سال اولینبار است که سازمان میراث فرهنگی و گردشگری این فکر و اقدام نیکو را انجام داده تا آن گفته شهید بهشتی کمکم عملی شود.» او همچنین اظهار کرد: «پس به همین خاطر این امکان وجود دارد که بتوانیم روزی را بهعنوان گردشگری حلال اختصاص دهیم تا به واسطه آن همه دستگاهها حول محور گردشگری حلال فعالیت کنند. البته پیش از این هم صحبت از این بود که یک روز در تقویم به نام صنعت حلال نامگذاری شود؛ اما اکنون به دلیل این پیشرفتها در گردشگری حلال، این بستر فراهمتر است.» شاهمرادی همچنین خواست این اقدامات ملی در سطح بینالمللی برای تمام کسانی که میخواهند گردشگری حلال را (از خوراک گرفته تا فضا و مکان) تجربه کنند، انجام و اسوه شود. وی تاکید کرد که اگر میخواهیم این کار را انجام دهیم، باید آن را به بهترین نحو اجرا کنیم.
همکاری اتاق ایران در توسعه توریسم حلال
مدیر مرکز تحقیقات اتاق اسلامی نیز با تشریح تفاهمنامه امضا شده میان این مرکز و سازمان میراث فرهنگی حول محور گردشگری حلال گفت: «ماحصل این تفاهمنامه، کارهای تحقیقاتی حول محور توریسم حلال بوده که امروز از نتیجه آن رونمایی شد.» محمدرضا کرباسی از شرکت در نمایشگاههای گردشگری حلال در کشورهای مختلف بهعنوان یکی دیگر از نتایج این همکاریها نام برد و افزود: «زمان آن رسیده که سهم خود را از بازار گردشگری حلال به دست بیاوریم.» وی ادامه داد: «اینکه بگوییم همه چیز در کشور ما اعم از غذا و سایر خدمات توریستی حلال است، کفایت نمیکند و کاری که باید انجام شود، بازاریابی و تبلیغات در این زمینه است تا ایران با این نام به همه شناسانده شود.» این عضو اتاق بازرگانی خاطرنشان کرد: «سازمان میراث فرهنگی و گردشگری در این زمینه فعالیتهایی انجام داده است اما باید سایر بخشها هم در این زمینه همکاری کنند.» به گفته کرباسی شورای سیاستگذاری محصولات حلال با حمایت و دستور رئیسجمهوری، در این زمینه هدفگذاری کرده است که بر اساس این هدفگذاری، ایران باید به درآمد سالانه یک میلیارد دلار از محل بازار حلال دست پیدا کند. وی ضمن اشاره به اینکه شیوهنامهای نیز تدوین شده که نحوه صدور گواهی حلال را در بخش گردشگری تبیین میکند، ابراز امیدواری کرد که این امر سرفصلی برای بهرهگیری ایران از این ظرفیت باشد. مدیر مرکز تحقیقات اتاق اسلامی در پایان، آمادگی اتاق ایران را برای همکاری در راستای به دست آوردن سهمی درخور از چرخش مالی گردشگری حلال اعلام کرد.
جزئیات جشنواره
براساس این گزارش، سومین جشنواره مشارکت ملی گردشگری که با شعار «گردشگری حلال، ظرفیت ایرانی» برگزار شده بود، با اعلام برگزیدگان بهکار خود پایان داد.به گفته دبیر این دوره از جشنواره، امسال ٦ هزار و ۸۹۱ اثر به دبیرخانه این جشنواره رسید که نسبت به سال گذشته، رشد یک و نیم درصدی در طول مدت پنج ماه را ثبت کرده است. همچنین ستاد جشنواره در شش ماهه اخیر نشستهای مختلفی با داوران هر چهار بخش رقابتی، مسوولان دولتی و سازمانهای مردمنهاد برگزار کرده است. همچنین امسال علاوهبر تغییر بخش خاطرهنویسی به سفرنامهنویسی، میزان جوایز ارتقا یافت و تمامی آثار پیش از داوری کدگذاری شدند تا اسامی شرکتکنندگان مشخص نباشد و داوری بهتری صورت بگیرد.
به علاوه مسابقه عکس «یه لقمه سفر» با معرفی هشتگ #با_هم_گردی و به تصویر کشیدن شادی و نشاط حاصل از سفرهای گروهی و خانوادگی، از ۷ مردادماه تا ۱۰ شهریور ماه (به مدت ۳۳ روز) در حاشیه سومین جشنواره مشارکت ملی گردشگری با رویکرد گردشگری حلال، ظرفیت ایرانی با تعامل مستقیم صنعت و دانشگاه و با همکاری دانشجویان دانش آموخته گردشگری برگزار شد. به گفته حکیمه نصیری، مدیر تیم ایدهپرداز این کمپین، هدف از برگزاری مسابقه «یه لقمه سفر»، فرهنگسازی در حوزه گردشگری داخلی ایران زیبا برای ایجاد بستری مناسب برای تعامل با مردم، آشنایی مستقیم با سلایق مردم در سفر، ترویج فرهنگ سفرهای دوستانه، گروهی و خانوادگی، تلاش بهینه در راستای توزیع سفر و کمک به توسعه پایدار گردشگری ایران از طریق معرفی جاذبههای گردشگری مطابق خواست و نیاز مردم و همچنین جلب توجه مردم و مسوولان به حفظ محیط زیست بوده است. نصیری درباره شکل برگزاری این مسابقه نیز به خبرنگار ما توضیح داد: «عکسها برای ادمین مسابقه «یه لقمه سفر» فرستاده و پس از تایید گروه «یه لقمه سفر»، عکسهای گروهی و خانوادگی در کانال تلگرامی مسابقه بارگذاری میشد. پس از بارگذاری عکسهای گروهی و خانوادگی افراد در کانال تلگرام «مسابقه یه لقمه سفر»، شرکتکنندگان ۷۲ ساعت فرصت داشتند تا به جمعآوری رای و لایک بپردازند.» وی ادامه داد: «همزمان با بارگذاری عکسها در کانال رسمی تلگرام جشنواره، در شبکههای اجتماعی اینستاگرام، گوگل پلاس و فیسبوک نیز عکسها بارگذاری شدند تا تعداد افراد بیشتری در جریان مسابقه و این رقابت قرار بگیرند. در نهایت به ۶ نفر از برندگان این مسابقه جوایز اهدا شد.»
از نکات جالب اهدای جوایز این مسابقه این بود که جوایز از سوی دو دانشآموخته مدیریت گردشگری که اکنون اقامتگاههای بومگردی پرهامی در شیراز و نارتی تی در تفت یزد را مدیریت میکنند، تقبل شده بود. در پایان این مراسم نیز قرعهکشی برای جایزه بلیت هواپیما به ٤مقصد خارجی و یک مقصد داخلی صورت گرفت.
ارسال نظر