گزارش اسکای نیوز از سفر یک گردشگر به کشورمان
۵توصیه توریست استرالیایی برای سفر به ایران
گروه گردشگری، امیر شاملویی: یک گردشگر استرالیایی پس از سفر به ایران ۵توصیه مهم به دیگر گردشگرانی داشته که میخواهند به ایران بیایند؛ «موارد مورد نیاز در ویزا را بررسی و اطمینان حاصل کنید که تا پیش از رسیدن، مدارک لازم را به همراه دارید. پول نقد به همراه داشته باشید؛ زیرا کارت اعتباری شما به کارتان نخواهد آمد. تا جایی که ممکن است در مواجهه با مردم پاسخ مثبت بدهید، مگر آنکه چیز خاصی شما را ناراحت کند. صرفنظر از اینکه مرد یا زن هستید، میتوانید تنها به ایران سفر کنید. خودتان درباره این سفر تحقیق کنید؛ وبسایتهای بسیاری در مورد حملونقل، پول و لباس مناسب وجود دارند که به مسافران کمک خواهند کرد.
گروه گردشگری، امیر شاملویی: یک گردشگر استرالیایی پس از سفر به ایران ۵توصیه مهم به دیگر گردشگرانی داشته که میخواهند به ایران بیایند؛ «موارد مورد نیاز در ویزا را بررسی و اطمینان حاصل کنید که تا پیش از رسیدن، مدارک لازم را به همراه دارید. پول نقد به همراه داشته باشید؛ زیرا کارت اعتباری شما به کارتان نخواهد آمد. تا جایی که ممکن است در مواجهه با مردم پاسخ مثبت بدهید، مگر آنکه چیز خاصی شما را ناراحت کند. صرفنظر از اینکه مرد یا زن هستید، میتوانید تنها به ایران سفر کنید. خودتان درباره این سفر تحقیق کنید؛ وبسایتهای بسیاری در مورد حملونقل، پول و لباس مناسب وجود دارند که به مسافران کمک خواهند کرد.» به گزارش «دنیای اقتصاد» سوزی گریگ اولین توریستی نیست که بعد از بازگشت به کشورش، ایران و تجربه سفرش به این کشور را توصیف میکند. طی سال گذشته و پس از به سرانجام رسیدن برجام، درحالی ورود گردشگران به ایران رشد مثبتی را تجربه کرده که گردشگران بازدیدکننده از کشورمان نیز معمولا در رسانههای غربی نظر مثبتی در مورد کشور و بازدید آن برخلاف باورهای رایج در جامعه خود، انعکاس دادهاند. حالا هم در تازهترین خبرهایی که از گردشگری ایران در رسانههای غربی منعکس شده، اسکای نیوز تجربه سفر یک توریست استرالیایی را منتشر کرده است.
تجربه برخورد با مردم
گریگ در گزارش خود درباره نوع نگاه غربیها به ایران میگوید: «بیشتر مردم با یک شک و تردید وارد ایران میشوند. به ما گفته میشود مراقب غریبهها باشیم. به ما گفته میشود که ممکن است فریب بخوریم، دزدیده شویم یا حتی اتفاقات بدتری برایمان رخ دهد. همچنین وقتی میخواهیم به ایران سفر کنیم به ما گفته میشود همیشه در کنار محافظمان باقی بمانیم. بنابراین میتوانید بفهمید که وقتی به ایران سفر میکردم، به چه فکر میکردم.» به گفته او، نخستین پرسشی که ممکن است از این گردشگر استرالیایی پرسیدهشود این است که آیا سفر به این سرزمین خطرناک است؟ پاسخ به این پرسش شگفتانگیز است. گریگ میگوید: «من بهعنوان یک زن تنها در ایران احساس ایمنی بیشتری نسبت به بسیاری از مکانهای دیگری که رفتهام، داشتهام.» او از تجربه خود در مورد آشنا شدن با دوچرخهسواران ایرانی در بازار و دوستی با آنان نیز میگوید: «عالی بود؛ زیرا من هم دوچرخهسواری میکنم. ما با هم به آپارتمانی در شهر رفتیم و مهمان آنها بودم.»
سوزی گریگ از این مهماننوازی خاطره خوبی دارد و تصریح میکند: «اگر مردم شما را به چیزی دعوت کردند، اگر شما مورد خاصی برای ناراحتی احساس نمیکنید، با آن موافقت کنید. ایرانیان واقعا در مورد دعوت کردن گردشگران به خانههای خود هیجان زده هستند.» برای این گردشگر زن استرالیایی تفاوتهای میان زنان و مردان در ایران در وهله نخست شگفتانگیز بوده است؛ برای مثال واگن مخصوص زنان در متروی تهران یا اینکه در اتوبوسها هم قسمت زنان و مردان جدا از هم است.برای او این به آن معنا است که حمل و نقل عمومی در ایران برای زنان امن است. گریگ در این باره خاطرنشان میکند: «میتوانستم شبانه سوار قطار شوم و هیچ احساس عجیبی نداشته باشم. صادقانه باید بگویم که آن را دوست داشتم.» او همچنین از تجربه برخورد بسیار محترمانه مردان میگوید: «به عنوان یک توریست، مردها واقعا محترم بودند و اگر صادق باشم، فکر میکنم در استرالیا اغلب تجربه نامناسبتری نسبت به ایران داشتهام. تنها در یک مورد ناراحت شدم و البته در مقایسه با کل سفرم، قطعا یک اتفاق کوچک و مجزا بود.»
حجاب یکی دیگر از دغدغههایی است که زنان برای سفر به ایران با آن مواجه میشوند. گریگ در این خصوص نیز توضیح میدهد: «من باید موهای خود را میپوشاندم، لباس با آستینهای بلند و تا نزدیک زانو میپوشیدم. این نحوه پوشش تجربه جدیدی بود.» به گفته او، سال ۲۰۱۶ فرصت جالبی برای بازدید از ایران است؛ برای سالها این کشور بهطور موثری از بقیه جهان جدا شده بود و تحریمهای اقتصادی علیه این کشور بهدلیل برنامه هستهای آن وجود داشت؛ اما یک توافق تاریخی در ماه ژوئیه گذشته موجب شد که درهای این کشور اکنون مجددا برروی کسبوکار و گردشگری باز شود.
دریافت آسان ویزای ایران
براساس گزارش اسکاینیوز و طبق آمار وزارت امورخارجه و بازرگانی استرالیا، تعداد استرالیاییهایی که از ایران دیدن کردهاند در ۱۲ ماه گذشته حدود ۳۰ درصد افزایش داشته است. هرچند، هنوز هالهای از ابهام و اشتباه در میان کشورهای غربی وجود دارد که این کشور خطرناک است. این دقیقا همان چیزی است که سوزی که از اهالی ویکتوریای مرکزی است، میخواست از نزدیک ببیند. او میگوید: «اگر کسی فکر منفی درباره این کشور دارد، نمیتواند درست باشد. باید بگویم آدمهای این سرزمین بد نیستند.» او پس از پرواز به تهران ویزای ۳۰ روزهای را در هنگام ورود دریافت کرده و تاکید میکند این کار بسیار ساده بوده است. سوزی توضیح میدهد: «شما نیاز به رزرو هتل دارید و متصدیان ویزا با هتل تماس میگیرند تا این موضوع را بررسی کنند.» این گردشگر استرالیایی تاکنون از ۳۰ کشور دیدن کرده است و به ۳ زبان حرف میزند. علاوهبر این در مسیر سفرش نیز کمی فارسی یاد گرفته است. او که یک جهانگرد حرفهای است، میگوید: «توانایی سفر موفق به ایران به نگرش انسان بستگی دارد و نه به تعداد سفرهایی که شخص انجام داده است. شما باید روشنفکر باشید. آدمهای خوب زیادی در دنیا وجود دارند.»
طبیعت ایران از شمال تا جنوب
این گزارش تاکید میکند که مناظر ایران دقیقا همان چیزی است که گردشگران انتظارش را دارند. گریگ در مورد تنوع آب و هوایی ایران میگوید: «کویرهای زیادی در آنجا وجود دارد. اما رشته کوهی هم هست که تهران را از ساحل دریای خزر جدا میکند؛ رشته کوهی سرسبز و زیبا. تفریحگاههای اسکی نیز در بسیاری از نقاط وجود دارند و بسیار سرد هستند.»او از تهران به سمت جنوب و شهر کویری ورزنه سفر و از بقایای باستانی تخت جمشید و شهر شیراز دیدن کرده است. اصفهان نیز که تقریبا در مرکز ایران قرار گرفته، مورد توجه وی واقع شده است. او در مورد اصفهان میگوید: «این شهر واقعا زیباست. آنها پلهایی دارند که در شب با نور تزیین میشود و فضای عمومی باورنکردنی در بیرون از مسجد اصلی و باغهای این شهر به وجود میآید.» سوزی که خود را چندان مذهبی نمیداند معتقد است چیزهای زیبا را دوست دارد که شامل مسجدی در شیراز میشود که با آینه تزیین شده است.
وی در مورد دید غربیها از ایرانیان میگوید: «ایرانیان از دیدگاه منفی غرب نسبت به خود آگاه هستند. من صادقانه به آنها میگفتم که بسیاری از مردم در غرب فکر میکنند که این کشور خطرناک است. آنان نمیدانند که ایرانیان میخواهند جهان بداند که مردم خوبی هستند.» او میگوید که اوقات خوشی را در پذیرفتن تفاوت میان فرهنگها سپری کرده و از این تفاوت نترسیده است. توصیههای سوزی گریگ به دیگر کسانی که میخواهند به ایران بیایند، حقایقی را برای دستاندرکاران گردشگری کشور آشکار میکند که میتواند بهکار بیاید. لزوم تسهیل هرچه بیشتر روند صدور ویزا و همچنین لزوم اتصال شبکه بانکی ایران به جهان برای استفاده از کارتهای اعتباری از سوی گردشگران از جمله دغدغههای روزمره توریستهایی است که به ایران میآیند که باید مرتفعش کرد.
ارسال نظر