آماده شدن پرونده 3 اثر تاریخی سیستان و بلوچستان برای ثبت جهانی

مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان سیستان و بلوچستان از آمادگی پرونده سه اثر تاریخی این استان برای ثبت در فهرست آثار جهانی خبر داد؛ این درحالی است که او نامی از این سه اثر نبرده است. به گزارش «دنیای اقتصاد»، پیش از این شهر سوخته و بیابان لوت از این استان به ثبت جهانی سازمان یونسکو رسیده‌اند.

به گزارش «ایسنا» کامبیز مشتاق گوهری افزود: «مرمت مجموعه بناهای تاریخی درحوزه سیستان و راه‌اندازی دو پایگاه جدید میراث فرهنگی در بمپور و کویر لوت از جمله اولویت‌های اداره کل میراث فرهنگی استان است.»

وی با اشاره به اینکه در چهار ماه اول امسال ۲ میلیارد و ۸۵۰ میلیون دلار درآمد کشور از محل گردشگری به‌دست آمده، خاطرنشان کرد: «سهم سیستان و بلوچستان از این مبلغ قابل توجه نبوده است.» به گفته مشتاق گوهری، امسال بیشترین گردشگران به شهرستان‌های چابهار و هامون سفر کرده‌اند. این مقام مسوول همچنین با بیان اینکه در سال جاری طرح ضربتی ایجاد اشتغال برای ۱۲ هزار نفر را در دستور کار قرار دادیم، تصریح کرد: «با پشتیبانی‌های صورت گرفته استانی و ملی توانستیم یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون ریال اعتبار را برای این منظور به تصویب برسانیم و تلاش شده است تا برای شناسایی جامعه مخاطب و اشتغال‌زایی برای آنها برنامه‌ریزی کنیم. در این راستا تاکنون ۲ هزار نفر ثبت سامانه شدند که ۹۰ درصد فعالان این حوزه زنان هستند.»

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان سیستان و بلوچستان یادآور شد: «یکی دیگر از اولویت‌های صنایع‌دستی، حفاظت از آثار تاریخی است که در حوزه توسعه شهرها قرار دارند و به واسطه توسعه شهر در معرض تخریب قرار می‌گیرند. در این خصوص نیز تعیین حریم آثار تاریخی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.» وی صنایع دستی را جزو حرفه‌هایی دانست که بازده سریع‌الوصول دارد و تصریح کرد: «سرمایه‌گذاری در حوزه صنایع‌دستی می‌تواند به اشتغال پایدار بینجامد.» مشتاق گوهری در پایان ورود زائران خارجی برای سفر به اماکن زیارتی کشور را یکی از ظرفیت‌های گردشگری استان دانست و بر بهره‌گیری بیش از پیش از این فرصت در جهت توسعه ظرفیت‌های گردشگری تاکید کرد.