استاد دانشگاه علوم نظامی استرالیا در مقالهای به گردشگری ایران پرداخت
روایت کارت پستالی نشریه استرالیایی از ایران
گروه گردشگری، امیر شاملویی: کلایو ویلیامز، استاد دانشگاه علوم نظامی و آکادمی نیروهای مسلح استرالیا و استاد افتخاری مرکز دانشگاه ملی استرالیا در حقوق امنیتی و امور نظامی، تجربه سفر خود به ایران را در یکی از رسانههای استرالیا با عنوان «کانبراتایمز» به چاپ رسانده است. وی در مقالهای با عنوان «کارت پستالی از ایران: الماسی تاریخی پنهان در میان سوءبرداشتهای غربی» نوشته: «بهرغم تصویر نامناسبی که از ایران ارائه شده است، این کشور احتمالا میتواند امنترین کشور در خاورمیانه باشد.
گروه گردشگری، امیر شاملویی: کلایو ویلیامز، استاد دانشگاه علوم نظامی و آکادمی نیروهای مسلح استرالیا و استاد افتخاری مرکز دانشگاه ملی استرالیا در حقوق امنیتی و امور نظامی، تجربه سفر خود به ایران را در یکی از رسانههای استرالیا با عنوان «کانبراتایمز» به چاپ رسانده است. وی در مقالهای با عنوان «کارت پستالی از ایران: الماسی تاریخی پنهان در میان سوءبرداشتهای غربی» نوشته: «بهرغم تصویر نامناسبی که از ایران ارائه شده است، این کشور احتمالا میتواند امنترین کشور در خاورمیانه باشد. تروریسم داخلی آن را تهدید نمیکند و نرخ جرم و جنایت پایینی دارد. مردم دوستانه رفتار میکنند و آزادتر از چیزی است که من انتظار داشتم. در حقیقت، واقعیت ایران به همراه تجربه سفر به مکانهای جدید، با انتظارات قبلی من مغایرت داشت.» او ۳ روز را در تهران گذرانده و در مقاله خود با اشاره به برخی مشکلاتش تصریح کرده است: «بهرغم برداشتن تحریمهای سازمان ملل متحد در ژانویه سال جاری، هنوز غیرممکن است که از کارتهای اعتباری غربی در هتلهای ایران استفاده کرد. این بدین معنی است که شما باید پول نقد همراه داشته باشید (ترجیحا یورو یا دلار) تا هزینههای خود را پوشش دهید.» از دیدگاه این استاد علوم نظامی، انتظار میرود ایران در نتیجه برداشتن این تحریمها با رشد گردشگر روبهرو شود.
کلایو ویلیامز با اشاره به اماکن گردشگری و تاریخی کشورمان ادامه داده است: «ایران از سال ۱۹۸۰ شروع به بازسازی سایتهای تاریخی خود کرده است که بسیاری از آنها در فهرست میراث جهانی قرار دارند. این کشور همچنین از نظر سایتهای باستانی و کهن غنی است زیرا نخستین تمدن بزرگی است که قدمت آن به ۴ هزار سال قبل از میلاد مسیح بازمیگردد.» استاد افتخاری مرکز دانشگاه ملی استرالیا در حقوق امنیتی و امور نظامی در ادامه تاکید کرده است: «ظاهرا در طول ۳ سال گذشته، گردشگری در هر سال دو برابر شده است. ایران بهرغم تصوری که در غرب از آن وجود دارد، امن است.» وی که از شهرهای تهران، شیراز، اصفهان و یزد بازدید کرده، در ادامه سفرهای خود را این چنین توصیف کرده است: «مقصد من پس از تهران شهر کویری یزد بود که مهمترین سایتهای باستانشناسی را دارد. سپس در طول مسیر کهن جاده ابریشم سفر کردم و بعد به شیراز رفتم.در این سفر یکی از کهنترین درختان جهان را دیدم؛ سروی ۴ هزار ساله. شهرهای ایران برخلاف اکثر شهرهای خاورمیانه تمیز هستند.» این استاد دانشگاه درباره فرهنگ مهماننوازی مردم ایران نیز نوشته است: «در ابتدا وقتی مغازهداران به من نوشیدنی یا خرمای رایگان تعارف میکردند، شگفتزده میشدم. سخاوت فردی، بخشی از فرهنگ است و ایرانیان به طرق مختلفی میهماننوازند؛ اگر یک گوشه خیابان بایستید و به نظر برسد گم شدهاید، تنها چند دقیقه بعد یک نفر از شما میپرسد که آیا کمکی از دست وی ساخته است.»
ویلیامز در ادامه تجربههایش، با اشاره به زیرساختهای ایران تصریح کرده است: «زیرساختهای ارتباطی ایران مناسب است. بزرگراهها نسبت به استرالیا بهتر هستند و قطاری که از تهران به یزد سوار آن شدم، بهتر از قطار بین کانبرا و سیدنی بود. با اینحال، هتلها به خوبی استرالیا نیستند؛ گرچه بسیار ارزانتر است. اینترنت هتلها غالبا کند است و هزینه بالایی دارد.» این متخصص امور نظامی نگاهی به بناهای یادبود جنگ ایران و عراق نیز انداخته و در مورد بناهای تاریخی ایران و یادبودهای جنگ مینویسد: «ایران تجربه یک جنگ ۸ ساله را دارد. در میدان مرکزی یزد، از مقبرهای برای سربازان گمنام جنگ ۸ ساله دیدن کردم؛ بناهای مشابهی در جاهای دیگر نیز وجود دارند.» بنابر مشاهدات و مکتوبات وی، هیچیک از مشکلاتی که در منطقه و کشورهای همسایه ایران وجود دارد بر امنیت داخلی ایران یا وضعیت گردشگران آن اثر نگذاشته است. ویلیامز همچنین تاکید کرده است: «از جمله نقاط قوتی که ایران را برای گردشگران آن مهم جلوه میدهد، بدون شک شگفتیهای باستانشناسی است که از مهمترین آنها میتوان از برجخاموشان یا دخمه در یزد، پلها و مساجد شهر اصفهان و خرابههای باستانی شهر پرسپولیس (تختجمشید) یاد کرد. پرسپولیس یا همان تختجمشید توسط داریوش کبیر بنیان نهاده شد و پایتخت باشکوه امپراتوری هخامنشیان در فاصله سالهای ۵۵۰ تا ۳۳۰ قبل از میلاد بوده است. این پادشاهی بزرگترین امپراتوری جهان بهشمار میرود که تا امروز شناخته شده است و در ۳۳۰ سال قبل از میلاد با حمله ارتش اسکندر مقدونی از میان رفت.»
وی در نهایت یادآور شده است: «مقایسه شگفتیهای باستانشناسی ایران دشوار است. سایتهای تاریخی ایران نسبت به سایر نقاط جهان و سایر فرهنگهای باستانی شناختهشدهتر هستند. از آنجا که ایران بهطور کلی آب و هوای خشکی دارد، اغلب سایتهای آن به خوبی محافظت میشوند یا برای به دست آوردن جایگاهی در فهرست میراث جهانی در حال بازسازی هستند. آنچه که ایران اکنون در شرایط پساتحریم نیاز دارد، افزایش شمار گردشگران بینالمللی وارد شده به آن است تا گنجینههای خود را در معرض دید همگان قرار دهد.» به گزارش «دنیای اقتصاد»، پیش از این نیز بسیاری از گردشگرانی که نخستین سفر خود را به ایران تجربه میکردند، بازخوردهای مثبتی از این کشور از خود نشان میدادهاند و بسیاری از رسانههای غربی نیز مانند نشنال ژئوگرافیک، سیانان، گاردین، نیویورک تایمز و... در مورد جاذبههای ایران و سفر به این کشور و نیز پتانسیلهای آن گزارشهایی را به چاپ رساندهاند. برای مثال نشنال ژئوگرافیک در سال ۲۰۱۶ در فهرستی از ۱۶ مقصد جذاب جهان که نباید از دست داد، ایران را در صدر قرار داده بود. در این گزارش آمده بود که راهاندازی تورهای جدید، بازگشایی سفارت بریتانیا در تهران و لغو تحریمها، چشماندازهای روشنی برای سفر به مقصد ایران ایجاد کردهاند. براساس آن گزارش، پیش از این آینده ایران به عنوان مقصدی برای گردشگری نامناسب بود اما در پی توافق سال گذشته با قدرتهای غربی در مورد فعالیتهای هستهای ایران و برداشته شدن تحریمها، گلهای کویری گردشگری شروع به شکفته شدن کردهاند.
ارسال نظر