توضیحات مدیرکل میراث فرهنگی فارس درباره آتشسوزی یک محوطه تاریخی
«بیشاپور» از آتش گذشت
گروه گردشگری: عصر جمعه (۴ تیر) بخشی از محوطه ۱۶۰ هکتاری شهر تاریخی بیشاپور آتش گرفت؛ آتشی که هنوز منشأ و علتش معلوم نیست، اما برخی فعالان میراث فرهنگی معتقدند که خاشاک و علوفه موجود در این محوطه ممکن است موجب این آتشسوزی در روزهای گرم بیشاپور شده باشد.حالا اما مسوولان اداره میراث فرهنگی و گردشگری فارس اعلام کردهاند این آتشسوزی به موقع مهار شده و به آثار تاریخی این محوطه آسیبی نرسیده است.
مدیر کل میراث فرهنگی و گردشگری استان فارس در این باره به «ایسنا» توضیح داده است: «در آتشسوزی رخ داده در شهر تاریخی بیشاپور در شهرستان کازرون، خوشبختانه هیچ آسیبی به بناهای تاریخی این شهر ساسانی وارد نشده و فقط بخشی از علفهای هرز آتش گرفتهاند.» به گفته مصیب امیری بخش کوچکی از ۱۶۰ هکتار محوطه تاریخی ساسانی «بیشاپور» بهدلیل وجود علفهای هرز در محوطه آتش گرفتهاند. اما همچنین تاکید کرده که بلافاصله آتش مهار شد و مجموعه تاریخی و آثار موجود در مجموعه درامان ماندند و آسیبی ندیدند.
با اینهمه در برخی تصاویر موجود از این حادثه، گویا بخشی از آثار در آتش درگیر شدهاند. این مقام مسوول در این خصوص نیز به دوستداران میراث فرهنگی این اطمینان را داده است که با توجه به موقعیت بناهای قرار گرفته در این شهر تاریخی، از دور چنین وضعیتی به نظر میرسد اما در واقعیت اینگونه نیست. امیری خاطرنشان کرده است: «مهار آتش حدود دو ساعت طول کشید. آتش در محوطه شهر رخ داد و آثار تاریخی مجموعه هیچ آسیبی ندیدند. خوشبختانه از قبل تمهیدات لازم برای وقوع چنین حادثهای از سوی مسوولان پایگاه پژوهشی شهر تاریخی بیشاپور اندیشیده شده بود؛ به گونهای که علفهای هرز مجموعه بهطور کامل حذف و پاکسازی شده بود، اما گویا هنوز پاکسازی علفهای هرز یک بخش از محوطه هنوز انجام نشده بود.»مدیر کل میراث فرهنگی و گردشگری استان فارس ابراز خرسندی کرده با توجه به تجهیز این پایگاه به تانکر قابل حمل آتشنشانی و دیگر وسایل مورد نیاز، اطفای حریق به موقع انجام گرفته است.
به گفته مسوولان میراث فرهنگی این استان، این آتش با توجه به حساسیتهای موجود و ارزشمند و منحصربهفرد بودن شهر تاریخی بیشاپور با کمک نیروهای مردمی از روستاهای اطراف این مجموعه مانند اسلامآباد، چمران، عمویی، حاجیآباد، موزی، هفت پاره، پنج محل، امامزاده سید حسین و همچنین نیروهای یگان حفاظت میراث فرهنگی شهرستان کازرون، نیروهای آتشنشانی از کازرون و قائمیه، دوستداران میراث فرهنگی کازرون و فرمانداری شهرستان، مهار شده است.
امیری درباره علت آتشسوزی نیز اعلام کرده که هنوز علت آن در این بخش از شهر تاریخی بیشاپور مشخص نیست اما بررسیها برای پیبردن به این اتفاق در حال انجام است.به گزارش «دنیای اقتصاد»، شهر تاریخی بیشاپور که تاریخ ساخت آن به دوره شاهپور و حدود سالهای ۲۷۲ ـ ۲۴۱ میلادی بازمیگردد، به گفته باستانشناسان جزو اولین شهرهایی بوده که دارای تاریخ مکتوب شهرسازی هستند. این شهر تاریخی در ۱۲۰کیلومتری جنوب شیراز و ۲۳ کیلومتری غرب شهرستان کازرون قرار گرفته است.
بیشاپور در کنار جاده شاهی روزگار باستان واقع شده و در دوره هخامنشیان، تخت جمشید و استخر را به شهر باستانی شوش وصل میکرده است. همچنین این شهر در دوره ساسانی شهر گور را به تیسفون متصل میکرده است. شهر تاریخی بیشاپور در زمان خود به لحاظ موقعیت جغرافیایی که داشته، سرآمد شهرهای ساسانی بوده است.
ارسال نظر