با پیشنهاد مکاتبه با دولت و مجلس صورت میگیرد
پیگیری تعطیلات آخرهفته از سوی کمیسیون گردشگری اتاق تهران
عضو کمیسیون گردشگری اتاق تهران با اشاره به اهمیت ساماندهی تعطیلات پیشنهاد کرد این کمیسیون از طریق مکاتبه با دولت و مجلس این امر مهم را مورد پیگیری قرار دهد. به گزارش سایت اتاق بازرگانی تهران، محمدرضا خائف در نشست کمیسیون گردشگری گفت: «آخرین کشور مسلمانی که تعطیلات خود را از پنجشنبه و جمعه به جمعه و شنبه تغییر داد، افغانستان بود و در حال حاضر ایران تنها کشوری است که پنجشنبههای نیمهتعطیل و جمعههای تعطیل را در تقویم خود دارد. در چنین شرایطی، ارتباط فعالان اقتصادی با دنیا حدود ۴روز قطع است.
عضو کمیسیون گردشگری اتاق تهران با اشاره به اهمیت ساماندهی تعطیلات پیشنهاد کرد این کمیسیون از طریق مکاتبه با دولت و مجلس این امر مهم را مورد پیگیری قرار دهد. به گزارش سایت اتاق بازرگانی تهران، محمدرضا خائف در نشست کمیسیون گردشگری گفت: «آخرین کشور مسلمانی که تعطیلات خود را از پنجشنبه و جمعه به جمعه و شنبه تغییر داد، افغانستان بود و در حال حاضر ایران تنها کشوری است که پنجشنبههای نیمهتعطیل و جمعههای تعطیل را در تقویم خود دارد. در چنین شرایطی، ارتباط فعالان اقتصادی با دنیا حدود ۴روز قطع است.» او همچنین تاکید کرد: «تمرکز تعطیلات در ایام نوروز نیز مشکلات بسیاری را به وجود آورده و ضرورت دارد تعطیلات در طول سال توزیع متوازنی پیدا کند.»
در ادامه، رئیس کمیسیون گردشگری به گزارش مقایسهای معاونت بررسیهای اقتصادی اتاق تهران از وضعیت تعطیلات در ایران و سایر نقاط جهان پرداخت و گفت: «بر اساس این گزارش، ایران با ۲۷ روز تعطیل مناسبتی پس از سریلانکا دارای بیشترین تعداد روزهای تعطیل مناسبتی است. همچنین درحالیکه در ایران روزهای پنجشنبه و جمعه بهعنوان تعطیلات پایان هفته محسوب میشود، بسیاری از کشورهای مسلمان بهمنظور هماهنگی با سایر کشورهای جهان، روزهای جمعه و شنبه را به عنوان تعطیلات آخر هفته خود انتخاب کردهاند.» محسن مهرعلیزاده سپس به تعداد روزهای تعطیل در برخی کشورهای توسعهیافته و صنعتی اشاره و تصریح کرد: «تعداد تعطیلات رسمی در آمریکا ۷ روز، برزیل ۸ روز، کانادا، آلمان و انگلیس ۹ روز است.»
مدیر کل مطالعات و آموزش گردشگری سازمان میراث فرهنگی و گردشگری نیز در این نشست با اشاره به اینکه موضوع ساماندهی تعطیلات در سه دهه گذشته، یازده بار به مجلس رفته و عودت داده شده، خاطرنشان کرد: « مطالعات متعددی از سوی نهادهای مختلف با محوریت این موضوع صورت گرفته و تاکنون به نتیجه نرسیده است.» محسن رنجبر ادامه داد: «یکی از مشکلاتی که در بحث تعطیلات وجود دارد، دو تقویمه بودن ایرانیان است که موجب سیال بودن روزهای تعطیل شده است. بررسیها نشان میدهد در دو دهه گذشته بهدلیل سیال بودن تعطیلات مذهبی و همراه شدن این تعطیلات با روزهای پنجشنبه و جمعه، روزهای تعطیل بهطور متوسط به ۲۰ روز میرسد.» وی افزود: «یکی دیگر از مشکلات عدم هماهنگی تعطیلات اداری با تعطیلات آموزشی است. همچنین فاصله زیادی میان آخرین تعطیلی نظیر ایام نوروز تا تعطیلی بعدی وجود دارد و به محض تعطیل شدن چند روز شاهد افزایش شدید تردد در جادهها هستیم.» این مقام مسوول با اشاره به حساسیتهایی که روی موضوع تعطیلات وجود دارد، پیشنهاد کرد که اتاق تهران در گام نخست افزایش تعداد تعطیلات پایان هفته را مورد پیگیری قرار دهد. مدیر کل مطالعات و آموزش گردشگری یادآور شد: «موضوع ساماندهی تعطیلات اکنون در شورای اجتماعی وزارت کشور در دست بررسی است و پیشنهاد ما در این شورا این بوده که تعطیلات زمستانی هم تعیین شود تا توزیع سفرها در کشور تحقق پیدا کند و مناطق جنوبی نیز از مزایای گردشگری مردم منتفع شوند.»
یعقوب امینزاده، کارشناس کمیسیون گردشگری نیز با بیان اینکه دولت، مجلس و سایر نهادها، موضوع ساماندهی تعطیلات را به صورت تکتک مورد پیگیری قرار داده و به نتیجه نرسیدهاند، هشدار داد که ممکن است پیگیریهای اتاق هم به همین سرنوشت دچار شود. وی تاکید کرد: «بنابراین برای به ثمر نشاندن این بحث ضرورت انسجام ملی احساس میشود.» در نهایت مقرر شد کارگروهی تشکیل شود تا گزارشهای مربوط به موضوع تعطیلات را جمعآوری کرده و برای بررسی و تدوین نهایی به کمیسیون ارائه دهد تا نتیجه به هیاترئیسه اتاق تهران برای پیگیریهای بعدی واگذار شود.
ارسال نظر