هنرمندان و تاجران مقایسه میکنند
برگزاری نمایشگاه تطبیقی سوغات زیارتی ایرانی و خارجی
معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی کشور درباره روند اجرایی بسته سوغات زیارتی در مشهد گفت: «مشکل ما در این زمینه نداشتن تولید مناسب نیست، بلکه مشکل ما نداشتن توزیع مناسب است. » به گزارش «ایسنا» بهمن نامورمطلق اضافه کرد: «روزهای اول که درباره سوغات زیارتی صنایعدستی کشورمان صحبت میکردیم، هیچکس باور نمیکرد ما بتوانیم جای کشورهای خارجی بهخصوص کشوری مثل چین را بگیریم.
در حال حاضر این انگاره شکسته شده و به جایی رسیدهایم که احساس میکنیم این کار شدنی است. » او ادامه داد: «آثاری که برای بسته سوغات زیارتی از سراسر ایران، یکجا جمع شد به همه ثابت کرد که نسبت به آثار خارجی از نظر کیفیت و قیمت مناسبتر است.
معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی کشور درباره روند اجرایی بسته سوغات زیارتی در مشهد گفت: «مشکل ما در این زمینه نداشتن تولید مناسب نیست، بلکه مشکل ما نداشتن توزیع مناسب است.» به گزارش «ایسنا» بهمن نامورمطلق اضافه کرد: «روزهای اول که درباره سوغات زیارتی صنایعدستی کشورمان صحبت میکردیم، هیچکس باور نمیکرد ما بتوانیم جای کشورهای خارجی بهخصوص کشوری مثل چین را بگیریم.
در حال حاضر این انگاره شکسته شده و به جایی رسیدهایم که احساس میکنیم این کار شدنی است.» او ادامه داد: «آثاری که برای بسته سوغات زیارتی از سراسر ایران، یکجا جمع شد به همه ثابت کرد که نسبت به آثار خارجی از نظر کیفیت و قیمت مناسبتر است.» معاون صنایعدستی و هنرهای سنتی خاطرنشان کرد: «اتفاق مبارک دیگری که در این زمینه افتاد این بود که معاونان صنایعدستی استانها در اولین نمایشگاه بسته سوغات زیارتی، آثاری که در این دوره رقابتپذیر بودند را جمعآوری و برای این کار ارائه دادند.» نامورمطلق افزود: «اتفاق جالبتوجه دیگر این است که ما به فکر برگزاری یک نمایشگاه تطبیقی و ارائه آثار خارجی از جمله چین و ترکیه در کنار آثار ایرانی هستیم؛ آثاری که در بازار سوغات زیارتی عرضه میشوند و از هنرمندان و تاجران دعوت میکنیم که این آثار را با هم مقایسه کنند تا کمکم طی فرآیندی آثار ایرانی را جایگزین آثار خارجی کنیم.» وی ادامه داد: «قرار است این نمایشگاه تا سال آینده برگزار و آثاری شامل سجاده، تسبیح، پوشاک و ... در آن ارائه شود.
امیدواریم با ابتکارات جدید، بخشی از بازار زیارتی سال آینده را بگیریم.» نامور تصریح کرد: «ما مطمئن هستیم که سهم ۵ درصدی ما در سال گذشته بسیار بالا میرود. گزارش فروش تعاونیها در حوزه سنگهای قیمتی و گلدوزیهایی که روی سجادهها انجام میشود، آمار ۲۰۰ میلیارد تومانی را نشان میدهد. این موضوع نشاندهنده یک شیب صعودی است.» این مقام مسوول درباره بستهبندی صنایعدستی که یکی از دغدغههای هنرمندان و تولید کنندگان این عرصه نیز هست، گفت: «بهطور حتم ما نمیتوانیم در مدت یک سال بستهبندی را عوض کنیم. برنامههای هیجانی مبنی بر اینکه امسال وضعیت بستهبندی درست میشود جز ضربه زدن به صنایعدستی، نتیجه دیگری نخواهد داشت. ما همه این کارها را در فرآیندی انجام میدهیم و امیدواریم به سمت خوبی پیش برویم.» وی افزود: «تفکر من تفکر تغییر یکشبه نیست. من نمیتوانم معجزههای دولت گذشته را انجام دهم؛ به همین دلیل معتقدم باید در فرآیندی به سمت تغییر حرکت کنیم.»
ارسال نظر