چگونه از وبلاگ در ترویج مقصد گردشگری بهره بگیریم؟
برای بسیاری از وبلاگنویسان جذابیت راهاندازی یک وبلاگ در آن است که هر چه بخواهند، میسازند. وبلاگ یک پلتفرم است که نمیتوان آن را تعریف کرد؛ اما عموما شامل مواردی همچون یک نوشته روزانه، نظر در مورد موضوعی خاص یا به اشتراک گذاشتن فایل چندرسانهای مرتبط با موضوع وبلاگ میشود. یک وبلاگ ممکن است به دنبال ترغیب کردن، برانگیختن، سرگرم کردن، خبر رسانی و مفید بودن یا فقط محلی برای تبادل اطلاعات و مکالمه دوستان باشد. وبلاگها برای مقاصد گردشگری به دلایل زیر بسیار مهم هستند:
• بر اساس تحقیقات مشخص شده، دوسوم از خوانندگان وبلاگ نمیدانند که در حال خواندن وبلاگ هستند.
برای بسیاری از وبلاگنویسان جذابیت راهاندازی یک وبلاگ در آن است که هر چه بخواهند، میسازند. وبلاگ یک پلتفرم است که نمیتوان آن را تعریف کرد؛ اما عموما شامل مواردی همچون یک نوشته روزانه، نظر در مورد موضوعی خاص یا به اشتراک گذاشتن فایل چندرسانهای مرتبط با موضوع وبلاگ میشود. یک وبلاگ ممکن است به دنبال ترغیب کردن، برانگیختن، سرگرم کردن، خبر رسانی و مفید بودن یا فقط محلی برای تبادل اطلاعات و مکالمه دوستان باشد. وبلاگها برای مقاصد گردشگری به دلایل زیر بسیار مهم هستند:
• بر اساس تحقیقات مشخص شده، دوسوم از خوانندگان وبلاگ نمیدانند که در حال خواندن وبلاگ هستند. آنها قابلیت تمایز بین وبلاگ و وبسایت را ندارند؛ بنابراین اگر وبلاگنویسی گسترش یابد، جهشی برای وبلاگ نویسی در مورد سفر شروع میشود و این، به مقاصد گردشگری کمک میکند.
• وبلاگنویسی در حال حاضر بسیار گسترده شده است. در آوریل ۲۰۰۷، ۷۰ میلیون وبلاگ وجود داشت. حدود ۳ برابر بیشتر از سال قبل از آن. روزانه حدود ۱۲۰ هزار وبلاگ جدید ساخته میشود و ۵/ ۱ میلیون آیتم در آنها پست میشود. طبق آمار Technorati که وبلاگها را ردیابی و شاخصگذاری میکند، جایگاه وبلاگها هماکنون به عنوان یک کانال ارتباطی بزرگ، مورد توجه واقع شده است.
• ویدئو، صوت و عکس، بیشتر از متن در وبلاگ استفاده میشوند. به همین دلیل وبلاگها رسانهای محسوب میشوند که برای مقاصد گردشگری بسیار مهم هستند. وبلاگهای ویدئویی گاهی Vlogs خوانده میشوند.
• وبلاگنویسی یک موضوع رایج در یکسری کشورهای خاص نیست. موسسه تکنوراتی دریافته که زبان ژاپنی با ۳۷ درصد پرکاربردترین زبان در وبلاگنویسی است. انگلیسی با ۳۳ درصد دوم، چینی با ۸ درصد سوم و ایتالیایی با ۳ درصد در رتبه چهارم قرار دارند. زبان فارسی با اختصاص یک درصد در سال ۲۰۱۰ جزو ۱۰ زبان برتر قرار گرفت.
اگر همه موارد در نوشتن به خوبی اجرا شود، هر وبلاگ میتواند:
• یک کانال مستقیم بین مقصد گردشگری و یکی از کاربران باشد. مقاصد گردشگری باید وبلاگ داشته باشند و آن را با موضوعات خوب، اعلام رویدادهای مربوط به مقصد و محتویات عمومی (درست مانند وب سایت اصلی) به روز نگه دارند.
• کاربران را به داشتن یک کانال ارتباطی دوطرفه تشویق و ترغیب کند.
• به سازمانهای مدیریت مقاصد کمک کنند تا هر دو نقش خود یعنی هماهنگ کردن و راهبری و هدایت مقصد گردشگری را بهخوبی بازی کنند.
• از کمکهای فوری و مخصوص زمانی که یک اتفاق غیرمترقبه یا بحران به وجود میآید، پشتیبانی کند. یک جلوه انسانی از سازمان مدیریت گردشگری مقصد به نمایش بگذارد و ادراک حسی، صادقانه و غیرلمسی بیشتری را در چرخه ارتباطات اجتماعی به نمایش بگذارد.
بهترین ایدههای وبلاگ
• افرادی را در مقصد گردشگری پیدا کنید که حقیقی، کثیرالسفر و متخصص در گذراندن تعطیلات باشند. از آنها بخواهید که در وبلاگ بنویسند چه کارهایی کردهاند و برنامه آنها برای آینده چیست و دیگران را به همکاری دعوت کنند. این وبلاگنویسان میتوانند هر ماه با یک نفر دیگر عوض شوند.
• افرادی را از خط مقدم مدیریت گردشگری مقصد به صورت کارمند بخش شفاهی منصوب کنید که هر روز به صورت رو در رو با مشتری مواجه شوند و به آنها خدمات ارائه کنند و سوالات رایج آنها و نیز سوالات غیرمعمول و تفریحی را که معمولا از پرسنل دفتر گردشگری پرسیده میشود، جمعآوری کنند. آنها میتوانند برای گردشگران، موضوعات جذاب را تعریف کنند و باید بدانند که چه چیزی خوب است و از چه چیزی باید اجتناب کرد.
• وبلاگی را راهاندازی کنید که از سفرهای (یا کمپینهای) خاص که گروههایی هستند با هدف کاملا مشخص، حمایت و پشتیبانی کند و بتواند آنها را از طریق خبرنامهها دعوت به نوشتن در وبلاگ کند.
• از سفرنامه نویسهای حرفهای حمایت مالی کنید که به مقصد گردشگری شما توجه ویژه کنند و در وبلاگ شما بنویسند یا یک وبلاگ برای مقصد شما راهاندازی کنند.
بایدها و نبایدهای وبلاگ
- وقتی یک موضوع داغ و جذاب دارید به آن بپردازید و وقتی که آن موضوع از رونق افتاد، رهایش کنید. اکثر وبلاگها خیلی سریع به وجود میآیند و خیلی سریع از بین میروند.
- خیلی صادقانه وبلاگ خود را به لحاظ تاثیرگذاری در اجرا بررسی کنید؛ در غیر این صورت به سرعت از سوی دیگر وبلاگنویسان به قلابی بودن محکوم میشوید. آنها را در وبسایت اصلی مقصد گردشگری جای دهید. این شاید صادقانهترین و کمهزینهترین راه باشد.
- اگر نمیتوانید مطالب جدیدی را هر هفته یا هر دو هفته یکبار بگذارید یا نمیتوانید کسی را جذب کنید، وبلاگ را تعطیل کنید.
- به تماس فردی و رو در رو با مخاطبان خود توجه کنید.
- اگر شخصیت حقوقی دارید به پرسنل این اختیار و وکالت را بدهید که جزو نویسندگان باشند، اما به دقت آنها را به این موضوع که چگونه ارزش برند شما باید نشان داده شود، هدایت کنید.
- نباید گمراهکننده باشید. این کار به سرعت در موتورهای جستوجو در معرض دید قرار میگیرد و با بقیه وبلاگها در گردش قرار میگیرید و مجزا و متفاوت نمیشوید.
- نباید در دامهایی، مانند تهمت و افترا زدن بیفتید. یک وبلاگ شرکتی باید بسیار جدیتر از یک وبلاگ فردی اداره شود.
برگرفته از Handbook on E-Marketing for Tourism Destination، UNWTO، 2010
ارسال نظر