صنعت گردشگری در مدارهای گذر از تحریم
سعید ترابیان / مدیرعامل مجموعه گردشگری گنجنامه
ایران یکی از زیباترین کشورهای جهان بهشمار میرود که تمدنی چندین هزارساله دارد و از زیباییهایی طبیعی و خیرهکننده و آثار بهجامانده از تاریخ و تمدن باستانیاش برخوردار است. اگرچه تاکنون، تحریمها بر بخشهای مختلف اقتصادی از جمله صنعت گردشگری سایه افکنده بود اما با رفع این مشکل و دوره گذر از تحریمها، صنعت گردشگری میتواند با برنامهای تدوین شده به دوره شکوفایی خود برسد. در این راستا برنامهریزی دقیق و منسجم، فرهنگسازی، بهروز کردن تجهیزات، امکانات و توسعه روابط بینالمللی بدون شک برای رونق صنعت گردشگری نیاز اساسی محسوب میشود.
سعید ترابیان / مدیرعامل مجموعه گردشگری گنجنامه
ایران یکی از زیباترین کشورهای جهان بهشمار میرود که تمدنی چندین هزارساله دارد و از زیباییهایی طبیعی و خیرهکننده و آثار بهجامانده از تاریخ و تمدن باستانیاش برخوردار است.اگرچه تاکنون، تحریمها بر بخشهای مختلف اقتصادی از جمله صنعت گردشگری سایه افکنده بود اما با رفع این مشکل و دوره گذر از تحریمها، صنعت گردشگری میتواند با برنامهای تدوین شده به دوره شکوفایی خود برسد. در این راستا برنامهریزی دقیق و منسجم، فرهنگسازی، بهروز کردن تجهیزات، امکانات و توسعه روابط بینالمللی بدون شک برای رونق صنعت گردشگری نیاز اساسی محسوب میشود. گردشگری، بهویژه گردشگری خارجی یکی از زمینههایی است که بهطور مستقیم به تصمیمگیریهای سیاسی کشور وابسته است.
اکنون بیشتر توجه دستاندرکاران و رسانهها معطوف به جذب گردشگران خارجی است، ولی ظرفیتی بکر که در قالب سرمایهگذاری، رونق گردشگری، درآمدزایی و اشتغال در دو جهت گردشگری داخلی و خارجی است، نهفته مانده است. بنابراین میتوان با تدوین برنامهای ویژه برای شکوفایی صنعت گردشگری و توجیه ایجاد مقاصد جدید در آن و استفاده بهتر از پتانسیلهای موجود علاوه بر توسعه گردشگری داخلی، به تثبیت جایگاه این صنعت در سطح بینالمللی نیز پرداخت. انتخاب استراتژی هدفمند به منظور جذب گردشگران خارجی پس از رفع تمامی تحریمها و ایجاد زیرساختهای ویژه گردشگری از جمله مکانهای مناسب برای اسکان کوتاه مدت و بلندمدت، پذیرایی، تدارک اتوبوسهای مخصوص جهت تردد گردشگران، هتلها و رستورانهای مناسب، از ضروریات این عرصه است. همچنین از جمله مواردی که میتواند به توسعه گردشگری منجر شود ایجاد کمپینهای تبلیغاتی درکشورهای هدف به منظور معرفی بیشتر پتانسیلهای کشور با کمک مالی مستمر به موسسات گردشگری فعال در این زمینه است. ایجاد زیرساختهای مناسب جهت توسعه گردشگری ورودی از بدو ورود به کشور تا محل جاذبههای گردشگری با همکاری بخش خصوصی دستاندرکار با تخصیص اعتبار مالی بلاعوض یا تسهیلات ارزان و یارانهای نیز ضروری است. علاوهبر این تبلیغات و سرمایهگذاری هدفمند جهت استفاده از ویژگیهای منحصر بهفرد جاذبههای گردشگری ایران اهمیت بسزایی دارد.
ارسال نظر