سال جدید چینی درحال آغاز شدن است و انتظار می‌رود تقریبا 3 میلیارد سفر دریک دوره 40 روزه انجام شود. گفته می‌شود که این حجم از سفر، بزرگ‌ترین جابه‌جایی انسانی خواهد بود. به گزارش دنیای سفر نشریه لونلی پلانت در این باره می‌نویسد: «فصل فستیوال سفرهای بهاره، یک دوره زمانی پیرامون سال جدید چینی است که بسیاری از مردم دست به سفر می‌زنند. این بار نیز سال جدید چینی در 8 فوریه و با نام سال میمون جشن گرفته می‌شود و سفر، یکی از مهم‌ترین بخش‌های این تعطیلات به حساب می‌آید.»

براساس این گزارش، بسیاری از کشورهای جهان چه در قاره آسیا و چه در قاره‌های دیگر به دنبال پیدا کردن راه‌های گوناگون برای سهیم شدن در تعداد گردشگران سال جدید چینی هستند تا بتوانند پای گردشگران کشورهایی نظیر چین، هنگ‌کنگ، تایوان، سنگاپور و مالزی و... را به کشور خود باز کنند. به عنوان مثال اندونزی، سال جدید چینی را به عنوان یکی از تعطیلات رسمی خود جشن می‌گیرد و وزارتخانه گردشگری اندونزی با انجام تبلیغات لحظه آخری در شهرهای چین درصدد است تعداد قابل‌توجهی از گردشگران چینی را به مقاصد ساحلی خود جلب کند. سازمان گردشگری تایلند نیز با برنامه‌‌ریزی‌های خود انتظار دارد ۰۱/ ۱ میلیون بازدیدکننده بین‌المللی بین ۶ تا ۱۴ فوریه جذب کند که این مقدار نسبت به سال گذشته ۱۹ درصد افزایش خواهد داشت. بسیاری از کشورهای همسایه در انتظار افزایش تعداد گردشگران ورودی خود هستند. این انتظار با گزارش وزارت حمل و نقل چین از تعداد ۹/ ۲ میلیاردی سفر بین ۲۱ ژانویه تا ۳ مارس، بیشتر نیز شده است.

چین به‌عنوان پرجمعیت‌ترین کشور جهان در فصل سفرهای سال نو چینی می‌تواند بازار بالقوه و حائز اهمیتی برای ایران به حساب آید. روابط دوستانه ایران و چین در سال‌های تحریم نیز پتانسیل‌های لازم برای افزایش تعداد گردشگران ورودی از این کشور را تا حدودی آماده ساخته است اما تمام این بستر بالقوه موجود تنها با توانایی ایران در بازاریابی و تبلیغات به تحقق خواهد پیوست. عدم برنامه‌ریزی‌های منسجم برای جذب تعداد گردشگران و نپرداختن به چنین رویداد مهمی، باعث می‌شود سهم ایران از تعداد این سیل جمعیتی اندک شود.