شماره روزنامه ۶۱۷۷
|

گزارش «دنیای‌اقتصاد» از جزئیات هزینه یک سفر آخر‌هفته‌ای؛

دنیای اقتصاد: حالا که دیگر تهران هوا ندارد و میزان آلودگی آن براساس شاخص جهانی آلودگی حتی به بالای ۲۰۰ رسیده و تهران را تبدیل به آلوده‌تربن شهر جهان کرده است، تماشای یک آسمان صاف، آبی رنگ و زیبا و نفس کشیدن در یک هوای تمیز برای تهرانی‌ها تبدیل به یک رویا شده است.

    یکشنبه، ۲۵ آذر ۱۴۰۳
  • «دنیای‌اقتصاد» نبض ۹‌ماهه بازار گردشگری ۲۰۲۴ را بررسی می‌کند

    ۲درصد تا «توریسم ۲۰۱۹»

    نبض ۹‌ماهه بازار گردشگری جهان حاکی از بهبودی کامل این بخش تا پایان امسال و رشد سریع‏‏‌تر هزینه‏‏‌ها نسبت به ورودی‏‏‌هاست. بر اساس آمارهای ارائه‌شده از سوی سازمان جهانی گردشگری، در ۹ ماه اول سال ۲۰۲۴، حدود ۱.۱ میلیارد گردشگر در سطح بین‌المللی سفر کردند، زیرا بخش گردشگری جهانی تا ۹۸‌درصد از سطوح قبل از همه‌گیری بهبود یافته است. بر اساس آخرین گزارش جهانی گردشگری، با وجود چالش‏‏‌های اقتصادی، ژئوپلیتیکی و اقلیمی، انتظار می‌رود تا پایان سال میلادی، گردشگری به‏‏‌طور کامل از بزرگ‌ترین بحران در تاریخ این بخش بهبود یابد.
  • گزارش خبرنگار «دنیای‌اقتصاد» از نشست مشترک اتاق تبریز و کمیسیون کشاورزی

    کشاورزی دستوری خاتمه می‏‏‌یابد؟

    معاون برنامه‌‌‌ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی از بدهی ارزی ۵ میلیارد دلاری وزارت جهاد کشاورزی در ابتدای فعالیت دولت چهاردهم خبر داد. اکبر فتحی در جلسه مشترک کمیسیون اتاق بازرگانی ایران و کمیسیون‌‌‌های کشاورزی، آب و محیط‌زیست اتاق تبریز با بیان اینکه وزیر جهاد کشاورزی دستور اکید برای تعامل با بخش خصوصی داده است، گفت: همه فعالان بخش کشاورزی اعم از بخش دولتی و خصوصی، بهره‌‌‌برداران و تشکل‌ها، تولیدکنندگان و صادرکنندگان همگی یک بدنه منسجم و واحد هستند که در کنار هم برای ارتقای این بخش تلاش می‌کنند و تفکیکی بین بخش خصوصی و دولتی در حوزه کشاورزی وجود ندارد. وی ادامه داد: رئیس‌‌‌جمهوری در مراسمی که برای جهش تولید در دیم‌زارها برگزار شد، اظهار کرد که با قیمت‌گذاری دستوری نمی‌توانیم موفق باشیم و از جیب کشاورزان برای مصرف‌کننده هزینه نکنیم که این حرف‌دل بسیاری از کشاورزان بود.
  • ضبط ۳۷۳ دستگاه ماینر غیرمجاز در لرستان

    مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق لرستان گفت: ۳۷۳ دستگاه غیرمجاز استخراج رمزارز (ماینر) از ابتدای سال‌جاری تاکنون برای جلوگیری از مصرف برق و انرژی مازاد در استان کشف و ضبط شده است. مهران امیری افزود: این ماینرها با توان مصرفی ۸۴۴ کیلووات و مصرف انرژی حدود ۱۱میلیون کیلووات ساعت از ۲۴ مرکز غیرمجاز کشف و ضبط شده‌اند.
    شنبه، ۲۴ آذر ۱۴۰۳
  • استاندار اصفهان در مراسم تجلیل از صادرکنندگان نمونه استان با حضور معاون صمت مطرح کرد

    صبوری صادرکنندگان اصفهانی

    معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و رئیس سازمان توسعه تجارت که برای شرکت در نشست بررسی نقشه راه صادراتی استان اصفهان به این استان سفر کرده بود، پس از نشست مذکور در رویدادی که برای تجلیل از صادرکنندگان نمونه ۱۴۰۲ استان اصفهان برگزا ر شده بود هم حضور یافت. او در این رویداد گفت: تفکر ما در وضع قوانین و مقررات در طول سال‌های گذشته دارای اشکال اساسی بوده است.
  • رئیس کل دادگستری مازندران:

    هیچ واحد تولیدی نباید به دلیل بدهی تعطیل شود

    رئیس کل دادگستری مازندران با بیان اینکه هیچ واحد تولیدی نباید به دلیل بدهی تعطیل شود، تصریح کرد: دستگاه قضایی در مسیر رشد و توسعه استان، ضمن رعایت قانون، پشتیبان شرکت‌های تولیدی و اقتصادی خواهد بود.
    پنجشنبه، ۲۲ آذر ۱۴۰۳
  • گزارش «دنیای‌اقتصاد» از جزئیات هزینه یک سفر آخر‌هفته‌ای؛

    آدرس یک سفر چند ساعته؛ امروز از شر آلودگی تهران به کجا برویم؟

    دنیای اقتصاد: حالا که دیگر تهران هوا ندارد و میزان آلودگی آن براساس شاخص جهانی آلودگی حتی به بالای ۲۰۰ رسیده و تهران را تبدیل به آلوده‌تربن شهر جهان کرده است، تماشای یک آسمان صاف، آبی رنگ و زیبا و نفس کشیدن در یک هوای تمیز برای تهرانی‌ها تبدیل به یک رویا شده است.
  • خبرنگار استانی «دنیای اقتصاد» گزارش می‏‏‌دهد

    مانیتورینگ ایمنی معادن یزد

    اتفاقات ناگوار در برخی معادن کشور از جمله در طبس موجب شد تا به صورت جدی رصد مستمر، نظارت دقیق بر ایمنی و کاهش ضریب خطا در معادن استان یزد مدنظر قرار گیرد. کارشناسان معتقدند هزینه‌‌‌کرد در زمینه تامین ایمنی به ویژه ایمنی معادن، یک نوع سرمایه‌‌‌گذاری است و ایجاد یک محیط کار ایمن مانع بسیاری از هزینه‌های حوادث احتمالی و حوادث جبران ناپذیر آینده است.
  • سفر بدون محدودیت به جزیره بوموسی

    فرماندار شهرستان بوموسی گفت: برای سفر به این جزیره، نیاز به گرفتن مجوز نیست و همه ایرانیان می‌‌‌توانند به این جزیره سفر کنند. مرتضی احتشام افزود: پیش از این برای سفر به جزیره بوموسی باید مجوز فرمانداری گرفته می‌‌‌شد، اما دیگر نیاز به گرفتن مجوز نیست و هموطنان برای تهیه بلیت این پرواز‌‌‌ها می‌‌‌توانند به فرودگاه بندرعباس مراجعه کنند. وی گفت : اکنون هفت پرواز در هفته از بندرعباس به جزیره بوموسی برقرار است و امکان تهیه بلیت از آژانس‌‌‌های مسافرتی نیز فراهم شده است.
  • اقدام مشترک برای تامین برق صنایع مستقر در منطقه‌‌‌ ویژه خلیج فارس

    مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی خلیج فارس از انعقاد تفاهم‌‌‌نامه این منطقه ویژه با گروه مپنا و آلومینیوم المهدی با هدف تامین بخشی از برق مورد نیاز صنایع مستقر در منطقه ویژه خلیج فارس خبر داد. این مهم قرار است از محل احداث نیروگاه در شرکت آلومینیوم المهدی محقق شود. محمدرضا پیرحسینلو گفت: این تفاهم‌‌‌نامه چهار‌جانبه در راستای ‌‌‌رفع دغدغه‌‌‌های تامین انرژی پایدار به‌خصوص برق دوران بهره‌‌‌برداری شرکت‌های سرمایه‌‌‌گذار منطقه‌‌‌ ویژه، منعقد شد. وی ‌‌‌در ادامه افزود: در این تفاهم‌‌‌نامه مقرر شده از محل بخش بخار نیروگاه آلومینیوم‌‌‌ المهدی، برق پایدار دوران بهره‌‌‌برداری سرمایه‌‌‌گذاران مستقر در این منطقه تامین شود.
  • گزارش ۲هزار مورد مسمومیت دارویی به اورژانس لرستان

    مدیر روابط عمومی اورژانس پیش‌بیمارستانی لرستان گفت: امسال ۲ هزار و ۲۹۳ مورد مسمومیت دارویی به اورژانس استان گزارش شده است که از این تعداد یک هزار و ۴۴۷ نفر به مراکز درمانی منتقل شدند. علی محمدی اظهار کرد: بسیاری از داروها مانند داروهای آرام‌‌‌بخش، آنتی‌‌‌هیستامین‌‌‌، مکمل‌‌‌های آهن و ویتامین نیازی به نسخه پزشک ندارند و مصرف مقدار بیشتر این داروها باعث مسمومیت می‌‌‌شود که کودکان و افراد مسن در برابر مسمومیت دارویی بسیار آسیب‌‌‌پذیر هستند. وی ادامه داد: لحظات اولیه پس از بروز مسمومیت، برای نجات فرد حیاتی است بنابراین بلافاصله پس از مواجهه با ‌موارد ‌مسمومیت باید جهت دریافت اطلاعات صحیح با شماره تلفن ۱۱۵ ‌تماس ‌گرفته شود.
    چهارشنبه، ۲۱ آذر ۱۴۰۳
  • گفت‏‏‌وگوی «دنیای اقتصاد» با رئیس کانون کارآفرینان برتر گردشگری، صنایع دستی، مشاغل خانگی

    توریسم خلاق؛ رونق کسب و کار و توسعه محلی

    روز جهانی کارآفرینی رویدادی سالانه است که با هدف ترویج فرهنگ کارآفرینی، نوآوری و حمایت از استارت‌آپ‏‏‌ها و کسب و کارهای کوچک در سراسر جهان برگزار می‌شود. این روز بخشی از هفته جهانی کارآفرینی است که معمولا در ماه نوامبر هر سال در بیش از ۱۸۰ کشور برگزار می‌شود. کارآفرینی در حوزه گردشگری یکی از جذاب‏‏‌ترین و پربازده‏‏‌ترین زمینه‏‏‌های کارآفرینی است که به دلیل رشد سریع صنعت گردشگری در بسیاری از کشورها، فرصت‏‏‌های متنوعی برای کسب و کار ایجاد می‌کند. این حوزه ترکیبی از خلاقیت، نوآوری، و بهره‏‏‌گیری از منابع فرهنگی، تاریخی و طبیعی برای جذب گردشگر و ارائه خدمات ارزشمند است. کارآفرینی در این حوزه باعث اشتغال‌زایی، ‏‏‌ تقویت اقتصاد محلی و حفظ فرهنگ و محیط‏‏‌زیست می‌شود. صنعت گردشگری به عنوان یکی از بزرگ‌ترین منابع اشتغال در جهان شناخته می‌شود، ‏‏‌ در عین حال کسب و کارهای کوچک در گردشگری می‌توانند به توسعه اقتصاد محلی و کاهش مهاجرت از مناطق روستایی به شهرها کمک کنند. با توسعه پایدار گردشگری، کارآفرینان می‌توانند نقش موثری در حفظ میراث فرهنگی و محیط‏‏‌زیست داشته باشند. به بهانه گذر از هفته جهانی کارآفرینی برآن شدیم با سعید ترابیان رئیس کانون کارآفرینان برتر گردشگری، صنایع دستی، مشاغل خانگی گفت‌وگو کنیم.
  • صادرات تولیدات نانوی ایران به ۴۹ کشور دنیا

    دبیر ستاد فناوری نانوی ریاست جمهوری گفت: تولیدات نانوی کشور به ۴۹کشور دنیا صادر می‌شود. عماد احمدوند در حاشیه بازدید از گروه صنعتی تراکتورسازی ایران گفت: تراکتورسازی ایران عملا به‌عنوان یک مگاصنعت محرک برای شبکه‌‌‌های دانشی کشور است که تحرک‌بخشی، نگاه حمایتی و توسعه‌‌‌ای موجود در این گروه زمینه ورود صنایع دانش‌بنیان را به فضای اقتصادی فراهم کرده است.
  • توسعه زیرساخت‏‏‌های انرژی؛‏‏‌‏‏‌‏‏‌ اولویت منطقه آزاد کیش

    مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش در دیدار مدیرعامل شرکت آب و برق کیش بر افزایش تولید و بهره‌‌‌گیری از انرژی‌های تجدیدپذیر تاکید کرد. محمد کبیری افزود: آب و برق یکی از زیرساخت‌‌‌های مهم در جزیره به شمار می‌‌‌رود که در اولویت سازمان منطقه آزاد کیش قرار دارد. وی با بیان اینکه گام نخست ما توسعه و تثبیت زیرساخت‌‌‌ها در کیش است؛ افزود: انتظار می‌‌‌رود شرکت آب و برق در راستای توسعه سایر زیرساخت‌‌‌های کیش، تامین آب و برق و مدیریت آب در سفرهای نوروزی را به عنوان مهم‌ترین اولویت مد نظرداشته باشد. وی با اشاره به شکل‌‌‌گیری فصل تازه‌‌‌ای از تعامل و همکاری طرفین در راستای رفع مشکلات مردم در حوزه آب و برق، بر لزوم سرمایه‌‌‌گذاری‌‌‌های جدید درجهت توسعه و تثبیت این زیرساخت‌‌‌ها تاکید کرد و گفت: با توجه به اهمیت بهینه‌‌‌سازی و بهره‌برداری موثر از انرژی‌‌‌های تجدیدپذیر در راستای تولید انرژی، لزوم کاربرد این انرژی‌‌‌ها بیش از پیش احساس می‌‌‌شود.
  • آذربایجان شرقی ۳۲۰‌هزار هکتارسطح زیر کشت سنجد دارد

    قطب تولید سنجد ایران

    سرپرست سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان شرقی گفت: ۳۳‌درصد سنجد کشور در آذربایجان شرقی تولید می‌شود. شهرام شفیعی افزود: آذربایجان شرقی با سطح زیرکشت ۳۲۰ هکتار، رتبه نخست تولید سنجد کشور را به خود اختصاص داده است. وی با اشاره به اینکه ۲۸‌درصد باغات سنجد کشور در آذربایجان شرقی است، ادامه داد: میزان درختان سنجد بارور در کشور ۹۷۴هکتار و غیربارور نیز ۱۶۶ هکتار است. در استان آذربایجان شرقی نیز میزان درختان سنجد بارور ۳۰۰ هکتار و غیربارور ۲۰ هکتار است.
    سه‌شنبه، ۲۰ آذر ۱۴۰۳
  • خبرنگار استانی «دنیای‌اقتصاد» گزارش می‌دهد؛ چرا قالی‌بافان یزدی در حال کناره‏‏‌گیری هستند؟

    بافت غیراقتصادی قالی‌بافی

    صدای غریبانه نقشه‌‌‌خوان‌‌‌های قالی‌باف یزدی که دست‌بافته‌‌‌های آنها در ایران شهره است، همچنان در کوچه پس‌کوچه‌‌‌های شهر جهانی یزد طنین‌‌‌انداز است. تا دو دهه قبل میزان صادرات فرش دستباف بیش از ۲ میلیارد دلار بود ولی از سال ۱۳۹۷ به دلیل تحریم‌‌‌های خارجی و برخی سیاستگذاری‌‌‌ها از جمله برون‌‌‌سپاری ارزی، صادرات فرش دستباف به ۵۰ میلیون دلار در سال کاهش یافت. در کاهش صادرات این هنر‌صنعت فاخر ایرانی، نقش تحریم‌‌‌ها بسیار پررنگ بوده، به گونه‌‌‌ای که با تشدید تحریم‌‌‌های سازمان ملل علیه ایران، ارزش صادرات فرش دستباف ایران از ۴۲۷.۳ میلیون دلار در سال ۱۳۹۱ به ۲۹۰ میلیون دلار در سال ۹۴ رسید و در ادامه و پس از خروج آمریکا از برجام و قرار گرفتن فرش ایرانی در نخستین فهرست تحریمی دونالد ترامپ، رئیس‌‌‌جمهور وقت ایالات متحده آمریکا، صادرات فرش ایرانی به کمتر از ۱۰۰ میلیون دلار رسید تا جایی که در سال ۱۴۰۱ تنها ۵۰.۷ میلیون دلار از این کالا صادر شده و این روند همچنان ادامه دارد و با وجود کیفیت پایین‌‌‌تر، رقبایی از کشورهای چین، هند، پاکستان، ترکیه، نپال و مصر جای ایران را در بازارهای جهانی گرفته‌‌‌اند.
  • ۴۲‌هزار زن خانه‌‌‌دار در مازندران؛ تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی

    مدیرکل تامین اجتماعی استان مازندران گفت: ۴۲۵۸۹ نفر از زنان خانه‌‌‌دار در قالب «طرح فراگیر»، تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی قرار دارند. حسن فلاح در نشستی خبری افزود: در طرح «بیمه فراگیر» که در کشور در حال اجراست، زنان خانه‌‌‌دار و دختران غیرشاغل بین ۱۸ تا ۵۰ سال می‌توانند خود را بیمه کنند.
  • رتبه اول جهادکشاورزی آذربایجان شرقی در صیانت از خاک

    سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی به‌عنوان استان برتر در صیانت از خاک، گفتمان‌سازی و ترویج حفاظت از خاک و برگزاری شایسته برنامه‌های هفته خاک در سال۱۴۰۳ انتخاب شد و وزیر جهاد کشاورزی با اهدای لوحی از سرپرست سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی تجلیل کرد. در لوح اهدایی غلامرضا نوری به شهرام شفیعی آمده است: روز جهانی خاک اهمیت خاک را به‌عنوان یکی از مهم‌ترین اجزای طبیعت و ایفاکننده نقش اساسی در حیات و سلامت انسان و امنیت غذایی تاکید می‌کند و لزوم صیانت از این سرمایه خدادادی در راستای بهره‌برداری پایدار و نگهداری این امانت ارزشمند برای نسل‌های آینده را به ما یادآوری می‌کند.
  • صید ۳‌هزار تُن ماهی از آب‌‌‌های دور هرمزگان

    مدیرکل شیلات هرمزگان گفت: تاکنون بیش از ۳‌هزار تُن ماهی در آب‌‌‌های دور هرمزگان صید شده است. مسعود بارانی افزود: صید در آب‌‌‌های دور استان از ابتدای شهریور آغاز شده است و تا خرداد سال آینده ادامه دارد. وی پیش‌بینی کرد: صیادان شهرستان‌‌‌های سیریک و جاسک تا پایان فصل، حدود ۴۰‌هزار تُن ماهی از آب‌‌‌های دور استان صید ‌‌‌کنند. وی گفت: بیشتر ماهی‌‌‌های صید شده از نوع گیدَر است که به کارخانه‌‌‌های تولید تُن ماهی در داخل و خارج استان فرستاده می‌شود. مدیرکل شیلات هرمزگان با اشاره به اینکه امسال ۵۰ مجوز صید جدید برای صیادان شهرستان‌‌‌های سیریک و جاسک صادر شده است، افزود: ۱۴۱ شناور فعال برای صید آب‌‌‌های دور در استان وجود دارد. وی گفت: زمان رفت و برگشت هر شناور به آب‌‌‌های دور دو ماه طول می‌‌‌کشد.
  • توزیع ۳۲‌درصد از نفت‌گاز مصرفی کردستان در بخش کشاورزی

    مدیرشرکت ملی پخش فرآورده‌‌‌های نفتی منطقه کردستان در دیدار با فرماندار شهرستان قروه، ضمن معارفه حسن عسکری‌‌‌نیا به عنوان رئیس ناحیه قروه، برنامه‌‌‌های منطقه کردستان را در این شهرستان به منظور ارائه خدمات مطلوب به شهروندان تبیین کرد. وی گفت: در هشت ماه نخست سال‌جاری بیش از ۱۳۰ میلیون لیتر نفت‌گاز در بخش کشاورزی استان مصرف شده است.
    دوشنبه، ۱۹ آذر ۱۴۰۳
  • شکل مسافرت‏‏‌های ۲۰۲۵ چگونه است؟ معرفی ۷ شیوه

    مسیر مهم‌تر از مقصد

    در سال ۲۰۲۵، مسافران کتاب قوانین سفر را از پنجره هواپیما بیرون می‌‌‌اندازند و انتظارات سنتی در مورد سن، جنسیت و اینکه یک تعطیلات معمولی باید چگونه باشد را رد می‌کنند، چرا که مسیر مهم‌تر از مقصد است. با وجود هنجارهای رایج در سال ۲۰۲۴، تمرکز فزاینده‌‌‌ای بر رشد شخصی و تجربیات معنادار خواهد بود. از نوجوانانی که به دنبال ماجراجویی‌‌‌های هیجان‌‌‌انگیز می‌‌‌روند تا افرادی که سفرهای ضدمصرف‌‌‌گرایی را در اولویت قرار می‌دهند، در واقع سفر بیشتر به سمت خودشناسی و ارتباطات عمیق پیش می‌رود.
  • وزیرکشور در مراسم معارفه استاندار هرمزگان در بندرعباس:

    نخستین اولویت هرمزگان توسعه اقتصاد دریامحور است

    دنیای‌اقتصاد – بندرعباس: با حضور اسکندر مومنی وزیر کشور، محمد آشوری به عنوان بیستمین استاندار هرمزگان معرفی شد. وزیر کشور در این مراسم گفت: نخستین اولویت هرمزگان و کشور توسعه اقتصاد دریامحور است که این راهبرد به تنهایی موجب پیشرفت استان و کشور می‌شود. وی افزود: سواحل مکران هم یک ظرفیت بزرگ‌‌‌ دیگر است که توسعه آن به معنای توسعه تمام کشور خواهد بود. این دو موضوع مورد تاکید مقام معظم رهبری است و در برنامه هفتم توسعه هم تصریح شده و رئیس‌جمهوری نیز هنگام انتصاب استاندار جدید آن را مورد توجه و توصیه جدی قرار داد.
    یکشنبه، ۱۸ آذر ۱۴۰۳
  • خبرنگار استانی «دنیای‌اقتصاد» گزارش می‌دهد

    اصفهان در تله «صنعت‌زدایی»

    صنعت‌‌‌زدایی زودهنگام، به وضعیتی اطلاق می‌شود که یک کشور پیش از توسعه قابل‌‌‌توجه بخش صنعت، به سمت گسترش سهم بخش خدمات از تولید ملی حرکت ‌‌‌کند. سطح درآمدی کشورها در وضعیت صنعت‌‌‌زدایی، کمتر از سطوح درآمدی در کشورهای موفق در موقعیت مشابه است. به ‌‌‌بیان ‌‌‌دیگر، این کشورها در حال تبدیل‌‌‌شدن به اقتصادهای مبتنی بر خدمات هستند؛ بدون آنکه تجربه صنعتی شدن مناسبی را پشت سر گذاشته باشند. صنعت‌‌‌زدایی زودهنگام علاوه بر تداوم خام‌‌‌فروشی، عقب افتادن از رقبای منطقه‌‌‌ای و کاهش ظرفیت واحدهای تولیدی در فرآیند توسعه صنعتی ایران را در پی داشته است. از عواملی که باعث عدم‌توجه کافی به تله صنعت‌‌‌زدایی زودهنگام در کشور شده است، می‌توان به نبود پایبندی به استراتژی عملیاتی توسعه صنعتی، تحریم‌‌‌های اقتصادی و نوسانات درآمدهای نفتی اشاره کرد.
  • رشد ۲۵ درصدی صدور کالا از گمرکات مازندران

    ناظر گمرکات مازندران با اعلام رشد ۲۵ درصدی ارزش صادرات از گمرکات مازندران را بالغ بر ۲۵۹ میلیون دلار اعلام کرد. به گزارش روابط عمومی حوزه نظارت گمرکات استان مازندران، امیر جمشیدی ناظر گمرکات استان با بیان افزایش صادرات انواع کالا گفت: طی ۸ ماه سال‌جاری، یک میلیون و ۲۹۷ هزارتن کالا به ارزش ۲۵۹ میلیون و ۷۹۵هزار دلار از گمرکات مازندران صادر شده است.
    شنبه، ۱۷ آذر ۱۴۰۳
  • جزئیات مصرف«مازوت استاندارد» در گفت‏‏‌وگوی «دنیای‌اقتصاد» با معاون سازمان محیط‏‏‌زیست

    چهار کلان‌شهر در امان از آلودگی مازوتی

    محمدباقر قالیباف رئیس مجلس در توئیتی در شبکه اجتماعی ایکس (توییتر سابق) اعلام کرد که درباره کاستی‌‌‌های جدی در مدیریت تولید برق اعم از تنوع بخشی به سوخت نیروگاه‌‌‌ها، پرداخت مطالبات بخش‌خصوصی، بهینه‌‌‌سازی و... به وزرا تذکر داده شد.آیا این توئیت رئیس مجلس به معنای آن است که بار دیگر شاهد مازوت‌‌‌سوزی خواهیم بود؟ به نظر می‌‌‌رسد اظهارات اخیر وزیر نیرو در تایید این گزینه باشد. عباس علی‌آبادی اخیرا از مصرف مازوت در نیروگاه‌‌‌ها اما با بهینه‌‌‌سازی سوخت آنها یعنی ترکیب گاز و مازوت کپسول خوب، خبر داده است.
    چهارشنبه، ۱۴ آذر ۱۴۰۳
  • گزارش «دنیای‌اقتصاد» از جزئیات هزینه مسافرت دسته‌جمعی؛

    سفر آخر هفته به ۷ استان

    فصل سفر به جنوب از آبان و آذر شروع شده و تا نیمه‌های فروردین و گاه ابتدای اردیبهشت ادامه می‌یابد. سرمای هوا در غرب و ارتفاعات در کنار هوای مطبوع استان‌های جنوبی باعث می‌شود جمع بزرگی از گردشگران علاقه‌مند به سفر به این مناطق باشند. از سوی دیگر مشکلات یافتن بلیت هواپیما‌، قطار یا اتوبوس در کنار مسافت طولانی برای سفر با ماشین شخصی، بسیاری را مشتاق به انجام این سفرها با تورهای گردشگری می‌کند. این تورها بین سه و نیم تا چهار روز هستند و هزینه‌شان هم از ۷میلیون و ۸۵۰هزار تومان به ازای هر نفر شروع شده و تا ۱۹میلیون و ۵۰۰هزار تومان افزایش می‌یابد. به این ترتیب یک خانواده سه نفره از حدود ۲۴میلیون تومان برای یک سفر سه‌ونیم روزه تا ۵۸.۵میلیون تومان برای یک سفر چهارونیم روزه باید هزینه کند. این مبالغ البته برخی وعده‌های غذایی و خرید سوغات و... را شامل نمی‌شود که باید آنها را هم در زمان برآورد هزینه تور در نظر گرفت.
  • مرکز نوآوری و فناوری شهرداری تبریز راه‌‌‌اندازی می‌شود

    سرپرست اداره فناوری شهرداری تبریز از راه‌‌‌اندازی مرکز نوآوری و فناوری شهرداری تبریز در سال آینده با هدف استفاده از ظرفیت‌‌‌های منحصربه‌‌‌فرد دانشی در حوزه مدیریت شهری خبر داد.
  • یزد؛ الگو و پایلوت شهر هوشمند کشور

    رئیس پلیس راهور فراجا با بیان اینکه یزد، الگو و پایلوت شهر هوشمند در کشور است، اظهار کرد: یزد به عنوان شهر نمونه و هوشمند با اقدامات انجام گرفته از سوی شهرداری و شورای اسلامی شهر می‌تواند الگویی برای سایر شهر‌‌‌ها باشد. سردار سیدتیمور حسینی در نشست شورای راهبردی کاهش تصادفات استان به رفع نقاط حادثه‌خیز اشاره کرد و گفت: برخی نقاط حادثه‌خیز در استان اصلاح شده، اما کافی نیست و هنوز نقاط حادثه‌خیزی وجود دارند که استانداری و دیگر دستگاه‌‌‌ها باید نسبت به رفع آنها اهتمام ویژه‌‌‌ای داشته باشند.
    سه‌شنبه، ۱۳ آذر ۱۴۰۳
  • خبرنگار استانی «دنیای‌اقتصاد» گزارش می‌دهد

    پوست‏‏‌اندازی کشاورزی کرمانشاه

    استاندار کرمانشاه گفت: این استان با تولید نزدیک پنج‌درصد تولیدات کشاورزی کشور، در این حوزه حرف برای گفتن دارد. کرمانشاه در تولید برخی محصولات نظیر گندم و ذرت رتبه خوبی در کشور دارد. منوچهر حبیبی در گفت‏‏‌وگو با «دنیای‌اقتصاد» با بیان اینکه از کرمانشاه شناخت خوبی دارد، گفت: این استان حدود ۹۰۰‌هزار هکتار اراضی کشاورزی دارد و باید با استفاده از هوشمندسازی، به‌کارگیری روش‌های نوین و ارتقای مکانیزاسیون، کشاورزی کرمانشاه را متحول کنیم. وی با اشاره به ۳۷۱ کیلومتر مرز مشترک استان کرمانشاه با عراق گفت: با توجه به این ظرفیت، این قابلیت وجود دارد که بر اساس آن اقداماتی صورت بگیرد که هم به رونق استان و هم به اقتصاد منطقه کمک کند.
  • خبرنگار استانی «دنیای‌اقتصاد» از نشست بخش خصوصی با استاندار گزارش می‌دهد؛ هشدار رئیس اتاق گرگان

    تولید در گلستان؛ ۹ روز در ماه

    رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گرگان در دیدار با استاندار گلستان گفت: گلستان در بهترین نقطه و در چهارراه اقتصاد منطقه قرار دارد و از ظرفیت‏‏‌های بین‌المللی برخوردار است. امیر یوسفی گفت: توانمندی صادراتی استان بالاست اما زیرساخت‏‏‌ها بسیار اندک است و کفاف تجارت ما را نمی‌دهد. وی اظهار کرد: امروز مرز اینچه‏‏‌برون، هم در بخش زمینی و هم در بخش ریلی از کمترین امکانات برخوردار است و بازرگانان ما در خصوص امکانات تخلیه و بارگیری، انبار، خط ریلی عریض، تغییر بوژی و قرنطینه دارای مشکل هستند. یوسفی در ادامه گفت: با تلاش بازرگانان و همکاری نزدیک اداره کل صمت، اداره کل گمرکات و دیگر دستگاه‏‏‌ها کار و تجارت در مرز تسهیل شده، به طوری که صادرات ما پارسال ۴۷درصد و در ۷ماه امسال ۴۴‌درصد رشد داشته اما اگر این مشکلات حل شود می‌توانیم چشم‏‏‌انداز چندبرابری برای صادرات داشته باشیم.
  • راه‏‏‌اندازی بزرگ‌ترین مجموعه ورزشی ساحلی در مشهد؛ به زودی

    دنیای‌اقتصاد -مشهد: شهردار مشهد گفت: بزرگ‌ترین مجموعه‌‌‌های ورزشی ساحلی شهر به زودی در منطقه ۴ به بهره‌‌‌برداری خواهد رسید. به گزارش پایگاه اطلاع‌‌‌رسانی شهرداری مشهد، محمدرضا قلندرشریف افزود: یکی از موضوعات مورد توجه دوره ششم مدیریت شهری ایجاد فضاهای ورزشی برای استفاده مردم به‌ویژه جوانان و نوجوانان است.