شماره روزنامه ۶۱۵۸
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۸۵۱ دنیای اقتصاد

اخبار گردشگری استان ها - روزنامه شماره ۵۸۵۱

  • آلودگی‏‏‌هوا از کجاست؟

    دنیای اقتصاد -فاطمه باباخانی: آلودگی هوا در تهران و سایر شهرها آن‌ هم در زمانی که دولت از توقف مازوت‏‏‌سوزی و جدول خاموشی‌ها برای کاهش آلودگی خبر داده بود، ‏‏‌ مهر تاییدی بر آنچه کارشناسان بر آن تاکید کرده بودند، داشت، اینکه منبع آلودگی را نمی‌توان به مازوت‌سوزی محدود کرد. شینا انصاری رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست هم در اولین نشست خبری خود این گزاره را تایید کرد و گفت: قرار نبود که با توقف مازوت‌سوزی در سه نیروگاه، آلودگی هوای تهران کاهش پیدا کند.
  • چرا «اصفهک» جهانی شد؟

    دنیای اقتصاد -صدیقه نژادقربان: «اصفهک»، روستایی که پس از زلزله خانمان‌سوز ۱۳۵۷ تقریبا تخریب کامل شد و بخش زیادی از اهالی‌اش را از دست داد، توانست امسال خود را در فهرست برترین روستاهای جهان جای دهد و پس از کندوان دومین روستای ایرانی باشد که در سازمان جهانی گردشگری به ثبت رسیده است.
  • آلودگی در عوارض آلایندگی

    دنیای اقتصاد -گروه گردشگری: یکی از وظایف سازمان حفاظت محیط‌زیست نظارت بر فعالیت صنایع است، ‏‏‌ بر اساس همین نظارت‏‏‌هاست که عوارض آلایندگی از آنها اخذ می‌شود. تا این بخش ماجرا همه چیز منطقی است. نحوه هزینه‏‏‌کرد این عوارض موضوعی است که شینا انصاری رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست و کارشناسان این سازمان درباره آن بحث دارند. به گفته آنها این عوارض گرچه باید صرف مواردی شود تا آلودگی کاهش یابد اما در عمل کمتر به این موضوع اختصاص پیدا می‌کند. شهرداری‌ها اغلب این مبلغ را صرف هزینه‌های دیگری می‌کنند و در این زمینه پاسخگو نیستند. در همین زمینه شینا انصاری در گفت‏‏‌وگو با جواد حیدریان و هفته‏‏‌نامه «تجارت فردا» اعلام کرده قصد دارد الگوی دریافت و هزینه‏‏‌کرد عوارض آلایندگی از صنایع را تغییر داده و برای ناترازی‏‏‌ها راه‏‏‌حل‏‏‌هایی ارائه دهد، اگرچه این راه‏‏‌حل‏‏‌ها فوری نیستند و در کوتاه مدت محقق نمی‌شوند.
  • چرخش اقلیمی با مشارکت توریست‏‏‌ها

    دنیای اقتصاد- صدیقه نژادقربان: اهمیت گردشگری در آینده زمین و تغییرات اقلیمی تا آنجاست که کنفرانس تغییرات اقلیمی سازمان ملل با نام کاپ۲۹ (COP ۲۹) امسال برای اولین بار در ۲۰ نوامبر به موضوع «تغییرات اقلیمی و گردشگری» خواهد پرداخت. در واقع این نشست حاکی از چرخش اقلیمی سیاست‌‌‌ها با مشارکت توریست‌‌‌ها و سیاستگذاران این بخش است.
  • سایه تورم بر سفر آمریکایی‏‏‌ها

    دنیای اقتصاد -صدیقه نژادقربان: حاکم شدن تورم بر اقتصاد جهان و تاثیر مستقیم آن بر زندگی و معیشت مردم در کشورهای پیشرو همچون آمریکا، باعث شده تا سفرهای تعطیلات پیش رو، تم اقتصادی پیدا کند و «تورم» بر سفر آمریکایی‌‌‌ها سایه بیندازد. با توجه به تورم، ۸۳‌درصد از مسافران، برنامه‌‌‌های تعطیلات خود را به‌‌‌گونه‌‌‌ای تنظیم می‌کنند که بر مدت زمان سفر، انتخاب محل اقامت و فعالیت‌‌‌ها تاثیر می‌‌‌گذارد. هزینه‌‌‌های بالای سفر و نگرانی‌های مداوم اقتصادی، تصمیمات آنها را مطابق با تغییرات قابل‌توجه بودجه در سطوح مختلف درآمد و نسل‌‌‌ها شکل می‌دهد.
  • خوراک ؛ عامل جذب توریست خارجی

    دنیای اقتصاد: ایران با اقلیم و اقوام مختلفی که در خود جای داده‌‌‌، تنوع گسترده ای به لحاظ خوراک دارد. موضوعی که نه تنها برای توریست‌های خارجی بلکه برای گردشگران داخلی نیز انگیزه‌ای برای سفر به حساب می‌آید. در جنوب و شمال ایران انواع و اقسام غذاهای دریایی را داریم‌‌‌، در حالی که در غرب و شرق غذاها به واسطه اقلیم و شیوه معیشت مردم از مواد دیگری تشکیل می‌شود. در کنار آن، هم مرز بودن با کشورهای مختلف سبب شده مردم ساکن در دو طرف مرز سلیقه‌های غذایی یکسانی داشته باشند و بتوان غذاهای ملل را هم در این شهرها تجربه کرد. ارشک مسائلی در گفت‌وگو با «دنیای اقتصاد» ضمن تعریف این شیوه از توریسم،‌‌‌ ظرفیت‌های آن را برشمرده است.
  • سفر به دور و نزدیک در یک روز

    دنیای اقتصاد: پاییز امسال خبری از تعطیلات مناسبتی نیست، در کنار آن به نتیجه نرسیدن لایحه مرتبط با تعطیلات دو‌روزه آخر هفته در مجلس شورای اسلامی هم سبب شده بسیاری از خانواده‌های ایرانی امکان سفر به مقاصد دور را نداشته باشند. در کنار این دو عامل بالا رفتن قیمت ارز و نگرانی‌های ناشی از آن، انگیزه برخی از گروه‌های درآمدی برای هزینه‌کرد بالا برای سفرهای خانوادگی را کم کرده است.
  • قطب ‏‏‏‏‏‌نوظهور توریسم جهان

    دنیای اقتصاد -صدیقه نژادقربان: هند با بهترین صنعت گردشگری در جهان از شرق به غرب و از شمال تا جنوب با ترکیبی متنوع از مردم، فرهنگ، غذا و جشنواره‌‌‌‌‌‌ها، توانسته به یکی از برترین اقتصادهای گردشگری جهان تبدیل شود؛ به طوری‌‌‌‌‌‌که هند قرار است تا پایان سال ۲۰۳۴ به‌‌‌‌‌‌عنوان چهارمین قطب اقتصاد گردشگری در کنار چین و آمریکا خود را به جهان معرفی کند و تبدیل به یکی از مقاصد اصلی سفر برای گردشگران بین‌المللی شود.
  • وقت سفر به خراسان

    دنیای اقتصاد -فاطمه صالحی: پاییز در شهرهای مختلف ایران رنگ‌های متفاوتی دارد. اگر در جنگل‌های شمال زرد و نارنجی و سرخ است، در خراسان این رنگ به بنفش یکدست می‌رسد. مزارع بزرگ زعفران در پاییز آماده برداشت محصول هستند. زنان و مردان صاحب زمین و کارگران فصلی همگی صبح زود به کار برداشت مشغولند و در گوشه و کنار شهر می‌توان شاهد انواع کسب‌وکارهایی بود که به زعفران‌چینی مربوطند. همین موضوع سفر به خراسان را در اواخر آبان جذاب می‌کند؛ سفر با انگیزه مشاهده چگونگی شیوه برداشت گران‌ترین ادویه جهان!
  • دو کلید رونق گردشگری

    دنیای اقتصاد: در نشست مرکز پژوهش‌‌‌های اتاق ایران، ظرفیت قانون برنامه هفتم پیشرفت، ظرفیت‌‌‌های توسعه حوزه گردشگری بررسی شد. در این نشست ظرفیت‌‌‌های توریسم دریامحور‌‌‌، مناطق آزاد گردشگری، اولویت توریسم داخلی بر گردشگری خارجی‌‌‌ و نگاه بین‌بخشی برای رفع مسائل این صنعت مورد تاکید سخنرانان قرار گرفت.
  • صنعت فراموش‌شده استان یزد

    دنیای اقتصاد - یزد: یزد یکی از استان‌‌‌های سرشناس کشور در پرورش اسب است که در طول سال نیز مسابقات کورس اسب‌دوانی با استقبال بالای جوانان برگزار می‌کند.
  • گنج هزارساله در قلعه الموت

    دنیای اقتصاد -فاطمه باباخانی: ایران را در جهان با میراث تاریخی آن می‌شناسند، همین موضوع هم سبب شده است اغلب توریست‌هایی که به کشورمان سفر می‌کنند، انگیزه‌شان در سفر به کشورمان دیدن شهرهایی مانند اصفهان و شیراز باشد که بیش از دیگران این میراث را در خود جای داده‌اند یا درباره آنها محتوای بیشتری تولید شده است. «قزوین» در این میانه چه جایگاهی دارد؟ آیا این شهر از این قابلیت برخوردار است که توریست‌های خارجی را به سمت خود بکشاند؟ فراتر از آثار تاریخی قرارگرفته در فضای شهری، منطقه و قلعه الموت با تاریخ هزارساله خود، ‌چه جایگاهی در توریسم ایران دارد؟ «دنیای‌اقتصاد» در گفت‌وگو با فاطمه علی‌اصغر، نویسنده کتاب «واقعه‌ ناتمام (روایتی از سقوط قلعه تسخیرناپذیر الموت)» این موضوع را بررسی کرده است.
  • رادار خاموش توریسم ایران

    دنیای اقتصاد-صدیقه نژادقربان: نبود آمار یا ضد و نقیض بودن آمارهای موجود در حوزه گردشگری، در واقع حاکی از آن است که سیاستگذار، مراکز آماری و پایشگر بازارها سنجش مشخص و دقیقی از نبض بازار توریسم ایران ندارند. این به آن معناست که رادارهای بازار گردشگری که تعداد گردشگر ورودی و خروجی و سفرهای داخلی را سنجش می‌کند و امکان دید به سرمایه‌گذار و سیاستگذار می‌دهد، خاموش است.
  • خدمت توریستی استارت‌آپ‏‏‌های انرژی

    دنیای اقتصاد: آمارهایی که از سوی مراجع مختلف حوزه سرمایه‌گذاری منتشر شده، نشان می‌دهد که سرمایه‌گذاری در استارت‌آپ‌‌‌های انرژی سبز در سال ۲۰۲۳ و برای دو فصل متوالی بر فین‌‌‌تک غلبه کرده و به بیش از ۸۰۰ میلیارد دلار رسیده است. اکنون شرکت‌ها و استارت‌آپ‌‌‌های بسیاری در زمینه‌‌‌های مرتبط با انرژی نو در حال فعالیت هستند که بر اساس نوع کارکرد، مسوولیت‌‌‌ها و اهداف خود را در حوزه‌‌‌های انرژی سبز، انرژی‌‌‌های تجدیدپذیر، انرژی پاک، انرژی خورشیدی، انرژی قمری، راه‌‌‌اندازی ذخیره انرژی و انرژی جایگزین متمرکز کرده‌‌‌اند.
  • حرکت فولاد کاوه به‌‌‌سوی افزایش تولید و خلق ارزش افزوده بیشتر

    دنیای‌اقتصاد- بندرعباس‌: مدیرعامل شرکت فولاد کاوه جنوب کیش گفت: هدف‌‌‌گذاری مجموعه فولاد کاوه، افزایش تولید و خلق ارزش افزوده بیشتر برای مصارف داخلی و خارجی است.
  • شرط توسعه استان‏‏‌های غربی

    دنیای اقتصاد -کرمانشاه/ الهام اکبری: اولین نشست هم‌‌‌اندیشی و تبادل نظر روسای خانه‌‌‌های صنعت، معدن و تجارت پنج استان غرب کشور به میزبانی کرمانشاه برگزار شد. معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمانشاه در این نشست که با حضور روسا و اعضای هیات‌مدیره خانه‌‌‌های صنعت، معدن و تجارت، تعدادی از مدیران کل صمت استان‌‌‌های غرب کشور و جمعی از مسوولان و فعالان اقتصادی کرمانشاه برگزار شد، هدف از برپایی این رویداد مهم را ایجاد هماهنگی بین بخش خصوصی برای توسعه پایدار غرب کشور اعلام کرد.
  • هوشمندسازی شبکه‌‌‌های برق هرمزگان

    دنیای‌اقتصاد- بندرعباس: مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان هرمزگان گفت: پایش و مدیریت مصرف برق با هوشمندسازی و رویت‌پذیری شبکه کامل می‌شود.
  • تقدیر رئیس کل دادگستری کرمانشاه از مدیران شهرداری

    دنیای‌اقتصاد – کرمانشاه : رئیس کل دادگستری استان از نادر نوروزی شهردار و جمعی از مدیران شهرداری کرمانشاه به دلیل کمک در جهت سلامت جامعه تقدیر کرد.
  • رکوردهای تازه در قطب فولاد شرق کشور

    دنیای‌اقتصاد – مشهد: مدیرعامل شرکت فولاد خراسان از شکستن چهار رکورد جدید در کارنامه مهرماه این مجتمع خبر داد.
  • «توسعه دریامحور»؛ موتورمحرکه استان گلستان

    دنیای‌اقتصاد - گرگان: استاندار گلستان گفت: توسعه دریا‌محور اصل توسعه استان گلستان است و ما به دنبال توسعه دریا‌محور هستیم. علی‌‌‌محمد زنگانه، استاندار گلستان در جلسه شورای برنامه‌‌‌ریزی استان گلستان اظهار کرد: موضوع اشتغال یک مساله مهم و دارای اولویت است.
  • شکار توریست با خطوط‏‏‌هوایی

    دنیای اقتصاد -صدیقه نژادقربان: کشورهایی که در سال‌های اخیر در خطوط هوایی بین‌المللی خود «سرمایه‌گذاری پیدا و پنهان» کرده‌اند، امروز «میوه» این اتصال به جهان را با «رشد درآمد گردشگری» برداشت می‌کنند. دو کشور در یک منطقه جهان طی سال ۲۰۲۴، رشد چشمگیر «ورود توریست خارجی» را تجربه کردند و باعث پیشتازی این منطقه در بازار توریسم بین‌المللی شدند. اقیانوسیه توانسته به افزایش جهانی ضربان گردشگری در ۲۰۲۴ دامن بزند که این رشد منطقه‌‌‌ای مدیون استرالیا و نیوزیلند است که توانسته‌‌‌اند به یکی از مقاصد اصلی گردشگری جهان تبدیل شوند.
  • توقف انتقال زباله‌‌‌های مازندران به گلستان

    دنیای‌اقتصاد -گرگان: عضو هیات‌مدیره سازمان پسماند شهرداری‌‌‌های کشور و مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری‌‌‌های گلستان از توقف انتقال زباله‌‌‌های استان مازندران به استان گلستان خبر داد.
  • تقویت اقتصاد دریا‌محور با واردات خودرو

    دنیای‌اقتصاد – بندرعباس: ناظر گمرکات استان هرمزگان صدور مجوز واردات و ترانزیت خودرو در گمرک سیریک را در راستای تقویت اقتصاد دریا‌محور دانست.
  • آذربایجان‌‌‌شرقی؛ بزرگ‌ترین صادرکننده خرما در کشور

    دنیای‌اقتصاد - تبریز: مدیر صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهاد کشاورزی استان گفت: آذربایجان شرقی با وجود اینکه حتی یک نخل خرما ندارد، اما به عنوان بزرگ‌ترین صادرکننده خرما در کشور شناخته شده است.
  • مرمت میراث هرمزگان به چه قیمت؟

    دنیای اقتصاد -بندرعباس/محمد خداکریمی: استان هرمزگان از استان‌هایی به شمار می‌رود که دارای آثار تاریخی فراوانی است. گفته می‌شود، بیش از٣٧۰ اثر تاریخی و فرهنگی جزو آثار ملموس و ناملموس به ثبت آثار ملی رسیده که ٢٠٠ اثر، بنای تاریخی محسوب می‌شود. اکنون ۱۲ طرح ساماندهی، حفاظت و مرمت از بناهای تاریخی استان در حال انجام است. یکی از آثار منحصربه‌فرد استان پل لاتیدان در غرب شهرستان بندرعباس است. پلی که نمادی از تاریخ، فرهنگ و هویت هرمزگان است. پل تاریخی لاتیدان در زمان خود طولانی‏‏‌ترین پل کشور بوده است. این پل یکی از شاهکارهای دوران صفویان است که برخلاف پل‏‏‌های متعددی که ساخته شده، در آن از آجر استفاده نشده‌ است. در روزهای اخیر خبری مبنی بر مرمت این پل به منظور حفاظت از ارزش‏‏‌های تاریخی و معماری اثر منتشر شد.
  • رویکرد اقتصاد دستوری اصلاح شود

    دنیای اقتصاد -قزوین: رئیس اتاق بازرگانی قزوین گفت: اینکه تولیدکننده مواد اولیه را با ارز آزاد تهیه کرده و محصول را به سختی صادر کند اما مجبور شود با قیمت دستوری کالا و ارز را برگرداند اصلا منطقی نیست و این رویکرد باید اصلاح شود.
  • چهار هدف برای حضور در کاپ ۲۹

    دنیای اقتصاد: تغییر اقلیم مقوله‌ای است که نه‌تنها ایران، بلکه جهان با آن دست و پنجه نرم می‌کند. همین موضوع سبب شده که مجموعه اجلاس‌‌‌هایی در سطح بین‌المللی برای مقابله با آن تشکیل شود که مهم‌ترین آنها با عنوان کنفرانس تغییر اقلیم سازمان ملل متحد است که آن را با نام «کاپ» می‌‌‌شناسیم. حضور در کاپ ۲۹ که ۱۱ تا ۲۲ نوامبر (۲۱ آبان تا ۲ آذر) در شهر باکو برگزار می‌شود‌‌‌، چه ظرفیت‌‌‌هایی برای ایران دارد؟
  • ۱۰ مقصد تور یک‌روزه

    دنیای اقتصاد: آبان یکی از زیباترین فصل‌های سال برای سفر است. با این حال فقدان تعطیلات دوروزه آخر هفته به عنوان اصلی‏‏‌ترین مساله و نبود تعطیلات مناسبتی در این ماه به عنوان دلیل فرعی، باعث شده بسیاری از خیر سفر در دومین ماه فصل پاییز بگذرند. آژانس‏‏‌های گردشگری در تهران با توجه به این شرایط، مجموعه تورهای یک‌روزه‌ای را به استان‏‏‌های اطراف تدارک دیده‏‏‌اند. تورهایی که به لحاظ اقتصادی هم به خانوارها کمتر فشار می‏‏‌آورد و هم می‌تواند یک روز متفاوت را برای آنها رقم بزند. این تورها به واسطه زمان‌بندی محدود به استان های اطراف تهران خلاصه شده‌اند. مقاصد چنین برنامه‌هایی هم شامل پیاده روی در روستاهای اطراف تهران و استان‌های البرز، مازندران و گیلان در کنار طبیعت‌گردی در جنگل‌ها ی هیرکانی و گشت‌و گذار در حاشیه دریاچه‌ها می‌شود.
  • راه‌‌‌اندازی «رایزن شهرداری» در سفارتخانه‌‌‌ها

    دنیای‌اقتصاد - تبریز: شهردار تبریز با بیان اینکه شهرداری‌‌‌ها بهترین نهاد برای رفع ناترازی‌‌‌های موجود در جامعه هستند، گفت: ایجاد ساختار برای تعریف «رایزن شهرداری» در سفارتخانه‌‌‌ها می‌تواند نقش موثری در فعال‌‌‌سازی دیپلماسی شهری داشته باشد. یعقوب هوشیار در دیدار با نصرت‌‌‌الله آقامحمدی، رئیس دفتر هماهنگی و پیگیری امور نمایندگی‌های داخل کشور وزارت امور خارجه اظهار کرد: ایجاد چنین ساختاری نقش موثری در رفع موانع و توسعه دیپلماسی شهری خواهد داشت و برهمین اساس می‌توان این طرح را به صورت پایلوت در سفارتخانه کشورمان در جمهوری ترکیه اجرا کرد.
  • سفر سازگار با بچه‏‏‌ها

    دنیای اقتصاد -صدیقه نژادقربان: سفر با کودکان می‌تواند تجربه‌‌‌ای فوق‌‌‌العاده ارزشمند باشد، اما چالش‌‌‌های خاص خود را نیز به همراه دارد. چه در حال برنامه‌‌‌ریزی برای تعطیلات خانوادگی باشید و چه برای بازدید از اقوام، آماده‌‌‌سازی برای تضمین یک سفر آرام و لذت‌بخش کلیدی است.
  • ظرفیت‌‌‌های تبریز می‌‌‌تواند منجر به همکاری با تاجیکستان شود

    دنیای‌‌ اقتصاد – تبریز – بهروز فروغی: شهردار تبریز در دیدار با سفیر تاجیکستان، با اشاره به خواهرخواندگی بین تبریز و خجند، اظهار امیدواری کرد که این دیدار باعث تقویت این خواهرخواندگی شود و گفت: ظرفیت‌‌‌های تبریز در حوزه‌‌‌های مختلف می‌‌‌تواند منجر به تبادلات بسیاری با این کشور شود.
  • رشد ۳۰۰ درصدی درآمد گمرک استان یزد

    دنیای‌اقتصاد – یزد: سرپرست گمرک استان یزد گفت: درآمد گمرک استان یزد از ابتدای سال‌جاری تاکنون، بالغ بر ۸‌هزار و ۴۰۰ میلیارد ریال بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل، رشد ۳۰۰ درصدی داشته است.
  • آمادگی هندی‏‏‌ها برای سرمایه‏‏‌گذاری در قشم

    دنیای اقتصاد - قشم: سرکنسول کشور هند در بندرعباس از آمادگی و علاقه‌‌‌مندی‌‌‌ هندی‌‌‌ها برای سرمایه‌‌‌گذاری در قشم خبر داد و گفت: ما آماده همکاری اقتصادی در قشم هستیم. کائوشیک سینگوپتا در دیدار عادل پیغامی، رئیس هیات‌مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم، اظهار کرد: فعالان اقتصادی هند در موضوعات مختلف می‌توانند در طرح‌‌‌های آماده سرمایه‌‌‌گذاری قشم همکاری داشته باشند.
  • مصرف ۳۹۱‌هزار لیتر بنزین در لرستان طی سال‌جاری

    دنیای‌اقتصاد – خرم‌‌‌آباد: مدیرعامل شرکت پالایش و پخش فرآورده‌‌‌های نفتی لرستان اظهار کرد: ۳۹۱‌هزار و ۳۴۹ لیتر بنزین از ابتدای سال‌جاری تاکنون در استان مصرف شده که نسبت به ۳۵۱‌هزار و ۲۸۹ لیتر مدت مشابه سال قبل ۱۱‌درصد افزایش یافته است.
  • فقر نیروی کار در صنایع مازندران

    دنیای‌اقتصاد - ساری: رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت مازندران کمبود نیروی کار و زمین را از مشکلات اصلی واحدهای صنعتی مازندران مطرح کرد و افزود: کمبود نیروی انسانی تا یک سال آینده در منطقه به بحران تبدیل می‌شود.
  • جهش صادراتی محصولات نهایی فولاد خراسان

    دنیای اقتصاد - مشهد: «شرکت مجتمع فولاد خراسان» همزمان با پایان نیمه اول سال ۱۴۰۳، از رکورد صادرات محصولات نهایی خود با یک جهش ۲۰۸ درصدی عبور کرد.
  • توسعه برق‏رسانی به روستاهای هرمزگان با وجود محدودیت

    دنیای‌اقتصاد: توسعه برق‌رسانی به روستاها با وجود محدودیت منابع از اولویت‌های برق هرمزگان است. محمد کریمی، مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان هرمزگان در نشستی با اشاره به چالش‌های توزیع برق استان در برق‌رسانی روستایی اظهار کرد: به‌رغم همه محدودیت‌ها برق‌رسانی روستایی از اولویت‌های برق استان است.
  • جدیت مسوولان کردستان در مراقبت از حریم آب‌‌‌های سطحی

    دنیای اقتصاد - سنندج - فرید سماواتی: کارگاه آموزشی تعیین حد بستر حریم کمی و حریم کیفی مجاری آب‌های سطحی در استان کردستان با هدف آموزش، هماهنگی و هم‌‌‌افزایی هر چه بیشتر در روند بررسی استعلام‌‌‌ها، توسط دفتر محیط‌زیست و کیفیت منابع آب شرکت آب منطقه‌‌‌ای کردستان و با همکاری دفتر مهندسی رودخانه‌‌‌ها برگزار شد.
  • بهبود سرانه فضای آموزشی در کیش

    دنیای اقتصاد – کیش: مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش گفت: ۷ مدرسه با ۹۶ کلاس در حال ساخت است که با گشایش آنها در دو سال آینده؛ جزیره کیش در زمینه سرانه فضای آموزشی در کشور سرآمد خواهد شد.
  • دستور قضایی برای ترخیص ۵ هزار خودروی خارجی

    دنیای اقتصاد – بندرعباس: دستور قضایی برای ترخیص ۵‌ هزار خودرو خارجی و ۲‌ هزار تن برنج وارداتی از بندر شهید رجایی صادر شد.
  • توانمندسازی هنرستان‌‌‌های دریایی

    دنیای‌اقتصاد – بندرعباس: تفاهم‌‌‌نامه توانمندسازی هنرستان‌‌‌های دریایی استان هرمزگان با هدف ارتقای آموزش‌‌‌های مهارتی بین اداره کل آموزش و پرورش استان هرمزگان و موسسه راهبر دانش دریا امضا شد.
  • ناترازی در ایستگاه آژانس‌های مسافرتی

    دنیای اقتصاد-فاطمه باباخانی: سه ایرلاین «ایران‌‌‌ایر»، «ماهان‌‌‌ایر» و «سا‌‌‌ها» از سوی اتحادیه اروپا تحریم شدند. همین موضوع سبب مشکلات فراوان برای آژانس‌های مسافرتی شده است. آنها بلیت‌‌‌هایی را برای ماه‌‌‌های آتی به مقاصد سایر کشورها فروخته بودند که به ناچار باید آنها را لغو کرده و هزینه بلیت را به مسافران برگردانند. آیا آنها توان برگشت این هزینه‌‌‌ها را دارند؟ و آینده آژانس‌‌‌داری در این شرایط چگونه خواهد بود؟
  • «نیان الکترونیک»، صادرکننده نمونه کشور شد

    دنیای‌اقتصاد – مشهد : همزمان با گرامیداشت روز ملی صادرات، جشنواره صادرکننده نمونه با حضور دکتر مسعود پزشکیان، مقام عالی ریاست جمهوری، محمد اتابک، وزیر صنعت، معدن و تجارت و جمعی از مقامات کشوری در محل سالن اجلاس سران در ۲۹ مهرماه ۱۴۰۳ برگزار شد.
  • ۸۸ کشور مقصد کالاهای صادراتی آذربایجان شرقی

    دنیای‌اقتصاد – تبریز - بهروز فروغی: سرپرست اداره کل صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی گفت: کالاهای صادراتی استان در نیمه اول سال به ۸۸ کشور صادر شد.
  • فرصت‏‏‌های تهدید «لغو پرواز»

    دنیای اقتصاد -صدیقه نژادقربان: لغو سفرها از سوی اتحادیه اروپا و تحریم شرکت‌های هواپیمایی ایران، شوکی مسافران به مقصد اروپا وارد آورده و برنامه‌‌‌های سفر مسافرانی را که عمدتا به‌‌‌دلیل شرایط کاری، تحصیلی و تجاری و بخش کمی با هدف توریستی قصد سفر داشته‌اند، لغو کرده و منجر به سردرگمی‌‌‌های بسیاری برای این مسافران شده است. باوجود اینکه بخشی از این مسافران با هدف توریستی قصد سفر به اروپا را داشتند و در حال حاضر هم امکان سفر و ماجراجویی در اروپا را از دست داده‌‌‌اند و هم از نظر مالی با خساراتی مواجه شده‌اند، اما باید دید می‌توان از این تهدید به عنوان یک فرصت سفر برای رونق گردشگری داخلی استفاده کرد؟
  • پایش بیمه تاکسیرانان سنندج

    دنیای‌اقتصاد - سنندج: رئیس سازمان حمل‌‌‌ونقل بار و مسافر شهرداری سنندج درباره بیمه رانندگان تاکسی در سنندج با ادعای اجرای طرح پایش بیمه رانندگان تاکسی می‌‌‌گوید: ۴۳۰ نفر از افرادی که راننده تاکسی نبودند، ولی از خدمات بیمه این صنف استفاده می‌‌‌کردند شناسایی، حذف و در نهایت ۴۳۰ نفر راننده تاکسی جایگزین آنها شدند.
  • رشد ۳۱ درصدی صادرات غیرنفتی آذربایجان شرقی

    دنیای‌اقتصاد - تبریز‌- بهروز فروغی: سرپرست اداره ‌‌‌کل صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی گفت: صادرات غیرنفتی از گمرکات آذربایجان شرقی در ۶ ماه سال‌جاری با افزایش ۲۱۵ میلیون دلاری نسبت به مدت مشابه سال قبل، با رشد ۳۱درصدی به رقم ۹۰۲ میلیون دلار رسید.
  • چرا کرمان برای مسافرت؟

    دنیای اقتصاد: استان کرمان یکی از بزرگ‌ترین استان‌‌‌‌‌‌های ایران است که سفر به مناطق مختلف آن به اندازه یک تعطیلات نوروز و بیشتر طول می‌‌‌کشد. با توجه به محدودیت‌های زمانی و نداشتن تعطیلات مناسبتی در فصل پاییز، می‌توان این سفر را به دو یا سه روز آن‌هم شهر کرمان محدود کرد؛ زیرا این شهر و اطراف آن به اندازه‌ای جاذبه دارد که می‌تواند به تنهایی یکی از مقاصد جذاب برای سفر باشد.
  • ثبت جشنواره خواجه عطا در فهرست رویدادهای گردشگری

    دنیای اقتصاد – بندرعباس: مدیرکل میراث‌‌‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌‌‌دستی هرمزگان از ثبت جشنواره خواجه عطا در فهرست رویدادهای ملی گردشگری خبر داد. محمد محسنی گفت: جشنواره خواجه عطا که با هدف توسعه گردشگری در نوار ساحلی و احیای باورها و سنت‌‌‌های مردم ساحل‌‌‌نشین برگزار می‌شود، در فهرست رویدادهای ملی گردشگری ثبت شد.
  • توسعه گردشگری کیش با اجرای زیست شبانه

    دنیای اقتصاد - کیش: طرح زیست‌ شبانه (شبگردی) به همت معاونت گردشگری سازمان منطقه آزاد کیش به مرحله اجرا در خواهد آمد.
  • مانع سرمایه‏‏‌گذاری در مناطق آزاد

    دنیای اقتصاد -گروه استان‌ها/ گرگان: رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گرگان در جلسه اقتصاد مقاومتی با حضور خلیلی معاون قوه قضائیه، اظهار کرد: درآمد سرانه مردم استان گلستان کمتر از ۵۰درصد متوسط درآمد سرانه کشور است، اما مردم به‌رغم محرومیت‌‌‌ها و تنگناهای موجود، با امید و نشاط در اعتلای ایران عزیز تلاش می کنند.
  • تولید ۳۰درصد نیاز شیرخشک کشور در شهرکرد

    دنیای اقتصاد – شهرکرد: مدیرعامل شرکت شیرخشک نوزاد پگاه شهرکرد از تامین ۳۰ درصدی نیاز شیرخشک کشور در این واحد صنعتی خبر داد. صفدر شمس افزود: این واحد تولیدی سالانه ۲۲میلیون قوطی شیرخشک با برند لاکتومیل تولید می‌کند. وی از طرح توسعه و افزایش ظرفیت تولید این کارخانه با سرمایه داخلی این شرکت خبر داد و افزود: با اجرای این طرح توسعه، تولید شیرخشک در این شرکت ۷۰‌درصد افزایش خواهد داشت. به گفته وی، شرکت شیرخشک نوزاد پگاه شهرکرد موفق به کسب رتبه برتر تولید در کشور شده است. شمس افزود: این واحد تولیدی به عنوان یکی از واحدهای نمونه کشوری در حوزه استاندارد معرفی و طی مراسمی مورد تجلیل قرار گرفت.
  • فولاد خراسان، صدرنشین جدول عرضه و تقاضا

    دنیای اقتصاد- مشهد: به‌‌‌رغم کاهش تقاضا در بورس کالای ایران، قیمت محصولات نهایی فولاد خراسان رکورد شکست.
  • اهدای نشان عالی مسوولیت‏‏‌های اجتماعی به ستاره خلیج‏‏‌ فارس

    دنیای اقتصاد - بندرعباس: علیداد واحدی، مدیر روابط عمومی پالایشگاه نفت ستاره خلیج ‌‌‌فارس، از دست معاون رئیس‌‌‌جمهوری نشان عالی مسوولیت‌‌‌های اجتماعی را دریافت کرد.
  • ظرفیت گردشگری شهر «سماق»

    دنیای‌اقتصاد - تبریز: سرپرست سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی گفت: سطح زیر کشت سماق استان ۴۸۸ هکتار است که بیش از ۱۸۷ هکتار آن در شهرستان هوراند قرار دارد و بر اساس برآورد اولیه میزان تولید محصول سماق استان در سال‌جاری بیش از ۳۹۰ تن است.
  • رشد۵۳ درصدی فروش پتروشیمی شازند

    دنیای‌اقتصاد - اراک – محمدرضا اکبری‌اصل: شرکت پتروشیمی شازند در ۶ماه نخست سال‌جاری توانست ۱۸‌هزار میلیارد تومان انواع محصولات خود را به فروش برساند و با رشد ۵۳ درصدی فروش در شهریور ماه نسبت به سال گذشته رکورد جدیدی را ثبت کند. براساس صورت‌های مالی منتشرشده از سوی شرکت پتروشیمی شازند، این شرکت با عملکردی موفق توانست رکورد فروش تقریبی ۱۸۰‌هزار میلیارد ریالی در ۶ماه نخست سال ۱۴۰۳ را ثبت کند.
  • افزایش پروازهای قشم

    دنیای‌اقتصاد- قشم: مدیرکل فرودگاه بین‌المللی قشم گفت: تعداد پروازهای هفتگی این فرودگاه در ماه‌‌‌های آتی به‌دلیل افزایش تقاضا برای مسافرت به قشم، به ۲۰۰ پرواز افزایش خواهد یافت.
  • اصفهانی‌‌‌ها در «جیتکس گلوبال»

    دنیای‌اقتصاد – اصفهان: جیتکس گلوبال، بزرگ‌ترین نمایشگاه فناوری جهان در خاورمیانه و شمال آفریقاست که برای چهل و چهارمین دوره متوالی مهرماه امسال در بیش از ۴۰ سالن نمایشگاهی عظیم دبی برگزار شد. در این نمایشگاه تازه‌‌‌ترین فناوری‌‌‌ها در زمینه‌‌‌هایی مانند هوش مصنوعی، امنیت سایبری، حمل‌‌‌ونقل، فناوری‌‌‌های پایدار و... از سوی بزرگ‌ترین و پیشروترین کمپانی‌‌‌های فناوری جهان به نمایش درآمد و فعالان اقتصادی اصفهان تلاش کردند تا حضوری پررنگ و معنادار در آن داشته باشند.
  • «تروند زعفران»؛ واحد نمونه کیفی در سطح ملی شد

    دنیای‌اقتصاد - بیرجند - محمد قربانی: شرکت تروند زعفران، تنها واحد تولیدی در صنعت زعفران ایران برای ششمین بار نشان ملی استاندارد ایران را در تولید زعفران باکیفیت کسب کرد و به عنوان واحد نمونه انتخاب شد.
  • ایجاد نشاط اجتماعی اولویت برنامه‌‌‌های گردشگری در کیش

    دنیای اقتصاد – کیش: سرپرست معاونت گردشگری سازمان منطقه آزاد کیش با تاکید بر ضرورت هدفمندسازی میزبانی از رویدادها در این جزیره گفت: در تلاشیم تا تمام برنامه‌‌‌های اجرایی در حوزه گردشگری به شادی و افزایش نشاط اجتماعی در جامعه ختم شود.
  • دستورالعمل‏‏‏‌هایی که موجب کندی تولید می‌شود بازنگری شوند

    دنیای‌اقتصاد -گرگان: رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گرگان گفت: کشاورزان در هر زمینه‏‏‏‌ای که فعالیت می‌کنند باید محصول را به دلار تولید و آن را به ریال به فروش برسانند که اصلا به صرفه نیست. امیر یوسفی در سومین جلسه میز توتون و تنباکوی کشور اظهار کرد: باید نسبت به دستورالعمل‏‏‏‌هایی که موجب کندی تولید می‌شود، بازنگری صورت گیرد. وی با اشاره به اینکه موانع قانونی در هر زمینه‏‏‏‌ای مانع توسعه می‌شود، خاطرنشان کرد: اتاق به عنوان رابط دولت و بخش خصوصی خود را مکلف و موظف می‏‏‏‌داند که در رفع موانع بخش خصوصی کمک کند. یوسفی در ادامه افزود: متاسفانه در بسیاری از ‏‏‏‌جلسات کمیسیون‌ها برخی مدیران استانی شرکت نمی‏‏‏‌کنند اما عدم‌شرکت آنها نباید باعث بشود که ما از پیگیری‏‏‏‌ها دست برداریم.
  • درس‏‏‌آموزی از پدر گردشگری

    دنیای اقتصاد -صدیقه نژادقربان: توماس کوک مبدع سفرهای جمعی جهانی توانست امکان سفر را برای همه طبقات به‌‌‌ویژه افراد کم‌‌‌درآمد جامعه فراهم کند و آن را از انحصار ثروتمندان درآورد. این اقدام پدر گردشگری مدرن جهان، نشان می‌دهد که در جهان امروزی نیز با وجود تورم و مشکلات اقتصادی در جوامع‌، به‌‌‌جای حذف سفر از سبد خانوار، می‌توان به دنبال راهی برای سفرهای به‌‌‌صرفه و اقتصادی برای تمامی اقشار جامعه بود تا صرفا یک کالای لوکس برای ثروتمندان به‌‌‌شمار نرود.
  • وضعیت بالادست گردشگری

    دنیای اقتصاد -فاطمه باباخانی: صنعت گردشگری را یکی از آسیب‌پذیرترین صنایع در مقابل رویدادهای داخلی و بین‌المللی می‌دانند. نمونه‌اش هم در ایران کم نیست.با امضای برجام رونق گردشگری ورودی را شاهد بودیم و در خیابان‌های شهرهای گردشگرپذیر، انواع و اقسام توریست‌های خارجی را می‌دیدیم که برای مشاهده جاذبه‌های کشورمان به ایران سفر کرده‌اند. در دوره کرونا این صنعت دچار آسیب جدی شد، خروج آمریکا از برجام هم به صنعت توریسم صدمه زد و در نهایت وارد دوره رکودی شدیم که همچنان در آن به سر می‌بریم. در حوزه داخلی نیز تورم و شرایط اقتصادی کاهش سفر را به همراه داشت و باعث شد بسیاری از خانواده‌ها با افزایش هزینه‌های مسکن و خوراک، مسافرت را از سبد خانوار حذف کنند. «دنیای‌اقتصاد» در گزارشی که در ابتدای این هفته منتشر شد‌، مطالبات صاحبان اقامتگاه‌های بوم‌گردی از متولی گردشگری را بررسی کرد. در این گزارش سراغ راهنمایان رفتیم و از آنها پرسیدیم اولویت‌های این بخش چیست.
  • شناسایی ۵۵۲نقطه سیل‌خیز در لرستان

    دنیای‌اقتصاد – خرم‌آباد: مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان با اشاره به شناسایی ۵۲۲نقطه سیل‌خیز در استان گفت: آبخیزداری مجموعه عملیاتی است که بر اساس اصول مدیریت یکپارچه حوضه آبخیز برای حفاظت از منابع آب و خاک اجرایی می‌شود و در آبخوان‌داری نیز با مهار و نفوذ سیلاب روی عرصه‌های آبخوان از بروز سیلاب‌های مخرب جلوگیری و موجب احیای منابع آب و خاک می‌شود.
  • سیستم‌های نرم‌افزاری عرضه سوخت در مرزهای کردستان

    دنیای‌اقتصاد- سنندج: در راستای تحقق حقوق شهروندی و ارائه خدمات مطلوب به شهروندان، شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی منطقه کردستان با استفاده از زیرساخت‌های الکترونیک نسبت به توزیع و کنترل عرضه سوخت با توجه به شرایط جغرافیایی و مرزی بودن استان اقدام کرده است.
  • کمیته دائمی کودک در مازندران تشکیل شود

    دنیای‌اقتصاد - ساری: معاون استاندار مازندران در مراسم گشایش نمایشگاه هفته ملی کودک در مازندران بر لزوم شکل‌گیری کمیته تخصصی کودک در استان تاکید کرد.
  • معجزه سفر برای سالمندان

    دنیای اقتصاد -صدیقه نژادقربان: محققان در بررسی‌‌‌های علمی خود، سفر را نوعی معجزه برای افراد در هر سنی معرفی کرده‌‌‌اند که روند پیری را کند می‌کند یا به تاخیر می‌‌‌اندازد. در این بررسی‌‌‌ها سفر برای جوانان همچون اکسیر جوانی است که منجر به کند شدن روند پیری می‌شود و برای سالمندان همچون یک معجزه غیردارویی عمل می‌کند. در واقع راه غیردارویی مقابله با پیری از بازار توریسم می‌‌‌گذرد.
  • افزایش ۱۶ درصدی تردد وسایل نقلیه سبک در محورهای کرمانشاه

    دنیای‌اقتصاد- کرمانشاه-الهام اکبری: مدیرکل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای استان کرمانشاه گفت: طی ۶ ماه سال‌جاری تردد وسایل نقلیه سبک در محورهای مواصلاتی استان کرمانشاه ۱۶‌درصد افزایش داشته است.
  • اجرای ۸ طرح عمرانی ویژه کودکان و نوجوانان در تبریز

    دنیای‌اقتصاد-تبریز-بهروز فروغی: شهردار تبریز با اعلام اینکه ۸ طرح احداث خانه‌‌‌ مادر و کودک در نقاط مختلف شهر اجرا می‌شود، گفت: با هدف بهبود ارتقای خدمت‌‌‌رسانی به کودکان و نوجوانان سه طرح احداث خانه مادر و کودک به زودی به بهره‌‌‌برداری می‌‌‌رسد.
  • منوی تورهای ۳.۵ روزه

    دنیای اقتصاد: خوزستان،‌ خراسان جنوبی، هرمزگان‌، گلستان و آذربایجان شرقی جزو مقاصدی هستند که آژانس‌های گردشگری تورهای سه و نیم تا چهار و نیم روزه را در فصل مهر و آبان برای آنها تدارک دیده‌اند.
  • یکپارچه‌‌‌سازی اطلاعات گردشگری کیش

    دنیای‌اقتصاد- کیش: سرپرست معاونت گردشگری سازمان منطقه آزاد کیش گفت: در دنیای امروز، با وجود رقابت شدید بین مقاصد گردشگری مختلف، تبلیغات اثربخش می‌‌‌تواند به عنوان یک مزیت رقابتی عمل کند و در جذب گردشگران و رونق صنعت توریسم نقشی تعیین‌‌‌کننده داشته باشد. مهدی ذوقی گردشگری را نوعی محصول پیچیده مصرفی دانست که از فرآیندی ناشی می‌‌‌شود که در آن، گردشگر باید از خدمات مختلفی نظیر اطلاعات کافی از مقصد گردشگری و جاذبه‌‌‌های آن، قیمت بلیت‌‌‌ها، حمل‌‌‌و‌‌‌نقل، امکانات اقامتی و خدمات تفریحی آگاه شود. در همین راستا سازمان منطقه آزاد کیش به منظور تسهیل در ارائه خدمات گردشگری، رفع ایرادات موجود و یکپارچه‌‌‌سازی اطلاعات گردشگری کیش سامانه جامع گردشگری کیش را طراحی و راه‌‌‌اندازی کرد تا گردشگری کیش پس از سال‌‌‌ها از وجود دلالان گردشگری پاکسازی شود.
  • افزایش سهم ریلی در بندر شهید رجایی

    دنیای اقتصاد – بندرعباس: مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان از افزایش سهم ریلی در بندر شهیدرجایی و کاهش هزینه‌‌‌‌های ترانزیت مواد معدنی با ساماندهی اراضی ۱۷ هکتاری اختصاصی حوزه ریلی این بندر خبر داد. حسین عباس‌‌‌‌نژاد در حاشیه بازدید از فرآیند آماده‌‌‌‌سازی اراضی ۱۷ هکتاری ریلی بندر شهید رجایی، انجام این مهم را در راستای مدیریت یکپارچه اراضی منطقه ویژه اقتصادی بندر شهید رجایی برشمرد و بر ضرورت ارتقای استانداردهای ایمنی و عملیات ریلی تاکید کرد.‌‌‌‌ وی در ادامه دیوار پیرامونی و احداث مسیر دسترسی به اراضی ۱۷ هکتاری ریلی بندر شهیدرجایی را گامی مهم در راستای افزایش سهم ریلی و کاهش هزینه‌‌‌‌های ترانزیت مواد معدنی دانست.
  • نفس‏‏‌های آخر بوم‌گردی

    دنیای اقتصاد - فاطمه باباخانی: در سال‌های اخیر گردشگری از شهرهای گردشگرپذیری مانند مشهد، اصفهان، شیراز، یزد و... به شهرها و روستاهای مناطق کمتر برخوردار یا مهجور توسعه پیدا کرده که یکی از عوامل آن به ظهور و بروز سبک جدیدی از اماکن اقامتی برمی‌گردد. با شکل‌گیری اقامتگاه‌های بوم‌گردی در بیش از یک دهه اخیر، توریست‌های ایرانی و خارجی لازم نیست نگران اسکان در شهرها و روستاهایی باشند که در آنها هتل‌ها، مهمانسراها و... وجود ندارند یا خدمات مطلوب عرضه نمی‌کنند. این سبک از اماکن اقامتی همچنین توانسته‌اند گروهی از گردشگران را که توان هزینه‌های بالاتر هتل‌ها را هم ندارند متقاعد به سفر کرده و در عین حال تجربه‌های متفاوتی از ارتباط با جامعه محلی و مشاهده سبک زندگی مقصد را برایشان فراهم کنند.
  • امنیت اقتصادی شاخصه توسعه کشور

    دنیای‌اقتصاد: رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گرگان گفت: امنیت مهم‌ترین شاخصه توسعه در هر کشور محسوب می‌شود، هر جا امنیت وجود داشته باشد سرمایه‌گذاری هم وجود خواهد داشت.
  • برگزاری یک‌هزار و ۵۰۰نفر ساعت آموزش HSE در کردستان

    دنیای‌اقتصاد: مدیر شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی منطقه کردستان از برگزاری یک‌هزار و ۵۰۰ نفر ساعت آموزش HSE در این شرکت طی ۶ماه نخست سال جاری خبر داد.
  • آفت غیراقتصادی در بازار گردشگری

    دنیای اقتصاد - صدیقه نژادقربان: اینکه گردشگری در دولت چهاردهم چه جایگاهی به‏‏‌دست خواهد آورد و سیاستگذاران جدید در این حوزه چگونه در جهت بازیابی و بهبود و در نهایت توسعه این صنعتی که در چندسال اخیر با بحران‌های عظیم و رکود بسیاری همراه بوده است، تصمیم‌گیری و تصمیم‏‏‌سازی خواهند کرد، به نگاه متولی جدید به گردشگری باز می‌گردد و صنعت گردشگری فقط در صورتی می‌تواند با تحولی اساسی و تغییراتی جدی و رو به رشد و توسعه همراه شود که دو استراتژی را در پیش بگیرد. نخست باید این صنعت را به سمت علمی شدن و ارتباط با تمامی محافل علمی و پس از آن بخش‏‏‌های خصوصی و گروه‏‏‌های مردم‌نهاد و متخصصان در این حوزه پیش ببرد و به دنبال نقطه اتصال این بخش‏‏‌ها با یکدیگر باشد. دومین استراتژی مهمی که دولت چهاردهم باید برای توسعه گردشگری کشور در پیش بگیرد خارج شدن از نگاه صرف فرهنگی به گردشگری و میراث که این بخش را به صنعتی هزینه‏‏‌زا بدل کرده است و توجه ویژه به اقتصاد گردشگری به‏‏‌عنوان یک صنعت مهم درآمدزا که می‌تواند تاثیر مهم و قابل‌توجهی در تولید ناخالص ملی کشور داشته باشد.
  • پول‏‏‌سازی و حفاظت از حیات‏‏‌وحش

    دنیای اقتصاد -فاطمه باباخانی: مجموعه حفاظتی وپ (WAP ) بین سه کشور «بنین»، ‌‌‌ «بورکینافاسو» و «نیجر» در شمال غربی آفریقا قرار دارد، رودخانه «نیجر» مرز دو کشور بورکینافاسو و بنین است، نیروهای «بوکوحرام» برای شکار از شمال که بورکینافاسو قرار گرفته به این سوی رود می‌‌‌آیند‌‌‌ وارد پارک ملی پنجاری که از معدود مکان‌های امن برای حیات وحش در غرب آفریقاست می‌شوند. یعنی همان‌جا که دولت بنین قصد داشت «گردشگری حیات‌‌‌وحش» را با کمک «افریکن پارک» (African ParksNetwork) گسترش دهد. افریکن پارک که از سال ۲۰۱۷ در حال مدیریت دو پارک ملی در بنین بود، سال ۲۰۱۹ این همکاری را با یک قرارداد سه‌جانبه جدید و اضافه کردن بنیاد ساوانای غرب آفریقا (FSOA) گسترش داد تا به اهداف بزرگ گردشگری حیات وحش نزدیک‌تر شود .
  • جهش ۱۰۰درصدی تعمیر شناورها در ایزوایکو

    دنیای‌اقتصاد: مدیرگروه شناورهای متوسط ایزوایکو گفت: با وجود چالش‌‌‌های ناشی از تحریم‌‌‌ها و تاخیر در تامین مواد اولیه، ما توانستیم در ایزوایکو به صورت کامل اهداف خود را در بخش تولید محقق کنیم.
  • رقابت تنگاتنگ چین و آمریکا

    دنیای اقتصاد - صدیقه نژادقربان: ایالات‌متحده همچنان قدرتمندترین بازار سفر و گردشگری جهان باقی ماند و توانست بیشترین میزان سهم درآمدی از صنعت توریسم را در سال ۲۰۲۴ به خود اختصاص دهد و بار دیگر از رقیب دیرینه خود یعنی چین با سهم دو برابری پیشی بگیرد. شورای جهانی سفر و گردشگری (WTTC) در گزارش خود از روند تاثیرات اقتصادی ۲۰۲۴، ایالات‌‌‌ متحده را به عنوان قدرتمندترین بازار سفر و گردشگری در جهان معرفی کرد که در سال گذشته با رکوردشکنی، مبلغ ۲.۳۶ تریلیون دلار را به اقتصاد این کشور تزریق کرد. به‌رغم بازگشت آهسته هزینه‏‏‌های مسافران بین‌المللی، ایالات متحده توانست با تقریبا دو برابر سهم اقتصادی نزدیک‏‏‌ترین رقیب خود، جایگاه قطبی خود را حفظ کند.
  • هسته اصلی مسوولیت‌‌‌های اجتماعی پالایش نفت آفتاب

    دنیای اقتصاد – بندرعباس: مدیرعامل شرکت پالایش نفت آفتاب، در مراسم اهدای لوازم ضروری به نیازمندان تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) هرمزگان، گفت: مجموعه پالایش نفت آفتاب، در سال‌های گذشته همواره سعی کرده است نقش خود را در حوزه مسوولیت‌‌‌های اجتماعی به بهترین نحو ممکن در استان هرمزگان ایفا کند.
  • رشد کشاورزی از محل اعتمادسازی به بخش خصوصی

    دنیای‌اقتصاد-گرگان: رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی گرگان در ششمین جلسه کمیسیون کشاورزی این اتاق گفت: سال گذشته گلستان در تولید گندم عملکرد خوبی داشت و نزولات آسمانی و بارش‌ها باعث شد شرایط اقلیمی خوبی برای کشت به وجود آمد.
  • تور پاییزی کویر و دریا

    دنیای اقتصاد: پاییز و به‌ویژه مهر و آبان یکی از بهترین فصل‌‌‌ها برای سفر و طبیعت‌‌‌گردی است. از همین روست که آژانس‌‌‌های گردشگری طیف گسترده‌‌‌ای از تورها را به مقاصد مختلف طبیعی تدارک دیده‌‌‌اند، از جنگل و کوه گرفته تا کویر و دریا! در این گزارش ما سراغ دو مورد آخر یعنی کویر و دریا رفتیم و تورهایی را بررسی کردیم که در محدوده مرکز و جنوب ایران تعریف شده‌‌‌اند. این تورها از حوالی ۵ میلیون تومان برای یک تور دو‌روزه شروع شده و تا بالای ۱۷ میلیون تومان برای تور سه‌روزه به مقاصد جنوب افزایش پیدا کرده‌‌‌اند.
  • معرفی ۱۰۰ سازنده غیرمجاز به دستگاه قضایی در تبریز

    دنیای اقتصاد - تبریز: شهردار تبریز از معرفی ۱۰۰ نفر از سازندگان غیرمجاز حرفه‌‌‌ای به دستگاه قضایی برای پیشگیری از ساخت‌وسازهای غیرمجاز خبر داد.
  • ۴ موتور پرواز توریسم خاورمیانه

    دنیای اقتصاد -صدیقه نژادقربان: رشد چشمگیر خاورمیانه در آخرین سنجش گردشگری سازمان ملل در ۷ماه نخست سال ۲۰۲۴، بسیاری از تحلیلگران و پایگاه‏‏‌های مختص سفر و گردشگری در جهان را بر آن داشت تا به‏‏‌دنبال چرایی پیشتازی این منطقه در دوران پساکرونا باشند که چگونه منطقه‏‏‌ای که شاید تا یک دهه گذشته، جایگاه چندانی در گردشگری بین‌المللی نداشت، اکنون توانسته است به یکی از مقاصد برتر گردشگری در جهان تبدیل شود و بیشترین میزان بهبودی و رشد در دوران پساکرونا را به خود اختصاص دهد؟ به‏‏‌طور کلی توریسم خاورمیانه بر اساس ۴ موتور محرک «افزایش اتصال هوایی»، «سرمایه‏‏‌گذاری در زیرساخت‏‏‌ها»، «تحول دیجیتال» و «جشنواره‏‏‌های فرهنگی و رویدادهای بین‌المللی» توانست خود را به قطب گردشگری جهان تبدیل کند.
  • رعایت ایمنی در طرح‌‌‌های گازی گیلان

    دنیای اقتصاد- رشت: مدیرعامل شرکت گاز استان گیلان با تاکید بر اجرای الزامات ایمنی در این سازمان گفت: رعایت الزامات HSE (بهداشت، ایمنی، محیط‌زیست) در اجرای طرح‌‌‌های شرکت گاز ضروری است.
  • رشد ۳۵درصدی فروش فولاد خراسان

    دنیای‌‌ اقتصاد – مشهد: شرکت «مجتمع فولاد خراسان» در کارنامه نیم‌‌‌‌‌سال نخست خود موفقیت تازه‌‌‌‌‌ای را با رشد ۳۵درصدی فروش ثبت کرد. بر اساس گزارش‌‌‌‌‌های درج شده در سامانه کدال، فولاد خراسان با نماد بورسی «فخاس» در ۶ماه منتهی به ۳۱ شهریور ۱۴۰۳ توانسته ۴۲۸‌هزار و ۱۹۶ تن محصول را به فروش برساند که این رقم در مقایسه با رقم ۳۱۵‌هزار و ۸۱۴ تنی مدت مشابه سال گذشته، بیش از ۳۵‌درصد رشد در تُناژ فروش را نشان می‌دهد.
  • جنگ‏‏‌های آبی در راه است

    دنیای اقتصاد: «آب» در سال‌‌‌های اخیر به موضوعی پرمناقشه در سطح ملی و بین‌المللی برای کشورها بدل شده است. در گفته‌های سیاستمداران ایرانی بارها از موضوع دیپلماسی برای حل چالش آب‌‌‌های مرزی صحبت شده و در موضوع مدیریت آب در محدوده مرزهای کشورمان نیز بحث و جدل میان کارشناسان در موضوعاتی مانند سدسازی‌‌‌، انتقال آب بین‌‌‌حوضه‌ای،‌‌‌ انتقال آب از دریا به فلات‌مرکزی و ... در جریان است. این مقوله نه تنها در بحث محیط‌زیست و وزارت نیرو یا کشاورزی مطرح است بلکه صنعت گردشگری‌‌‌ نیز به شدت از آن تاثیر می‌‌‌پذیرد.
  • ماموریت جاده‏‏‌ای معادن یزد

    دنیای اقتصاد -گروه استان‌ها/یزد: بعد از حادثه غم‌انگیز کشته شدن ۱۰ نفر در واژگونی اتوبوس بوشهر به مشهد در حوالی ساغند در محور یزد – طبس، برخی نگاه‌‌‌ها در دولت چهاردهم به سمت این محدوده معطوف شده است.
  • انتخاب پتروشیمی تبریز و موتوژن به عنوان واحدهای صنعتی نمونه

    دنیای اقتصاد- تبریز: در مراسم روز ملی صنعت و معدن، شرکت پتروشیمی تبریز و شرکت موتوژن به عنوان واحد منتخب صنعت استان آذربایجان شرقی انتخاب شدند و مدیران این شرکت‌ها تندیس بلورین واحد نمونه استان را از دست مسوولان کشوری دریافت کردند.
  • قهرمانی فولاد خراسان در ششمین دوره مسابقات شنای کارگران

    دنیای اقتصاد – مشهد: فولاد خراسان با کسب عنوان قهرمانی، بالاتر از تیم‌‌‌های «توسعه نیشکر خوزستان» و «فولاد مبارکه اصفهان» در جایگاه نخست ششمین دوره مسابقات شنای کارگران کشور قرار گرفت.
  • آغاز فصل صید میگو در آب‌‌‌های هرمزگان

    دنیای اقتصاد- بندرعباس: مدیرکل شیلات هرمزگان با اشاره به آغاز صید میگو از دهم مهرماه ۱۴۰۳ در آب‌های هرمزگان گفت: صیدگاه میگو بنا بر تصمیم کمیته مدیریت صید استان به صورت یکپارچه از شهرستان سیریک تا منطقه طولا در شهرستان قشم خواهد بود.
  • ظرفیت اکوتوریسم در «میقان»

    دنیای اقتصاد -فاطمه باباخانی: گردشگری تالابی یکی از اقسام گردشگری است که در سال‌های اخیر با استقبال قابل‌توجهی مواجه شده است، این موضوع دو وجه مثبت و منفی را همزمان دارد. در عین اینکه توسعه اکوتوریسم می‌تواند منافعی را برای جامعه محلی پیرامون این پهنه‌‌‌ها فراهم کند، گردشگری بی‌‌‌ضابطه باعث تخریب بیشتر تالاب‌ها و ایجادکننده فضای ناامن برای زیستمندان آن باشد.
  • تولید ۳۰۰هزار تن انگور در آذربایجان شرقی

    دنیای اقتصاد- تبریز- امین بیلساز: سرپرست سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی از پیش‌‌‌بینی تولید ۳۰۰ هزار تن انگور در آذربایجان شرقی در سال جاری خبر داد.
  • مانور تورم خوراکی در بازار میوه یزد

    دنیای اقتصاد -گروه استان‌ها/یزد: وضعیت کیفیت پایین میوه، قیمت بالا، عدم‌نظارت بر این بازار و وجود اتباع در مرحله توزیع میوه‌‌‌و‌‌‌تره‌‌‌بار طی چند سال اخیر به‌ویژه امسال، گلایه بسیاری از مردم نقاط مختلف شهر یزد را موجب شده است.
  • ۵۳۸‌هزار تن گندم از کشاورزان لرستان خریداری شد

    دنیای اقتصاد – خرم‌‌‌‌آباد: رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان گفت: از اوایل خرداد همزمان با آغاز فصل برداشت گندم در استان تاکنون ۵۳۸‌هزار و ۴۳۷ تن از این محصول در قالب ۱۳۳‌هزار و ۷۳۰ محموله از ۵۶‌هزار و ۳۵۹ کشاورز خریداری شده است.
  • ترویج صلح از مسیر گردشگری

    دنیای اقتصاد -صدیقه نژادقربان: هر سپتامبر، جامعه جهانی گردشگری، توجه خود را به نقشه راه گردشگری سازمان ملل (UN Tourism) معطوف می‌کند. موضوع امسال، یعنی «گردشگری و صلح»، قصد دارد گردشگری را در پیوند با عدالت و صلح قرار دهد و همچنین به بررسی عمیق و تامل درباره تاثیر گردشگری بر مهاجرت، برابری اجتماعی، عدالت اقلیمی، دیپلماسی و حفظ فرهنگی بپردازد. اما باتوجه به تنش‏‏‌های سیاسی و اقتصادی گسترده‏‏‌ای که جهان به‏‏‌طور مداوم با آن مواجه است، همچنین باتوجه به اعتراضاتی که از سوی برخی جوامع بومی همچون اسپانیا و ایتالیا علیه گردشگران در حال اتفاق است، آیا گردشگری می‌تواند مسیر رسیدن به صلح جهانی را هموار کند؟
  • افتتاح ۳۳ طرح میراث فرهنگی و گردشگری یزد

    دنیای‌اقتصاد - یزد: ۳۳ طرح میراث فرهنگی و گردشگری استان یزد با میزان سرمایه‌گذاری ۹۹۳ میلیارد تومان و اشتغال‌زایی برای ۲۵۰ نفر به صورت همزمان و با حضور استاندار و جمعی از مسوولان به بهره‌‌برداری رسید. مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان یزد در مراسم افتتاح طرح‌‌های گردشگری استان یزد گفت: این طرح‌‌ها با سرمایه‌گذاری ۹۹۳ میلیارد تومان و اشتغال‌زایی ۲۵۰ نفر به صورت مستقیم به بهره‌‌برداری رسیدند.
  • کیش؛ میزبان مسابقات پرورش اندام و فیتنس قهرمانی مردان

    دنیای‌اقتصاد – کیش: هفتاد و هشتمین دوره مسابقات پرورش اندام و فیتنس قهرمانی مردان جهان با حضور نمایندگان ۷۰ کشور جهان در جزیره کیش برپا شد. رحیم سرهنگی، مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش در مراسم افتتاح این رویداد ورزشی که به میزبانی جمهوری اسلامی ایران و در جزیره زیبای کیش برگزار شد، صلح، عدالت و مهرورزی را یکی از خصلت‌‌‌های نیکوی ایرانیان و به‌خصوص مردمان خونگرم جزیره زیبای کیش دانست و گفت: رویدادهای ورزشی و مسابقات جهانی موجب تحقق دوستی و نزدیکی ملل و فرهنگ‌‌‌های مختلف به یکدیگر می‌شود و ما به این رویدادها ارج می‌‌‌نهیم و استقبال می‌‌‌کنیم و آمادگی خود را برای میزبانی مسابقات جهانی اعلام می‌داریم. سرهنگی با بیان اینکه بی‌‌‌شک این مسابقات بهانه‌‌‌ای برای نزدیکی و ارتباط مردم‌نهادها و ملت‌‌‌ها خواهد بود گفت: جزیره زیبای کیش با ظرفیت بالای جاذبه‌‌‌های توریستی، تجاری و صنعتی می‌تواند میزبان تمام مسابقات جهانی باشد.
  • مرمت بزرگ‌ترین پل تاریخی خاورمیانه و ایران در هرمزگان

    دنیای‌اقتصاد – بندرعباس: مدیرکل میراث‏‏‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‏‏‌دستی هرمزگان گفت: پل تاریخی لاتیدان توسط انجمن خیرین میراث‏‏‌فرهنگی و مشارکت صنایع مستقر در استان مرمت می‌شود.
  • کیش به‌دنبال جذب معلمان برتر

    دنیای‌اقتصاد – کیش: معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان منطقه آزاد کیش گفت: به دنبال جذب معلمان کارآمد در مدارس جزیره کیش هستیم و برای حمایت از فرهنگیان، کمک هزینه تامین مسکن معلمان افزایش می‌‌‌یابد. علیرضا فاطمیان‌‌‌پور ادامه داد: کمک هزینه مسکن با ارزیابی‌های انجام‌شده از سوی کارشناسان درون و برون‌سازمانی و آموزش و پرورش، با تکیه بر‌ سازوکارهای علمی به آنان اختصاص می‌یابد. فاطمیان‌پور یکی از مهم‌ترین دغدغه‌‌‌های کیشوندان و شاخصه‌‌‌های شهروندی را سطح کیفیت ارائه خدمات آموزشی اعلام و خاطرنشان کرد: این سازمان در سال گذشته بودجه خوبی صرف بازسازی و نوسازی مدارس کرد و حال درصدد است کمبود معلمان خود را با افزایش کمک هزینه‌‌‌های مسکن رفع کند.
  • خط قرمز توریسم کیش

    دنیای‌اقتصاد – کیش: مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش با بیان اینکه صنعت گردشگری قلب تپنده این جزیره است، گفت: صنعت گردشگری در جزیره نباید دچار روزمرگی شود.
  • اصلاحات برقی در گیلان

    دنیای‌اقتصاد -رشت: مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق گیلان از دریافت و تخصیص ۱۰۰‌درصد اعتبارات ممکن از محل طرح عوارض برق روستایی خبر داد.
  • واژگونی خودرو در ۳۶‌درصد تصادفات جاده‌ای آذربایجان شرقی

    دنیای‌اقتصاد -تبریز: مدیرکل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌‌‌ای آذربایجان شرقی گفت: ۳۶‌درصد از کل تصادفات جاده‌‌‌ای این استان منجر به واژگونی خودرو می‌شود که دلایل مختلفی دارد. اورجعلی علیزاده در جلسه کمیسیون ایمنی راه‌‌‌های استان، با بیان اینکه این موضوع نیاز به بررسی و انجام اقدامات پیشگیرانه دارد، افزود: در پنج ماه نخست امسال ۲۹۴ نفر در تصادفات جاده‌ای استان جان باخته‌‌‌اند که علت بیشتر تصادفات، عامل انسانی است. سرپرست معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری آذربایجان شرقی هم با بیان اینکه تصادفات جاده‌‌‌ای هر سال هزینه‌‌‌های مادی و معنوی زیادی در جامعه بر جای می‌‌‌گذارد، گفت: رفع نقاط حادثه‌‌‌خیز در جاده‌‌‌های آذربایجان‌‌‌شرقی موجب کاهش تصادفات می‌شود.
  • رتبه نخست علوم پزشکی گلستان در جذب تجهیزات بیمارستانی

    دنیای‌اقتصاد -گرگان: رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان گلستان از کسب رتبه نخست استان گلستان در جذب امکانات و تجهیزات بیمارستانی در کشور خبر داد. سعید گل‌فیروزی در نشستی خبری با اشاره به اقدامات ارزنده‌‌‌ای که در طول خدمت انجام شد، گفت: میزان تجهیزات و امکانات درمانی که به استان اختصاص یافته در طول تاریخ استان بی‌‌‌نظیر بوده که ازجمله، سه دستگاه ام‌‌‌آرای بسیار پیشرفته و دستگاه شتاب‌‌‌دهنده درمان سرطان است. گل‌‌‌فیروزی با اشاره به افتتاح پروژه بهسازی و گسترش بخش اورژانس مرکز درمانی کودکان طالقانی گرگان گفت: با افتتاح این بخش جدید، خدمات‌‌‌رسانی به بیماران کودک در استان به طور قابل‌توجهی بهبود یافت.
  • آمادگی برای واگذاری اراضی بندر شهید رجایی

    دنیای‌اقتصاد – بندرعباس: مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان از آمادگی واگذاری اراضی بندر شهید رجایی این استان به کشورهای همجوار و بخش خصوصی داخلی به منظور فعالیت در بخش صادرات و ترانزیت کالا خبر داد.
  • کویر‌گردی در پاییز

    دنیای اقتصاد: با رسیدن پاییز، فصل کویرگردی هم آغاز شده است. آژانس‌های گردشگری انواع و اقسام تورها را به استان‌‌‌های مرکزی ایران تدارک دیده و برنامه‌‌‌هایی از قبیل نجوم، بازدید از رمل‌‌‌ها و... را در آن گنجانده‌‌‌اند. در میان استان‌‌‌های مرکزی ایران‌‌‌‌‌‌، یزد بیشترین اقبال را داشته و پس از آن اصفهان قرار می‌گیرد. کرمان و خراسان جنوبی نیز از دیگر استان‌‌‌هایی هستند که برگزاری تورهای کویرگردی در آنها رایج است.
  • واحد‏‏‌های راندمان بالا جایگزین نیروگاه قدیمی در مشهد

    دنیای اقتصاد - مشهد: مدیرعامل شرکت افق توسعه انرژی خلیج فارس گفت: در جلسه شورای اقتصاد به ریاست معاون اول رئیس‌‌‌جمهوری طرح «جایگزینی واحدهای فرسوده نیروگاه مشهد با یک بلوک سیکل‌‌‌ترکیبی» بررسی و تصویب شد.
  • منطقه پیشتاز در توریسم جهان

    دنیای اقتصاد -صدیقه نژادقربان: با وجود اینکه گردشگری بین‌المللی در ۷ماه منتهی به ژوئیه ۲۰۲۴ توانست خود را به ۹۶‌درصد از سطوح قبل از شروع سال همه‌گیری بازگرداند، حدود ۶۷ مقصد گردشگری جهان خود را به سطحی فراتر از ۲۰۱۹ رساندند و برخی از مقاصد شاهد رشد دو برابر بودند که این امر بیش از هر چیزی ناشی از تقاضای قوی در اروپا و بازگشایی بازارهای آسیا و اقیانوسیه بوده است.
  • کمبود محیط‌بان در لرستان

    دنیای اقتصاد – خرم‌‌‌آباد: مدیرکل حفاظت محیط‌زیست لرستان گفت: به ازای هر ‌هزار هکتار یک محیط‌‌‌بان باید در مناطق تحت مدیریت فعالیت کند و این در حالی است که در لرستان با وسعت ۳۲۲‌هزار هکتار عرصه تحت مدیریت ۱۰۰ محیط‌بان مشغول فعالیت هستند.
  • محیط نامساعد بازار گردشگری

    دنیای اقتصاد: « اگر سرمایه‏‏‌گذار داشته باشیم گردشگری توسعه پیدا می‌کند» این گزاره در نگاه اول ممکن است درست به نظر برسد. اما آیا صورت مساله صنعت توریسم به عدم‌تمایل سرمایه‏‏‌گذاران برای ورود به این حوزه برمی‏‏‌گردد؟ پاسخ ما در «دنیای اقتصاد» به این پرسش منفی است. دلیل آن هم مشخص است دولت به جای اینکه به دنبال سرمایه‏‏‌گذار بدود، ‏‏‌ باید محیط بازار گردشگری را برای سرمایه‏‏‌گذاری مساعد کند؛ این محیط اگر با جریان پایدار توریست مواجه شود، رونق می‏‏‌گیرد و پس از آن است که سرمایه‏‏‌گذار به آن مراجعه می‌کند نه برعکس.
  • ایفای مسوولیت اجتماعی فولاد کاوه جنوب کیش

    دنیای اقتصاد – بندرعباس: همزمان با هفته وحدت، دو طرح بزرگ مجتمع آموزشی حضرت فاطمه زهرا (س) و تجهیزات اتاق عمل بیمارستان امام سجاد (ع) سیریک با کمک شرکت فولاد کاوه جنوب کیش و با اعتبار ۲۴۵ میلیارد ریال مورد بهره‌‌‌برداری قرار گرفت.
  • «اینچه‌‌‌برون» نقطه تحول اقتصاد و اشتغال گلستان

    دنیای اقتصاد – گرگان: رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گرگان در ششمین جلسه هیات نمایندگان درسال ۱۴۰۳ در محل ساختمان منطقه آزاد واقع در مرز اینچه‌‌‌برون گفت: محدودیت‌های موجود موجب عقب‌‌‌ماندگی استان گلستان شده و این استان جزو رده پایین به شمار می‌رود. امیر یوسفی گفت: منطقه آزاد اینچه‌برون جزو نقاط قوت استان است که باعث رشد و توسعه اقتصاد استان می‌شود و لازمه آن سرمایه‌‌‌گذاری است.
  • خرم‌آباد جهانی می‏‌شود؟

    دنیای اقتصاد -گروه استان‌ها/ خرم‏آباد: شرایط اقلیمی و جغرافیایی منحصر به فرد شهر خرم‌آباد واقع شده در دره‌ای با قدمتی بیش از ۵۴هزار سال که به‌عنوان یکی از نخستین سکونتگاه‌های بشری از آن یاد می‌شود. همچنین وجود غارهای تاریخی متعدد از جمله «کلدر»، «کنجی» و «پاسنگر» را می‌توان گواهی بر این ادعا دانست که سکونت در این منطقه به دوران پارینه سنگی برمی‌گردد. همچنین پژوهش‌های صورت‌گرفته در دره خرم‌آباد در سال۲۰۰۹ میلادی توسط هیاتی ایرانی-اسپانیایی به سرپرستی بهروز بازگیر باستان‌شناس و دکتر آندریو اویه موجب کشف شواهدی از دوران پارینه سنگی در این منطقه شد.
  • لزوم اجرای سریع طرح سامان‌دهی فاضلاب بندرعباس

    دنیای‌اقتصاد – بندرعباس: نماینده بندرعباس، قشم، ابوموسی، حاجی‌آباد و بندرخمیر در مجلس شورای اسلامی خواستار مشارکت جدی و همه‌جانبه دستگاه‌های مرتبط در طرح سامان‌دهی فاضلاب بندرعباس شد.
  • افزایش چشم‌گیر ورودی مواد اولیه به فولاد خراسان

    دنیای اقتصاد – مشهد: خرید و تامین مواد اولیه و تجهیزات فولاد خراسان نسبت به پارسال ۱۰درصد و نسبت به سال۱۴۰۱، بیش از ۲۸درصد افزایش داشته است.
  • پیشرفت ۹۰ درصدی طرح تقاطع غیرهمسطح حیدرآباد تبریز

    دنیای‌اقتصاد-تبریز: شهردار تبریز در بازدید هفتگی خود از پروژه‌‌‌های عمرانی شهر که با شعار «جمعه‌‌‌های بدون تعطیل» صورت می‌گیرد، از پیشرفت ۹۰ درصدی طرح تقاطع غیرهمسطح حیدرآباد با هزینه‌‌‌ای در حدود ۷۲۰ میلیارد ریال خبر داد. یعقوب هوشیار گفت: عملیات عمرانی پروژه تقاطع غیرهمسطح حیدرآباد در دو جبهه شمالی و جنوبی در حال انجام بوده و اقدامات اجرایی تاکنون شامل اجرای ۴۴ عدد شمع بتنی در باند شمالی، ۱۰ عدد ستون میانی در زیر‌گذر و ۲۴ عدد تیرپل در ضلع باند شمالی است.
  • استعداد توریستی روستاهای «شمال»

    «ترافیک سنگین جنوب به شمال»، ‌‌‌ «ترافیک سنگین شمال به جنوب» این دو خبر بارها و بارها در هفته‌های اخیر منتشر شدند. صف‌های چند کیلومتری ماشین‌ها در آزادراه و جاده شمال، ‌‌‌ کمبود بنزین، ‌‌‌ کمبود نان، قطعی برق، مشکل اقامت، زباله و... در این هفته‌ها در مازندران و گیلان مشکلات جدی هم برای ساکنان این دو استان و هم برای گردشگران به وجود آورد و در مواردی به تنش میان این دو گروه منجر شد. آیا راهی برای مدیریت سفرهای تهاجمی وجود دارد؟ ارشک مسائلی پژوهشگر گردشگری در گفت‌وگو با «دنیای اقتصاد» دلیل این موضوع را سه عامل می‌‌‌داند. اولین آنها به زیرساخت‌های فراوان گردشگری در این منطقه و در عین حال نزدیکی آن به چند استان پرجمعیت برمی گردد. دومین موضوع نداشتن تعطیلات دو روز آخر هفته است که باعث شده به بهانه هر تعطیلات مناسبتی خانواده‌ها تصمیم به سفر شمال بگیرند و سومین موضوع نیز به عدم‌فعالیت‌های آموزشی و فرهنگ‌سازی مربوط است.
  • پُرتره بی‌‌‌بدیل جاده‌‌‌ها در توسعه گردشگری کشور

    مهران حسنی / دبیر و نایب‏‏‌رئیس انجمن گردشگری پایدار سبز مازندران
    گردشگری و سفر صنعتی ا‌‌‌ست که محوریت در آن انسان است و جابه‌‌‌‌‌‌جایی و حرکت او از مبدا و محل زندگی به مناطق دیگر، شکل‌‌‌گیری این صنعت پویا و پر‌‌‌بازده را رقم زده است. با ورودش نیاز و تقاضا برای عرضه محصولات مختلف را در منطقه به وجود آورده یا افزایش می‌دهد و بازخورد حضورش، رشد اقتصادی، درآمد‌‌‌زایی، اشتغال‌زایی، تعاملات فرهنگی و اجتماعی خواهد بود. اما آنچه به عنوان عامل انگیزشی موجب پدیده سفر به مقاصد خاص می‌شود، جاذبه‌‌‌های گردشگری اعم از فرهنگی، تاریخی، طبیعی و... است که شرطی‌‌‌ لازم است، ولی کافی نیست.
  • وصول ۳۵۰۰میلیارد ریال مالیات ارزش افزوده در لرستان

    دنیای اقتصاد – خرم‌‌‌آباد: مدیرکل امور مالیاتی لرستان اظهار کرد: پارسال ۳هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال عوارض مالیات ارزش افزوده در لرستان وصول شد در حالی که سال قبل از آن ۲‌هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال اخذ شده بود.
  • مطالبه تبریزی‏‏‌ها از دولت چهاردهم

    دنیای‌اقتصاد – تبریز : کلان‌شهر تبریز به عنوان یکی از قطب‌‌‌های توسعه اقتصادی، سیاسی و اجتماعی کشور، همواره کانون توجهات دولت بوده و شهرداری این کهن‌‌‌شهر تاریخی در کنار سایر مجموعه‌‌‌های دولتی و شبه‌‌‌دولتی نقش مهمی در توسعه این شهر به عنوان مرکز ثقل شمال‌‌‌غرب کشور دارد. از این رو گفت‌وگویی صریح و مفصل با دکتر یعقوب هوشیار، پنجاه و هشتمین شهردار کلان‌شهر تاریخی تبریز پیرامون مسائل مختلف شهری داشتیم.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر