شماره روزنامه ۶۱۰۷
|

  • خرم‌آباد جهانی می‏‌شود؟

    دنیای اقتصاد -گروه استان‌ها/ خرم‏آباد: شرایط اقلیمی و جغرافیایی منحصر به فرد شهر خرم‌آباد واقع شده در دره‌ای با قدمتی بیش از ۵۴هزار سال که به‌عنوان یکی از نخستین سکونتگاه‌های بشری از آن یاد می‌شود. همچنین وجود غارهای تاریخی متعدد از جمله «کلدر»، «کنجی» و «پاسنگر» را می‌توان گواهی بر این ادعا دانست که سکونت در این منطقه به دوران پارینه سنگی برمی‌گردد. همچنین پژوهش‌های صورت‌گرفته در دره خرم‌آباد در سال۲۰۰۹ میلادی توسط هیاتی ایرانی-اسپانیایی به سرپرستی بهروز بازگیر باستان‌شناس و دکتر آندریو اویه موجب کشف شواهدی از دوران پارینه سنگی در این منطقه شد.
  • لزوم اجرای سریع طرح سامان‌دهی فاضلاب بندرعباس

    دنیای‌اقتصاد – بندرعباس: نماینده بندرعباس، قشم، ابوموسی، حاجی‌آباد و بندرخمیر در مجلس شورای اسلامی خواستار مشارکت جدی و همه‌جانبه دستگاه‌های مرتبط در طرح سامان‌دهی فاضلاب بندرعباس شد.
  • افزایش چشم‌گیر ورودی مواد اولیه به فولاد خراسان

    دنیای اقتصاد – مشهد: خرید و تامین مواد اولیه و تجهیزات فولاد خراسان نسبت به پارسال ۱۰درصد و نسبت به سال۱۴۰۱، بیش از ۲۸درصد افزایش داشته است.
  • پیشرفت ۹۰ درصدی طرح تقاطع غیرهمسطح حیدرآباد تبریز

    دنیای‌اقتصاد-تبریز: شهردار تبریز در بازدید هفتگی خود از پروژه‌‌‌های عمرانی شهر که با شعار «جمعه‌‌‌های بدون تعطیل» صورت می‌گیرد، از پیشرفت ۹۰ درصدی طرح تقاطع غیرهمسطح حیدرآباد با هزینه‌‌‌ای در حدود ۷۲۰ میلیارد ریال خبر داد. یعقوب هوشیار گفت: عملیات عمرانی پروژه تقاطع غیرهمسطح حیدرآباد در دو جبهه شمالی و جنوبی در حال انجام بوده و اقدامات اجرایی تاکنون شامل اجرای ۴۴ عدد شمع بتنی در باند شمالی، ۱۰ عدد ستون میانی در زیر‌گذر و ۲۴ عدد تیرپل در ضلع باند شمالی است.
  • استعداد توریستی روستاهای «شمال»

    «ترافیک سنگین جنوب به شمال»، ‌‌‌ «ترافیک سنگین شمال به جنوب» این دو خبر بارها و بارها در هفته‌های اخیر منتشر شدند. صف‌های چند کیلومتری ماشین‌ها در آزادراه و جاده شمال، ‌‌‌ کمبود بنزین، ‌‌‌ کمبود نان، قطعی برق، مشکل اقامت، زباله و... در این هفته‌ها در مازندران و گیلان مشکلات جدی هم برای ساکنان این دو استان و هم برای گردشگران به وجود آورد و در مواردی به تنش میان این دو گروه منجر شد. آیا راهی برای مدیریت سفرهای تهاجمی وجود دارد؟ ارشک مسائلی پژوهشگر گردشگری در گفت‌وگو با «دنیای اقتصاد» دلیل این موضوع را سه عامل می‌‌‌داند. اولین آنها به زیرساخت‌های فراوان گردشگری در این منطقه و در عین حال نزدیکی آن به چند استان پرجمعیت برمی گردد. دومین موضوع نداشتن تعطیلات دو روز آخر هفته است که باعث شده به بهانه هر تعطیلات مناسبتی خانواده‌ها تصمیم به سفر شمال بگیرند و سومین موضوع نیز به عدم‌فعالیت‌های آموزشی و فرهنگ‌سازی مربوط است.
  • پُرتره بی‌‌‌بدیل جاده‌‌‌ها در توسعه گردشگری کشور

    مهران حسنی / دبیر و نایب‏‏‌رئیس انجمن گردشگری پایدار سبز مازندران
    گردشگری و سفر صنعتی ا‌‌‌ست که محوریت در آن انسان است و جابه‌‌‌‌‌‌جایی و حرکت او از مبدا و محل زندگی به مناطق دیگر، شکل‌‌‌گیری این صنعت پویا و پر‌‌‌بازده را رقم زده است. با ورودش نیاز و تقاضا برای عرضه محصولات مختلف را در منطقه به وجود آورده یا افزایش می‌دهد و بازخورد حضورش، رشد اقتصادی، درآمد‌‌‌زایی، اشتغال‌زایی، تعاملات فرهنگی و اجتماعی خواهد بود. اما آنچه به عنوان عامل انگیزشی موجب پدیده سفر به مقاصد خاص می‌شود، جاذبه‌‌‌های گردشگری اعم از فرهنگی، تاریخی، طبیعی و... است که شرطی‌‌‌ لازم است، ولی کافی نیست.
  • وصول ۳۵۰۰میلیارد ریال مالیات ارزش افزوده در لرستان

    دنیای اقتصاد – خرم‌‌‌آباد: مدیرکل امور مالیاتی لرستان اظهار کرد: پارسال ۳هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال عوارض مالیات ارزش افزوده در لرستان وصول شد در حالی که سال قبل از آن ۲‌هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال اخذ شده بود.
  • مطالبه تبریزی‏‏‌ها از دولت چهاردهم

    دنیای‌اقتصاد – تبریز : کلان‌شهر تبریز به عنوان یکی از قطب‌‌‌های توسعه اقتصادی، سیاسی و اجتماعی کشور، همواره کانون توجهات دولت بوده و شهرداری این کهن‌‌‌شهر تاریخی در کنار سایر مجموعه‌‌‌های دولتی و شبه‌‌‌دولتی نقش مهمی در توسعه این شهر به عنوان مرکز ثقل شمال‌‌‌غرب کشور دارد. از این رو گفت‌وگویی صریح و مفصل با دکتر یعقوب هوشیار، پنجاه و هشتمین شهردار کلان‌شهر تاریخی تبریز پیرامون مسائل مختلف شهری داشتیم.
  • صادرات ۱.۴ میلیارد دلار کالای غیرنفتی از هرمزگان

    دنیای اقتصاد – بندرعباس: در پنج ماه امسال یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار کالا‌‌‌های غیرنفتی از هرمزگان صادر شد که ۳۵ درصد از برنامه هدف‌گذاری محقق شده امسال است. خلیل قاسمی ، رئیس سازمان صنعت ،معدن و تجارت هرمزگان با اعلام این خبر گفت: برنامه هدف‌گذاری شده امسال صادرات غیرنفتی هرمزگان، ۴میلیارد و ۱۰۰ میلیون دلار بود. وی افزود: بیشترین صادرات با یک میلیارد و ۶۰ میلیون دلار در بخش صنایع و معادن هرمزگان صورت گرفته است. وی گفت: بیشترین کالا‌‌‌های صادر شده نیز فلزاتی مانند فولاد، آلومینیوم، گچ، قیر، محصولات کشاورزی، شیلاتی و صنایع دستی بود. رئیس سازمان صمت هرمزگان گفت: کشور‌‌‌های امارات متحده عربی، عمان، چین و آفریقا بیشترین مقصد صادرات کالا‌‌‌های غیرنفتی هرمزگان است. قاسمی افزود: عوارض صادراتی محصولات خام و نیمه‌خام، تعهدات ارزی و تعیین سقف برای واحد‌‌‌های تولیدی از موانع صادرات کالا‌‌‌های غیرنفتی است. وی گفت: پارسال ۳میلیارد و ۳۴۴ میلیون دلار کالا‌‌‌های غیرنفتی از هرمزگان صادر شد.
  • راه‌‌‌اندازی نخستین هنرستان تجارت کشور درهرمزگان

    دنیای اقتصاد – بندرعباس: مدیرکل آموزش و پرورش استان هرمزگان از راه‌‌‌اندازی نخستین هنرستان تجارت کشور در استان هرمزگان خبر داد.
  • لحظه‏‏‌شماری یزد برای رویداد جهانی

    دنیای اقتصاد -گروه استان‌ها/یزد: امسال با وجود گرمای بی‏‏‌سابقه و شدید در کویر مرکزی و به‌ویژه استان یزد و شهر میراث جهانی یزد، تابستان با کاهش گردشگران داخلی و بین‌المللی در ماه‌های ابتدایی تابستان گذشت اما با کاهش گرما، سفرها رو به رشد نهاده و ضلع سوم گردشگری مرکز ایران امیدوار به رسیدن به روزهای اوج است.در روزهای گرم تابستان، شهر یزد برای میزبانی اجلاس وزرا و سفرای کشورهای مجمع گفت‏‏‌و‎گوی همکاری آسیا آماده می‌شود به‌ویژه با سفر اخیر وزیر گردشگری دولت چهاردهم که برگزاری این اجلاس در آبان امسال را تایید کرد؛ ولی متاسفانه اخبار مثبت گردشگری استان، لابه‌لای اخبار نوسانات برق و افزایش گرما، انتخابات، مشکلات ورزشگاه نصیری و تیم چادرملو، مسابقات والیبال آسیا و سایر مباحث روزمره گم شده است.
  • ترافیک چادر در سفرهای تابستانی

    دنیای اقتصاد -صدیقه نژادقربان: استان‏‏‌های شمالی کشور در سفرهای تعطیلات دو هفته اخیر نه‌تنها با چالش و شاید بتوان گفت بحران ابر‌ترافیک خودروها در جاده‏‏‌ها مواجه بودند، بلکه مانند سفرهای تابستانی سال گذشته و سفرهای نوروزی امسال با ترافیک «چادر»های مسافرتی در سطح معابر شهرهای شمالی همراه بوده که موضوع «سفر فقیرانه» را بار دیگر برجسته کرده است. سفرهای تابستانی امسال در تعطیلات مناسبتی گذشته که با هجمه بیش از حد مسافران در مقاصد توریست‏‏‌پذیر از جمله استان‏‏‌های شمالی همراه بود، بیش از هر زمان دیگری سه‏‏‌گانه فقر توریسم در کشور را نمایان کرد. سه‏‏‌گانه‏‏‌ای که «دنیای‌اقتصاد» ابتدای سال، در تحلیل چشم‏‏‌انداز مسیر گردشگری در سال‌جاری مطرح کرده بود، مبنی بر اینکه نه‌تنها صنعت گردشگری ایران در مسیر رشد و پایداری همگام با جهان پیش نرفته، بلکه سفرها به سه ‏‏‌دلیل، «فقر زمان»، «فقر کیفیت» و «فقر مالی» با چالش‏‏‌های گسترده‏‏‌تری مواجه خواهند شد که می‌تواند ضربه سهمگینی به این بازار وارد کند.
  • اجرای طرح بزرگ زیست محیطی در جنوب کشور

    دنیای اقتصاد – بندرعباس: محمد آقاجانلو سرپرست هیات عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) که به اتفاق جمعی از معاونان و مدیران به بندرعباس سفر کرده بود، با حضور در تصفیه‌‌‌خانه فاضلاب شهر بندرعباس در جریان روند پیشرفت طرح بزرگ سامان‌‌‌دهی فاضلاب بندرعباس و انتقال پساب بازیافت شده آن به صنایع مولد قرار گرفت.
  • ابرچالش اول ایران

    دنیای اقتصاد : رئیس جدید سازمان حفاظت محیط‌زیست، ابرچالش اول ایران را پدیده‌ای معرفی کرد که با وجود «تهدید ۱۱ استان کشور»، آن‌چنان‌که باید مورد توجه سیاستگذار قرار نگرفته است؛ «فرونشست». روز گذشته مراسم تودیع و معارفه متولی محیط‌زیست توسط معاون اول رئیس‌جمهور برگزار شد. محمدرضا عارف، هجوم به منابع طبیعی را علت وضع موجود دانست.
  • خریداران تراکتور تسهیلات بانکی می‌گیرند

    دنیای اقتصاد -تبریز: گروه صنعتی تراکتورسازی تبریز با امضای تفاهم‌‌‌نامه بانکی، زمینه اخذ تسهیلات بانکی کم‌‌‌بهره برای خرید محصولات این گروه صنعتی را برای خریداران فراهم کرد. مصطفی وحیدزاده، مدیرعامل گروه صنعتی تراکتورسازی ایران در حاشیه امضای این تفاهم‌‌‌نامه اظهار کرد: بر اساس این تفاهم‌‌‌نامه، ۳۰‌درصد از بهای تراکتور به‌‌‌صورت آورده شخصی کشاورزان و ۷۰‌درصد نیز به‌‌‌صورت وام قرض‌‌‌‌الحسنه، با کارمزد ۴‌درصد به کشاورزان متقاضی تراکتور پرداخت می‌‌‌شود.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر