استاندار کرمانشاه گفت: این استان با تولید نزدیک پنجدرصد تولیدات کشاورزی کشور، در این حوزه حرف برای گفتن دارد. کرمانشاه در تولید برخی محصولات نظیر گندم و ذرت رتبه خوبی در کشور دارد. منوچهر حبیبی در گفتوگو با «دنیایاقتصاد» با بیان اینکه از کرمانشاه شناخت خوبی دارد، گفت: این استان حدود ۹۰۰هزار هکتار اراضی کشاورزی دارد و باید با استفاده از هوشمندسازی، بهکارگیری روشهای نوین و ارتقای مکانیزاسیون، کشاورزی کرمانشاه را متحول کنیم. وی با اشاره به ۳۷۱ کیلومتر مرز مشترک استان کرمانشاه با عراق گفت: با توجه به این ظرفیت، این قابلیت وجود دارد که بر اساس آن اقداماتی صورت بگیرد که هم به رونق استان و هم به اقتصاد منطقه کمک کند.
خبرنگار استانی «دنیایاقتصاد» از نشست بخش خصوصی با استاندار گزارش میدهد؛ هشدار رئیس اتاق گرگان
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گرگان در دیدار با استاندار گلستان گفت: گلستان در بهترین نقطه و در چهارراه اقتصاد منطقه قرار دارد و از ظرفیتهای بینالمللی برخوردار است. امیر یوسفی گفت: توانمندی صادراتی استان بالاست اما زیرساختها بسیار اندک است و کفاف تجارت ما را نمیدهد. وی اظهار کرد: امروز مرز اینچهبرون، هم در بخش زمینی و هم در بخش ریلی از کمترین امکانات برخوردار است و بازرگانان ما در خصوص امکانات تخلیه و بارگیری، انبار، خط ریلی عریض، تغییر بوژی و قرنطینه دارای مشکل هستند. یوسفی در ادامه گفت: با تلاش بازرگانان و همکاری نزدیک اداره کل صمت، اداره کل گمرکات و دیگر دستگاهها کار و تجارت در مرز تسهیل شده، به طوری که صادرات ما پارسال ۴۷درصد و در ۷ماه امسال ۴۴درصد رشد داشته اما اگر این مشکلات حل شود میتوانیم چشمانداز چندبرابری برای صادرات داشته باشیم.
دنیایاقتصاد -مشهد: شهردار مشهد گفت: بزرگترین مجموعههای ورزشی ساحلی شهر به زودی در منطقه ۴ به بهرهبرداری خواهد رسید. به گزارش پایگاه اطلاعرسانی شهرداری مشهد، محمدرضا قلندرشریف افزود: یکی از موضوعات مورد توجه دوره ششم مدیریت شهری ایجاد فضاهای ورزشی برای استفاده مردم بهویژه جوانان و نوجوانان است.
دنیایاقتصاد – یزد: معاون برنامهریزی سازمان راهداری و حملونقل جادهای کشور گفت از مجموع ۵۷۰ میلیون تن باری که در کشور جابهجا میشود ۴۰میلیون تن آن سهم استان یزد است. محمد تیموری در مراسم بهرهبرداری از ساختمان اصلی و جانبی قرارگاه پلیس راه استان یزد، یزد را استانی با شرایط و اهمیت خاص در کشور بهخصوص در جابهجایی بار دانست.
وی افزود: از سوی دیگر یزد چهارراه مواصلاتی کشور و نیازمند توجه ویژهای است که ما در سازمان راهداری امسال ۱۰۰۰ میلیارد تومان از منابع ملی در این حوزه اعتبار گذاشتهایم و از ابتدای امسال نیز بالغ بر یکهزار و ۲۰۰میلیارد تومان قرارداد برای اجرای طرحهای راهداری در استان یزد بسته شده است. رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی فراجا نیز در این مراسم گفت: با اجرای تغییر جرایم رانندگی منتظر اثرگذاری آن و کاهش ۱۵درصدی حوادث جادهای بودیم ولی اتفاق خاصی نیفتاد و تنها ۶درصد کاهش جانباختگان را شاهد بودیم. سردار سیدتیمور حسینی با اشاره به جان باختن بیش از ۲۰هزار نفر از هموطنان در حوادث رانندگی سال گذشته در کشور گفت: بخشی از علت این حوادث ناشی از وضعیت نامناسب جادهها و مناطق حادثهخیز جادهای و بخش دیگر به علت ایمن نبودن خودروهای داخلی است و تنها چیزی که در خودروسازی کشور به آن توجهی نمیشود استحکام و ایمنی خودروهاست. وی با اشاره به اینکه سازمانهای نظارتی باید برای ترک فعل دستگاههای مسوول در این زمینه ورود کنند، گفت: در حالی که هر سال شاهد افزایش قیمت خودرو در کشور هستیم متاسفانه کیفیت هیچ تغییری نمیکند. رئیس پلیس راهور فراجا تاکید کرد: برای کاهش جانباختگان رانندگی در کشور باید همه دستگاهها با همافزایی کامل و برنامهریزیشده گام بردارند و از کارهای بخشی بپرهیزند.
دنیایاقتصاد – اراک – محمدرضا اکبریاصل: رئیس مجتمع پتروشیمی شازند گفت: صنعت پتروشیمی از صنایع پیشگام در تولید انرژی برق موردنیاز بوده و در پتروشیمی شازند تمام برق موردنیاز داخل پتروشیمی تولید میشود و هیچ نیاز و فشاری به شبکه سراسری برق برای تامین نیاز انرژی این مجتمع وارد نمیشود. ساکی افزود: پتروشیمی شازند با در اختیار داشتن نیروگاه برق، تمام ۵۰ مگاوات برق موردنیاز را تولید و تامین میکند. به گفته ساکی در نیروگاه برق این واحد صنعتی پنج واحد توربین گاز با حداکثر ظرفیت هر واحد ۲۹ مگاوات وجود دارد که ضمن در نظر گرفتن شرایط تامین برق کامل واحد پشتیبان برای موارد احتمالی اضطرار هم وجود دارد. ساکی این را هم گفت که پایداری تولید، به صفر رسیدن خاموشیهای ناشی از مدیریت مصرف و مشکلات شبکه، کنترل و تولید برق متناسب با ظرفیت واحدهای فرآیندی و کمک به شبکه سراسری برق کشور از مزیتهای تولید برق در بخش صنعت است.
دنیایاقتصاد – بندرعباس: مدیرعامل شرکت توزیع برق هرمزگان گفت: دستگاههای اجرایی مکلف به تامین ۲۰درصد انرژی مصرفی از برق تجدیدپذیر هستند. محمد کریمی اظهار کرد: این موضوع یک تکلیف قانونی است و به همه دستگاهها ابلاغ شده است. وی در نشست کارگروه استانی مدیریت تامین پایدار انرژی افزود: شرکت توزیع برق هرمزگان با همراهی محیطزیست، منابع طبیعی و جهادکشاورزی نقاط و پهنههای مستعد برای احداث نیروگاههای خورشیدی را شناسایی کرده است و برای توسعه سرمایهگذاریهای نیروگاهی به توانیر معرفی میشوند. مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق هرمزگان در ادامه خاطرنشان کرد: پایش مصارف برق خانگی بهویژه در حوزه مشترکان روستایی با جدیت ادامه دارد و کارشناسان برق هرمزگان اجازه استفاده نامتعارف از برق خانگی را نمیدهند. بر اساس قانون، برق هرمزگان وظیفه دارد با افرادی که از انشعابات خانگی برای تولید رمزارز استفاده میکنند به شدت برخورد کند. کریمی ادامه داد: برای قطع انشعاب برق افرادی که به هشدارهای مدیریت مصرف بیتوجهاند مصمم هستیم. مدیریت مصرف برق موضوعی است که به زمان خاصی ارتباط ندارد. ما در تابستان و زمستان و فصول دیگر باید همیشه موضوع مدیریت مصرف را به عنوان یک اولویت دنبال کنیم.
دنیایاقتصاد - بیرجند - محمد قربانی: شرکت توزیع نیروی برق خراسان جنوبی به عنوان شرکت منتخب در بهکارگیری فناوری اطلاعات مکانی در صنعت برق کشور معرفی شد. همزمان با برگزاری نشست تخصصی سیستم اطلاعات مکانی (GIS) در صنعت آب و برق کشور، شرکت توزیع نیروی برق خراسان جنوبی با عنوان شرکت پیشرو در زمینه پیادهسازی GIS سازمانی در صنعت آب و برق کشور معرفی و با اهدای لوح تقدیر توسط وزیر نیرو، از مهندس مهدی دادگر مدیرعامل این شرکت قدردانی شد.
در بخشی از این لوح تقدیر خطاب به مهدی دادگر آمده است: هوشمندسازی در تمامی عرصهها و زمینههای کاری بهویژه هوشمندسازی در شبکههای آب و برق، صدور الکترونیک مجوزهای کسبوکار و ارائه خدمات خدمت از طریق پنجره ملی خدمات دولت هوشمند از اولویتهای وزارت نیرو است.
در ادامه این نشست تخصصی، معاون سرمایه انسانی، تحقیقات و فناوری اطلاعات وزارت نیرو از مهندس مهدی خسروی مدیر دفتر GIS شرکت توزیع نیروی برق خراسان جنوبی به دلیل تلاش مستمر و موثر در راستای بهکارگیری فناوری اطلاعات مکانی با هدف افزایش بهرهوری فرآیندهای مدیریت هوشمند صنعت آب و برق و بهبود ارائه خدمت به هموطنان قدردانی کرد.
دنیای اقتصاد – ساری: مدیرکل تامین اجتماعی مازندران از میزبانی بابلسر در المپیاد ورزشی بازنشستگان و مستمری بگیران (طرح مرشدان) خبر داد. حسن فلاح از رقابت ۳۱ استان کشور در المپیاد ورزشی بازنشستگان و مستمریبگیران کشور خبر داد و افزود: این مسابقات طی روزهای ۱۷ تا ۲۴آذر به میزبانی استان مازندران در مجموعه فرهنگی آموزشی ورزشی بانک رفاه کارگران در بابلسر برگزار میشود.
فلاح هدف از برگزاری این المپیاد را در راستای بهبود و تداوم سلامت جسم و روح بازنشستگان و مستمریبگیران مطرح کرد.
وی افزود: رشتههای تنیس روی میز، شطرنج، تیراندازی با تفنگ، دارت و بدمینتون ویژه بانوان طی روزهای ۱۷ تا ۲۰ آذر برگزار میشود.
فلاح گفت: رشتههای تنیس روی میز، شطرنج، شنا، تیراندازی با تفنگ، دارت، فوتسال، فوتبالدستی و والیبال در بخش آقایان طی روزهای ۲۱ تا ۲۴ آذر برگزار خواهد شد. مدیرکل تامین اجتماعی مازندران افزود: مراسم اختتامیه، اهدای مدال و حکم قهرمانی این مسابقات ۲۰ آذر برای بانوان و همچنین ۲۴ آذر برای آقایان با حضور مسوولان استانی و مقامات سازمان تامین اجتماعی کشور در مجموعه فرهنگی آموزشی ورزشی بانک رفاه کارگران در بابلسر برگزار می شود.
سفر، تجربهای لذتبخش با خاطرات ماندگار و هزاران فرصت است. با این حال، برای برخی از افراد، استرس بستن چمدان میتواند لذتی را که پیش از آن به وجود میآید کاهش دهد، بهخصوص اگر اولین بار باشد که قصد سفر دارید. بنابراین زمانی میتوان یک سفر امن و آسان را تجربه کرد که تمام ابزار و وسایل ضروری و موردنیاز را به همراه داشت و در عین حال باید از آوردن وسایل غیرضروری خودداری کرد. مسافران باید بدانند که بستن چمدان برای سفر صرفا گذاشتن لباس در چمدان نیست، بلکه سازماندهی ملزومات سفر در چمدان از اهمیت بیشتری برخوردار است.
معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامهریزی استان لرستان گفت: اطلاعات یکهزار و ۵۰۰ روستای این استان از آغاز طرح سرشماری کشاورزی تاکنون جمعآوری شده است.
شهردار منطقه ۵ تبریز با بیان اینکه از بودجه ۲۶۵۰ میلیارد تومانی این منطقه در مدت هشت ماه نخست امسال ۷۲درصد تحقق یافته است، گفت: از ابتدای سال، تاکنون ۶۰ هکتار فضای سبز در منطقه کاشته شده است.
شنبه، ۱۰ آذر ۱۴۰۳
خبرنگار استانی «دنیایاقتصاد» از تغییر رویکرد در اتاق تبریز گزارش میدهد
جعفر محرمپور؛ دبیر اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تبریز در مصاحبه اختصاصی با روزنامه «دنیایاقتصاد» به تشریح خدمات مرکز شتاب تبریز و فعالیتهای اتاق بازرگانی تبریز در زمینه توسعه صادرات پرداخت.
متخصصان بخش خصوصی و اعضای اندیشکده صفا (صنعت، فناوری و اقتصاد) استان یزد بر لزوم تقویت جایگاه اندیشکدهها در نظام مدیریت کشور با بهرهگیری از تجربیات سایر کشورها تاکید کردند.
پنجشنبه، ۰۸ آذر ۱۴۰۳
گروه گردشگری «دنیایاقتصاد» ۵ مقصد سفر یک روزه را معرفی میکند
آلودگی هوا در این فصل سال باعث شده بسیاری از خانوادهها تصمیم بگیرند سفری به مناطق دارای هوای پاک در آخر هفته داشته باشند. در عین حال فقدان تعطیلات دوروزه هفته سبب شده خانوادههای ایرانی نتوانند مقصدی با مسافت زیاد را انتخاب کنند، بهویژه اینکه تعطیلات مناسبتی در آذر ماه تنها یک روز است.
کارشناس بیماریهای غیرواگیر دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت: با توجه به جمعیت یک میلیون و ۹۱۷هزار و ۸۵۵ نفری لرستان، حداقل ۱۰.۵درصد جمعیت بالای ۲۵ سال یعنی حدود ۱۰۴هزار نفر مبتلا به دیابت برآورد میشوند. معصومه دارایی افزود: استرس، خواب ناکافی و بیکیفیت و سایر سبکهای غلط زندگی مانند مصرف نمک و شیرینی و استعمال دخانیات میتواند در ابتلا به دیابت تاثیرگذار باشد.
مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور به وضعیت بارشها در ایران اشاره کرد و گفت: میزان بارشهای سالانه در ایران یک سوم میانگین جهانی است و اقلیم خشک و نیمه خشک حاکم بر کشور بسیاری از استانها و از جمله خراسان رضوی را با فرونشست زمین مواجه کرده است.
سهشنبه، ۰۶ آذر ۱۴۰۳
سهم سفر و گردشگری در تولید جهانی کربن رو به کاهش گذاشت
شورای جهانی سفر و گردشگری (WTTC) در ۲۰نوامبر در نشست کاپ۲۹ در باکوی آذربایجان، دومین نسخه از نقشه راه پیشگامانه خود را برای سفر و گردشگری منتشر کرد که نشان میدهد تعداد مشاغل جهانی سفر و گردشگری که اهداف آب و هوایی را تعیین میکنند، در سه سال گذشته ۲۷درصد افزایش یافته است. در واقع، بیش از نیمی از آنها در حال حاضر فعالانه متعهد به کاهش انتشار گازهای گلخانهای هستند.
استاندار یزد با اشاره به ظرفیتهای فراوان استان یزد در حوزه گردشگری به لحاظ کمی و کیفی گفت: ایجاد «منطقه آزاد گردشگری» در یزد گامی بلند در راستای توسعه و رونق صنعت گردشگری در استان خواهد بود.
«شرط عدالت نیست برای تولید برق، بخشی از جامعه با جان خود هزینه آن را پرداخت کنند.» این جمله فاطمه مهاجرانی سخنگوی دولت چهاردهم در واکنش به تناقضها در مورد مصرف مازوت یا قطع برق است. جملهای که البته واکنشهای بسیاری به دنبال داشت و موجب شکلگیری موج رسانهای و کارشناسی در مورد دوگانه خاموشی یا مصرف مازوت شد. اما مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی در گزارشی علت تصمیم دولت برای قطعی برق را کاهش ذخایر گازوئیل و نفتکوره نیروگاهها در ۶ماه اول ۱۴۰۳ و افزایش ناترازی گاز اعلام کرد. اشاره فاطمه مهاجرانی به آمار هولناک مرگومیر ایرانیان ناشی از آلودگی هواست.
یزد از جمله استانهای کمآب کشور محسوب میشود و باید به سمت ظرفیتسازی برای تولید محصولات متناسب با این اقلیم رفت که یکی از محصولات گیاه کمتر شناخته شده اما درآمدزای آنغوزه است. آنغوزه یکی از گیاهان دارویی پرکاربرد و ارزشمند ایران با سطح رویشگاههای یک میلیون هکتار در کشور است و ایران بهترین شرایط اقلیمی را برای تولید آنغوزه باکیفیت دارد.
سفر به سرزمین تزارها و قدم زدن درکنار رودخانه نوا با ساختمانهایی تاریخی که شبیه به یک خط صاف درکنار رود خودنمایی میکنند شبیه سفر به اعماق تاریخ است. هرچند پاییز فصل خوبی برای سفر به روسیه نیست، اما سرمای سنپترزبورگ چیزی از زیباییهای این شهر کم نمیکند. شهری برآمده از دل تاریخ با قدمتی بیش از سیصد سال که با قدم زدن روی سنگفرش خیابانهایش و تماشای ساختمانهایش، تاریخ برایت یک بار دیگر روایت میشود. شاید زمانی که پتر کبیر تصمیم به ساخت سنپترزبورگ گرفت، هرگز تصور نمیکرد شهری که روی زمینهای باتلاقی بنا نهاده، بعدها از میانه انقلاب و تحولات این کشور و محاصره ۸۷۲روزه، جان به در میبرد و همچنان استوار در کناره رودخانه نوا، داستانها و افسانههایش ماندگار میشود.
مدیرعامل جدید کیش در مراسم تکریم و معارفه مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش گفت: نباید فراموش کنیم که رقبای کیش در ایران نیستند. از دید من، با برنامه و طرحی جامع، باید به سمت ایجاد یک منطقه آزاد نسل هفتمی برویم.
چهارشنبه، ۳۰ آبان ۱۴۰۳
پاسخ رئیس سازمان حفاظت محیطزیست در نشست خبری روز گذشته
آلودگی هوا در تهران و سایر شهرها آن هم در زمانی که دولت از توقف مازوتسوزی و جدول خاموشیها برای کاهش آلودگی خبر داده بود، مهر تاییدی بر آنچه کارشناسان بر آن تاکید کرده بودند، داشت، اینکه منبع آلودگی را نمیتوان به مازوتسوزی محدود کرد. شینا انصاری رئیس سازمان حفاظت محیطزیست هم در اولین نشست خبری خود این گزاره را تایید کرد و گفت: قرار نبود که با توقف مازوتسوزی در سه نیروگاه، آلودگی هوای تهران کاهش پیدا کند.
سهشنبه، ۲۹ آبان ۱۴۰۳
نتیجه «ابتکار» ساکنان روستای ویرانشده با زلزله ۷.۸ ریشتری
«اصفهک»، روستایی که پس از زلزله خانمانسوز ۱۳۵۷ تقریبا تخریب کامل شد و بخش زیادی از اهالیاش را از دست داد، توانست امسال خود را در فهرست برترین روستاهای جهان جای دهد و پس از کندوان دومین روستای ایرانی باشد که در سازمان جهانی گردشگری به ثبت رسیده است.
یکشنبه، ۲۷ آبان ۱۴۰۳
رئیس سازمان حفاظت محیطزیست از «انحراف هدف» در اخذ عوارض شهرداریها میگوید
یکی از وظایف سازمان حفاظت محیطزیست نظارت بر فعالیت صنایع است، بر اساس همین نظارتهاست که عوارض آلایندگی از آنها اخذ میشود. تا این بخش ماجرا همه چیز منطقی است. نحوه هزینهکرد این عوارض موضوعی است که شینا انصاری رئیس سازمان حفاظت محیطزیست و کارشناسان این سازمان درباره آن بحث دارند. به گفته آنها این عوارض گرچه باید صرف مواردی شود تا آلودگی کاهش یابد اما در عمل کمتر به این موضوع اختصاص پیدا میکند. شهرداریها اغلب این مبلغ را صرف هزینههای دیگری میکنند و در این زمینه پاسخگو نیستند. در همین زمینه شینا انصاری در گفتوگو با جواد حیدریان و هفتهنامه «تجارت فردا» اعلام کرده قصد دارد الگوی دریافت و هزینهکرد عوارض آلایندگی از صنایع را تغییر داده و برای ناترازیها راهحلهایی ارائه دهد، اگرچه این راهحلها فوری نیستند و در کوتاه مدت محقق نمیشوند.
اهمیت گردشگری در آینده زمین و تغییرات اقلیمی تا آنجاست که کنفرانس تغییرات اقلیمی سازمان ملل با نام کاپ۲۹ (COP ۲۹) امسال برای اولین بار در ۲۰ نوامبر به موضوع «تغییرات اقلیمی و گردشگری» خواهد پرداخت. در واقع این نشست حاکی از چرخش اقلیمی سیاستها با مشارکت توریستها و سیاستگذاران این بخش است.
حاکم شدن تورم بر اقتصاد جهان و تاثیر مستقیم آن بر زندگی و معیشت مردم در کشورهای پیشرو همچون آمریکا، باعث شده تا سفرهای تعطیلات پیش رو، تم اقتصادی پیدا کند و «تورم» بر سفر آمریکاییها سایه بیندازد. با توجه به تورم، ۸۳درصد از مسافران، برنامههای تعطیلات خود را بهگونهای تنظیم میکنند که بر مدت زمان سفر، انتخاب محل اقامت و فعالیتها تاثیر میگذارد. هزینههای بالای سفر و نگرانیهای مداوم اقتصادی، تصمیمات آنها را مطابق با تغییرات قابلتوجه بودجه در سطوح مختلف درآمد و نسلها شکل میدهد.
سهشنبه، ۲۲ آبان ۱۴۰۳
گردشگری غذا تا چه میزان باعث رونق سفرهای ورودی میشود؟
ایران با اقلیم و اقوام مختلفی که در خود جای داده، تنوع گسترده ای به لحاظ خوراک دارد. موضوعی که نه تنها برای توریستهای خارجی بلکه برای گردشگران داخلی نیز انگیزهای برای سفر به حساب میآید. در جنوب و شمال ایران انواع و اقسام غذاهای دریایی را داریم، در حالی که در غرب و شرق غذاها به واسطه اقلیم و شیوه معیشت مردم از مواد دیگری تشکیل میشود. در کنار آن، هم مرز بودن با کشورهای مختلف سبب شده مردم ساکن در دو طرف مرز سلیقههای غذایی یکسانی داشته باشند و بتوان غذاهای ملل را هم در این شهرها تجربه کرد. ارشک مسائلی در گفتوگو با «دنیای اقتصاد» ضمن تعریف این شیوه از توریسم، ظرفیتهای آن را برشمرده است.