شماره روزنامه ۶۰۴۷
|

  • بوم‌گردی زیرتیغ «تغییر اقلیم»

    در گردشگری روستایی و بوم‌‌‌گردی زنان حضور پررنگی در دو بخش مدیریت و خدمات دارند. بسیاری از خانه‌‌‌‌‌‌های بوم‌‌‌گردی توسط زنان اداره می‌شود و آنها در تعامل با سایر اهالی، ‌‌‌ محصولات منطقه خود را در سبد خدمات به گردشگران می‌‌‌گنجانند. با این حال تغییر اقلیم با تاثیر خود بر کشاورزی و منابع آبی، ‌‌‌ این کسب و کارها را به شدت آسیب‌‌‌پذیر می‌کند و باعث فقر بیشتر زنان در مناطق روستایی می‌شود. مریم طهماسبی مدرس ترویج و آموزش کشاورزی و رضا پهلوانی کارشناس اقتصاد در پژوهشی با عنوان «تاثیرتغییرات اقلیمی بر معیشت زنان روستایی و عشایری» این مقوله را بررسی کرده‌‌‌اند.
  • بهره‌‌‌برداری از ۲۱۶ طرح آموزشی در لرستان

    دنیای‌اقتصاد – خرم‌‌‌آباد: مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس لرستان گفت: باتوجه به اینکه دولت نگاه ویژه‌ای به مناطق محروم و دارای سرانه پایین فضای آموزشی دارد ۲۱۶ پروژه در۳۰ ماه گذشته در این استان تکمیل شد. یونس بهاروند‌ایرانیا با تاکید بر ضرورت آگاهی رساندن به نسل جوان اظهار کرد: این تعداد فضای آموزشی به بهره‌‌‌برداری رسیده در دولت فعلی دارای ۶۹۰ کلاس درس است. وی افزود: امسال ۲۲ طرح آموزشی در قالب ۸۳ کلاس درس در لرستان افتتاح شد که برای تکمیل و بهره‌برداری این طرح‌‌‌ها یک‌هزار میلیارد ریال هزینه شده است.
  • بیابان‌زایی ایران

    دنیای اقتصاد: نزدیک به ۷۰‌درصد از مساحت کشورمان نسبت به بیابان‌‌‌زایی حساسیت زیاد تا بسیار زیاد دارد، در دهه گذشته همچنین مناطق تحت‌تاثیر فرسایش بادی ۳۰‌درصد افزایش یافته است و سالانه هم یک میلیون هکتار بیابان در ایران ایجاد می‌شود. چنین روندی تبعات خود را هم بر اقتصاد خواهد گذاشت، ‌‌‌ هم بر اجتماع و زیست روزانه مردم و هم با بیابانی شدن عرصه‌‌‌های مختلف بر اکوتوریسم و حیات جامعه محلی در مناطق مختلف! جواد حیدریان در گزارشی با عنوان «چرا نرخ بیابان‌‌‌زایی در ایران بالاتر از میانگین جهانی است؟» در شماره اخیر تجارت فردا تبعات بیابان‌‌‌زایی را با فرهاد سرداری از مدیران سابق بخش بیابان سازمان جنگل‌‌‌ها، مراتع و آبخیزداری ایران و کارشناس مهار بیابان در میان گذاشته است.
  • تولید ۳۶۷ میلیون کیلووات ساعت انرژی در شرکت تولید برق مشهد

    دنیای‌اقتصاد - مشهد: بیش از ۳۶۷ میلیون کیلووات ساعت انرژی الکتریکی ناخالص در سه ماه اول سال‌جاری از ۷ واحد نیروگاهی شرکت مدیریت تولید برق مشهد، تولید و به شبکه سراسری تحویل داده شد.
  • نجات هوا با الگوی «نوبل سبز»

    دنیای اقتصاد: گردشگری و سایر فعالیت‌های انسانی با تخریب طبیعت دچار مشکلات جدی می‌شود. از این روست که در صفحه گردشگری امروز سراغ جایزه «محیط‌زیست گلدمن» و برندگان آن در سال ۲۰۲۴ رفتیم. جایزه‌ای که امسال هفت فعال محیط‌زیست آن را دریافت کردند. یکی از آنها آندریا ویدوراست، ‌‌‌ او یک سازمان‌‌‌دهنده اجتماعی ۲۹ساله اهل کالیفرنیاست که با برگزاری «تورهای سمی» (toxic tours) برای قانون‌گذاران ایالتی باعث تصویب قانون کامیون‌‌‌های تمیز پیشرفته در سال ۲۰۲۰ شد.
  • تولید خودروهای تجاری ۶ و ۹ تنی در تراکتورسازی تبریز

    دنیای اقتصاد - تبریز: مدیرعامل گروه صنعتی تراکتورسازی ایران با بیان اینکه امسال خطوط تولید خودروهای تجاری ۶ و ۹ تنی در این گروه صنعتی آغاز شده است، گفت: خط مونتاژ و تولید این خودروهای تجاری سال گذشته به دست رئیس‏‏‌جمهور شهید در این گروه راه‏‏‌اندازی شد. مصطفی وحیدزاده افزود: این خط تولید شرکت خودروسازان دیزلی تراکتورسازی با تمام توان در تولید به فعالیت ادامه می‏‏‌دهد و امسال تولید خودروهای یاد شده را به جمع سبد محصولات خود اضافه کرده است. وی اظهار کرد: با توجه‏‏‌ به شرایط تحریمی و نیاز ارزی که در کشور وجود دارد خط‌مشی صادراتی نیز برای خودروهای تجاری تولیدی در تراکتورسازی تعریف شده است.
  • هشدار جدی دادستان سوادکوه به دهیاران

    دنیای اقتصاد- گرگان: دخالت در ساخت‌وسازها و کسب منفعت شخصی نامشروع بوده و با متخلفان انحراف مالی بدون اغماض برخورد خواهد شد.
  • تور اقتصادی به هفت مقصد

    دنیای اقتصاد-گروه گردشگری: تابستان فصل سفر است، ‌‌‌ در حالی که برخی سفر با تور‌‌‌های گروهی را می‌‌‌پسندند، ‌‌‌ گروهی هستند که ترجیح می‌دهند با ماشین شخصی یا به شکل انفرادی سفر کنند تا هزینه‌های سفرشان کاهش یابد. در عین حال آنها می‌‌‌خواهند از مجموعه‌‌‌ای از خدمات تور در مقصد بهره بگیرند. همین موضوع باعث شده برخی آژانس‌‌‌ها تورهای هر روزه‌‌‌ای را به برخی مقاصد تعریف کنند. در این تورها گردشگر می‌تواند با وسیله نقلیه دلبخواه به مقصد تور سفر یا از آژانس درخواست کند که بلیت را هم جزو هزینه تور محاسبه کرده و آن را برایش بگیرد. با در نظر گرفتن تهران به عنوان مبدأ این تورها، ‌‌‌ هزینه آنها بین ۴۵۰‌هزار تومان برای تورهای تهرانگردی تا ۲ تا حدود ۴ میلیون به سایر مقاصد متغیر است.
  • سامانه روشنایی محور قم - قنوات تکمیل شد

    ایرنا: سرپرست اداره راهداری و حمل‌‌‌ونقل جاده‌‌‌ای قنوات گفت: با اعتباری افزون بر ۱۰ میلیارد ریال طرح تکمیل سامانه روشنایی محور قم - قنوات اجرایی شد. یاسر اسمی خانی اظهار کرد: به‌‌‌منظور ارتقا ایمنی و تسهیل ترافیک در سطح راه‌‌‌های قنوات- قمرود (بخش مرکزی قم) طرح تکمیل سامانه روشنایی محور قم - قنوات در قالب پروژه‌‌‌ای پیمانی اجرایی شد.
  • سه اولویت توریستی دولت چهاردهم

    دنیای اقتصاد-فاطمه باباخانی: فارغ از اینکه کدام یک از کاندیداها ساکن پاستور شود، ‌‌‌ رونق گردشگری در راستای توسعه اقتصادی همه‌جانبه در ایران ضروری است.
  • ایده‌های نو در گردشگری کیش

    دنیای‌اقتصاد – کیش: مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش گفت: ظرفیت‌‌‌های بخش خصوصی و سازمان منطقه آزاد کیش این امکان را فراهم کرده است تا با جذب ایده‌‌‌های نو، مسیر رونق گردشگری را تسریع و تسهیل کنیم.
  • توسعه زیرساخت گردشگری جزیره هرمز

    دنیای‌اقتصاد – بندرعباس: مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی هرمزگان گفت: افزون بر ۲‌هزار میلیارد ریال اعتبار از محل مسوولیت‌های اجتماعی و اعتباری استان برای ایجاد و توسعه زیرساخت‌‌‌های گردشگری جزیره هرمز اختصاص یافت.
  • پیشرفت تونل دوم حیران نمین به ۶۰‌ درصد رسید

    ایرنا: معاون مهندسی و ساخت راه و شهرسازی استان اردبیل از پیشرفت ۶۰ درصدی طرح تونل دوم حیران در مسیر اردبیل - آستارا خبر داد و گفت: از نظر زمان‌بندی لاینینگ اجرای پوشش بتنی دیوار داخلی تونل حیران جلوتر از برنامه قرار دارد و تا پایان تیرماه این بخش تکمیل می‌شود.
  • تهدید آسمانی سفرهای تابستانی

    دنیای اقتصاد-صدیقه نژادقربان: تابستان فرارسیده و دما نیز در حال افزایش است. تغییرات اقلیمی که جهان با آن مواجه شده، حاکی از آن است که تابستان سوزان دیگری با توجه به پیش‌بینی امواج گرمای شدید و طولانی در بسیاری از مناطقی از ایالات متحده و اروپا در راه باشد. شرایط خفقان‏‏‌آور ناشی از گرما، می‌تواند میلیون‏‏‌ها مسافر را تحت‌تاثیر قرار دهد و در تعطیلات استقبال از برخی از محبوب‏‏‌ترین مقاصد گردشگری جهان را کاهش دهد.
  • روایت میدانی از خرابی‌‌های سیل سوادکوه

    دنیای اقتصاد – ساری - علی اشرف خلیلی: در پی هشدارهای سازمان هواشناسی مبنی بر وقوع بارش‌‌‌های رگباری در دامنه‌‌‌های البرز مرکزی و وقوع باران‌‌‌های سنگین غروب روز سه‌‌‌شنبه در این منطقه غول سیلاب دهانه‌‌‌های رودخانه تلار را درنوردید که آسیب به زیرساخت‌های مسیر رودخانه، برخی از جاده‌‌‌ها تلفات جانی و مصدومیت تعدادی از هموطنان را درپی داشت. به این ترتیب برای پیشبرد امور و بازگشایی مسیر و جلوگیری از آسیب به مسافران و رانندگان جاده‌ای، محور سوادکوه مسدود شد.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر