شماره روزنامه ۵۹۸۶
|

  • نوروز سرد بوم‏‏‌گردی‏‏‌ها

    دنیای اقتصاد-فاطمه باباخانی: نوروز ۱۴۰۳ سال چندان مساعدی برای بوم‌‌‌گردی‌‌‌ها نبود، یاور عبیری رئیس جامعه اقامتگاه‌های بوم‌گردی ایران در گفت‌‌‌وگو با «دنیای‌اقتصاد» اعلام کرد که ضریب اشغال بوم‌‌‌گردی‌‌‌ها در سراسر کشور به ۴۷‌درصد رسید. استان‌‌‌هایی مانند بوشهر، ‌‌‌ مازندران‌‌‌، آذربایجان شرقی، ‌‌‌ گیلان و فارس به نسبت آمار بالاتری داشتند. این عدد برای یزد و خراسان جنوبی به ترتیب ۴۵ و ۳۳‌درصد بود، در حالی که هر دو استان جزو مقاصد توریست‌‌‌های نوروزی هستند.
  • کمبود فضاهای آموزشی در گرگان

    دنیای‌اقتصاد – گرگان: رئیس شورای اسلامی شهر گرگان گفت: کمبود فضای آموزشی در این شهر در آینده چالش‌‌‌های متعددی را برای ما ایجاد خواهد کرد. براساس طرح‌‌‌های تفصیلی و جامع در شهر گرگان ما با کمبود ۸۵هکتاری فضای آموزشی مواجه هستیم. عیسی مهری در نشست چندجانبه شهرداری و شورای شهر با چند ارگان مختلف با اعلام این خبر اظهار کرد: برخی اقدامات شهرداری گرگان در محلات کم‌‌‌برخوردار امیدآفرین است؛ مانند کاری که پس از بیش از ۴۰ سال در محله انجیرآب انجام شده است. رئیس شورای اسلامی شهر گرگان با تاکید بر توجه ویژه مدیریت شهری به محرومیت‌‌‌زدایی از محلات کم‌‌‌برخوردار گفت: بسیاری از محلات کم‌‌‌برخوردار از جمله کوی عرفان، اوزینه، قلعه‌‌‌حسن، انجیرآب و... از دهه ۸۰ در محدوده شهر هستند اما از حداقل امکانات هم بهره‌‌‌ای نداشتند.
  • رشد ۱۶ برابری سطح کشت قراردادی آذربایجان شرقی

    دنیای‌اقتصاد – تبریز - امین بیل‌‌‌ساز: رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی با اشاره به کسب رتبه نخست استان در کشاورزی قراردادی در سال زراعی گذشته، از رشد ۱۶ برابری سطح کشت قراردادی در استان در سال زراعی جاری خبر داد. اکبر فتحی اظهار کرد: ایجاد نهادهای تخصصی برای انتقال دانش فنی، افزایش کمی و کیفی تولید و ساماندهی واحدهای تولید در یک زنجیره تولید با اجرای کشاورزی قراردادی محقق می‌شود. وی افزود: کشت قراردادی، یکی از موضوعاتی است که در راستای تحقق شعار سال «جهش تولید با مشارکت مردم‌» در دستور کار وزارت جهاد کشاورزی قرار دارد و یکی از پیش‌شرط‌‌‌های اصلی تحقق آن نیز مشارکت کشاورزان و بهره‌برداران بخش است.
  • روستای «اشیان» یا تابلوی نقاشی؟

    دنیای اقتصاد-صدیقه نژادقربان: تابلوهای نقاشی که گاهی ساعت‌‌‌ها به تماشای طبیعت فرازیبای آن می‌‌‌نشینیم، از طبیعت‌‌‌هایی واقعی اما بکر و دست نخورده الهام گرفته و به تصویر کشیده شده‌‌‌اند. اگر به‌‌‌دنبال سفرهای پایدار (همگام با طبیعت) هستید، «روستای اشیان»، تماشای تابلوهای نقاشی را به واقعیت تبدیل کرده است.
  • جذب ۴۷ میلیون دلار سرمایه‌گذاری خارجی در آذربایجان شرقی

    دنیای‌اقتصاد - تبریز: مدیرکل امور اقتصادی و دارایی آذربایجان شرقی از رشد سرمایه‌گذاری خارجی در این استان طی سال ۱۴۰۲ خبر داد و گفت: سال گذشته ۴۷.۶۱ میلیون دلار سرمایه‌گذاری خارجی برای ۱۳ طرح جذب شد. واقف بهروزی اظهار کرد: سرمایه‌گذاری خارجی یکی از ارکان مهم توسعه و پیشرفت است از این رو نگاه تخصصی به این مقوله، یکی از اهداف مهم در توسعه اقتصادی آذربایجان‌‌‌شرقی به شمار می‌رود. وی ادامه داد: طراحی و پیاده‌سازی اطلس سرمایه‌گذاری با اشتراک‌‌‌گذاری لایه‌‌‌های اطلاعات مکانی با هدف هدایت سرمایه‌گذار و همچنین هوشمندسازی جذب و مدیریت سرمایه‌گذاری، از اقداماتی بود که سال گذشته برای توسعه استان انجام گرفت.
  • کف هزینه تورهای اردیبهشت

    دنیای اقتصاد: اردیبهشت فصل سفر به همه شهرهای ایران است. از این روست که تورهای گردشگری تنوع زیادی در برنامه‌‌‌های خود داده و از آذربایجان شرقی و کردستان گرفته تا یزد و شیراز را در دو قالب طبیعت‌‌‌گردی و گردشگری شهری در تورهایشان گنجانده‌‌‌اند. یکی از این تورها به مقصد مازندران است که به شکل دو‌روزه تعریف شده و هزینه‌‌‌ آن به ازای هر گردشگر پنج میلیون و ۵۹۰‌هزار تومان است. در این تور که با اتوبوس و مینی‌‌‌بوس برگزار می‌شود، برنامه‌هایی از جمله پیاده‌‌‌روی و جنگل‌پیمایی در جنگل‌‌‌های هیرکانی، اقامت در کلبه‌های سنتی گالش‌‌‌، بازدید از آبشار طبقاتی و حوضچه‌‌‌ای آهکی، دریاچه سد البرز لفور و بازدید از آبشار ترز گنجانده شده است.
  • همه شاغلان تعطیل می‏‏‌شوند؟

    دنیای اقتصاد-فاطمه باباخانی: اوایل خرداد مجلس دوازدهم آغاز به کار خواهد کرد‌‌‌، اما پیش از این تاریخ به گفته عباس گودرزی، نایب رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی لایحه ساماندهی تعطیلات به سرانجام رسیده و شاغلان در ایران مشمول «ویکند دو‌روزه» خواهند شد.
  • عملیات اجرایی دومین کارخانه تولید شمش طلا در خراسان جنوبی

    دنیای اقتصاد: مدیر مجتمع معدنی خراسان جنوبی از عملیات اجرایی دومین کارخانه تولید شمش طلا با مشارکت سرمایه‌گذاران بخش خصوصی خبر داد. علیرضا جلالیان اظهار کرد: پارسال عملیات اجرایی کارخانه طلای خونیک با پیش‌بینی ۱۲‌هزار میلیارد ریال آغاز شد که با بهره‌‌‌برداری از این طرح، سالانه ۴۰۰ کیلوگرم به ظرفیت تولید طلای استان افزوده خواهد شد. وی افزود: سال گذشته ۲۰۰ کیلوگرم شمش طلا در کارخانه فرآوری طلای هیرد تولید شد که این میزان، نسبت به مدت مشابه سال قبل۴۳‌درصد افزایش داشته است.
  • مسافرت عید چقدر تمام شد؟

    دنیای اقتصاد-فاطمه باباخانی: سفرهای نوروزی سال ۱۴۰۳ در مقایسه با سفرهای سال‌‌‌های قبل، هم به لحاظ کیفیت و هم کمیت از تورم تاثیری بیشتری گرفته‌‌‌اند، نظر‌سنجی انجام شده توسط «دنیای اقتصاد» نشان می‌‌‌‌‌‌دهد‌‌‌ در تعطیلات سال نو نه تنها از تعداد سفرهای نوروزی کاسته شده، ‌‌‌ بلکه کیفیت این مسافرت‌‌‌ها نیز با افت قابل‌توجهی مواجه شده است.
  • برنامه توسعه غرب شهر تبریز

    دنیای اقتصاد - تبریز: شهردار تبریز گفت: در بودجه سال‌جاری ۱۰‌هزار میلیارد ریال برای اجرای طرح‌‌‌های توسعه و عمران شهری در غرب این شهر اختصاص یافته است و در مسیر توسعه قرار دارد. یعقوب هوشیار در حاشیه بازدید از طرح‌‌‌های شهرداری منطقه ۶ تبریز در محله قراملک افزود: ۷۰‌درصد از این اعتبار مربوط به بودجه عمرانی و اجرای طرح‌‌‌های حوزه‌‌‌ حمل‌ونقل و افزایش سرانه‌‌‌های شهری در اولویت توسعه این منطقه است. وی با اشاره به اهمیت توسعه غرب تبریز و اجرای طرح‌‌‌های عمرانی در منطقه ۶، اظهار کرد: رویکرد شهرداری توسعه جریان خدمات محله‌‌‌ای به مناطق کم برخوردار است و بر همین اساس تقاطع غیرهمسطح قراملک و چند طرح عمرانی دیگر در این منطقه اجرا می‌شود.
  • پناهگاه ضدتورمی مسافران نوروز

    دنیای اقتصاد-فاطمه باباخانی: کل نوار ساحلی بوشهر در نوروز ۱۴۰۳ با چادر گردشگران بسته شده بود، ‌‌‌ آن هم نه با یک ردیف، گردشگران چادرها را درکنار هم به شکلی برپا کرده بودند که هر گونه تردد را برای کسانی که قصد رسیدن به ساحل را داشتند دشوار می‌‌‌کرد. تورم سال ۱۴۰۲ خانوارهای ایرانی را با مشکل هزینه سفر مواجه و آنها را ناگزیر به چادرخوابی با وجود مصائب آن کرده است،‌ این امر حتی قدم زدن در ساحل بوشهر را در نوروز ۱۴۰۳ برای توریست‌ها و جامعه میزبان دشوار کرده بود.
  • احیای۳۰۰ واحد تولیدی در لرستان

    دنیای‌اقتصاد – خرم‌‌‌آباد: معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری لرستان گفت: سال گذشته ۳۰۰ واحد تولیدی در بخش‌‌‌های مختلف کشاورزی، شیلات و صنعت و بخش‌های مختلف در لرستان احیا شد. سیروس ابراهیمی با اشاره به توفیقات حوزه شیلات، آبزی‌‌‌پروری و راه‌اندازی واحدهای تعطیل شده اظهار کرد: ۳۰۰ واحد تولیدی در بخش‌‌‌های مختلف کشاورزی، شیلات و صنعت و بخش‌‌‌های مختلف تجدید حیات داشته‌‌‌ایم. وی گفت: امسال نیز با استفاده از تسهیلات ارزان‌قیمت دولت و برداشتن موانع در قالب ستاد تسهیل و رفع موانع تولید پر‌تحرک‌‌‌تر از سال گذشته به سمت راه‌‌‌اندازی واحدهای تعطیل و ایجاد واحدهای جدید حرکت خواهیم کرد. وی افزود: سیمان سفید ازنا، فاز دوم سیمان دورود، راه‌‌‌اندازی مجموعه بهراد دورود، راه‌‌‌اندازی مجموعه غذایی راتا مهر، فازدوم فولاد خرم‌‌‌آباد و ظرفیت تولید سه‌هزار تا چهار هزارتن تخم‌مرغ در ماه‌‌‌های آینده در استان انجام خواهد شد.
  • رکورد تولید سالانه محصولات گالوانیزه درچهارمحال و بختیاری

    دنیای‌اقتصاد – شهرکرد: مدیرعامل شرکت ورق خودرو چهارمحال‌وبختیاری گفت: میزان تولید محصولات گالوانیزه در شرکت ورق خودرو این استان، از مرز ۳۰۰‌هزار تن گذشت. حمید شجاعی با اعلام این خبر افزود: سال گذشته تولید ورق گالوانیزه در این شرکت ۲۵۲‌هزار تن بود که با تلاش شبانه‌‌‌روزی و همت کارکنان و تیم مدیریتی این شرکت توانستیم میزان تولید را به بیش از ۳۰۰هزارتن برسانیم. وی خاطرنشان کرد: در سال‌جاری به‌رغم داشتن محدودیت‌های زیادی در حوزه تامین انرژی و نیز تامین مواد اولیه، با برنامه‌‌‌ریزی دقیق، عزم راسخ، حمایت و پشتیبانی هیات‌مدیره شرکت فولاد مبارکه، کنترل و پایش عوامل موثر بر تولید به این رکورد قابل‌توجه دست یافتیم.
  • خروج بزرگ از صف ویزا

    دنیای اقتصاد-صدیقه نژادقربان: سیاست‌‌‌های جهانی در حوزه توریسم در جهت تســــــــهیل ورود گردشگران به کشورها است، از این رو گردشگران دیگر از صف ویزا به شکل سنتی خارج شدند و جمعیت توریست‌‌‌های معاف از ویزای سنتی ۶ برابر شد و مجوزهای الکترونیکی بیش از همه جایگزین شکل دست و پا‌گیر اخذ ویزا شده است. سازمان جهانی گردشگری نیز در این راستا سیاست‌‌‌ درهای باز را به‌‌‌عنوان یک مزیت اقتصادی و سیاسی پیش روی کشورها معرفی کرده و معتقد است که این سیاست، در تسهیل سفر و گردشگری در نتیجه گسترش آن تاثیر دارد.
  • اصناف متخلف در آذربایجان شرقی جریمه شدند

    دنیای‌اقتصاد - تبریز: مدیرکل تعزیرات حکومتی آذربایجان‌‌‌شرقی گفت: در سال گذشته اصناف متخلف استان در حوزه کالا و خدمات، در واحدهای اجرای احکام به پرداخت ۷‌هزار و ۶۵۰ میلیارد و ۷۸۳ میلیون ریال جریمه محکوم شدند. صمد حضرتی افزود: این میزان جریمه به دنبال رسیدگی و مختومه شدن ۱۲‌هزار و ۴۹۵ پرونده تخلف از سوی واحدهای اجرای احکام در این حوزه صادر شده است. وی اظهار کرد: در این مدت ۱۲‌هزار و ۵۴۵ پرونده تخلف در حوزه کالا و خدمات به واحدهای اجرای احکام وارد شده است و روند رسیدگی به ۱۳۴ پرونده تخلف در این حوزه نیز ادامه دارد.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر