شماره روزنامه ۵۹۹۲
|

  • تقویم تودیع فقر سفر

    دنیای اقتصاد-گروه گردشگری: «بررسی وضعیت گردشگری داخلی از منظر دسترس‌‌‌پذیری برای اقشار مختلف جامعه و ارائه بسته تقنینی» عنوان گزارشی از مرکز پژوهش‌‌‌های مجلس است که در آستانه تصمیم‌گیری نهایی قوه مقننه برای تعطیلات دوروزه آخر هفته منتشر شده است. این گزارش نشان می‌‌‌دهد رشد اقتصادی و نشاط اجتماعی در گرو ثبت دو روز تعطیل در تقویم رسمی کشور است و بدون این گزینه، روند نزولی سفر خانوارهای ایرانی ادامه می‌‌‌یابد. نتایج آمارگیری از گردشگران ملی مرکز آمار ایران در سال ۱۴۰۰ نشان می‌‌‌‌‌‌دهد که از جامعه ۲۶ میلیون و ۳۰۲ خانوار کشور حدود ۷۰‌درصد از آنها در این سال سفر نرفته و تنها ۷میلیون و ۷۸۸‌هزار خانوار یعنی معادل ۳۰‌درصد خانوارها سفر کرده‌اند.
  • پیشروی فرونشست در استان یزد

    دنیای اقتصاد-گروه استان‌ها/یزد: با وجودی که تا امروز بارندگی‌‌‌های نسبتا خوبی را در مرکز ایران و به‌ویژه استان کم‌بارش یزد شاهد بوده‌‌‌ایم، ولی اضافه برداشت‌های آب در بخش‌‌‌هایی از این منطقه موجب معضل بزرگی به نام «فرونشست زمین» شده است. یزد به دلیل نداشتن آب‌‌‌های سطحی از معدود استان‌‌‌هایی است که بیشتر برداشت‌‌‌ها از منابع آب زیرزمینی انجام می‌شود و روز‌به‌روز بر فرونشست‌های دشت‌‌‌های استان افزوده می‌شود. این فرونشست‌‌‌ها عمدتا در دشت‌‌‌های بزرگ و وسیع استان یزد قابل مشاهده بوده، ولی اخیرا به شهرها نیز سرایت کرده به گونه‌‌‌ای که آخرین نمونه آن ابتدای امسال در چهارراه ایرانشهر شهر یزد اتفاق افتاد و موجب مسدودی خیابان شهید رجایی حدفاصل این چهارراه تا میدان شهید بهشتی شد.
  • ۹۸هزار نفر از طریق راه‌‌‌آهن لرستان جابه‌جا شدند

    دنیای‌اقتصاد – خرم‌‌‌آباد: مدیرکل راه‌آهن لرستان گفت: پارسال ۹۸‌هزار و ۳۴۵ مسافر قطارهای بین‌شهری از طریق راه‌‌‌آهن لرستان جابه‌جا شدند که در مقایسه با ۹۳‌هزار و ۶۹۶ نفر بازه زمانی سال ۱۴۰۱ حدود پنج‌درصد افزایش نشان می‌دهد. رحمت رحمت‌‌‌نژاد با اشاره به تعداد مسافر قطارهای حومه‌‌‌ای نیز اظهار کرد: در همین بازه زمانی پارسال ۱۶۸‌هزار و ۸۸۰ مسافر توسط قطارهای حومه‌‌‌ای راه‌‌‌آهن لرستان جابه‌جا شد که نسبت به سال ۱۴۰۱ با ۱۵۲‌هزار و ۹۱۲ مسافر، ۱۰‌درصد رشد داشته است.
  • «ارس» مکمل ظرفیت گردشگری کیش شود

    دنیای اقتصاد - تبریز: مدیرعامل منطقه آزاد ارس گفت: یکی از زمینه‌‌‌هایی که ارس در آینده می‌تواند در آن پیشتاز باشد، بخش گردشگری است. ارس می‌تواند مکمل ظرفیت گردشگری کیش باشد و گردشگران می‌توانند در فصولی که هوای کیش مطلوب نیست، به ارس بیایند. مجید کیانی با اشاره به وضعیت گردشگری در منطقه آزاد ارس، تشریح کرد: تعداد خودروهای ورودی به منطقه (با حذف پلاک‌‌‌های بومی و تکراری)، یک میلیون و ۶۲۰‌هزار دستگاه در سال ۱۴۰۱ بود که این رقم در سال ۱۴۰۲ با افزایش ۸۶ درصدی به ۳ میلیون و ۱۱‌هزار خودرو رسید.
  • ماه سفر به غرب ایران

    دنیای اقتصاد-فاطمه باباخانی: این روزها تصاویری از دریاچه ارومیه که فلامینگوها بر فراز آن پرواز می‌کنند در شبکه‌‌‌های اجتماعی منتشر می‌شود. همین موضوع سبب شده گروهی از گردشگران، ‌‌‌مقصد سفرشان در اردیبهشت ماه را به شکلی تنظیم کنند که روز یا ساعتی را در ارومیه باشند و دریاچه را پس از خشکسالی‌های اخیر از نزدیک ببینند، ‌‌‌ به‌ویژه آنکه با رسیدن تابستان این احتمال وجود دارد که دریاچه بار دیگر به شرایط تلخ سابق برگردد.
  • تبعات چالش اتوبوسی در بازار گردشگری

    دنیای اقتصاد-صدیقه نژادقربان: اتوبوس‌‌‌هایی که یکی پس از دیگر از رده خارج می‌‌‌شوند و نه تنها صنعت گردشگری بلکه صنعت حمل‌ونقل جاده‌‌‌ای را با چالش جدی مواجه کرده و این روند همچنان ادامه دارد، زیرا تحریم، عدم‌سرمایه‌گذاری در تقویت زیرساخت‌‌‌های ناوگان حمل‌ونقل عمومی باعث فرسودگی این بخش شده و قیمت‌‌‌گذاری دستوری در کنار تحریم بر کاهش سرمایه‌گذاری تاثیر مستقیمی داشته است و اتوبوس‌‌‌ها را به سمت سرویس‌‌‌های دربستی، حمل بار و رونق بازار سیاه هدایت کرده است.
  • تداوم روند رشد صدور اسناد مالکیت در استان یزد

    دنیای‌اقتصاد -یزد: مدیرکل ثبت اسناد و املاک استان یزد با اشاره به رشد ۱۳۲درصدی صدور سند مالکیت در این استان در سال ۱۴۰۲ گفت: روند صعودی صدور سند مالکیت کاداستری که از سال ۱۴۰۰ آغاز شده در سال ۱۴۰۲ نیز تداوم یافت.
  • شارژ نیرو در صنایع تبریز

    دنیای‌اقتصاد - تبریز: رئیس کمیسیون صنایع، احداث و انرژی اتاق بازرگانی تبریز، برقراری ارتباط بین صنعت و دانشگاه‌‌‌ها و ورود به حوزه احداث نیروگاه‌‌‌های انرژی‌‌‌های تجدیدپذیر را محور مهم کمیسیون در سال ۱۴۰۳ اعلام کرد. یونس اکبرپور پایدار با تاکید بر لزوم بهره‌‌‌گیری از تمام رشته‌‌‌های دانشگاهی در صنایع افزود: تلاش ما این است که دانشگاه‌‌‌ها را به محل کار بکشانیم و از ظرفیت‌‌‌های دانشگاهی در خصوص رفع نیازهای صنایع و از ظرفیت صنایع در راستای جذب نیروی انسانی بهره ببریم. وی با تاکید بر اهمیت حضور نیروهای آموزش‌‌‌دیده در حوزه صنعت، از برگزاری چند جلسه با مدیرکل فنی و حرفه‌‌‌ای آذربایجان‌‌‌شرقی و انعقاد تفاهم‌‌‌نامه همکاری‌‌‌های مشترک با این مجموعه در راستای تربیت نیروی کار ماهر برای بخش صنعت خبر داد.
  • اولویت پالایش نفت بندرعباس

    دنیای‌اقتصاد - بندرعباس: مدیرعامل شرکت پالایش نفت بندرعباس گفت: طرح ملی ارتقای کیفیت محصولات سنگین این شرکت به عنوان یکی از طرح‌‌‌های مهم و استراتژیک کشور با هدف کاهش نفت کوره و تثبیت تولید، با جدیت در حال اجراست. به گزارش روابط عمومی و امور بین‌الملل شرکت پالایش نفت بندرعباس؛ طرح ارتقای کیفیت محصولات سنگین پالایشگاه نفت بندرعباس از طرح‌‌‌های اولویت‌‌‌دار کشور است که با هدف کاهش تولید نفت کوره و تولید فرآورده‌‌‌های با ارزش افزوده بیشتر و سازگار با محیط‌زیست و با محوریت تولید کک اسفنجی مورد نیاز صنایع آلومینیوم‌‌‌سازی کشور در حال اجراست.
  • تولید ۴.۵ میلیون انواع تایر رادیال سواری در کویرتایر

    دنیای‌اقتصاد - بیرجند- محمد قربانی: مدیرعامل شرکت کویرتایر گفت: سال گذشته بیش از ۴ میلیون و۴۵۰‌هزار حلقه انواع تایر سواری در این کارخانه تولید و روانه بازار مصرف شده است. سیدمحمد حسین زینلی اظهار کرد: این میزان تولید با رشدی بالغ بر۱۰درصد در تناژ تولید همراه بوده است. وی با بیان اینکه اکنون ۴۷ سایز و طرح‌‌ مختلف انواع تایررادیال سواری با اندازه رینگ ۱۳ تا ۲۰ اینچ در این کارخانه تولید می‌شود، اظهار کرد: در سال گذشته ۸سایز و طرح جدید برای اولین بار در کشور در این کارخانه طراحی و تولید شده است. زینلی افزود: همچنین برای اولین بار در کشور، تایر خودروهای برقی، آفرود و پنچررو در این شرکت تولید شد. وی با اشاره به جهش بیش از ۵ برابری سود سال ۱۴۰۲ این شرکت اظهار امیدواری کرد: از طریق عرضه سهام شرکت در بازار سهام ایران، زمینه مشارکت مردمی جهت اجرای طرح‌های توسعه و جهش تولید در این شرکت درسال‌جاری فراهم شود. مدیرعامل شرکت کویرتایر گفت: این شرکت طرح توسعه جدید به ارزش بیش از ۱۱‌هزار میلیارد تومان معادل ۲۳۰ میلیون دلار را در دستور کار داشته تا ظرفیت تولید این شرکت از ۴۵هزارتن به حدود ۹۵‌هزار تن در سال آینده برسد.
  • افزایش جوجه‌‌ریزی آذربایجان شرقی به ۶ میلیون قطعه در یک دوره

    دنیای‌اقتصاد - تبریز: رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی از افزایش جوجه‌‌ریزی در آذربایجان شرقی تا ۶ میلیون قطعه در هر دوره خبر داد. اکبر فتحی گفت: در سالی که گذشت در کنار هم شاهد فراز و نشیب‌های مختلفی بودیم و با شرایط نامساعد طبیعی و مخاطراتی که حوزه کشاورزی را تحت‌تاثیر قرار می‌دهد روبه‌رو بودیم، اما با تلاش و کوشش توانستیم فعالیت‌های زیرساختی متعددی انجام دهیم و در عرصه‌‌های مختلف شاهد رشد تولید باشیم که رسیدن به این موفقیت حاصل همکاری توامان و بی‌‌وقفه کشاورزان، بهره‌‌برداران و کارشناسان است.
  • نوروز سرد بوم‏‏‌گردی‏‏‌ها

    دنیای اقتصاد-فاطمه باباخانی: نوروز ۱۴۰۳ سال چندان مساعدی برای بوم‌‌‌گردی‌‌‌ها نبود، یاور عبیری رئیس جامعه اقامتگاه‌های بوم‌گردی ایران در گفت‌‌‌وگو با «دنیای‌اقتصاد» اعلام کرد که ضریب اشغال بوم‌‌‌گردی‌‌‌ها در سراسر کشور به ۴۷‌درصد رسید. استان‌‌‌هایی مانند بوشهر، ‌‌‌ مازندران‌‌‌، آذربایجان شرقی، ‌‌‌ گیلان و فارس به نسبت آمار بالاتری داشتند. این عدد برای یزد و خراسان جنوبی به ترتیب ۴۵ و ۳۳‌درصد بود، در حالی که هر دو استان جزو مقاصد توریست‌‌‌های نوروزی هستند.
  • کمبود فضاهای آموزشی در گرگان

    دنیای‌اقتصاد – گرگان: رئیس شورای اسلامی شهر گرگان گفت: کمبود فضای آموزشی در این شهر در آینده چالش‌‌‌های متعددی را برای ما ایجاد خواهد کرد. براساس طرح‌‌‌های تفصیلی و جامع در شهر گرگان ما با کمبود ۸۵هکتاری فضای آموزشی مواجه هستیم. عیسی مهری در نشست چندجانبه شهرداری و شورای شهر با چند ارگان مختلف با اعلام این خبر اظهار کرد: برخی اقدامات شهرداری گرگان در محلات کم‌‌‌برخوردار امیدآفرین است؛ مانند کاری که پس از بیش از ۴۰ سال در محله انجیرآب انجام شده است. رئیس شورای اسلامی شهر گرگان با تاکید بر توجه ویژه مدیریت شهری به محرومیت‌‌‌زدایی از محلات کم‌‌‌برخوردار گفت: بسیاری از محلات کم‌‌‌برخوردار از جمله کوی عرفان، اوزینه، قلعه‌‌‌حسن، انجیرآب و... از دهه ۸۰ در محدوده شهر هستند اما از حداقل امکانات هم بهره‌‌‌ای نداشتند.
  • رشد ۱۶ برابری سطح کشت قراردادی آذربایجان شرقی

    دنیای‌اقتصاد – تبریز - امین بیل‌‌‌ساز: رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی با اشاره به کسب رتبه نخست استان در کشاورزی قراردادی در سال زراعی گذشته، از رشد ۱۶ برابری سطح کشت قراردادی در استان در سال زراعی جاری خبر داد. اکبر فتحی اظهار کرد: ایجاد نهادهای تخصصی برای انتقال دانش فنی، افزایش کمی و کیفی تولید و ساماندهی واحدهای تولید در یک زنجیره تولید با اجرای کشاورزی قراردادی محقق می‌شود. وی افزود: کشت قراردادی، یکی از موضوعاتی است که در راستای تحقق شعار سال «جهش تولید با مشارکت مردم‌» در دستور کار وزارت جهاد کشاورزی قرار دارد و یکی از پیش‌شرط‌‌‌های اصلی تحقق آن نیز مشارکت کشاورزان و بهره‌برداران بخش است.
  • روستای «اشیان» یا تابلوی نقاشی؟

    دنیای اقتصاد-صدیقه نژادقربان: تابلوهای نقاشی که گاهی ساعت‌‌‌ها به تماشای طبیعت فرازیبای آن می‌‌‌نشینیم، از طبیعت‌‌‌هایی واقعی اما بکر و دست نخورده الهام گرفته و به تصویر کشیده شده‌‌‌اند. اگر به‌‌‌دنبال سفرهای پایدار (همگام با طبیعت) هستید، «روستای اشیان»، تماشای تابلوهای نقاشی را به واقعیت تبدیل کرده است.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر