۱۰۴‌هزار نفر در لرستان مبتلا به دیابت هستند

وی با تاکید بر اینکه با تقدم پیشگیری بر درمان و تغییر سبک زندگی احتمال ابتلا به دیابت کاهش می‌‌‌یابد، اظهار کرد: الگوهای غذایی نامناسب می‌تواند موجب افزایش وزن و مقاومت به انسولین شود. همچنین داشتن رژیم غذایی نامناسب اگر با عادات ناسالم مثل بی‌‌‌تحرکی زیاد، استرس، خواب ناکافی و سیگار کشیدن همراه شود، احتمال ابتلا به دیابت نوع ۲ را افزایش خواهد داد.  کارشناس بیماری‌‌‌های غیرواگیر دانشگاه علوم پزشکی لرستان ادامه داد: فعالیت بدنی منظم به طور قابل‌توجهی شانس ابتلا به دیابت نوع ۲ را کاهش می‌دهد و ورزش کردن به جلوگیری از افزایش وزن و کالری‌سوزی کمک می‌کند و در نتیجه احتمال بروز دیابت را کاهش می‌دهد.

دارایی یادآور شد: در کشور ما حداقل ۱۴.۱۵‌درصد جمعیت بالای ۲۵سال مبتلا به دیابت هستند و تعداد آنها بیش از ۷میلیون و ۵۰۰‌هزار نفر برآورد می‌شود که بر اساس پیش‌بینی‌ها این تعداد تا سال ۲۰۴۵ به بیش از ۹میلیون و ۷۰۰‌هزار نفر افزایش می‌یابد در حالی که حداقل ۷۵‌درصد افراد دیابتی در کشورمان از بیماری خود آگاه نیستند.

کارشناس بیماری‌‌‌های غیرواگیر دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت: توانمندسازی افراد دیابتی برای شناخت وضعیت جسمی و روحی و حفظ پایبندی به درمان الزامی است و به دلیل همراهی همیشگی این شرایط با فرد دیابتی، حفظ و ارتقای سلامت روان نیز به اندازه سلامت جسم اثر دارد و مهم است.  دارایی افزود: دیابت شایع‌‌‌ترین بیماری متابولیک مزمن محسوب می‌شود و از سوی سازمان جهانی بهداشت  «همه‌گیری نهفته» لقب گرفته که در سال‌های اخیر افزایش شیوع دیابت در دنیا، این بیماری را به بزرگ‌ترین اپیدمی (همه‌گیری) تاریخ تبدیل کرده است و بیش از ۵۳۷ میلیون بزرگسال ۲۰ تا ۷۹سال جهان به دیابت مبتلا هستند.

وی اظهار کرد: پیش‌بینی می‌شود تا سال ۲۰۴۵ تعداد بیماران بزرگسال مبتلا به دیابت در دنیا به ۷۸۳ میلیون نفر برسد.

کارشناس بیماری‌‌‌های غیرواگیر دانشگاه علوم پزشکی لرستان اضافه کرد: بیش از یک میلیون و ۲۰۰‌هزار کودک و نوجوان در ایران مبتلا به دیابت نوع یک هستند و  در جهان هر پنج ثانیه یک نفر به علت دیابت یا عوارض ناشی از آن جان خود را از دست می‌دهد. از طرف دیگر ۵۴۱ میلیون نفر در جهان دچار اختلال تحمل گلوکز هستند که در صورت عدم‌مداخله موثر و به موقع، اغلب آنها به دیابت مبتلا خواهند شد.