اصلاحات برقی در گیلان

مسعود صادقی‌خمامی در نشستی خبری با اعلام این خبر گفت: ۲۴۶ میلیارد تومان برای سال مالی ۱۴۰۲ در ردیف بودجه (شهریور پارسال تا سال‌جاری) از محل اعتبارات عوارض برق روستایی از شرکت توانیر جذب و برای پروژه‌‌‌های روستایی استان تخصیص داده شد.

وی افزود: این منابع برای ۷۳۷ طرح در قالب اصلاح و توسعه شبکه‌‌‌های توزیع برق به همراه تامین برق مشترکان در ۴۴۰ روستای استان تخصیص یافت و مورد بهره‌‌‌برداری قرار گرفت. مدیرعامل توزیع برق گیلان گفت: همچنین به سه روستا شامل توت باغ و روعاچال شهرستان تالش و رزان در شهرستان رودسر با اعتباری نزدیک به ۲۳ میلیارد ریال برق‌‌‌رسانی و نیز برای تامین برق ۱۲۰ خانوار عشایر از طریق پنل‌‌‌های خورشیدی قابل حمل با اعتباری بیش از ۵ میلیارد ریال اقدام شده است.

صادقی اظهار کرد: احداث ۵۷ کیلومتر شبکه فشار متوسط، تبدیل ۲۱۶ کیلومتر شبکه فرسوده به کابل خودنگهدار، احداث و بهسازی ۲۲۶ ترانسفورماتور برق و تعویض ۱۱۲۵ پایه برق فرسوده با اعتباری حدود ۲۲۰ میلیارد تومان از جمله  اقدامات برای اصلاح و توسعه شبکه‌‌‌های برق روستایی است. به گفته صادقی؛ برای تامین برق تک‌خانوارهای روستایی نیز ۲۸ میلیارد تومان تخصیص داده شد که از این محل ۳۸۳ خانوار با احداث ۳۱ کیلومتر شبکه فشار ضعیف مورد برق‌رسانی قرار گرفته‌‌‌اند. وی اظهار کرد: در برق‌‌‌رسانی روستایی و نیز تک‌خانوارها ۱۰۰‌درصد کارها انجام شده و در توسعه و اصلاح نیز آمارها بیانگر پیشرفت ۸۰ درصدی طرح‌‌‌ها بوده و به زودی تکمیل خواهند شد. همچنین برای سال مالی آینده نیز برنامه‌‌‌ریزی و مذاکرات برای جذب ۲۹۲ میلیارد تومان از محل طرح عوارض برق صورت گرفته که با اجرای این طرح‌‌‌ها، بهسازی گسترده‌‌‌ای در شبکه‌‌‌ها و تاسیسات توزیع برق گیلان در حوزه مناطق روستایی شاهد خواهیم بود. مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان از برکناری بالغ بر ۵۵۰ کیلومتر شبکه فرسوده و جایگزینی آنها با کابل خودنگهدار و نصب ۴۰۰ دستگاه ترانسفورماتور و راه‌‌‌اندازی تعداد ۱۸ فیدر فشار متوسط از ابتدای سال تاکنون خبر داد و با تاکید بر این مهم، بازسازی شبکه‌‌‌های فرسوده توزیع برق را هدف و چالشی اساسی دانست.

صادقی با اشاره به اینکه در گیلان بیش از ۲۰‌هزار کیلومتر شبکه فشار ضعیف وجود دارد، اظهار کرد: هنوز حدود ۱۰‌هزار کیلومتر از شبکه‌‌‌های برق استان، سیمی بوده و این در حالی است که یکی از معضلات مهم ما، موضوع فرسودگی شبکه و انباشت آن طی سال‌های اخیر است. وی اضافه کرد: شرایط جوی استان و مواجهه با بحران‌های طبیعی مانند بارش‌‌‌های برف سنگین، رطوبت و شرجی بودن هوا، تندباد و توفان‌‌‌های فصلی، ایجاب می‌کند که شبکه‌‌‌های توزیع برق به‌ویژه در حوزه فشار ضعیف، نوسازی و مقاوم‌‌‌سازی شود.