برگشت ۶۰ واحد صنعتی راکد به چرخه تولید در خوزستان
رضا فتوحی در مراسم تودیع و معارفه سرپرست اداره کل صنعت، معدن و تجارت خوزستان در محل شرکت شهرکهای صنعتی استان که با حضور جمعی از مدیران کشوری و استانی برگزار شد، اظهار کرد: هر مدیر بانکی که با واحدهای تولیدی همراهی نمیکند باید از استان خارج شود. وی افزود: خوزستان در بحث تامین نیاز مردم، ۷۰ درصد نیاز کشور را وارد یا تامین میکند که نشاندهنده اهمیت این استان است. فتوحی با اشاره به اینکه هشت بندر در خوزستان وجود دارد که هر کدام ظرفیتهای منحصر به فردی دارند، ادامه داد: این استان متمایز از تمام استانهای دیگر کشور است؛ ۸۲ درصد منابع نفت و گاز کشور در خوزستان قرار دارد. معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خوزستان افزود: ۳۳ درصد منابع آبی کشور درخوزستان است و این استان در بخشهای مختلف کشاورزی، صنعت و تجارت رتبه نخست کشور را دارد و به نوعی پایتخت اقتصادی کشور است.
فتوحی گفت: متاسفانه در بخش صنایع کشتیرانی با وجود داشتن آب و ساحل مشکلات زیادی داریم که باید این صنعت را رونق ببخشیم. وی گفت: باید اقتصاد خوزستان به گونهای رونق یابد که مردم خواستار زندگی در این استان باشند. فتوحی افزود: نباید شهرکهای صنعتی تنها در اهواز متمرکز شوند؛ توسعه و ارتقای شهرکها باید در سطح خوزستان انجام شود. معاون اقتصادی استاندار خوزستان ادامه داد: دستگاههای خدماترسان همه باید مطیع واحدهای تولیدی باشند و نباید صنایع از نبود خدمات رنج ببرند. سرپرست جدید اداره کل صنعت، معدن و تجارت خوزستان نیز گفت: ۶۰ درصد اقتصاد استان در اداره کل صمت است و امید است با همدلی که وجود دارد و خارج از فضای امنیتی و سیاسی بتوان در این مسیر کار کرد.
حمیدرضا فلاح ادامه داد: وزارتخانه برنامهای را مشخص کرده تا فعالیتهای واحدهای تولیدی از سنتی به مدرن تغییر یابد. وی گفت: پایش صنعتی، افزایش ظرفیت تولید و تکمیل زنجیرههای تولید و نظارت بر بازار از ماموریتهای این اداره کل است. فلاح ادامه داد: افزایش سهم صادرات خوزستان از دیگر محورهای برنامههای این اداره کل است. سرپرست اداره کل صمت خوزستان افزود: تمرکز بر حفظ سلامت و جلوگیری از رانت و فساد از دیگر برنامههای این دستگاه است. مدیرکل سابق صمت خوزستان نیز گفت: در دوران خدمت خود در این اداره کل چند اولویت را در دستور کار داشتم که مهمتر از همه حل مشکل تعطیلی کارخانههای بزرگ در استان بود؛ شرکتهای قند اهواز، گروه ملی و بسیاری شرکتهای دیگر که با رفع موانع تولید تلاش شد دوباره به چرخه تولید برگردند.
امیرحسین نظری افزود: کارخانه قند اهواز ۲۰ سال به دلیل اختلاف مالکان کارخانه تعطیل بود که با تلاش انجام شده دوباره به چرخه تولید برگشت. وی گفت: برای حل مشکلات در بخش صنایع کوچک خوزستان نیز هر هفته دو نشست ستاد تسهیل برگزار میشد و برخی از این واحدها که راکد بودند مشکلات بر سر راه آنها برطرف میشد. وی ادامه داد: شرایط اقلیمی خوزستان برای فعالیت واحدهای صنعتی و تولیدکنندگان بسیار سخت است و در شرایط دشوار کار میکنند؛ اگر اعلام میکنیم خوزستان قلب تپنده کشور است باید نگاه وسیعی به این استان داشته باشیم. نظری در ادامه اظهار کرد: ۱۱ میلیون تن میزان تولید فولاد خوزستان است که با صدور مجوزهایی که انجام شده این میزان تولید به ۲۰ میلیون تن خواهد رسید. مدیرکل سابق صمت خوزستان ادامه داد: اگر از تجارت خوبی برخوردار باشیم و در بازار خارجی فعالیت داشته باشیم صنعت رشد خواهد یافت و صنعتگر دیگر تنها به فکر بازار داخلی نیست.