شماره روزنامه ۶۲۰۰
|

۲۸‌درصد صنایع بازدهی هفتگی بیش از ۱۰‌درصدی را به ثبت رساندند؛

هفته گذشته بازار سرمایه ایران شاهد روندی مثبت و رشدی چشمگیر بود و شاخص کل بورس با عبور از مرز ۲میلیون و ۹۴۴‌هزار واحد به رکورد تاریخی جدیدی رسید. شاخص هم‏‏‌وزن نیز بهترین عملکرد هفتگی خود از اردیبهشت ۱۴۰۲ را ثبت کرد. گروه حفاری صدرنشین جدول بازدهی صنایع بود و پس از آن گروه‏‏‌های دارویی و سیمان،…

متغیرهای سودآوری محصولات خانگی کاهش ۴درصدی را تجربه کرد؛

ارزیابی متغیرهای مالی شرکت‌های لوازم خانگی بازار سرمایه نشان می‌دهد که در مقیاس سالانه طی دو سال گذشته مقادیر تولید، فروش و درآمد این صنعت با نزول همراه بوده است. با‌این‌حال در مقیاس فصلی سال جاری متغیرهای مالی این صنعت بهبود یافته و برخلاف دو سال گذشته با افزایش همراه شده است.

    شنبه، ۲۲ دی ۱۴۰۳
  • ۲۸‌درصد صنایع بازدهی هفتگی بیش از ۱۰‌درصدی را به ثبت رساندند؛

    هفته سبز صنایع

    هفته گذشته بازار سرمایه ایران شاهد روندی مثبت و رشدی چشمگیر بود و شاخص کل بورس با عبور از مرز ۲میلیون و ۹۴۴‌هزار واحد به رکورد تاریخی جدیدی رسید. شاخص هم‏‏‌وزن نیز بهترین عملکرد هفتگی خود از اردیبهشت ۱۴۰۲ را ثبت کرد. گروه حفاری صدرنشین جدول بازدهی صنایع بود و پس از آن گروه‏‏‌های دارویی و سیمان، آهک و گچ قرار گرفتند. از میان ۵۲گروه فعال، ۱۵گروه بازدهی بالای ۱۰‌درصد داشتند که باعث شد هفته گذشته را یکی از بهترین هفته صنایع در بازار بدانیم. از دیگر سو تصمیمات سیاستگذاران درباره نرخ ارز و مشارکت فعال‏‏‌تر سرمایه‌گذاران حقیقی و حقوقی از عوامل تاثیرگذار بر رشد بازار بودند که امید به بهبود شرایط اقتصادی و تقویت صنایع دلاری را افزایش داده است.
  • چرا صندوق‌های طلا رونق گرفتند؟

    باشگاه خبرنگاران جوان: آناهیتا فولادی‌فر، رئیس اداره ابزارهای مشتقه بورس‌کالای ایران، در خصوص صندوق‌های سرمایه‌گذاری مبتنی بر طلا، گفت: در حال حاضر ۱۸صندوق سرمایه‌گذاری مبتنی بر طلا در بورس‌کالای ایران در حال فعالیت هستند و ارزش خالص دارایی این صندوق‌ها حدود ۹۶‌هزار میلیارد تومان است.
    پنجشنبه، ۲۰ دی ۱۴۰۳
  • متغیرهای سودآوری محصولات خانگی کاهش ۴درصدی را تجربه کرد؛

    پاشنه‌آشیل لوازم‌خانگی‌

    ارزیابی متغیرهای مالی شرکت‌های لوازم خانگی بازار سرمایه نشان می‌دهد که در مقیاس سالانه طی دو سال گذشته مقادیر تولید، فروش و درآمد این صنعت با نزول همراه بوده است. با‌این‌حال در مقیاس فصلی سال جاری متغیرهای مالی این صنعت بهبود یافته و برخلاف دو سال گذشته با افزایش همراه شده است.
  • پایان هفته مطلوب بازار

    روز گذشته نماگر اصلی تالار شیشه‌ای با صعود ۰.۷۷درصدی روبه‌رو شد. این در حالی بود که شاخص کل هموزن با رشد ۱.۳۶درصدی مواجه شد و در نهایت در محدوده ۹۱۷هزار و ۳۵۶واحدی کار خود را به اتمام رساند. شاخص کل فرابورس نیز که ابتدای هفته روند خوبی را مانند سایر نماگرهای بازار آغاز کرده بود، پس از نوسان‌های پی‌در‌پی در طول هفته، روز چهارشنبه حدود ۱.۰۴درصد رشد داشت.
    سه‌شنبه، ۱۸ دی ۱۴۰۳
  • اثرات آزادسازی نرخ فروش در شرکت‌های روغنی بررسی شد

    بهبود متغیرهای مالی روغن‏‏‌های خوراکی

    ارزیابی متغیرهای مالی شرکت‌های تولیدکننده روغن خوراکی نشان می‌دهد که به‌رغم نزول مقدار تولید و فروش این صنعت طی دوسال گذشته، وضعیت این متغیرها در سال‌جاری بهبود یافته و هم در مقیاس فصلی و هم طی ۹ماه مقادیر تولید و فروش روغن‌های خوراکی افزایش داشته است. درآمد فروش این صنعت نیز همگام با رشد مقادیر تولید و فروش در سال‌جاری با افزایش همراه شده است. با توجه به افت جهانی نرخ روغن‌‌‌های خوراکی در سال‌جاری، نرخ فروش این صنعت با کاهش نسبی همراه شده و طی ۹ماه امسال به‌طور متوسط ۶درصد از نرخ فروش محصول روغن خوراکی شرکت‌های بورسی نسبت به مدت مشابه کاهش یافته است. این موضوع عاملی بوده است تا متغیرهای سودآوری روغن‌‌‌های خوراکی نسبت به دوره تاریخی کاهش یابند. در بازه سالانه طی سال ۱۴۰۲ حاشیه سود این صنعت ۱۰درصد به ثبت رسید که در قیاس با متوسط سالانه ۲درصد کاهش یافته است. این افت در بازه فصلی نیز تداوم داشته و در تابستان امسال حاشیه سود روغن‌‌‌های خوراکی با کاهش ۴درصدی نسبت به میانگین فصلی به میزان ۵درصد به ثبت رسیده است.
    شنبه، ۱۵ دی ۱۴۰۳
  • متغیرهای سودآوری روغن‌موتورها ۵ درصد کاهش یافت؛

    تبخیر سود دلاری روانکارها

    شرکت‌های روانکار تحت‌تاثیر قیمت دستوری در سال‌های گذشته تحت فشار بودند. این فشار در سال ۱۴۰۲ و سال‌جاری به حداکثر رسید که عامل این موضوع به حذف ارز ترجیحی این صنعت بازمی‌گردد. بیش از ۹۵درصد هزینه بهای تمام‌شده روانکارها به مواد مستقیم آنها برمی‏‏‌گردد. اصلی‏‏‌ترین ماده اولیه این صنعت لوب‌کات است که از طریق بورس‌کالا خریداری می‌شود و قیمت آن ضریبی از قیمت نفت است.
    سه‌شنبه، ۱۱ دی ۱۴۰۳
  • اثرات حذف ارز نیما بر صنعت لاستیک و پلاستیک بررسی شد؛

    لزوم آزادسازی نرخ تایرسازان

    شرکت‌های تایرساز نیمی از مواداولیه خود را از طریق واردات تامین می‌کنند؛ این امر موجب می‌شود تا تایرسازان نتوانند نرخ فروش خودشان را با افزایش دلار به‌‌‌سرعت تطبیق دهند. از طرفی حذف ارز نیما در روزهای گذشته و انتقال آن به بازار ارز توافقی، موجب می‌شود تا هزینه تامین مواداولیه برای شرکت‌های تایرساز افزایش یابد. به‌دنبال حذف این ارز شایعاتی مبنی بر دریافت مجوز افزایش نرخ تایرسازان در بازار منتشر شد که موجب افزایش تقاضا در گروه لاستیک و پلاستیک شد؛ هرچند به‌‌‌سرعت این شایعه تکذیب شد. حال نیاز است به‌‌‌جهت حفظ سودآوری و زیانده نشدن این صنعت، مجوز افزایش نرخ آنها صادر یا نرخ فروش تایرسازان آزاد شود. وضعیت مقادیر تولید، درآمد و سودآوری تایرسازان در سال ۱۴۰۲ و دو فصل آغازین امسال بسیار خوب بوده و بهبود چشمگیری یافته است.
    یکشنبه، ۰۹ دی ۱۴۰۳
  • درآمد دلاری شرکت‌ها سنجش شد

    آنالیز بورسی ۴۰ صنعت

    روز گذشته درحالی‌که ارزش معاملات خرد بالای ۱۵همت بود، شاخص کل افت ۰.۷۵درصدی را ثبت کرد و نمادهای کوچک‌تر با تقاضا مواجه شده‏اند. همچنین گزارش‌های ماهانه شرکت‌های بورسی روانه کدال شد که نشان می دهد صنایع در آذرماه ۳۰۰هزار میلیارد تومان درآمد داشتند که نسبت به آذر سال قبل، ۲۶درصد بهبود یافته است. با وجود آنکه سطح درآمد پاییزی صنایع نیز با رشد ۱۲درصدی نسبت به تابستان حوالی ۹۱۹همت شده است، اما همچنان درخصوص سطح سودآوری صنایع ابهاماتی وجود دارد.
    پنجشنبه، ۰۶ دی ۱۴۰۳
  • متغیرهای مالی شرکت‌های تولیدکننده شیرینی در سال‌جاری بهبود یافت

    پالس مثبت از شیرینی‏‏‌سازان

    برخلاف نزول مقادیر تولید و فروش شرکت‌های شیرینی‌جات بازار سرمایه در بازه سالانه، در مقیاس فصلی طی تابستان امسال وضعیت بهتری برای این حوزه رقم خورده است. طی تابستان امسال مقادیر تولید و فروش شرکت‌های شیرینی‏‏‌ساز بازار سرمایه به‏‏‌ترتیب افزایش ۱۲ و ۸درصدی را تجربه کردند. در مقیاس ماهانه طی هفت‌ماه نخست امسال افزایش ۶ و ۳درصدی مقادیر تولید و فروش در ۹تولیدکننده بورسی این صنعت رقم خورده است. در تابستان امسال فروش شرکت‌های شیرینی‏‏‌ساز بازار سرمایه ۳هزار و ۸۱۷میلیارد تومان به ثبت رسید که این میزان فروش در مقایسه با تابستان سال گذشته ۳۸درصد افزایش داشته و در بازه ماهانه نیز این رشد تداوم پیدا کرده است. طی هفت‌ماه نخست امسال مجموع درآمد این صنعت ۸هزار و ۸۷۱میلیارد تومان بوده که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل رشد ۳۳درصدی را تجربه کرده است.
    دوشنبه، ۰۳ دی ۱۴۰۳
  • حاشیه سود شرکت‌های مخابراتی ۱۳درصد کاهش یافت؛

    بن‌بست توسعه‏‏‌ای صنعت ارتباطات

    با وجود وضعیت نامناسب لیدر مخابراتی‌‌‌ها یعنی شرکت «اخابر» وضعیت دیگر شرکت‌های هم‌‌‌گروه آن بهتر است. درآمد ارائه خدمات صنعت ارتباطات در سال ۱۴۰۲ به میزان ۶۴هزار و ۶۲۱میلیارد تومان بوده که در مقایسه با سال ماقبل ۲۹درصد افزایش را تجربه کرده است. در سال‌جاری وضعیت درآمدی این صنعت بهبود یافته و طی هشت‌ماه امسال درآمد شرکت‌های مخابراتی بازار سرمایه با رشد ۳۳درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل به ۵۴هزار میلیارد تومان افزایش یافته است. با شنیدن نام صنعت مخابرات، ناخودآگاه نام دو شرکت مخابرات ایران و همراه‌‌‌اول در ذهن همگان پدیدار می‌شود.
    شنبه، ۰۱ دی ۱۴۰۳
  • متغیرهای سودآوری صنعت خودرو با نزول همراه شد؛

    راه نجات خودروسازان از باتلاق

    نظارت دستوری بر تولید و قیمت خودروسازان، دو اهرم فشار در سال‌های گذشته بر شرکت‌های خودروساز بوده است. این شرایط خصوصا در دو شرکت بزرگ خودروساز داخلی یعنی ایران‌خودرو و سایپا موجب شناسایی زیان انباشته سنگین این دو خودروساز شده است. اخیرا دولت همت کرده است که وضعیت فاجعه‏‏‌بار صنعت خودروی کشور را کمی تسکین دهد. بر این اساس چندی پیش مجوز افزایش نرخ میانگین ۳۰درصد در محصولات دو خودروساز بورسی صادر شد که به‌دنبال آن مدیران عامل این دو شرکت عقیده داشتند در گزارش پاییز و زمستان، این دو خودروساز بزرگ می‌توانند از زیان به سودآوری برسند. از طرفی بار دیگر برای چندمین بار بحث عرضه خودرو در بورس کالا مطرح شد. هرچند هیچ‏‏‌جای دنیا محصولی مانند خودرو که نمی‌توان نسبت به استاندارد تمامی قطعات آن با قطعیت صحبت کرد و شفافیت آن پایین است، در بورس کالا عرضه نمی‌شود. با این حال، وضعیت خودروسازان در چند سال اخیر فقط در دورانی درخشان بود که محصولاتشان در بورس کالا عرضه شد.
    شنبه، ۲۴ آذر ۱۴۰۳
  • حذف دلار نیمایی چه اثری بر سودآوری صنایع بورسی خواهد داشت؟

    ۳۷ صنعت در محدوده سبز

    بازار سرمایه، هفته گذشته تحولات چشمگیری را تجربه کرد و با نوساناتی در نقدینگی و ارزش معاملات همراه بود که تغییرات رفتار سرمایه‌گذاران را به‌وضوح نشان داد. یکی از اتفاقات مهم این هفته، شکستن رکورد تاریخی شاخص کل بورس بود. روز چهارشنبه، شاخص کل از سقف تاریخی ۲میلیون و ۵۳۵‌هزار واحدی اردیبهشت ۱۴۰۲ عبور کرد و با رشد حدود ۰.۹۷درصدی در آخرین روز معاملاتی، به سطح ۲میلیون و ۵۴۳‌هزار واحدی رسید. هفته گذشته، گروه پیمانکاری صنعتی با بازدهی ۱۲.۶۱درصدی بهترین عملکرد هفتگی را ثبت کرد و گروه فعالیت‌‌های مهندسی با بازدهی ۸.۳۲درصدی و صنعت بیمه با بازدهی ۷.۰۶درصدی، در رتبه‌‌های بعدی قرار گرفتند. در مقابل، ۱۳صنعت بازدهی منفی داشتند که گروه چوب با افت ۳.۹۲درصدی در انتهای فهرست قرار گرفت.
۱