مهرداد فرح‌آبادی، در گفت‌‌‌وگو با پایگاه خبری بازار سرمایه (سنا)، در خصوص مزایای سرمایه‌گذاری حرفه‌‌‌ای، اظهار کرد: جای خالی بازار سرمایه‌گذاری حرفه‌‌‌ای سال‌های متمادی است که در بازار حس می‌شود و این عدم‌تفکیک سرمایه‌گذار حرفه‌‌‌ای با سایر سرمایه‌گذاران می‌‌‌تواند عواقبی همچون اتفاقات سال ۹۹ را بار دیگر در بازار سرمایه به وجود آورد.

او افزود: در همین راستا، راه‌‌‌اندازی و تدوین قوانین و دستورالعمل‌‌‌ها از موارد ضروری بازار سرمایه‌گذاری حرفه‌‌‌ای به حساب می‌‌‌آید و مسوولان تنها نباید به یک‌فرم بیانیه ریسک اکتفا کنند.

مدیرعامل شرکت تامین سرمایه کیمیا تاکید کرد: به‌منظور راه‌‌‌اندازی بازار سرمایه‌گذاری حرفه‌‌‌ای باید سه‌حوزه بازار، سرمایه‌گذاران و تامین مالی مورد بازنگری جدی قرار گیرد.

فرح‌آبادی گفت: در حوزه سهامداران به‌ویژه اشخاص حقیقی در جهان ترم‌‌‌هایی وجود دارد که به آن «ترم سرمایه‌گذار حرفه‌‌‌ای در قوانین و مقررات بازار سرمایه» گفته می‌شود. اما متاسفانه این تعریف در قوانین ما تا حد زیادی مسکوت مانده و اجرای آن نیازمند اصلاح قوانین بالادستی است .

او بیان کرد: در بازار سرمایه‌گذاری حرفه‌‌‌ای بحث رتبه‌‌‌بندی سرمایه‌گذاران (بر اساس حجم معاملات، میزان معاملات، پرونده‌‌‌های انضباطی و...) مهم است تا سرمایه‌گذاران حرفه‌ای واقعی وارد این بازار شوند.

مدیرعامل شرکت تامین سرمایه کیمیا گفت: کشورهایی که در زمره بازارهای نوظهور طبقه‌بندی می‌‌‌شوند، تشکل‌های خودانتظامی تشکیل می‌دهند تا سرمایه‌گذاران حقیقی نیز در آن عضویت یابند و در صورت عدم‌عضویت به آنها اجازه معامله نمی‌‌‌دهند.

فرح‌آبادی افزود: ترم معامله‌‌‌گران حقیقی نیز یکی از مواردی است که نیازمند ایجاد بسترهای قانونی است که فعلا خلا آن حس می‌شود. شاید بتوان به‌واسطه ایجاد کانون‌‌‌های حقیقی فعال و عضویت افراد حرفه‌‌‌ای در آن کانون‌‌‌ها مشکلات را نیز برطرف کرد.

او در خصوص ابزارهای مورد استفاده در بازار سرمایه‌گذاری حرفه‌‌‌ای، بیان کرد: یکی از اقتضائات اصلی ایجاد سرمایه‌گذاری حرفه‌‌‌ای، تشکیل بازار حرفه‌‌‌ای با استفاده از ابزارهای به‌روز و ترکیبی، مشتقه و نوین است تا افراد بتوانند به‌واسطه آن، ریسک‌‌‌های خود را پوشش دهند و انواع استراتژی‌‌‌های معاملاتی را از طریق آپشن‌‌‌های مختلف اتخاذ کنند.

مدیرعامل شرکت تامین سرمایه کیمیا گفت: بحث پوشش ریسک بسیار اهمیت دارد. به همین خاطر نیاز است ابزارهایی متناسب با بازار سرمایه‌گذاری حرفه‌‌‌ای همچون ابزارهای هیبردی که قابلیت تبدیل دارند، در این بازار استفاده شود. بحث سامانه‌‌‌معاملاتی نیز در این بازار برای اتخاذ استراتژی‌های متنوع سرمایه‌گذاری بسیار حائز اهمیت است.

فرح‌آبادی بیان کرد: وجود بازار تامین مالی حرفه‌‌‌ای از جمله مولفه‌‌‌های بسیار مهم در بازار سرمایه‌گذاری حرفه‌‌‌ای است. اکنون شاهدیم که بسیاری از ناشران به‌منظور تامین بخش عمده‌‌‌ای از سرمایه در گردش و طرح‌‌‌های توسعه‌ای به سیستم بانکی وابسته هستند.

او بیان کرد: بازار تامین مالی حرفه‌‌‌ای در اصل بازاری است که حد اعتباری معینی را برای ناشرانی که از ریسک اعتباری پایینی برخوردارند و به دلیل عدم‌استفاده از وام و اعتبار رتبه‌‌‌های اعتباری خوبی دارند، در نظر می‌گیرد و به آنها اجازه تامین مالی سالانه تا سقف معینی را با حذف بوروکراسی‌های زائد اداری در هر بازار می‌دهد.

مدیرعامل شرکت تامین سرمایه کیمیا در پایان تصریح کرد: به‌نظر می‌رسد لازمه بازار سرمایه‌گذاری حرفه‌‌‌ای وجود بازار تامین مالی حرفه‌‌‌ای است و تا زمانی که بازار تامین مالی حرفه‌‌‌ای براساس اقتضائات واقعی خود شکل نگیرد و بازار سرمایه به عنوان اصلی‌‌‌ترین منبع تامین مالی برای شرکت‌ها و ناشران بورس تعریف نشود، شاید بتوان گفت راه‌اندازی بازار سرمایه‌گذاری حرفه‌‌‌ای نیز تحت‌الشعاع خواهد بود.