به گزارش «ایرنا»، وزارت امور اقتصادی و دارایی اعلام کرد: قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت در مهرماه سال ۱۴۰۰ از سوی مجلس شورای اسلامی تصویب و در آبان همان سال به تمام دستگاه‌‌‌های اجرایی ماده ۲۹ قانون برنامه پنجم توسعه به منظور اجرا ابلاغ شد. مطابق این قانون برای دستگاه‌‌‌ها وظایف عمومی و تخصصی تعیین شده است. وزارت امور اقتصادی و دارایی متولی اجرای ماده ۱۱ قانون فوق‌‌‌الذکر است. ماده ۱۱ دولت را مکلف کرده است که به متولدین از ابتدای سال ۱۴۰۰ معادل ۱۰میلیون ریال سهام صندوق‌های قابل معامله در بورس را اختصاص دهد. این رقم در سال ۱۴۰۱ برای هر فرزند متولدشده ۱۵میلیون ریال تعیین شده است. برای سال‌های بعد نیز به مدت هفت‌سال در قانون بودجه باید ارقام تعیین و تامین اعتبار شود. با توجه به اینکه اجرای ماده ۱۱ قانون فوق‌‌‌الذکر نیازمند تهیه دستورالعمل و تصویب آن در هیات‌دولت بود، به محض ابلاغ قانون، وزارت امور اقتصادی و دارایی با همکاری سازمان بورس و اوراق بهادار تهیه آیین‌‌‌نامه را آغاز کرد.

با رفت و برگشت‌‌‌های متعدد و جلسات پی در پی آیین‌‌‌نامه تهیه و پس از چند بار مطرح‌‌‌شدن در کمیسیون اقتصادی هیات‌دولت در نهایت ۲۷ شهریورماه ۱۴۰۱ تصویب و در مهرماه ابلاغ شد. به محض ابلاغ آیین‌‌‌نامه با توجه به تعداد زیاد ذی‌نفعان مشخص‌شده در آن، کارگروه هماهنگی بین دستگاه‌‌‌های اجرایی ذی‌نفع به‌منظور تسریع در اجرا تشکیل شد و هماهنگی‌‌‌های لازم به‌منظور تهیه بستر اجرای الکترونیک ثبت‌‌‌نام والدین صورت پذیرفت.

این کار برای نخستین بار در کشور انجام می‌شود و اجرای آن نیازمند همکاری دستگاه‌‌‌ها ازجمله سازمان ثبت احوال کشور، سازمان بورس و اوراق بهادار، شرکت سپرده‌‌‌گذاری مرکزی، سازمان فناوری اطلاعات ایران، بانک ملی ایران، پست‌بانک، کارگزاری بانک ملی و وزارت امور اقتصادی و دارایی است. بنابراین جلسات فشرده بین ذی‌نفعان در وزارت امور اقتصادی و دارایی و کارگروه تعامل‌‌‌پذیری دولت الکترونیک برگزار شد و با پیگیری‌‌‌های انجام‌شده و همکاری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در ابتدا بستر به صورت آزمایشی طراحی و اجرا شد و پس از رفع نواقص آماده ثبت‌نام عموم از طریق بستر پنجره ملی خدمات دولت هوشمند است. در حال حاضر امکان ثبت‌‌‌نام متولدین ۱۴۰۱ فراهم است، برای متولدین ۱۴۰۰ با توجه به گذشت زمان باید برای تامین اعتبار اقدامات لازم انجام شود تا برای این گروه نیز شرایط ثبت‌نام و اختصاص سهام فراهم شود که به محض انجام مقدمات و تامین اعتبار اعلام خواهد شد. مطابق فرآیند مشخص‌‌‌شده در آیین‌‌‌نامه ماده ۱۱ وزارت امور اقتصادی و دارایی منابع لازم را تامین می‌کند.

بانک‌های ملی ایران و پست‌بانک به عنوان بانک عامل برای واریز وجه ریالی به حساب نوزادان تعیین شده‌‌‌اند، کارگزاری بانک‌ملی وظیفه خرید سهام صندوق‌های قابل معامله در بورس را برعهده دارد، سازمان بورس و اوراق بهادار لیست صندوق‌های سرمایه‌گذاری قابل معامله در بورس را به صورت مرتب به‌‌‌روزرسانی می‌کند و در نهایت شرکت سپرده‌‌‌گذاری مرکزی این اوراق سهام را برای متولدین جدید تا پایان ۲۲سالگی بلوکه می‌کند. سود این اوراق نیز به حساب واریز خواهد شد و انتظار می‌رود با پس‌‌‌انداز سود سالانه سهام‌‌‌ اختصاص داده‌شده و رشد قیمت آنها در پایان ۲۴ سالگی فرد با سرمایه اولیه مطلوبی در بازار بورس به فعالیت خود ادامه دهد. به گزارش «شادا»، مراحل ثبت‌‌‌نام والدین متولدین ۱۴۰۱ به ترتیب شامل «ورود به پنجره ملی خدمات دولت هوشمند به آدرس my.gov.ir»، «ورود از طریق شماره همراه والدین فرزند و دریافت کد یک‌بار مصرف»، «مشاهده بخش داشبورد و ورود به قسمت طرح تشویق فرزندآوری»، «مشاهده اطلاعات فرزندان متولد ۱۴۰۱»، «انتخاب نام فرزند و درج تاریخ تولد»، «ارسال اطلاعات و نمایش اطلاعات فرزند»، «انتخاب بانک عامل و سه مورد از صندوق‌های سهام»، «مشاهده پیام ثبت موفق و انتظار برای تایید» است. بقیه مراحل توسط دستگاه‌‌‌های حاکمیتی و با توجه به کد سجامی انجام می‌شود و والدین موظف به دریافت کد سجامی برای فرزند خود هستند.