دسته دیگری از اطلاعات هستند که تشخیص میزان اهمیت و افشای آنها به ناشران سپرده شده است. این گروه از اطلاعات هم به‌عنوان «سایر اطلاعات» در گروه ب طبقه‌بندی شده‌اند. به دلیل اعطای این حق تشخیص و انتشار اطلاعات با اهمیت از سوی ناشران برخی از مطالب این گروه به اخباری مثبت و معمول یا شاید بتوان گفت نه چندان با اهمیت تبدیل شده‌اند که البته در بستری که جریان اطلاعات کند پیش می‌رود برای سهامداران خود غنیمتی است. اما اطلاعات گروه الف چنان اهمیتی دارند که دور ماندن از آن احتمالا سبب زیان خواهد شد. اگر هم باورتان نمی‌شود بروید از کسانی بپرسید که از روز چهارشنبه در صف خرید نماد «سیستم» قرار گرفتند.

واگذاری سهام زیرمجموعه «سیستم»

خبر واگذاری ۱۵ درصد از سهام شرکت سپیدار سیستم آسیا (زیرمجموعه شرکت همکاران سیستم ) یکی از اطلاعیه‌های با اهمیت گروه الف بود که روز گذشته از سوی شرکت همکاران سیستم منتشر شد. همکاران سیستم شرکتی در حوزه نرم‌افزار است که در سال ۱۳۶۶ راه‌اندازی شد. این شرکت نخستین شرکت نرم‌افزاری حاضر در بورس است که گفته می‌شود ۶۰ شرکت در زیرمجموعه خود دارد.

شرکت سپیدار سیستم آسیا شهریورماه جاری در گروه رایانه و فعالیت‌های وابسته به آن و زیرگروه مشاوره و تهیه نرم‌افزار در بازار دوم فرابورس پذیرش شد. تعداد کل سهام این شرکت ۲۰۰ میلیون سهم است که شرکت همکاران سیستم مالکیت ۹۹/ ۹۹ درصدی آن را در اختیار دارد.

چهارشنبه ۱۷ دی ماه، عرضه اولیه ۱۵ درصد از سهام سپیدار سیستم آسیا انجام شد که در نهایت قیمت هر سهم «سپیدار» ۳۹۸۰ تومان کشف شد. در این عرضه ۲۶ میلیون سهم «سپیدار» با محدوده قیمتی ۳۸۰۰ تا ۳۹۸۰ تومانی هر سهم و سهمیه ۱۵ سهمی هر فرد حقیقی و حقوقی بود، اما مانند همیشه به دلیل استقبال زیاد سرمایه‌گذاران، سهمیه هر فرد به ۷ سهم با نقدینگی حدود ۲۸ هزار تومانی کاهش یافت.

علاوه بر ۲۶ میلیون سهام سپیدار که چهارشنبه به عموم عرضه شد، روز گذشته هم تعداد ۴ میلیون سهم از سهام سپیدار سیستم آسیا به صندوق‌های سرمایه‌گذاری عرضه شد و به این ترتیب تعداد کل سهام عرضه اولیه‌ این شرکت به ۳۰ میلیون سهم می‌رسد که معادل ۱۵ درصد از کل سهام آن است.

واگذاری ۱۵ درصد این شرکت برای «سیستم» ۴/ ۱۱۶ میلیارد تومان سود (پس از کسر مخارج انتقال) حاصل کرده است. طبق اطلاعیه یادشده جمع کل این معامله ۴/ ۱۱۹ میلیارد تومان و بهای تمام شده آن برای شرکت ۹/ ۲ میلیارد تومان بوده است.

فعالیت مجدد پتروشیمی خراسان

هفته گذشته در همین ستون به نقل از اطلاعیه «خراسان» خبر داده شد که فعالیت این شرکت به دلیل افت فشار گاز تا اطلاع ثانویه متوقف شده است. حالا پتروشیمی خراسان در این اطلاعیه جدید خبر داده است که تولید آنها از سرگرفته شده است. در توضیح این اطلاعیه آمده است: «پیرو نامه مورخ ۱۴ دی‌ماه درخصوص توقف تولید ناشی از قطع گاز از سوی شرکت گاز به دلیل برودت هوا و یخبندان و افت فشار گاز به استحضار می‌رساند طی پیگیری‌ها و هماهنگی‌های انجام شده خوشبختانه مشکل قطع گاز مرتفع شد و با برقراری گاز واحدهای تولیدی از روز پنج‌شنبه تاریخ ۱۸ دی در مدار تولید قرار گرفتند.» بنابراین افت فشار گاز که این روزها گریبان‌‌گیر صنایع برق و پتروشیمی شده و مسائلی مانند مصرف مازوت و آلودگی هوا را بر سر زبان‌ها انداخته است، باعث شد که فعالیت این شرکت به مدت چهار روز متوقف شود. سال گذشته هم براساس اطلاعات ثبت شده در سامانه کدال بورس هم پتروشیمی خراسان، تمام فعالیت‌های خود را از ۲۱دی‌ماه به مدت یک هفته متوقف کرد. گفته شده بود که قطع گاز پتروشیمی برای جلوگیری از بروز مشکل در تامین گاز مشترکان خانگی، انجام شده است.

سایر اطلاعیه‌های بااهمیت

همان‌طور که درباره موضوع سایر اطلاعیه‌های بااهمیت توضیح داده شد، این اطلاعات در گروه ب طبقه‌بندی می‌شوند. روز گذشته دو شرکت بورسی در این گروه افشای اطلاعات داشتند که نگاهی گذرا به آنها هم خواهیم داشت. سرمایه‌گذاری کشاورزی کوثر (زکوثر) از جمله یکی از این شرکت‌ها است که از درج نماد یکی از شرکت‌های زیر مجموعه خود خبر داده است. طبق این اطلاعیه « شرکت مرغ اجداد زربال(سهامی عام) به‌عنوان پانصد و هشتاد و یکمین شرکت پذیرفته شده در بخش زراعت و خدمات وابسته، با نماد «اجداد» در فهرست نرخ‌های بازار دوم بورس اوراق بهادار تهران درج شده است.»

شرکت «سرمایه‌گذاری کشاورزی کوثر» به‌عنوان یکی از شرکت‌های سرمایه‌گذاری مادر تخصصی وابسته به «سازمان اقتصادی کوثر» است که ۱۵ درصد سهم آن در اسفندماه سال گذشته در بورس اوراق بهادار تهران عرضه اولیه شد.

هلدینگ کوثر در مجموع ۱۳ شرکت زیرمجموعه دارد و طبق گفته مسوولان آن به‌صورت کلی حدودا سهم بازار این شرکت در عرضه جوجه یک‌روزه مادر و پدر گوشتی ۷۰ درصد، جوجه یک‌روزه مادر تخم‌گذار ۶۰ درصد، جوجه یک‌روزه تخم‌گذار تجاری ۴۰ درصد، جوجه یک‌روزه گوشتی ۷ درصد، گوشت مرغ (گرم –منجمد- فرآوری) یک درصد و شیر، نیم درصد از کل تولیدات کشور است.

طبق گفته همین مسوولان اساس بررسی‌های اولیه انجام‌شده، سود خالص تلفیقی هلدینگ در سال ۱۳۹۸ در حدود ۱۸۰ میلیارد تومان برآورد و برای سال مالی آینده نیز رشد ۳۰ درصدی در سودآوری در صورت مناسب بودن شرایط اقتصادی حاکم بر کشور پیش‌بینی شده است.