دوشنبه به بازار می‌آید

۲ کتاب جدید انتشارات «دنیای اقتصاد»

شماره روزنامه: ۳۱۱۹ تاریخ چاپ: شماره خبر: ۷۸۱۰۲۹ کتاب

<p> مقدمه‌ای بر تفکرات اقتصادی پساکینزی بانک تهیدستان: وام‌های کوچک ابزار مبارزه با فقر مقدمه‌ای بر تفکرات اقتصادی پساکینزی </p> <p> تفکر اقتصادی پساکینزی تنها یکی از چندین مکتب اقتصادی هترودوکس‌ است. بیشتر متفکرانی که با صفت هترودوکس از آنها یاد می‌شود، رویکردی در تقابل آشکار با تفکرات اقتصادی نئوکلاسیک دارند و از آن جمله می‌توان به مارکسیست‌ها، سرافیایی‌ها (که نئو ریکاردین‌ها هم خوانده می‌شوند)، نئوساختارگرایان (در مسائل توسعه‌ای)، نهادگرایان، مکتب قاعده‌مندی فرانسه، انسانگرایان یا اقتصاددانان اجتماعی، رفتارگرایان، شومپیتری‌ها (که تکامل‌گرایان هم خوانده می‌شوند)، اقتصاددانان فمنیست و مکاتب دیگر اشاره کرد. </p>

2 کتاب جدید انتشارات «دنیای اقتصاد»

مقدمه‌ای بر تفکرات اقتصادی پساکینزی بانک تهیدستان: وام‌های کوچک ابزار مبارزه با فقر مقدمه‌ای بر تفکرات اقتصادی پساکینزی

تفکر اقتصادی پساکینزی تنها یکی از چندین مکتب اقتصادی هترودوکس‌ است. بیشتر متفکرانی که با صفت هترودوکس از آنها یاد می‌شود، رویکردی در تقابل آشکار با تفکرات اقتصادی نئوکلاسیک دارند و از آن جمله می‌توان به مارکسیست‌ها، سرافیایی‌ها (که نئو ریکاردین‌ها هم خوانده می‌شوند)، نئوساختارگرایان (در مسائل توسعه‌ای)، نهادگرایان، مکتب قاعده‌مندی فرانسه، انسانگرایان یا اقتصاددانان اجتماعی، رفتارگرایان، شومپیتری‌ها (که تکامل‌گرایان هم خوانده می‌شوند)، اقتصاددانان فمنیست و مکاتب دیگر اشاره کرد.

بانک تهیدستان: وام‌های کوچک ابزار مبارزه با فقر

موفقیت چشمگیر گرامین بانک در بنگلادش، موجب شده است که این بنیاد خیریه، شعبه‌هایی در بیش از ۵۰کشور دنیا بر پا کند. همچنین در حال حاضر صدها موسسه خیریه در سراسر جهان، برای مدیریت آن بخش از فعالیت‌های خیریه خود که به پرداخت وام‌های خوداشتغالی مربوط می‌شود، از الگوی گرامین بانک استفاده می‌کنند. به نظر می‌رسد که ایجاد یک نهاد مالی مشابه گرامین بانک در ایران، در صورتی‌که از سوی بخش غیردولتی تاسیس شده و در عین حال ایجاد برخی اصلاحات در راستای سازگاری بیشتر با ویژگی‌های بومی ایران را در نظر بگیرد، می‌تواند اثرات مثبت و ارزشمندی را در کاهش فقر بر جای گذارد.

2 کتاب جدید انتشارات «دنیای اقتصاد»

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

ارسال دیدگاه

دنیای اقتصاد را بعنوان منبع مورد اعتماد خود به گوگل معرفی کنید افزودن