دست دوستی به سمت همسایه بزرگ - ۲۹ تیر ۹۱
تلاش برای بهبود روابط ایران و عربستان از سوی مقامات ایرانی باعث شد تا رییس مجلس به صورت علنی خود را وارد میدان کند و این در حالی است که تاکنون تلاش ملموسی از سوی طرف عربی مشاهده نشده است. آن هم در شرایطی که این کشور به تازگی ۱۸ تن از اتباع ایرانی را بدون اطلاع قبلی و رعایت قواعد کنسولی و البته به اتهام قاچاق مواد مخدر پس از گذراندن چند سال زندان اعدام کرده است. به رغم اعتراضهای ایران، نه تنها هنوز اجساد این افراد به ایران تحویل داده نشده، بلکه به هیات ایرانی هم جهت بررسی موضوع ویزا داده نشده است.
تلاش برای بهبود روابط ایران و عربستان از سوی مقامات ایرانی باعث شد تا رییس مجلس به صورت علنی خود را وارد میدان کند و این در حالی است که تاکنون تلاش ملموسی از سوی طرف عربی مشاهده نشده است. آن هم در شرایطی که این کشور به تازگی 18 تن از اتباع ایرانی را بدون اطلاع قبلی و رعایت قواعد کنسولی و البته به اتهام قاچاق مواد مخدر پس از گذراندن چند سال زندان اعدام کرده است. به رغم اعتراضهای ایران، نه تنها هنوز اجساد این افراد به ایران تحویل داده نشده، بلکه به هیات ایرانی هم جهت بررسی موضوع ویزا داده نشده است. این البته تنها موضوع اختلاف ایران و اعراب نیست. عربستان در موضوع تحریم فروش نفت ایران هم توان تولید خود را به منظور جبران کاهش نفت ایران افزایش داد و چندی هم زائران حج را به دلیل توسعه اماکن مذهبی پشت درهای بسته کشور خود قرار داد. از موضوع اعتراض ایران به حضور نظامی عربستان در بحرانهای برخی کشورهای عربی نظیر بحرین هم که بگذریم، ظاهرا از حج نمیتوان گذشت و برای همین مساله هم که شده، تلاش میشود تا از روابط دو کشور تنشزدایی شود. به همین دلیل هم رییس مجلس که پیشتر تخصصاش به کار دیپلماسی میآمد، به موضوع ورود پیدا
کرد و در مراسم حج و اقتصاد در قم از عشقش به سرزمین حجاز گفت و تاکید کرد که باید مشکلات به وجود آمده از طریق مذاکره حل شود. در کنار تلاش ایران برای بهبود روابط با کشورهای عربی از جمله امارات متحده عربی و مصر پس از مبارک، محمد مرسی اولین رییس جمهور منتخب این کشور، اما مقصد اولین سفر خارجی خود را عربستان انتخاب کرد. دلیل انتخاب عربستان البته توجه به نقش ویژه این کشور در خاورمیانه و ارتباطات چند گانهاش با کشورهای منطقه از یک سو و از سوی دیگر ایالات متحده است.
ارسال نظر