بیشتر ما وقتی وارد جایی می‌شویم که با چوب تزیین شده و لوازم چوبی در گوشه و کنار آنجا به چشممان می‌خورد، ناخود آگاه به خاطربوی مطبوع چوب و گرمای دلپذیری که از طریق طیف رنگ قهوه‌ای آن به ما منتقل می‌شود جذب آن مکان می‌شویم و می‌توان گفت در درونمان حسی نوستالژیک و رویایی به‌وجود می‌آید.

این هفته سری زدیم به خیابان سهروردی و در میان کفپوش‌های زیبایی که روزی درخت‌های تنومندی بوده‌اند گشتی زدیم تا بتوانیم برای کفپوش منزل، پیشنهادی در خور عرضه کنیم. در ابتدا باید گفت، دربازار کفپوش‌های تهران خبری ازجنس ایرانی نیست و همین ابتدای کار فهمیدیم که با این وجود نمی‌توانیم مقایسه‌ای بین این دسته از محصولات خارجی با مشابه ایرانی آن داشته باشیم و شاید فقط تعداد محدودی از این محصولات، در ایران تولید می‌شوند که البته همگی هم تحت لیسانس شرکت‌های خارجی تولید و روانه بازار می‌شوند.
کفپوش‌هایی که در حال حاضر در بازار ایران به فروش می‌رسند اغلب از دو کشور آلمان و بلژیک وارد می‌شوند و در رده‌های بعد محصولاتی از اتریش، چین و ترکیه را نیز می‌توان در بازار مشاهده کرد. مواد اولیه اغلب این کفپوش‌ها، درختان جنگل‌های ایران هستند که خام‌خام صادر شده و گران‌گران وارد می‌شوند.
انواع کفپوش‌ها
به طور کلی، کفپوش‌ها به دو دسته پلاستیکی یا همان PVC و لمینت که نوع چوبی این محصول است تقسیم می‌شوند.
کفپوش‌های پلاستیکی دربرابرآب کاملا مقاوم هستند و این مهم‌ترین مزیت آنها در مقایسه با کفپوش‌های چوبی است، اما درمقابل لمینت‌ها مزیت‌های بسیار زیادی دارند که می‌توانند در اولویت خرید شما قرار بگیرند.
برای مثال هر زمان که شما بخواهید تغییرمکان بدهید و کفپوش‌های یکی از اتاق‌ها یا کل کفپوش‌های خانه‌تان را به خانه جدید منتقل کنید، کفپوش‌های پلاستیکی به درد شما نمی‌خورند چرا که بعد ازهربارنصب باید آنها را کاملا از سطح جدا کرده و پس از جداسازی دیگر قابل استفاده مجدد نیستند. این درحالی است که کفپوش‌های چوبی تا حداقل سه بار قابلیت جابه‌جایی و نصب دوباره را دارند.
یکی دیگر از مزایای کفپوش‌های چوبی یا همان لمینت‌ها حفظ گرما در زمستان و خنک بودن آنها در تابستان است که همین موضوع برای جلوگیری از هدر رفتن انرژی در تابستان و زمستان کمک بسزایی می‌کند.
همچنین با وجود اینکه ۶۰ تا ۸۵ درصد مواد تشکیل‌دهنده لمینیت‌ها ازچوب است و خوراک مناسبی برای حشرات موذی به خصوص موریانه به شمار می‌روند، اما با دارابودن لایه‌ای از فوم آغشته به ماده‌ای بد بو که فقط همین حشرات بوی بد آن را متوجه می‌شوند جرات نزدیک شدن به این کفپوش‌های زیبا را به خود نمی‌دهند.
درساخت کفپوش‌های چوبی معمولا ازچوب درخت‌های بامبو، راش، گیلاس، جارا، کمپس، افرا،مربائو، بلوط، آزاد و گردو بیشتر از بقیه درختان استفاده می‌شود.
کفپوش‌ها از چه موادی تشکیل می‌شوند
کفپوش‌ها به غیر از لایه فومی که در بالا به آن اشاره شد، 3 لایه دیگر هم دارند که سطحی‌ترین لایه آن یا همان روکش کفپوش است که انواع مختلفی دارد. در اصل این بخش همان قسمتی است که ما آن را می‌بینیم و به لحاظ کیفیت و طراحی و رنگ بندی به انواع مختلفی تقسیم می‌شوند.
همچنین روکش کفپوش سهم بسزایی درانتخاب آن توسط مشتریان دارد و به نسبت طراحی، رنگ‌بندی و نیزمقاومت این بخش، قیمت کفپوش‌ها نیز تفاوت می‌کند.
لایه میانی همان لایه فومی بد بو برای حشرات است و بعد از آن لایه زیرین (یا HDF) است که در واقع اصلی‌ترین بخش تشکیل‌دهنده کفپوش است که ازچوب فشرده شده یا فیبر تشکیل شده و نقش ایجاد تعادل را بازی می‌کند.


این را هم فراموش نکنیم که بسته به متراژ محل سکونت و معماری ساختمان می‌توان از انواع کفپوش‌های موزائیکی یا شطرنجی، الواری یا سایز بلند استفاده کرد تا بهترین نما را به کف خانه ببخشد.
معیارهای انتخاب کفپوش
به عقیده فروشندگان در بازار سهروردی، قدرت کلیک کفپوش‌ها مهم‌ترین عامل تعیین‌کننده کیفیت این محصول به شمار می‌رود.
شاید برایتان جالب باشد بدانید قدرت کلیک یعنی اینکه با تردد و جابه‌جایی وسایل روی کفپوش تا چه حد کفپوش مقاوم است و به اصطلاح عامیانه‌تر در پاخوردن چقدر دوام دارد. بر اساس اطلاعاتی که در این گزارش میدانی به دست آمده، به شما پیشنهاد می‌کنیم از لمینت‌های شیار‌دار استفاده کنید چراکه این عاج‌ها جلوه و زیبایی بیشتری به اتاق شما می‌دهند و حس لمس تنه یک درخت را بیشتر به شما القا می‌کنند. از لحاظ کیفی و فنی هم به خاطر وجود این عاج‌ها در زمان جابه‌جایی اشیای سنگین از خط و خش افتادن روی کفپوش جلوگیری می‌شود.
موجودی بازار
ازمیان کفپوش‌های خارجی موجود در بازار، نوع آلمانی(کلاسن) و بلژیکی(شان بالتریو) حرف اول را می‌زنند و به نسبت کیفیت قیمت بالاتری هم دارند که از 30 هزار تومان تا 70 هزار تومان به ازای هرمترمربع متغیر است.
اگر فقط زیبایی مد نظرتان نیست بهتراست از محصولات آلمانی وبلژیکی استفاده کنید البته درمیان محصولات چینی هم انواع با کیفیتی وجود دارند که بیشترشان کپی برداری از محصولات آلمانی هستند و در ظاهر یکی و در کیفیت کمتر از مشابه آلمانی یا بلژیکی عمر می‌کنند.
انواع چینی کفپوش‌ها پس از مدتی و با تردد زیاد و گذاشتن وسایل سنگین و یا در اثر انبساط و انقباض دیگر زیر پا محکم نیستند و بین آنها فاصله می‌افتد و جابه‌جا می‌شوند یا اینکه موقع راه رفتن صدای جیرجیر می‌دهند.
البته اگر خوب وقت بگذارید کفپوش‌های ترک هم در بازار وجود دارند که تقریبا هم رده چینی‌ها با کمی تفاوت قیمت در بازار به فروش می‌رسند.
آخرین نکته‌ای که نباید فراموش کنید اینکه قرنیزهایی که درکناره‌های دیوار برای زیبایی و محکم‌تر کردن کفپوش‌ها استفاده می‌شوند به تنوع کفپوش‌ها دارای طرح و رنگ هستند که پیشنهاد می‌کنیم سعی کنید قرنیز‌ها را با رنگ کفپوش‌هایتان هماهنگ و یا کمی از رنگ کفپوش‌ها تیره‌تر انتخاب کنید، البته بازهم چشم نواز بودن آنها بستگی به سلیقه بی‌همتای شما دارد.