مجمع عمومی سالانه شرکت سرمایه‌گذاری توسعه ملی(سهامی عام) با حضور بیش از 1/99 درصد از سهامداران شنبه 24/01/1392 در محل کارگزاری بانک ملی ایران برگزار شد.

خانم فرزانه جنیدی رییس جلسه به نمایندگی از شرکت سرمایه‌گذاری گروه توسعه ملی، محمد‌هاشمی زاده تبریز به نمایندگی از بانک ملی ایران و فرخ کوچکی گل افزایی به نمایندگی از شرکت‌های مدیریت توسعه نگاه پویا و خدمات مدیریت سرمایه مدار به عنوان ناظران، خانم مهناز سید رحمانی به نمایندگی از سازمان بورس اوراق بهادار، دکتر فواد فتح‌اللهی، مدیر عامل شرکت به عنوان دبیر جلسه و آقای هومن هشی به عنوان حسابرس و بازرس به نمایندگی از موسسه حسابرسی بهمند اعضای هیات رئیسه مجمع عمومی شرکت سرمایه‌گذاری توسعه ملی را تشکیل دادند.
مدیر عامل شرکت سرمایه‌گذاری توسعه ملی ضمن قدردانی از سهامداران شرکت به ویژه سهامداران عمده خاطر نشان کرد شرکت سرمایه‌گذاری توسعه ملی در راستای برنامه و راهبردهای مصوب هیات مدیره به دنبال سرمایه‌گذاری مناسب و استفاده از فرصت‌های بازار سرمایه، بهبود سبد دارایی‌ها و تحصیل سود مستمر، سرمایه‌گذاری‌های گسترده و پیگیر و رضایتمندی سهامداران خود است.
شرکت سرمایه‌گذاری توسعه ملی در جمع ۳۰۰ شرکت بزرگ کشور، جزو ۵ شرکت دارای سریع‌ترین رشد بوده و با ۲۹ رتبه پیشرفت از جایگاه ۳۰۷ در سال ۱۳۸۹ به رتبه ۲۷۸ ارتقا یافته است. همچنین این شرکت در رتبه‌بندی صورت گرفته از سوی سازمان مدیریت صنعتی در زمینه‌های مختلف از جمله بالاترین ارزش افزوده، بیشترین بازدهی فروش و بیشترین سودآوری در جمع برترین‌ها قرار گرفته است. در پایان جلسه مجمع ضمن تصویب صورت‌های مالی، مبلغ ۲۵۰ریال خالص به عنوان سود نقدی هر سهم در نظر گرفته شد. همچنین روزنامه اطلاعات به عنوان روزنامه کثیر الانتشار شرکت و موسسه بهمند به عنوان حسابرس و بازرس قانونی اصلی و موسسه حسابرسی شراکت به عنوان حسابرس و بازرس علی البدل شرکت برای سال مالی منتهی به ۳۰/۰۹/۱۳۹۲ انتخاب شدند.



پیام هیات مدیره
هیات مدیره و مدیریت شرکت معتقد است در راستای تحقق اهداف مورد نظر و با اعتقادی راسخ به ادامه روند پویایی و موفقیت شرکت، در سال مالی مورد گزارش در جهت اصلاح ترکیب سبد دارایی‌ها و نیز افزودن حجم سرمایه‌گذاری‌ها و استفاده بهینه از موقعیت‌های بازار سرمایه، اقدامات اساسی به عمل آورده و برنامه‌ریزی‌های خود را بر مبنای رضایتمندی سهامداران و حفظ و ارتقای منافع ایشان بنا نهاده است.
تمامی افتخارات و موفقیت‌های کسب شده، در سایه حمایت‌های بی دریغ و با پشتوانه سهامداران محترم حاصل شده است. تعامل مطلوب و استفاده از نظرات و انتقادات سازنده شما سهامداران محترم بی‌شک چراغ راه گذشته، حال و آینده بوده و هست.
تاریخچه
شرکت گروه صنایع ثروت آفرین در تاریخ 15/6/1382 به صورت شرکت سهامی عام تاسیس گردیده و طی شماره 208669 در اداره ثبت شرکت‌ها و مالکیت صنعتی تهران به ثبت رسیده است. برابر مصوبات مجامع عمومی فوق‌العاده صاحبان سهام که در تاریخ‌های 20/8/1382 و 27/3/1383 تشکیل گردیده نام شرکت ابتدا به شرکت گسترش صنایع بهمن (سهامی عام) و سپس به شرکت سرمایه گذاری توسعه ملی (سهامی عام) تغییر یافته است.


فعالیت اصلی شرکت:
موضوع فعالیت شرکت طبق ماده (2) اساسنامه عبارت است از:
الف - فعالیت اصلی شرکت عبارت است از خرید، فروش و سرمایه‌گذاری در اوراق بهادار با رعایت مقررات مصوب سازمان بورس و اوراق بهادار با هدف کسب انتفاع بدون قصد کنترل عملیات شرکت سرمایه پذیر.
ب - فعالیت فرعی شرکت عبارت است از :
۱- سرمایه‌گذاری در سایر موارد از جمله دارایی‌های فیزیکی، پروژه‌های تولیدی، پروژه‌های ساختمانی، فلزات گرانبها، گواهی سپرده‌های بانکی و سپرده‌های سرمایه‌گذاری نزد بانک‌ها و مؤسسات مالی و اعتباری معتبر.
2- ارائه خدمات مرتبط با بازار اوراق بهادار و نهادهای مالی پس از تایید یا صدور مجوز توسط سازمان بورس و اوراق بهادار.
۳- سرمایه‌گذاری و مشارکت در تاسیس نهادهای مالی، بورس‌ها و بازارهای خارج از بورس.
سرمایه و تغییرات آن
سرمایه شرکت در تاریخ تاسیس مبلغ ۱۰ میلیون ریال بوده است. براساس مصوبه مجمع عمومی فوق‌العاده مورخ ۱۴/۵/۱۳۸۳، سرمایه شرکت از مبلغ ۱۰ میلیون ریال به مبلغ ۳ هزار میلیارد ریال از محل مطالبات حال شده سهامداران افزایش یافت و در تاریخ ۲۵/۶/۱۳۸۳ رسما به ثبت رسید. به این ترتیب سرمایه فعلی شرکت منقسم به ۳ میلیارد سهم ۱,۰۰۰ ریالی عادی با نام تماما پرداخت شده می‌باشد.
وضعیت معاملات و قیمت سهام
شرکت سرمایه‌گذاری توسعه ملی در تاریخ ۱۲/۱۱/۱۳۸۳ در بورس اوراق بهادار تهران در گروه سرمایه‌گذاری‌ها با نماد «وتوسم» درج شده و سهام آن برای اولین بار در تاریخ ۲۹/۰۱/۱۳۸۴به قیمت هر سهم ۱.۱۰۰ ریال مورد معامله قرار گرفته است. سهام شرکت سرمایه‌گذاری توسعه ملی در حال حاضر در فهرست اولیه بازار دوم بورس اوراق بهادار قرار دارد.
جایگاه شرکت در صنعت
شرکت سرمایه‌گذاری توسعه ملی (سهامی عام) طبق گروه‌بندی صنایع شرکت‌های بورسی در صنعت «سرمایه‌گذاری‌ها» فعالیت می‌کند. طبق اطلاعات جدول ذیل صنعت مذکور بیش از ۲ درصد ارزش بازار بورسی و فرابورسی را شکل می‌دهد. به لحاظ سرمایه، شرکت سرمایه‌گذاری توسعه ملی دومین شرکت حاضر در این صنعت است و در پایان آذر ماه۹۱ جایگاه شرکت در صنعت از نظر ارزش بازار نیز در رتبه دوم ابقا شده است. این در حالی است که سهم ارزش بازار شرکت از ارزش جاری کل صنعت طی سال مالی مورد گزارش، ۱۰/۹۶ درصد بوده است.


سرمایه‌گذاری در شرکت‌های پذیرفته شده در بورس
سرمایه‌گذاری در سهام شرکت‌های بورسی در تاریخ 30/09/1391 مجموعا به بهای تمام شده 3.819.696 میلیون ریال و ارزش بازاری 4.331.002 میلیون ریال می‌باشد. ارزش بازاری سرمایه‌گذاری‌های بورسی شرکت نسبت به سال گذشته بیش از 10 درصد رشد داشته ‌است. در تاریخ 30/09/1391، 20 شرکت به شرح جدول شماره (1)، 90 درصد از مجموع ارزش روز سبد سهام بورسی شرکت سرمایه‌گذاری توسعه ملی را تشکیل داده‌اند.
ترکیب سبد دارایی‌های بورسی
به تفکیک صنعت
بر مبنای بهای تمام شده، صنایع هلدینگ‌ها و سرمایه‌گذاری‌ها، غذایی و دارویی و بهداشتی، شیمیایی و پتروشیمی، فلزات اساسی و کانی‌های فلزی و انبوه‌سازی، املاک و مستغلات مجموعا بیش از ۷۰ درصد از سرمایه‌گذاری‌های شرکت را تشکیل می دهند. بر مبنای ارزش بازار، ترکیب سبد دارایی‌ها اندکی متنوع‌تر است و در این میان صنایع بانک و بیمه در زمره صنایع با بیشترین سهم در سبد دارایی‌ها قرار می‌گیرد.
پروژه ساختمانی برزیل
در برخی از چرخه‌های اقتصادی، همزمان با رکود بازار سرمایه، شاهد حرکت نقدینگی از بورس اوراق بهادار تهران به سمت بازارهای موازی همچون مسکن و طلا بوده‌ایم که در کشور ما به شکل سنتی، بخش مسکن بیشترین نقدینگی را به خود جذب می‌نماید.


گذشته از این مهم، شواهد حاکی از بازدهی میانگین صنعت مسکن حداقل به اندازه تورم عمومی کشور در سال‌های اخیر بوده است. در همین راستا شرکت سرمایه‌گذاری توسعه ملی در سال‌های اخیر اقدام به سرمایه‌گذاری در این بخش نموده است؛ پروژه ساختمانی برزیل (واقع در خیابان برزیل، منطقه ۳ شهرداری تهران) که در زمینی به مساحت ۳/۰۰۰مترمربع بنا شده و سطح زیر بنای آن ۳۲/۳۲۶ مترمربع است، توسط شرکت‌های سرمایه‌گذاری توسعه ملی (۸۰ درصد) و بین‌الملل ساختمان و صنعت ملی (۲۰ درصد)، تأمین مالی گردیده است و شامل جزئیات ذیل می‌باشد:


خالص ارزش دارایی‌های شرکت (NAV):
*خالص ارزش دارایی‌های شرکت با توجه به ارزش روز سرمایه‌گذاری‌های شرکت در پایان هر ماه محاسبه می‌شود؛ NAV شرکت سرمایه‌گذاری توسعه ملی با توجه به سرمایه‌گذاری انجام شده در پروژه ساختمانی برزیل، به عنوان یکی از پروژه‌های عظیم در دست اجرای شرکت، محاسبه شده و با قیمت هر سهم شرکت مقایسه گردیده است تا پتانسیل رشد قیمتی سهام شرکت سرمایه‌گذاری توسعه ملی، بیش از پیش مورد توجه سهامداران محترم قرار گیرد.
*در پایان سال مالی مورد گزارش، شرکت توانسته است ارزش خالص دارایی‌ها به ازای هر سهم را به 2,155 ریال ارتقا دهد.
اهم اقدامات صورت پذیرفته طی سال مالی مورد گزارش
1.فروش بخش قابل توجهی از سهام شرکت‌های زیان‌ده و کم بازده همانند فروش سهام شرکت‌های فرآورده‌های نسوز پارس، ایران مرینوس، تولید مواد اولیه الیاف مصنوعی، لنت ترمز ایران، سرمایه‌گذاری پارس توشه، پشم شیشه ایران، موتوژن، محور سازان ایران خودرو، سرمایه‌گذاری سایپا، پارس سرام، کارخانه‌های کاشی و سرامیک حافظ و کارت اعتباری ایران کیش و جایگزینی سرمایه‌گذاری‌های مناسب‌تر از نظر بازده، ریسک و نقدشوندگی، همچون خرید سهام شرکت‌های فولاد مبارکه اصفهان، ارتباطات سیار ایران، تامین مواد اولیه فولاد صبانور، معدنی و صنعتی گل گهر، ملی صنایع مس ایران، پتروشیمی پردیس، معدنی و صنعتی چادرملو، گسترش نفت و گاز پارسیان، پتروشیمی خارک، فولاد خوزستان، پالایش نفت اصفهان و ذوب آهن اصفهان.
۲.تسریع در دریافت مطالبات از شرکت‌های سرمایه پذیر و مدیریت نقدینگی به منظور استفاده از فرصت‌های سرمایه‌گذاری.


۳.برقراری ارتباطات موثر با شرکت گروه توسعه ملی و سایر سهامداران در سطوح مدیریتی و کارشناسی به منظور هماهنگی هر چه مطلوب‌تر در پیشبرد اهداف مجموعه.
4.اصلاح و بهبود مستمر سبد دارایی‌ها در راستای رسیدن به سبد دارایی‌های هدف.


۵.تحصیل سود با کیفیت و مستمر (عملیاتی) از طریق سرمایه‌گذاری در سهام شرکت‌هایی که سود نقدی مصوب را در تاریخ مقرر به صورت نقدی کاملا پرداخت نموده و امکان سرمایه‌گذاری مجدد را برای شرکت فراهم می‌سازند.
6.بررسی مستمر ریسک سبد سهام شرکت.
برنامه‌های آینده شرکت
1.بازنگری در سبد دارایی‌های هدف با در نظر گرفتن دیدگاه‌های مناسب سرمایه‌گذاری و کاهش ریسک و افزایش بازده سرمایه‌گذاری‌ها.
۲.فروش سایر سرمایه‌گذاری‌های کم بازده و سهام مدیریتی و تبدیل وجوه حاصل به سرمایه‌گذاری‌های مناسب‌تر در صنایع پیشرو و استفاده از فرصت‌های بازار سرمایه و عرضه‌های اولیه.
3.برنامه‌ریزی برای تسریع در ساخت و واگذاری پروژه اداری و تجاری برزیل.