همه چیز تغییر می‌کند، پیش می‌رود و با کیفیتی بهتر در اختیار ما قرار می‌گیرد، جای خانه‌های قدیمی محله کودکی‌مان را اکنون آپارتمان‌های بلند و آسمان‌خراش‌ها گرفته‌اند و همین‌طور درون خانه‌های ما نیز تغییر کرده، مطبخ‌های قدیمی مادربزرگ‌هایمان که در پنهانی‌ترین بخش خانه بود و هیچ کس حق ورود به حریم شخصی خانم خانه را نداشت، حالا تبدیل شده به آشپزخانه‌های مدرنی که گاهی حتی دیوار هم ندارند، چه برسد به در. روند تغییر چیدمان محل طبخ خانه‌ها در حدی متحول شده که این روزها افراد برای خرید آپارتمان، اولین محلی از خانه‌ را که به موقعیت قرارگیری آن حساسیت نشان می‌دهند «آشپزخانه» است.

این تغییرات دغدغه‌های جدیدی را در ذهن ما ایجاد می‌کند. ذهن زیبایی‌خواه انسان همواره در پی این است که محیط زندگی‌اش را از آنچه که هست بهتر جلوه دهد، بنابراین باید به دنبال یک دکوراسیون مناسب برای آشپزخانه خانه خود باشیم. دیگر کمتر کسی سراغ کابینت‌های فلزی می‌رود و به علت مزایا و زیبایی بیشتری که کابینت‌های چوبی و MDF دارند، افراد یک راست سراغ کابینت‌های MDF می‌روند.


ویژگی‌ها و مزایای ام دی اف
آنچه باعث می‌شود شما به جای کابینت‌های فلزی یا چوبی معمولی از ام دی اف استفاده کنید، مجموعه‌ای از مزایا و مطلوبیت‌هاست. مقاومت در برابر آتش، رطوبت، مواد شیمیایی و باکتری، وزن سبک آن، قابلیت تعمیر آسان و عدم محدودیت در ابعاد و شکل که ویژگی‌های مهمی هم به‌شمار می‌آیند و اینکه بدون درز بودن و یکپارچگی ام‌دی‌اف شما را از شر حشرات ریز و موذی راحت می‌کند و در عین حال این ویژگی‌های مطلوب، استهلاک و نیاز به تعمیر کابینت شما را پایین می‌آورد. البته هشداری که شما باید در خرید کابینت MDF مورد لحاظ قرار دهید، انتخاب جنس مرغوب MDF است. اگر MDF تاریخ مصرف گذشته باشد یا اینکه در مرحله تولید و توزیع در انبارها، رطوبت دریافت کرده باشد، بعد از نصب در آشپزخانه، به محلی جذاب برای سوسک‌های ریز تبدیل خواهد شد!



ایرانی و خارجی
در حال حاضر، ۹۰ درصد محصولات موجود در بازار ایرانی هستند و تولیدکننده‌های ایرانی با بهره‌گیری از فناوری‌های جدید، توانسته‌اند محصولاتی در حد محصولات کشور ترکیه به بازار عرضه کنند. از میان شرکت‌های ایرانی آریا، زنجان و ایزوفام محصولات خوبی ارائه می‌دهند. اما محصولاتی خارجی از کشورهای ترکیه، اتریش و آلمان وارد بازار می‌شوند. محصولات ترکیه با کیفیت نسبتا خوب از دو برند یلدیز و هایگلوس در بازار موجودند. کشور آلمان هم با ارائه محصولات مرغوبی از شرکت پولی گلاس، تاچ، کلاسن و... بهترین کیفیت را در میان دیگر محصولات دارد.

انواع ام دی اف و روکش آن
تمامی ما نام MDF را شنیده‌ایم، اما بد نیست بدانیم که خود ام دی اف انواع متفاوت دارد، دو نوعی که در کابینت‌سازی مورداستفاده قرار می‌گیرند ام دی اف با روکش ملامینه و ام دی اف با روکش HPL هستند. علاوه بر ام دی اف، نئوپان با روکش ملامینه هم برای ساخت کابینت استفاده می‌شود و البته در ادامه به تفاوت‌های آن با ام دی اف خواهیم پرداخت. نوع دیگری هم وجود دارد که نسبت به بقیه محصولات کابینتی جدید است، سنگ مصنوعی تمام اکریلیک که به دلیل تنوع بیش از حد مورد توجه قرار گرفته است. نئوپان فشردگی کمتری نسبت به ام دی اف دارد و همین باعث می‌شود استحکام کمتری هم داشته باشد و حشرات موذی به‌راحتی بتوانند درون آن نفوذ کنند، در حال حاضر، شرکت‌های خارجی، نئوپان به بازار عرضه نمی‌کنند و نئوپان‌های موجود محصول ایران است. نقص دیگر نئوپان این است که روکش آن کاغذی است و بنابراین مقاومت بسیار پایینی دارد. اما در مورد ام دی اف با روکش ملامینه و روکش اچ پی ال، باید گفت: روکش اچ پی ال نسبت به ملامینه مقاومت بهتری در برابر آب و خراش و ضربه دارد و با توجه به همین ویژگی ترجیح شما باید بر اچ پی ال باشد. اکریلیک سنگ مصنوعی هم از مواد مصنوعی ساخته می‌شود، کاملا بدون درز و یکپارچه است و شکل‌پذیری بسیار بالایی دارد. بیشترین محبوبیت این سنگ‌ها به خاطر تنوع بی‌نهایت آنها در رنگ و طرح است.



نحوه محاسبه قیمت کابینت
کابینت را به صورت طولی حساب می‌کنند، یعنی اگر شما یک متر کابینت برای پایین و یک متر کابینت برای دیوار بالایی در نظر بگیرید، کلا یک متر محاسبه می‌شود. هزینه‌های ساخت و حمل و نصب هم به قیمت ام دی اف اضافه می‌شود و چیزی حدود یک میلیون تا یک میلیون‌وسیصدهزار تومان برای هر یک متر کابینت درنظر گرفته می‌شود و البته این از فروشنده‌ای تا فروشنده دیگر متفاوت است.


چند نکته
یادتان باشد ما اصلا ام دی اف کاملا ضد آب نداریم، فقط درجه مقاومت آنها در رطوبت با هم فرق دارد، پس حتی اگر فروشنده به شما گفت که کابینت شما ام دی اف ضد آب است، باز هم نباید روی آن را با آب بشویید. حرارت از دیگر عوامل مخرب برای کابینت شماست، پس ظروف داغ را به‌هیچ‌وجه در ارتباط مستقیم با کابینت قرار ندهید.