تب و تاب سکه و دلار میخوابد؟ - ۱۸ آبان ۹۱
تحولات بینالمللی از یک سو و بازشدن فضا برای دور تازهای از مذاکرات ایران با گروه ۱+۵، موجب شد تا در خلال هفتهای که گذشت، تب قیمتی در بازار سکه و ارز اندکی فروکش کند. هر چند که در این مدت نوسانات موجود گاهی نرخها را بالا و پایین کرد، اما روی هم رفته به طور میانگین با افت قیمتها در بازار روبهرو بودیم. انتخابات ریاستجمهوری آمریکا و روند نزولی قیمت جهانی طلا از یک سو و احتمال بهبود روند مذاکرات ایران و ۱+۵ بر سر پرونده هستهای، از سوی دیگر عواملی بود که توانست تا حدودی از التهاب بازار بکاهد، البته در این میان سیاستهای ارزی دولت نیز بر وضعیت بازار بیتاثیر نبود، سیاستهایی که برمبنای آن سخنگوی اقتصادی دولت مدام چشم به روند نزولی نرخ دلار داشت.
تحولات بینالمللی از یک سو و بازشدن فضا برای دور تازهای از مذاکرات ایران با گروه 1+5، موجب شد تا در خلال هفتهای که گذشت، تب قیمتی در بازار سکه و ارز اندکی فروکش کند. هر چند که در این مدت نوسانات موجود گاهی نرخها را بالا و پایین کرد، اما روی هم رفته به طور میانگین با افت قیمتها در بازار روبهرو بودیم. انتخابات ریاستجمهوری آمریکا و روند نزولی قیمت جهانی طلا از یک سو و احتمال بهبود روند مذاکرات ایران و 1+5 بر سر پرونده هستهای، از سوی دیگر عواملی بود که توانست تا حدودی از التهاب بازار بکاهد، البته در این میان سیاستهای ارزی دولت نیز بر وضعیت بازار بیتاثیر نبود، سیاستهایی که برمبنای آن سخنگوی اقتصادی دولت مدام چشم به روند نزولی نرخ دلار داشت. ادامه فعالیت اتاق مبادلات ارزی و توافق دولت با صادرکنندگان ارز، از جمله مسائلی بود که به اعتقاد برخی کارشناسان تا حدودی منجر به افت قیمتها در بازار شد. در این راستا، صادرکنندگان با انجام توافقاتی تصمیم به عرضه ارز حاصل از صادرات خود در اتاق مبادلات کردند که به تبع آن با افزایش عرضه، قیمتها تاحدودی تعدیل شد. در این مدت، قیمت دلار به کمتر از سه هزار تومان رسید و در
اوایل هفته حتی به 2850 تومان هم رسید. سکه نیز به همین منوال با افت قیمت همراه شد و در خلال هفته تا حدود یک میلیون و 160 هزار تومان هم پایین آمد. براین اساس قیمت سکه و ارز در هفتهای که گذشت نسبت به هفتههای اخیر، به پایینترین سطح خود در بازار رسید. با این حال هنوز نمیتوان مطمئن بود که بازار به ثبات کامل رسیده باشد.
ارسال نظر