تقدیر مراجع تقلید از شهردار تهران
گزارش قالیباف به مراجع: امروز ما در شهرداری تهران کار زمین‌مانده نداریم و کاملا سوار بر کار هستیم
با مدیریت درست و برنامه‌ریزی شده می‌توان به موضوع تحریم و فشارهای اقتصادی مسلط شد آیت الله العظمی ناصر مکارم شیرازی: شاید بسیاری از اقداماتی که انجام داده‌اید در خارج از حیطه کار شهرداری بوده باشد، اما وقتی دیدید کارهای بر زمین مانده متولی ندارد یا متولی آن به آنها نمی‌پردازد، وارد میدان شدید و آن کار را بر عهده گرفتید که این کار بسیار خوبی است. گاهی ممکن است برخی از تنگ نظران به کارهای شما ایراد بگیرند و بگویند اسراف است؛ باید با اطلاع‌رسانی کاری کرد که بدانند کارهایی که انجام شده چه اثراتی برای تهران داشته است. آنچه شما انجام داده‌اید را تبلیغ غیرمستقیم نظام و اسلام می‌دانم.

گروه شهری- در روزهای پایانی هفته گذشته شهردار تهران طبق روال دیدارهای همه ساله خود با آیات عظام و مراجع بزرگوار تقلید قم دیدار و گزارشی از عملکرد سازمان تحت مدیریت خود ارائه کرد. به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی محمدباقر قالیباف، شهردار تهران در این دیدار‌ها با مراجع تقلید و آیات عظام مکارم شیرازی، جوادی آملی، نوری همدانی، حسینی بوشهری، سعیدی، علوی گرگانی، سبحانی، موسوی اردبیلی، امینی، علوی بروجردی و شهرستانی دیدار و گفت‌و‌گو کرد و گزارشی از عملکرد سال ۱۳۹۱ شهرداری تهران ارائه داد و همچنین با حضور در بیت حضرت آیت‌الله انصاری شیرازی از این عالم عامل عیادت کرد. علاوه بر این شهردار تهران با حضور در بیت مرحوم آیت‌الله موسوی لاری، رییس فقید مرکز نشر معارف اسلامی در جهان، با بیت مکرم ایشان دیدار کرد و فقدان این عالم ربانی و پژوهشگر بزرگ جهان تشیع را تسلیت گفت. وی همچنین با حضور در بیت آیت‌الله فاضل لنکرانی، با فرزند ایشان دیدار و گفت‌و‌گو کرد.
تحریم‌ها خدشه‌ای به کار شهرداری وارد نکرد
محمد باقر قالیباف با بیان اینکه «امروز در شهرداری تهران ما کاملا سوار بر کار هستیم و می‌دانیم کار را باید به کدام سمت و سو و چگونه هدایت کنیم»، گفت: همانطور که می‌دانید شهرداری‌ها بر خلاف دولت از نفت برخوردار نیستند و باید خودشان پول در بیاورند و هزینه کنند. وی در دیدار با مراجع تقلید و آیات عظام گفت: الحمدلله با همه مشکلاتی که ناشی از تحریم و مسائل حاشیه‌ای در سال ۹۱ بود هیچ خدشه‌ای بر روند کار در شهرداری تهران وارد نشد. یعنی هر آنچه که در سال نود تصویب شد برای سال ۹۱ بدون هیچگونه تاخیر و تغییری طبق سند سال ۹۱ انجام شد. شهردار تهران اضافه کرد: با برنامه‌ریزی که انجام شده بود و همت همکاران و عزیزان در مدیریت شهری نه تنها کسری بودجه در مدیریت شهری نداشتیم که افزایش درآمد هم داشتیم و مطابق قانون درخواست متمم بودجه هم ارائه کردیم تا مازاد درآمد را برای پیشبرد پروژه‌ها هزینه کنیم. قالیباف گفت: این امر نشان داد در موضوع تحریم و فشارهای اقتصادی اگر با مدیریت درست و برنامه‌ریزی شده حرکت کنیم می‌شود مشکلات را کاهش داد. تنها اثری که تحریم در سال گذشته بر شهرداری تهران داشت که آن هم بسیار محدود بود بحث ساخت و وارد کردن جرثقیل‌های خاصی بود که برای پروژه پل صدر باید در خارج از کشور می‌ساختیم و به داخل منتقل می‌کردیم. اما به خاطر مشکلات اداری و مکاتبات تنها ۴ ماه تاخیر داریم. وی تاکید کرد: اگر قرار بود این پروژه در حالت عادی اجرا شود یک پروژه ۸ ساله بود اما ما این پروژه را دوساله تعریف کردیم. در نتیجه این تاخیر ۴ ماهه در زمان بندی دو ساله است نه ۸ ساله. یعنی در نوع خود یک پروژه پر سرعت است. شهردار تهران اضافه کرد: پروژه صدر از جمله طرح‌هایی است که در حوزه فنی به آنها پروژه قرنی گفته می‌شود یعنی در هر قرن شاید یکبار این اتفاق بیفتد. خوشبختانه این کار به‌دست جامعه مهندسی ایرانی اجرا شد و افتخاری برای جامعه مهندسین کشور است. این پل به صورت تک پایه اجرا می‌شود تا از تمامی ظرفیت ترافیکی این بزرگراه استفاده شود.
کار فرهنگی
اولویت دستور کار شهرداری
وی با تاکید بر اینکه «کارهای فرهنگی که جوهره دینی داشته باشد در دستور کار ما است» به اقدامات شهرداری تهران در زمینه زنان سرپرست خانوار، مهارت آموزی آنها، اقدامات انجام شده در رابطه با زندان زنان، آموزش، پرورش و حل مشکلات زنان زندانی و موفقیت‌های حاصل از آن اشاره کرد و گفت: نتایج حاصل شده از این اقدام به گونه‌ای بود که قرار شد با هماهنگی دستگاه‌های مربوطه، این اقدامات به شکل الگویی برای استان‌های مختلف اجرایی شود. شهردار تهران در رابطه با موضوع زنان سرپرست خانوار نیز تصریح کرد: ۱۰ هزار نفر از این زنان تحت حمایت شهرداری تهران قرار دارند، البته این حمایت، حمایت مالی نیست بلکه این افراد آموزش می‌بینند و توانمند می‌شوند تا بتوانند روی پای خود بایستند و مسائل اقتصادی و خانوادگی خود را حل و فصل کنند. هر ساله هزار نفر که به توانمندی مورد نظر رسیدند از مجموعه خارج و افراد جدیدی جایگزین آنها می‌شوند.
دریاچه چیتگر در روز میلاد حضرت زهرا (س) افتتاح می‌شود
وی در بخش دیگری از سخنان خود به ساخت دریاچه چیتگر در غرب تهران اشاره کرد و گفت: قبل از انقلاب می‌خواستند در رابطه با ساخت این دریاچه کار مطالعاتی انجام دهند اما این کار بر زمین مانده بود، امروز خوشبختانه این دریاچه با حدود ۱۳۰ هکتار سطح زیر آب ساخته شده و در روزمیلاد حضرت زهرا (س) افتتاح می‌شود که علاوه بر تاثیرات زیست محیطی بر منطقه، می‌تواند به عنوان یکی از مهم‌ترین گردشگاه‌های شهر مورد توجه قرار گیرد. قالیباف در ادامه به کاشت شش میلیون اصله درخت طی اسفندماه سال گذشته در سطح شهر تهران و کاشت یک و نیم میلیون درخت به درخواست شهروندان تهرانی در خانه پایتخت نشینان اشاره کرد.
تولید انرژی از زباله را در کل شهر توسعه می‌دهیم
قالیباف از اقدامات انجام شده در زمینه بازیافت زباله در منطقه کهریزک به عنوان یکی از اتفاقات مهم در شهر تهران یاد کرد و گفت: کهریزک انبار زباله تهران بود و آلودگی زیادی ایجاد کرده بود. دریاچه‌ای از شیرابه در زیر زمین بود و سال‌ها به محل دفن زباله‌ها تبدیل شده بود. روزانه به طور متوسط، شش تا هفت هزار تن زباله در تهران جمع آوری می‌شود که این حجم در ماه‌های پایانی سال - و به عنوان مثال اسفند ماه - به روزی ۱۱ هزار و ۴۰۰ تن می‌رسد. امروز اتفاق مهمی که افتاده این است که دیگر زباله‌ای دفن نمی‌شود؛ بلکه زباله‌ها تبدیل به کود می‌شود و با همکاری خوبی که با دانشگاه تهران انجام شد و تحقیقات گسترده‌ای که صورت گرفت، به نتایجی رسیدیم که شیرابه‌ها را از زمین خارج و تبدیل به مواد غیرمضر کنیم. فکر می‌کنم تا دو سال دیگر، آن منطقه‌ای که همواره بوی تعفن داشت، کاملا پاک و به یک بوستان بزرگ تبدیل شود. وی در پایان خاطرنشان کرد: در زمینه تبدیل زباله به انرژی تا به امروز کاری در ایران نشده بود، اما به لطف خدا اولین کارخانه سوخت زباله و تبدیل به انرژی در منطقه چهار احداث شده که می‌تواند روزانه ۳۵۰ تن زباله‌تر را تبدیل و سه مگاوات برق تولید کند. تصمیم داریم این شیوه را در کل شهر توسعه دهیم تا دیگر نیازی به حمل زباله‌ها نباشد.
آیت‌الله العظمی مکارم شیرازی:
اطلاع‌رسانی اقدامات شهرداری، تبلیغ غیر مستقیم کارآمدی اسلام است
آیت الله العظمی ناصر مکارم شیرازی در دیدار با شهردار تهران پس از استماع گزارش وی ابراز کرد: گزارشی که دادید بسیار تازگی داشت، هم در حوزه فعالیت‌های عمرانی و آبادانی و هم در حوزه فعالیت‌های فرهنگی کارهای بسیار خوبی انجام شده است؛ البته همانگونه که خود شما هم بار‌ها اشاره کرده‌اید، انسان نباید نسبت به موفقیت‌های خود قانع شود، بلکه باید محیط وسیع‌تر و افق گسترده تری را در نظر گرفت تا رشد و موفقیت تداوم داشته باشد. به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی محمدباقر قالیباف، این مرجع تقلید شیعیان در ادامه تاکید کرد: آنچه انجام داده‌اید در تاریخ می‌ماند و جمله کارهای مبارکی که انجام داده‌اید، باقیات صالحات شما است. آیت‌الله العظمی مکارم شیرازی همچنین افزود: من نسبت به این اقدامات نگاه دیگری هم دارم، اگرچه همه این فعالیت‌ها از نظر زیبایی و ظاهری بسیار خوب است، اما به شکل غیرمستقیم یک پیام قوی اسلامی هم دارد؛ وقتی جمهوری اسلامی نبود وضع تهران چگونه بود و امروز که نظام جمهوری اسلامی وجود دارد وضعیت تهران به کجا رسیده است؟ این نشان می‌دهد بر خلاف نگاه مغرضانه برخی که می‌گویند اسلام برای دنیا برنامه ندارد، دنیا و آخرت انسان در پناه اسلام آباد می‌شود. آیت‌الله مکارم شیرازی با بیان اینکه آنچه شما انجام داده‌اید را تبلیغ غیرمستقیم نظام و اسلام می‌دانم، گفت: هنگامی که افراد خارجی به تهران می‌آیند و ایران را می‌بینند حتما در مقایسه با کسانی که تهران را ندیده‌اند، نگاه متفاوتی نسبت به جمهوری اسلامی خواهند داشت، این افراد با دیدن این موفقیت‌ها می فهمند اسلام برای زندگی سالم مردم برنامه دارد و معلوم می‌شود شهرداری به معنای عمران و آبادانی شهر نیست، بلکه به معنای در نظر گرفتن سلامت جسمی و روحی مردم شهر است.
باید اطلاع‌رسانی بیشتری از فعالیت‌های شهرداری صورت گیرد
این مرجع عالیقدر جهان تشیع خاطر نشان ساخت: شاید بسیاری از اقداماتی که انجام داده‌اید در خارج از حیطه کار شهرداری بوده باشد، اما وقتی دیدید کارهای بر زمین مانده متولی ندارد یا متولی آن به آنها نمی‌پردازد، وارد میدان شدید و آن کار را بر عهده گرفتید که این کار بسیار خوبی است. آیت‌الله العظمی مکارم شیرازی با تاکید بر ضرورت اطلاع‌رسانی بیشتر اقدامات و خدمات شهرداری تهران، تصریح کرد: شهرداری تهران در حوزه اطلاع‌رسانی و پیام‌رسانی فعالیت‌های گسترده‌ای انجام داده، اما به نظر می‌رسد در این حوزه باید اقدامات بیشتری را انجام دهید؛ امروز در دنیا حرف اول را اطلاع‌رسانی می‌زند، هرچه در این حوزه سرمایه‌گذاری کنید بجا و سزاوار است زیرا اطلاع‌رسانی این اقدامات، تبلیغ غیر مستقیم کارآمدی اسلام است. آیت‌الله مکارم شیرازی تاکید کرد: گاهی ممکن است برخی از تنگ نظران به کارهای شما ایراد بگیرند و بگویند اسراف است؛ باید با اطلاع‌رسانی کاری کرد که بدانند کارهایی که انجام شده چه اثراتی برای تهران داشته است، چرا که تهران از نظر جغرافیای طبیعی بسته است و زود از نظر آلودگی هوا به مرحله هشدار می‌رسد، باید مراکزی برای تنفس شهر باشد بنابراین باید بدانند چه اقداماتی برای آن انجام شده تا مردم سالم زندگی کنند.
باید فکری به حال خروج از بن‌بست آلودگی هوای تهران صورت گیرد
این مرجع تقلید به معضل آلودگی هوای تهران اشاره و تصریح کرد: پیشنهاد می‌کنم درباره تهران فکری اساسی شود تا این شهر از بن بست آلودگی هوا خارج شود؛ این حرف‌هایی که برخی می‌زنند که باید پایتخت را عوض کنیم، دلیل بر ضعف آنها و ضعف مدیریت آنها است. باید خبرگان بیایند، برنامه‌ریزی کنند، الگو‌های جهانی را ببینند و بتوانند راهکاری برای این کار پیدا کنند. آیت‌الله العظمی مکارم شیرازی افزود: در رابطه با مسائل فرهنگی نیز دشمن و به یک معنا افراد بی‌بند و بار، دائما در حال آلوده کردن فضای مجازی هستند و به واسطه سایت‌ها، شبکه‌ها و حتی از طریق موبایل در حال سم پاشی بر افکار عمومی هستند؛ بنابراین ما هم باید حرکت خودمان را قوی‌تر کنیم، باید وارد میدان شویم و این اقدامات را خنثی کنیم. وی یادآور شد: در این حوزه باید طبق قاعده میسور در فقه، عمل کنیم؛ یعنی آنچه را که در توان است انجام دهیم و به بهانه اینکه نمی‌توانیم، نباید حضور خود را متوقف کنیم. این قاعده در مسائل اخلاقی هم حاکم است و تا جایی که می‌توانیم باید زمینه امر به معروف و نهی از منکر را فراهم کنیم. همانطور که از حضور روحانیون در فضاهای مختلف شهری بهره برده‌اید، با قدرت بیشتری از این امکان استفاده کنید تا حضور افراد دیندار در همه فضا‌ها و اماکن برای مشورت و پاسخگویی به شبهات فراهم شود.
آیت الله جعفر سبحانی:
امیدوارم همه مسوولان مثل شما شبانه روز کار کنند
آیت‌الله جعفر سبحانی در دیدار با شهردار تهران با اشاره به پایان دوره مدیریت شهری در دوره فعلی و در پیش بودن انتخابات شورا‌ها، گفت: پیغمبر اسلام (ص) پیش از ترک دنیا جانشینی را که شایسته ایشان باشد معرفی کردند، شما که امروز این همه خدمات کرده‌اید نیز خوب است نیرویی که تربیت شده باشد و بتواند کارهای شما را ادامه دهد، معرفی کنید. آیت‌الله جعفر سبحانی با اشاره به فعالیت‌های صورت گرفته از سوی شهرداری تهران گفت: خدمات و اقدامات شما در تهران بسیار چشمگیر است و هر کس به این شهر می‌آید، متوجه این اقدامات می‌شود. این مرجع تقلید جهان تشیع با بیان اینکه ما امیدواریم همه مسوولان مثل شما شبانه روز کار کنند و خدمات اسلام را نشان دهند، تصریح کرد: جهان فکر نمی‌کند اسلام می‌تواند کشور را اداره کند، وقتی حضرت امام (ره)، حوزه علمیه و مسوولان آمدند و توانایی اسلام در اداره کشور را نشان دادند، بر کل جهان اثر گذاشت. ۲۰۰ سال است که تبلیغات مسموم علیه ایران در کشورهای اسلامی وجود دارد، اما پیروزی انقلاب اسلامی به الگویی برای دیگران تبدیل شد. آیت‌الله العظمی سبحانی در پایان با اشاره به ساخت مساجد در تهران، بر لزوم ساخت مساجد بزرگ که امکان تبدیل شدن به مراکز اجتماعات بزرگ مردمی باشد را مورد تاکید قرار داد.
آیت الله حسینی بوشهری:
انسان در تهران احساس طراوت، شادابی و زندگی می‌کند
آیت الله حسینی بوشهری هم در دیدار با شهردار تهران با اشاره به اینکه انصاف این است که بگوییم وضع تهران به گونه‌ای شده که انسان احساس طراوت، شادابی و زندگی می‌کند گفت: تهران شهری است که برای ادامه زندگی می‌توان به آن دل بست. مدیر مرکز مدیریت حوزه علمیه قم و نماینده مردم بوشهر در مجلس خبرگان رهبری با اشاره به اقدامات و خدمات شهرداری تهران، ابراز کرد: اتفاقات تهران در مقابل چشم همه هست و من - به دلیل نوع کاری که دارم و باید هفته‌ای چند بار به تهران بیایم - این اقدامات و تلاش‌ها را می‌بینم؛ فکر می‌کنم کمتر کسی باشد که این موفقیت‌ها را ببیند و به یاد شما نیفتد. مدیر عالی حوزه‌های علمیه سراسر کشور یادآور شد: باید توجه کرد مسوول جامعه فقط مسوول آبادانی نیست، بلکه باید کار فرهنگی را در کنار کار عمرانی انجام داد؛ در غیر این صورت تفاوتی میان ما و کشورهای غیراسلامی نیست. آیت‌الله حسینی بوشهری خطاب به شهردار تهران گفت: خوشبختانه شما جزو موفق‌ها هستید که با پشتکار و دلسوزی، موفقیت‌های بسیار به دست آورده‌اید؛ ما برای اداره کشور به این فاکتور‌ها، یعنی‌‌‌ همان دلسوزی، پشتکار و انعطاف پذیری نیاز داریم. عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه دنیا به ایران به عنوان کشوری که باید الگو باشد نگاه می‌کند، ابراز کرد: البته ما نتوانسته‌ایم آنچه را مورد خواست مقام معظم رهبری بوده است، ارائه دهیم تنها رهنمود‌های ایشان نیز نمی‌تواند یک شبه این الگو را بسازد، بلکه مدیران باید گوش به فرمان باشند و به این رهنمود‌ها عمل کنند. عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم همچنین اظهار کرد: نکته دیگر غفلتی است که گاهی اتفاق می‌افتد، باید بدانیم خاستگاه انقلاب حوزه و روحانیت است، نمی‌توانیم جامعه‌ای را تعریف کنیم، اما خاستگاه اصلی آن را فراموش کنیم. اگر روحانیت و حوزه را از انقلاب منها کنیم، هویت آن از بین می‌رود.
آیت الله علوی بروجردی:
الگو برداری از تهران توسط شهرداری‌های سراسر کشور کاملا محسوس است
آیت الله علوی بروجردی در دیدار با شهردار تهران خطاب به وی، گفت: شما از سرمایه‌های بزرگ انقلاب و یک حجت برای شخصیت‌های اجرایی کشور هستید؛ حدیثی از حضرت امام حسن عسگری(ع) داریم که می‌فرمایند: ما حجت خدا بر مردم هستیم و فاطمه(س) بر ما ائمه حجت است. شما هم باتوجه به خدماتی که داشته‌اید حجتی برای مدیران اجرایی هستید. این استاد حوزه علمیه قم با اشاره به اقدامات و فعالیت‌های شهرداری تهران، یادآور شد: در گذشته برخی می‌گفتند باید پایتخت منتقل شود؛ مشکلات بسیار است، اما شما کارهای شاقی که اصلا ممکن نبود را عملی کردید و زندگی نه در شمال تهران که در جنوب تهران هم جاری شد. وی تصریح کرد: شما الگویی برای همه شهر‌ها شدید به شکلی که الگوبرداری از تهران توسط شهرداری‌های سراسر کشور کاملا محسوس است. این در شرایطی است که ما می‌دانیم شما چه شرایطی دارید و چه مشکلات بودجه‌ای و مالی بر سر راه شما قرار داشته است؛ ولی بحمدالله شما توفیق بسیار بزرگی داشتید. آیت‌الله علوی بروجردی تاکید کرد: ما به اقتضای سن‌مان، شهرداران بسیاری را در قبل و بعد از انقلاب دیدیم، اما هیچ کس نتوانست مثل شما موفق باشد؛ همیشه دعایتان می‌کنیم و امیدواریم از این ظرفیت در سرتاسر مملکت استفاده شود.