انتشارگزیده اشعار اوستا در از درد سخن گفتن - ۲۹ تیر ۹۱
مجموعهای از گزیده اشعار مهرداد اوستا با عنوان «از درد سخن گفتن» در قالب مجموعه صد سال شعر فارسی، با پژوهش و گزینش ساعد باقری و سهیل محمودی توسط انتشارات امیرکبیر منتشر شد. مهرداد اوستا در بیستم بهمن سال ۱۳۰۸ در شهرستان بروجرد به دنیا آمد. نام اصلی او محمدرضا رحمانی یاراحمدی است. پدر بزرگ او حاج دوخامحمد متخلص به «رعنا» شاعری خوش قریحه بود. خردسالی اوستا در خراسان گذشت و کودکی و بخشی از نوجوانیاش در زادگاهش بروجرد. در نوجوانی و پس از پایان دوره ابتدایی به تهران آمد. پس از پایان دبیرستان، وارد دانشکده معقول و منقول (الهیات) شد.
مجموعهای از گزیده اشعار مهرداد اوستا با عنوان «از درد سخن گفتن» در قالب مجموعه صد سال شعر فارسی، با پژوهش و گزینش ساعد باقری و سهیل محمودی توسط انتشارات امیرکبیر منتشر شد. مهرداد اوستا در بیستم بهمن سال 1308 در شهرستان بروجرد به دنیا آمد. نام اصلی او محمدرضا رحمانی یاراحمدی است. پدر بزرگ او حاج دوخامحمد متخلص به «رعنا» شاعری خوش قریحه بود. خردسالی اوستا در خراسان گذشت و کودکی و بخشی از نوجوانیاش در زادگاهش بروجرد. در نوجوانی و پس از پایان دوره ابتدایی به تهران آمد. پس از پایان دبیرستان، وارد دانشکده معقول و منقول (الهیات) شد. اوستا ضمن تحصیل فلسفه و ادبیات فارسی، به فراگیری ادبیات عربی و متون دینی و فقهی پرداخت. سالهایی از جوانی را نیز در کسوت طلبگی طی کرد. او از محضر اساتیدی چون محمدعلی ناصح، بدیعالزمان فروزانفر، میرزا مهدی آشتیانی، محمود فرخ خراسانی، آیتالله میرزا ابوالحسن شعرانی، حجتالاسلام سید مهدی قوام، حجتالاسلام حاج سیدرضا سراج و گروهی از ادیبان و عالمان بهره برد. پس از اخذ مدرک فوق لیسانس فلسفه هم به تدریس در دبیرستانها و موسسات آموزش عالی پرداخت. در جوانی از طرفداران نهضت ملی کردن صنعت نفت
بود و در شهریور 1332، مدتی پس از کودتای 28 مرداد، به سبب طرفداری از دکتر مصدق و نیز نوشتهها و سخنرانیهایش در این باره، دستگیر و زندانی شد. در نیمه دوم دهه 30 با سباستین مونه شرقشناس و استاد فلسفه فرانسوی در تهران، آشنا شد. او فلسفه غرب را نزد این مونه آموخت و جالب توجه است که اوستا در مقابل، فلسفه شرق و عرفان اسلامی و ایرانی را به مونه آموزش میداد. در سال 1339 اولین دفتر شعرش را با نام «از کاروان رفته» منتشر کرد. سه سال بعد هم مجموعهای از نثرها، قطعهها و داستانوارههای خود را با اسم «پالیزبان» به چاپ رساند. در سال 1344 منظومه بلند «حماسه آرش» را منتشر کرد. این منظومه توسط انتشارات توس در مشهد چاپ شد و بسیاری از بزرگان ادب آن زمان ، به تحسین آن پرداختند.
ارسال نظر