سرو ابر کوه نگهبان میخواهد - ۱۸ آبان ۹۱
سرو ابرکوه تا سال ۱۳۸۳، متعلق به شهرداری بود و آبیاری این درخت نیز از سوی این سازمان تامین میشد، همچنین در آن زمان، دو هکتار اطراف سرو ابرکوه تبدیل به پارک شد. اما از وقتی که این درخت را به عنوان اثر ملی و طبیعی به ثبت رساندند، تحت حفاظت سازمان محیط زیست قرار گرفت. در این زمان اختلافهایی میان این دو سازمان به وجود آمد که اولین آنها به مساله آزادسازیهای مرتبط با شهرداری برمیگشت. همچنین قرار شد این سازمان خیابانهای جدیدی در این شهر احداث کند تا کمترین تردد از کنار سرو انجام شود که اینها همه هزینههایی را برای این سازمان به همراه داشت و مبلغی برای آن پرداخت نشد.
سرو ابرکوه تا سال 1383، متعلق به شهرداری بود و آبیاری این درخت نیز از سوی این سازمان تامین میشد، همچنین در آن زمان، دو هکتار اطراف سرو ابرکوه تبدیل به پارک شد. اما از وقتی که این درخت را به عنوان اثر ملی و طبیعی به ثبت رساندند، تحت حفاظت سازمان محیط زیست قرار گرفت. در این زمان اختلافهایی میان این دو سازمان به وجود آمد که اولین آنها به مساله آزادسازیهای مرتبط با شهرداری برمیگشت. همچنین قرار شد این سازمان خیابانهای جدیدی در این شهر احداث کند تا کمترین تردد از کنار سرو انجام شود که اینها همه هزینههایی را برای این سازمان به همراه داشت و مبلغی برای آن پرداخت نشد. آب سرو هم که پیشتر توسط شهرداری تامین میشد پس از این واگذاری نیز بدون دریافت حق و حقوقی ادامه پیدا کرد. به تازگی نیز دیوارکشیهایی به شکل مختلفالاضلاع در اطراف سرو انجام شده است. همچنین چند ساختمان نیز در اطراف درخت قرار دارد که شکل نازیبایی به آن داده است، این در حالی است که قرار بود تا شعاع 300 متری ساختوسازی در اطراف سرو انجام نشود. عدم وجود نگهبان و قناتی که ممکن است محل فاضلاب شده باشد، از دیگر مواردی است که ممکن است موجب بروز آسیبهای
جبرانناپذیر شود. خواهشی که ما از سازمان محیطزیست داریم این است که تمام تلاش خود را برای حفظ این اثر تاریخی ملی و نماد شهرستان ابرکوه بکند.
ارسال نظر