چگونه و چقدر وجه تضمین بدهیم؟ - ۱۸ آبان ۹۱
مثال 1: هر مشتری جهت 5 موقعیت تعهدی خرید فوق، باید به میزان 5 وجه تضمین اولیه به حساب در اختیار خود واریز کند.
مثال ۲: اگر مشتری مطابق جدول زیر، اقدام به اخذ ۸ موقعیت تعهدی باز کند، از آنجایی که موقعیت تعهدی وی غیر هم جهت است، از تخفیف بین سررسیدها بهرهمند میشود و باید مبلغی به میزان ۵ وجه تضمین اولیه (بیشینه موقعیتهای تعهدی خرید و فروش) در حساب در اختیار خود واریز کند. این در حالی است که قبل از تصویب این مصوبه، مشتری جهت اخذ موقعیتهای فوق، مبلغی به میزان ۸ وجه تضمین اولیه به خود واریز میکرد.
مثال 3: در ادامه مثال قبل، با وجود اینکه مشتری 2 موقعیت تعهدی فروش جدید در نماد سکه سررسید دیماه اخذ میکند، نیازی به واریز وجه تضمین اولیه ندارد، چرا که موقعیت تعهدی وی غیر همجهت بوده و بیشینه موقعیتهای تعهدی خرید یا فروش وی، نسبت به مثال قبل همچنان قبل است.
مثال ۴: در ادامه مثال ۳، با اخذ موقعیت تعهدی فروش در نماد سکه سررسید آبانماه، طبق جدول زیر با اخذ ۲ موقعیت تعهدی معکوس اقدام به بستن ۲ موقعیت تعهدی خرید خود در آن نماد کند، مطابق جدول فوق در آن نماد فقط ۳ موقعیت تعهدی باز خرید برای خود ایجاد کرده است: در اینجا با وجود اینکه در مجموع، موقعیت تعهدی باز وی در همه نمادها نسبت به قبل کاهش داشته است، ولی همچنان بیشینه موقعیتهای تعهدی خرید یا فروش وی ۵ است و وجود مبلغی به میزان ۵ وجه تضمین اولیه در حساب وی الزامی است.
مثال 5: با وجود اینکه مشتری، 2 موقعیت تعهدی خرید جدید در نماد سکه سررسید بهمن ماه اخذ کرده است، نیازی به واریز وجه تضمین اولیه به ازای 2 موقعیت تعهدی ندارد، زیرا همچنان بیشینه موقعیت تعهدی خرید یا فروش وی 5 است.
مثال 6: در ادامه مثال 5، با اخذ موقعیت تعهدی خرید در نماد سکه سررسید آذرماه، در مثال 5، مشتری در نماد سکه سررسید آذرماه فقط موقعیت تعهدی فروش داشت؛ طبق جدول زیر، اگر با اخذ 2 موقعیت تعهدی در جهت معکوس، اقدام به بستن 2 موقعیت تعهدی فروش خود در نماد سکه سررسید آذرماه کند، مطابق جدول یک موقعیت تعهدی فروش در نماد سکه سررسید آذرماه خواهد داشت. در این حالت، در مجموع موقعیتهای تعهدی باز وی در کل نمادها 8 است که با وجود کاهش نسبت به حالت قبل(مثال 5) بیشینه موقعیت عادی تعهدی خرید یا فروش وی همچنان 5 است. در نتیجه، باید وجه تضمین اولیه به ازای 5 موقعیت تعهدی در حساب در اختیار وی موجود باشد.
مثال ۷: در ادامه مثال ۶، با اخذ موقعیت تعهدی خرید در نماد سکه سررسید دی ماه، مشتری در مثال ۶، در نماد سکه سررسید دی ماه فقط ۲ موقعیت تعهدی فروش باز داشت. در اینجا طبق جدول مقابل، با اخذ ۶ موقعیت تعهدی در جهت معکوس در همان نماد نه تنها ۲ موقعیت تعهدی فروش خود را بسته است، بلکه باعث ایجاد ۴ موقعیت تعهدی خرید جدید نیز در آن نماد سکه سررسید دی ماه شده است. او در مجموع، ۹ موقعیت تعهدی خرید باز و یک موقعیت تعهدی فروش باز برای خود ایجاد میکند. در نتیجه، با در نظر گرفتن تخفیف بین سررسیدها، باید وجه تضمین اولیه متناسب با بیشینه موقعیتهای تعهدی خرید یا فروش (در اینجا ۹ موقعیت تعهدی خرید) در حساب در اختیار وی موجود باشد.
مثال 8: در ادامه مثال 7، با اخذ 2 موقعیت تعهدی خرید در نماد سکه سررسید آذرماه، مشتری نسبت به مثال قبل که در نماد سکه سررسید آذرماه فقط یک موقعیت تعهدی فروش باز داشت، با اخذ 2 موقعیت تعهدی خرید در آن نماد طبق جدول فوق، یک موقعیت تعهدی فروش خود را بسته و یک موقعیت تعهدی خرید جدید (در همان نماد سکه سررسید آذرماه) برای خود ایجاد کرده است. در نهایت طبق جدول، تنها 10 موقعیت تعهدی خرید باز برای خود ایجاد میکند. در نتیجه، باید وجه تضمین اولیه متناسب با بیشینه موقعیتهای تعهدی خرید یا فروش (در اینجا 10 موقعیت تعهدی خرید) در حساب در اختیار وی موجود باشد. در این مثال، مشتری با اخذ موقعیتهای همجهت (خرید) در نمادهای مختلف، امکان استفاده از تخفیف بین سررسید را از خود سلب کرده است.
مثال ۹: در ادامه مثال ۸، با اخذ ۹ موقعیت تعهدی فروش در نماد سررسید بهمن ماه، در مثال قبل مشتری در نماد سکه سررسید بهمن ماه فقط ۲ موقعیت تعهدی خرید باز داشت که در اینجا طبق جدول فوق با اخذ ۹ موقعیت فروش در همان نماد نه تنها ۲ موقعیت تعهدی خرید خود را در آن نماد بسته است، بلکه باعث ایجاد ۷ موقعیت تعهدی فروش جدید نیز شده است.
مشتری در این حالت، در مجموع نمادها، 8 موقعیت خرید باز و 7 موقعیت فروش باز برای خود ایجاد میکند که باید وجه تضمین اولیه متناسب با بیشینه موقعیتهای تعهدی خرید یا فروش (در اینجا 8 موقعیت تعهدی خرید) در حساب در اختیار وی موجود باشد.
ارسال نظر