دکه مطبوعات - ۱ تیر ۹۶
The Week
عامل نگرانی ترامپ
مولر، بازرس ویژه، به نامی تبدیل شده است که ترامپ را نگران میکند. مجله ویک در این هفته از فاز جدید تحقیقات در مورد روس گیت خبر داد. این مجله نوشت: جف سشنز، دادستان کل در سنا حضور پیدا کرد و قاطعانه هر گونه دخالت روسیه در انتخابات ریاستجمهوری آمریکا در سال ۲۰۱۶ را تکذیب کرد. این در حالی است که گزارشها حکایت از آن دارد که سشنز یکی از کسانی بوده که ترامپ را تشویق کرده است تا جیمز کومی، رئیس سابق افبیآی را از کار برکنار کند.
The Week
عامل نگرانی ترامپ
مولر، بازرس ویژه، به نامی تبدیل شده است که ترامپ را نگران میکند. مجله ویک در این هفته از فاز جدید تحقیقات در مورد روس گیت خبر داد. این مجله نوشت: جف سشنز، دادستان کل در سنا حضور پیدا کرد و قاطعانه هر گونه دخالت روسیه در انتخابات ریاستجمهوری آمریکا در سال ۲۰۱۶ را تکذیب کرد. این در حالی است که گزارشها حکایت از آن دارد که سشنز یکی از کسانی بوده که ترامپ را تشویق کرده است تا جیمز کومی، رئیس سابق افبیآی را از کار برکنار کند. سشنز همچنین پیش از اینکه در جلسه سنا حضور پیدا کند دیدار خود را سفیر روسیه در زمان کمپینهای تبلیغاتی یک دروغ بزرگ خواند. او همچنین از توصیه نامه خود به ترامپ درباره اخراج کومی دفاع کرد. جف سشنز توانست در ماه مارس خود را از تحقیقات پرونده روس گیت نجات دهد. در حالی که گفته میشود. سه جلسه با سرگئی کیسلیاک، سفیر روسیه در آمریکا داشته است، اما او یک جلسه آن را دروغ بزرگ خوانده و در مورد دو جلسه دیگر هم پیشتر گفته بود بهعنوان یک سناتور آمریکایی با او دیدار داشته و چیز پنهانی نبوده است.
این در حالی است که به رغم امید کاخ سفید به شهادت دادستان کل، حتی شهادت او هم نتوانسته ترامپ را نجات دهد و او هفته گذشته برای اولین بار تصریح کرد که وی زیر ذره بین رفته و در مورد او تحقیق شده است. مولر در حال حاضر یکی از عمده ترین نگرانیهای ترامپ است. ترامپ قصد داشته که وی را از این سمت اخراج کند، اما به وی توصیه شده است دست به چنین حرکتی نزند. در حال حاضر مولر یک تیم حرفهای از حقوقدانها انتخاب کرده است تا این پرونده را مورد بررسی قرار دهند که آیا روسیه در انتخابات آمریکا مداخله کرده است یا نه. در این میان نکته قابل توجه حضور افرادی است که ارتباط خوبی با رئیس سابق افبیآی دارند و از آنها بهعنوان «دوستان خوب کومی» یاد شده است.
Newsweek
روزهای سخت پرزیدنت
نام استیفن بانن در موفقیت ترامپ برای ریاستجمهوری بارها شنیده شده است، اما شاید کمتر کسی نام آلکس مارلو را شنیده باشد. مارلو سردبیر سایت فاشیستی «بریتبارت» است. سایتی که در ایام انتخابات به شدت به کمک ترامپ آمد، به گونهای که برخی حمایتهای این سایت را یکی از مهمترین عوامل پیروزی ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۱۶ تلقی میکنند. مجله نیوز ویک مینویسد: آلکس مارلو و تیم او در سایت بریتبارت توانستند ترامپ را در کمپینهای تبلیغاتی انتخابات ریاست جمهوری بالا بکشند، اما آیا میتوانند ریاست جمهوری وی را هم نجات دهند؟ این مجله درباره قدرت این سایت دست راستی مینویسد: لی استران هان زمانی که در یک کنفرانس خبری در کاخ سفید حضور داشت از سوی برخی خبرنگاران مورد پرسش واقع شد که برای چه رسانهای کار میکند. او پاسخ داد: «بریتبارت نیوز». این پاسخ اما با خنده خبرنگاران دیگر مواجه شد و آن رسانه را یک شوخی تلقی کردند، اما واقعیت این است که این سایت کمک بزرگی برای ترامپ بوده است.
این سایت با افزایش بدبینی نسبت به هیلاری کلینتون در انتخابات نقش موثری داشت. سایت بریتبارت سعی داشت با برجسته کردن تئوری توطئه، هیلاری کلینتون را زمینگیر کند که موفق شد. همچنین بحثهای مربوط به قوانین ضدمهاجرتی نیز سرچشمهای جز این سایت ندارد. بهطور سنتی کسانی از خبرنگاران به کاخ سفید میروند که دانش آموخته مدرسه خبرنگاری کلمبیا باشند، اما کسانی که برای این سایت کار میکنند جزو این افراد نیستند. این افراد توانستند با هوشمندی راه را به ترامپ نشان دهند و هم اینک بزرگان این سایت نیز جزو حلقه های نزدیک به رئیسجمهوری ایالات متحده هستند. افراد این گروه مخالف اصلی میانهروهای جمهوریخواه و دموکراتها هستند. آنها توانستهاند در تندتر کردن فضای سیاسی به ترامپ کمک کنند، اما آیا میتوانند رئیسجمهوری آمریکا را از باتلاقی که درست کردهاند نجات دهند یا نه. این گروه به رهبری بانن توانستند جف سشنز را بهعنوان دادستان کل انتخاب کنند، اما نکته اینجاست که همه این افراد درگیر پرونده روس گیت هستند.
Time
اوبر در خطر
برای مهمترین و متحولکنندهترین استارت آپ دنیا زنگ بیدارباش به صدا در آمده است. این را مجله تایم نوشته است. اوبر بهعنوان یکی از بزرگترین استارتآپهای دنیا به مشکل برخورده است. استارتآپ اوبر بهعنوان یکی از قدرتمندترین استارتآپهای دنیا، تاکسیهای زیادی را توانسته است بهعنوان زیر مجموعه خود اضافه کند اما در این اواخر گویا این استارتآپ ترمز دستی را کشیده و قادر به حرکت کردن نیست. پس از اینکه رسوایی شرکت اوبر فاش شد، حالا موقعیت استارتآپهای بیشتری به مخاطره افتاده است. در این راستا برای نخستین بار نیویورکتایمز در گزارشی فاش کرد اخیرا دو مدیر عامل شرکت اپل و اوبر با یکدیگر ملاقات داشتهاند. آخرین بار این دو مدیرعامل همدیگر را در سال ۲۰۱۵ میلادی ملاقات کرده بودند و حالا دوباره این دو فرد قدرتمند بر سر میز آمده بودند، ولی با نیتهای متفاوت! در این ملاقات آقای کوک به صراحت نارضایتی خود را از مخفی کاری اپلیکیشن اوبر ابراز کرد.
اپلیکیشن اوبر تا چند هفته پیش قادر به شناسایی و جمعآوری اطلاعات کاربران اپل بود و میتوانست مشخص کند که کدام یک از عضوهایش از آیفون استفاده میکنند. به این به این معنا که اگر فردی آیفون داشته باشد و اپلیکیشن اوبر را از روی گوشی خود حذف کند باز هم این فرد در سیستمهای اطلاعاتی اوبر بهعنوان فردی که از دستگاه آیفون برای استفاده از خدمات این اپلیکیشن استفاده میکرده برچسب میخورد که این امر با اصول و قوانین اپل در مغایرت است و به عبارتی اپ اوبر از این قانون تخطی کرده است. همچنین برخی گزارشهای نامطبوع دیگر موجب شده است تا حیثیت این استارت آپ بیشتر دچار خدشه شود. بهعنوان مثال زمانی که یک راننده به مسافر خود حمله میکند اوبر میگوید در قبال این حمله پاسخگو نیست. در ژانویه سال ۲۰۱۴ نیز زمانی که یک راننده اوبر دختری ۶ ساله را کشت، اوبر گفت مسوولیت این کار به عهده راننده است و این شرکت هیچ مسوولیتی در قبال این موضوع ندارد. گزارشهایی از این دست موجب شده است تا اوبر با اتهامهای بیشتری مواجه شود.
The Economist
چشم امید اروپا
برای کسانی که دل در گرو اتحادیه اروپا دارند هیچ چیزی به اندازه پیروزی ماکرون در انتخابات فرانسه نمیتوانست خوشحالکننده باشد. در عین حال پیروزی قاطع حزب او در انتخابات پارلمانی برای کشورهایی مانند آلمان که سودای نگهداری یکپارچگی اتحادیه اروپا را در سر دارند، موردی امیدوارکننده بوده است. مجله اکونومیست نیز در این راستا در این هفته به سراغ جوان ترین رئیسجمهوری فرانسه رفته و پیروزی وی را در انتخابات فرانسه بررسی کرده است. امانوئل ماکرون سیاستمدار لیبرال، طرفداران مخصوص به خود را دارد. فقط کافی است نگاهی به حرف و پیشه نمایندگان حزب ماکرون یعنی «جمهوری به پیش» داشته باشید. در تیم او دانشجو و حتی گاوباز هم وجود دارد. اکونومیست نیز در این مورد مینویسد: دو نفر از کسانی که با ماکرون هم حزبی است یکی پرستار بوده و دیگری آتشنشان.
به اعتقاد اکونومیست هم حزبیهای ماکرون بسیار جوان هستند، اما آنها با همین نفرات توانستهاند تحسین جهانیان را برای خود بخرند. مردم فرانسه از سیاسیون خود به شدت عصبانی هستند و برای همین علیه آنها دست به قیام زدهاند. آنها از هر دو حزب سنتی این کشور خسته و درمانده شده بودند. آنها به همین منظور نیاز به فرد جدیدی داشتند: ماکرون. رئیسجمهوری فرانسه پیش از این البته در سیاست حضور داشت. او بانکدار بوده و در دولت سوسیالیست فرانسوا اولاند وزیر اقتصاد بوده است اما هرگز حزبی نشد. با انتخابات روز یکشنبه و ورود جوانان به این انتخابات ترکیب پارلمان جوان تر شده است. میانگین مجلس پیشین ۶۰ تا ۷۰ سال بود. این در حالی است که میانگین نفرات هم حزبی ماکرون ۴۳ سال است. تیم ماکرون جوان است اما این به آن معنا نیست که از او و همحزبی هایش انتظاری وجود نداشته باشد. به عکس سطح توقعات از او بسیار بالا است. ماکرون در فرانسه دست به یک انقلاب زده است، اما چشم فرانسه، اروپا و معتدلها به اوست.
Guardian magazine
«تعلیقکننده» پیروزی
مجله گاردین معروف به «جی ۲» است. مجله این روزنامه معروف و نزدیک به حزب محافظهکاران در جلد این هفته خود به سراغ حزب رقیب رفته و اینکه حزب چپ کارگر چگونه توانسته است بازی را بر هم بزند و پارلمانی معلق بسازد. این مجله مینویسد: امید حزب کارگر به تغییر اوضاع سیاسی انگلستان با حضور مردم مشتاق رقم خورد. حزب کارگر توانست با تغییر گفتمان خود مردم بسیاری را جذب خود کند. در حالی که حزب توریها قصد داشتند تا بازی را یکسره کنند، اما حزب کوربین توانست نه تنها مانع پیروزی آنها شود، بلکه آن حزب را مجبور کند برای تشکیل دولت با یک حزب دیگر ائتلاف کند. حالا دیگر میتوان کوربین را یک «تغییر دهنده بازی» محسوب کرد. درست ۲۴ ساعت پیش از انتخابات، در یک تجمع در یک ظهر تابستانی داغ، مردم در نیو ادینگتون جمع شده بودند. ۵۰ تا ۱۰۰ نفر، از همه گروهها و نژادها. در واقع میشد حدس زد که طیفهای مختلفی جمع شده بودند تا از کوربین حمایت کنند.
مهمترین ویژگی طرفداران کوربین تنوع نژادی و طبقاتی اش بوده است. به عکس حزب توریها که دارای طرفداران مشخصی هستند، حزب کارگر توانست با شعارهای پوپولیستی طیف متنوعتری را به حمایت از خود وارد میدان کند. به ویژه اینکه این حزب برای خروج از اتحادیه اروپا مانند ترزا می عجله ندارد و کسانی که در همهپرسی برگزیت شرکت نکرده بودند این بار دست به حمایت از کوربین زدند. به عقیده کارشناسان شعارهای پوپولیستی کوربین توانست این بار نظر بیشتری از مردم را به خود جلب کند. جونز یکی از طرفداران کوربین که در این تجمع حضور دارد میگوید که مانیفست کوربین بسیار قوی تر از ترزا می بوده است. در مانیفست کوربین توجه به لایهها و قشرهای ضعیف جامعه نسبت به مانیفست «می» بیشتر بوده است. برخی میگویند؛ شعارهای کوربین توانست اساس بازی را عوض کند تا جایی که میتوان گفت: «کوربین توانست پیروزی می را به تعلیق درآورد».
Handlesblatt
برلین؛ شعبه دوم سیلیکون ولی
مجله آلمانی هندلزبلات که به زبان انگلیسی منتشر میشود در عکس روی جلد خود تصویر مرکل را روی مجسمه آزادی قرار داده تا به نوعی وی را مظهر لیبرالیسم در دنیا معرفی کند. به اعتقاد این مجله برگزیت و پیروزی ترامپ موجب خواهد شد تا میزان بیشتری از مهاجرین به کشورهای قاره سبز سرازیر شوند. این مجله میگوید که سیاستهای مرکل باعث شده است تا مهاجرینی از سراسر دنیا به سمت آلمان بیایند. در سرمقاله این مجله آمده است: در همسایگی ما دیگر زیاد کسانی را نمیبینیم که آلمانی صحبت کنند. کافی است در خیابانهای برلین قدم بزنید تا متوجه حضور افرادی از ژاپن، اسپانیا، ترکیه و ایتالیا شوید. همپای آنها میتوانید فرانسوی، پرتغالی و عربی هم بشنوید. شاید بگویید که اینها توریست هستند، اما در طبقهای که من زندگی میکنم در همسایگی ما روس، بریتانیایی و دانمارکی زندگی میکنند. در طبقه پایین نیز یک یهودی تبار زندگی میکند که به تازگی از سرزمینهای اشغالی کوچ کرده و به آلمان آمده است.
او به تازگی رستورانی در این شهر باز کرده است. همچنین در همسایگی او یک آمریکایی زندگی میکند که از کالیفرنیا مهاجرت کرده و به آلمان آمده است. او جزو کارشناسان قهار تکنولوژی است که زمانی در سیلیکون ولی نیز فعالیت داشته است. به نظر میرسد آلمان نقطهای دوست داشتنی برای مخالفان برگزیت یا دونالد ترامپ شده است. برلین از ۱۹۹۰ به این سو راه درازی پیموده تا به این نقطه رسیده است. امروز این تنها برلین نیست که مانند آهن ربا عمل میکند. این کل آلمان است که موجب شده تا با سیاست درهای باز نخبگان و جوانان هوشمند سایر نقاط دنیا را به سمت خود جذب کند. برلین کم کم در حال تبدیل شدن به شعبه دومی از سیلیکون ولی شده است و بسیاری از کمپانیهای تکنولوژی دوست دارند تا دفترهای خود را به برلین منتقل کنند.
ارسال نظر