نرخ ارز واقعی شود - ۱۸ خرداد ۹۵

دنیای اقتصاد- رییس اتاق بازرگانی اصفهان گفت: ثابت نبودن نرخ ارز و فساد دو چالش مهم اقتصاد کشور است که برای ریشه کنی فساد همه آحاد جامعه باید بسیج شوند. هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی اصفهان در جلسه‌ای فوق‌العاده خواستار بررسی واقعی شدن نرخ ارز و پیگیری آن از سوی کمیسیون صنایع اتاق و همچنین بررسی نقش فساد در ساختارهای کشوری توسط کمیسیون بهبود محیط کسب و کار اتاق شدند.

سید عبدالوهاب سهل‌آبادی در این جلسه اظهار کرد: واقعی نبودن نرخ ارز در کنار فساد، دو چالش مهم اقتصاد ایران است که بخش خصوصی با کمک دولت و سایر بخش‌ها می‌تواند راهکار اجرایی برای حل آن ارایه دهد. وی واقعی شدن نرخ ارز را عامل تعیین کننده برای تداوم فعالیت تولید کنندگان و صنعت‌گران برشمرد و تاکید کرد: نباید نگاه به ارز صرفا نگاه تاجرمآبانه باشد؛ بلکه باید نگاه تولیدی و صنعتی به نرخ ارز داشت. رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت ایران از پیگیری کمیسیون صنایع اتاق بازرگانی اصفهان در موضوع واقعی شدن نرخ ارز خبر داد و بیان داشت: کمیسیون‌ها به عنوان بازوی مشورتی اتاق تلاش می‌کنند که دیدگاه‌های کارشناسی شده را پس از تجزیه و تحلیل در اختیار تصمیم‌گیران و تصمیم‌سازان اقتصادی کشور قرار دهند. وی فساد را دومین چالش جدی پیش‌روی اقتصاد کشور برشمرد و گفت: برای ریشه‌کنی فساد همه بخش‌های جامعه و حاکمیت بایستی درگیر آن شوند تا بتوان شاهد ریشه‌کن شدن آن در اقتصاد بود.

تشکیل کمیته ویژه بررسی فرصت‌های تجاری با کشورهای هدف

رئیس اتاق بازرگانی اصفهان از تشکیل کمیته ویژه برای بررسی فرصت‌های تجاری با کشورهای هدف خبر داد و تصریح کرد: بازارهای هدف صادراتی به صورت تخصصی و کشور به کشور در این کمیته پیگیری می‌شود. رئیس کمیسیون صنایع اتاق بازرگانی اصفهان نیز خواستار پرداختن به ریشه‌های فساد در اقتصاد ایران شد و اظهار کرد: برخورد قهری با چند مجرم اقتصادی نمی‌تواند فساد را ریشه‌کن کند بلکه باید عوامل ایجاد فساد در اقتصاد را شناسایی و ریشه‌کن ساخت. بهرام سبحانی خاطرنشان کرد: چنانچه نرخ ارز واقعی شود ریشه بخشی از فساد در اقتصاد ایران خشک خواهد شد؛ زیرا پایین بودن نرخ ارز باعث بروز پدیده قاچاق در اقتصاد می‌شود و ضربه مهلکی به تولید داخلی می‌زند. سید رسول رنجبران دیگر عضو هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی اصفهان در این جلسه خواستار مطالعه تطبیقی تئوری‌ها و مقابله با فساد اقتصادی شد و تاکید کرد: به پدیده فساد اقتصادی نباید یک جانبه نگاه کرد بلکه باید کل پدیده را از ابعاد مختلف مورد بررسی قرار داد.

تصویب ستاد ویژه زاینده‌رود در کمیسیون کشاورزی اتاق اصفهان

وی در بخش دیگری از سخنان خود خواستار تشکیل میز کشورهای هدف تجاری استان اصفهان در اتاق بازرگانی به ریاست هر یک از اعضای هیأت نمایندگان شد و متذکر شد: در دوران پساتحریم صادرات بنگاه‌های تولیدی باید مورد توجه و تاکید همه بخش‌های کشور قرار گیرد. حمیدرضا قلمکاری نیز عضو هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی اصفهان در این جلسه از تصویب ستاد ویژه زاینده‌رود در کمیسیون کشاورزی، آب و محیط زیست اتاق خبر داد و گفت: زاینده‌رود نقش تعیین کننده در کشاورزی و صنایع زیر بخش استان اصفهان دارد و کمیسیون خواستار تشکیل ستاد ویژه ملی است. وی خواستار تنظیم آیین‌نامه‌های داخلی مربوط به بودجه‌بندی کمیسیون‌های اتاق شد و بیان داشت: کمیسیون‌ها اتاق می‌توانند با انعکاس مسائل و مشکلات زیربخش خود نقش موثری در حل آن داشته باشند.