فاز جدید بررسی بازارهای صادراتی در استان
دنیای اقتصاد: مدیر عامل شرکت نمایشگاه های بین المللی استان اصفهان در جلسه کارگروه صادرات استان اصفهان در جمع مدیران گفت: بازاریابی صادرکنندگان استان نیاز به تقویت دارد.

رسول محققیان همچنین به ضعف بازاریابی صادرکنندگان استان و سهم پایین آن ها در هیأت های عالی رتبه اعزامی به کشورهای هدف اشاره داشت و افزود: باید از ظرفیت نمایشگاه ها در برپایی همایش های جانبی تخصصی به منظور تهیه و تدوین برنامه های آموزشی در حوزه صادرات و بازاریابی استان استفاده کرد. وی از افزایش شرکت های تخصصی مدیریت صادرات در استان، به عنوان راهکار دیگر در زمینه توسعه صادرات یاد کرد و ادامه داد: در این زمینه باید از طریق ایجاد امکان مشارکت شرکت های صنایع مختلف در نمایشگاه های خارجی، طراحی و اجرای تورهای نمایشگاهی خارج از کشور، دعوت از شرکت ها و صنایع خارجی جهت مشارکت و بازدید از نمایشگاه های داخلی، آموزش های تخصصی در حوزه فرصت های سرمایه گذاری و طرح ایده های تجاری در فضای نمایشگاه ها وارد عمل شد.
وی در خصوص موانع و مشکلات توسعه صادرات گفت: ضعف فرهنگ نمایشگاهی، دیدگاه های غلط در خصوص صنعت نمایشگاه ها و مشکلات کلی اقتصاد کشور از جمله این مشکلات است.

محققیان در خصوص تقویت نگاه و رویکرد صادرات گرا در شرکت های تجاری و تولیدی استان نیز اظهار داشت: از طریق امکان مشارکت شرکت ها در صنایع مختلف در نمایشگاه های خارجی و تشخیص فرصت های صادراتی، بیان کردن مزایای این امر و آموزش آن، ارایه تسهیلات خاص برای صادر کنندگان و اطلاع رسانی جامع از طریق نمایشگاه ها می توان این هدف را محقق ساخت. وی با تأکید بر این که افزایش حمایت های تسهیلاتی و کمک های مالی دولت به پروژه های نمایشگاهی و تحقیقات بازاریابی در بازارهای هدف، نیز در این زمینه ضروری است، افزود: از طریق ارایه تسهیلات خاص گمرکی استان همچون ضمانت نامه های سنگین و تسریع در ترخیص موقت کالاهای نمایشگاهی شرکت های خارجی مشارکت کننده در نمایشگاه های استان، رفع مشکل اسکان مشارکت کنندگان خارجی در زمان اوج سفر توریست به اصفهان، ارایه تسهیلات مدون توسط نمایندگی وزارت خارجه در استان به منظور اعطای ویزای ورودی به مشارکت کنندگان خارجی نمایشگاه ها، اعطای یارانه های نمایشگاهی و اعطای دلار به نرخ دولتی به مشارکت کنندگان معرفی شده باید
زمینه ای را فراهم کرد که مشارکت کنندگان خارجی رغبت بیشتری برای حضور در نمایشگاه های کشور داشته و همچنین شرکت های ایرانی بتوانند با سهولت بیشتری در نمایشگاه های خارج از کشور، حضور یابند چراکه از این طریق تمرین صادرات صورت خواهد گرفت و شرکت های داخلی با نحوه و چگونگی حضور در بازارهای جهانی به خوبی آشنا خواهند شد.

استاندار اصفهان نیز در این جلسه با اشاره به نقش نمایشگاه ها در توسعه صادرات، از تشکیل کمیته تخصصی بازاریابی در کارگروه صادرات این استان به منظور دستیابی به بازارهای جدید جهانی برای صادرات محصولات اصفهان خبر داد.
رسول زرگرپور اظهارکرد: در این کمیته نمایندگانی از اتاق بازرگانی، اتاق تعاون، شرکت نمایشگاه ها و نمایندگانی از سازمان توسعه صادرات استان اصفهان حضور خواهند داشت و بازارهای جدید جهانی را برای صادرات محصولات اصفهان مورد بررسی قرار می دهند.
وی با اشاره به اینکه استان اصفهان در زمینه صادرات کالا به خارج از کشور در جایگاه چهارم کشور قرار دارد، افزود: مدیریت استان برای ارتقای این جایگاه تلاش می کند.

استاندار اصفهان با اشاره به اینکه مشکلات پیش روی صادرات این استان در جلسه شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی مورد بررسی قرار گرفته است، اظهارکرد: بخشی از این مشکلات درون استانی و برخی ملی است و ما با جدیت در حال پیگیری حل آن هستیم.

استاندار اصفهان تصریح کرد: باید شرایطی را فراهم کنیم تا هزینه حمل و نقل صادرات کالا از استان اصفهان کاهش یابد و بازرگانان برای صادرات کالای خود از اصفهان انگیزه داشته باشند.
استاندار اصفهان همچنین به ارتباط نمایشگاه بین المللی اصفهان با کارگروه صادرات اشاره کرد و گفت: نمایشگاه ها نقش مهمی در توسعه آمار صادراتی و تقویت فرصت های صادراتی کشور دارند.

زرگرپور از اجرای طرح احداث محل جدید نمایشگاه های بین المللی اصفهان خبرداد و افزود: این طرح در زمینی به مساحت ۴۷ هکتار و با استفاده از تجربیات نمایشگاه های بزرگ دنیا در شرق اصفهان احداث خواهد شد. وی افزود: پیش بینی می شود ظرف دو سال آینده مرحله اول ساخت نمایشگاه های بین المللی اصفهان که ۲۰ هزار متر مربع فضای مسقف دارد با اعتباری بالغ بر ۸۰۰ میلیارد تکمیل شده و به بهره برداری برسد.
وی همچنین با اشاره به اهمیت توسعه حمل و نقل در افزایش صادرات، گفت: در این راستا توسعه فرودگاه بین المللی شهید بهشتی اصفهان در دستور کار قرار دارد و قرار است تا دو سال آینده پروژه توسعه این فرودگاه با اعتبار هزار میلیارد ریال تکمیل شده و به بهره برداری برسد.

زرگرپور گفت: با تکمیل این پروژه، ظرفیت پارکینگ فرودگاه از 10 به 20 فروند هواپیما افزایش می یابد و ظرفیت ترمینال آن نیز افزایش خواهد یافت.
وی افزود: همچنین CIP فرودگاه ویژه افراد و شخصیت های علمی و اندیشمندان، رؤسا و مدیران شرکت ها و کارخانجات، مدیران فدراسیون ها و تیم های ورزشی و تجار بزرگ، ایجاد و بخش ترمینال صادراتی فرودگاه تکمیل خواهد شد.
استاندار اصفهان تصریح کرد: باید شرایطی را فراهم کنیم تا هزینه حمل و نقل صادرات کالا از استان اصفهان کاهش یابد و بازرگانان برای صادرات کالای خود از اصفهان انگیزه داشته باشند.

وی در ادامه مشکلات نرم افزاری را از دیگر مشکلات صادرات استان اعلام کرد و افزود: کمبودها در این بخش موجب شده تا آمار صادرات در پنج یا شش گمرک استان با مشکلاتی مواجه شود. استاندار اصفهان ارزش کالاهای صادر شده از گمرکات اصفهان در چهارماه گذشته را 346 میلیون دلار اعلام کرد و افزود: ارزش کالاهای صادراتی با منشأ اصفهان که از گمرکات دیگر صادر شده است، میزان ارزآوری اصفهان در بخش صادرات را بیش از آنچه در گمرک استان ثبت شده است، افزایش می دهد.
وی با اشاره به اینکه صادرات کالا از استان اصفهان نسبت به سال گذشته سه درصد کاهش یافته است، در عین حال تصریح کرد: با توجه به اینکه میزان صادرات کشور ۱۵ درصد کاهش یافته است، بنابراین میزان صادرات استان اصفهان نسبت به متوسط کشور مناسب ارزیابی می شود.

زرگرپور با اشاره به اینکه کالاهای صادراتی استان اصفهان به ۵۴ کشور جهان صادر شده است، گفت: بیشتر این صادرات، مواد نفتی، فولاد، چدن و مواد لبنی و دامی بوده است. وی همچنین میزان واردات به استان اصفهان که در گمرکات این استان به ثبت رسیده است را ۱۱۸میلیون دلار اعلام کرد و این میزان واردات را مناسب دانست.