راه ابریشم در ایران از خراسان رضوی
روزنامه ایران با انتشار گزارشی درباره آغاز بررسی و ثبت جهانی کاروانسراها نوشت: بررسی و ثبت جهانی کاروانسراهای مسیر ۱۰ هزار کیلومتری راه ابریشم در ایران از رباطشرف در خراسان رضوی آغاز شده است. مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی گفت: سازمان میراث فرهنگی کشور درصدد تهیه پرونده ثبت جهانی راه ابریشم با بررسی کاروانسراهای موجود در مسیر راه ابریشم است و بر این اساس کار خود را از رباطشرف آغاز کرده است. وی افزود: گروه پژوهشی بینالمللی به سرپرستی هادی احمدی، استفانو مونگلی و لورنزوکوتپاس از ۲۹ شهریور به مدت ۳ روز رباطهای مسیر راه ابریشم در خراسان رضوی را بررسی کردند.
روزنامه ایران با انتشار گزارشی درباره آغاز بررسی و ثبت جهانی کاروانسراها نوشت: بررسی و ثبت جهانی کاروانسراهای مسیر ۱۰ هزار کیلومتری راه ابریشم در ایران از رباطشرف در خراسان رضوی آغاز شده است. مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی گفت: سازمان میراث فرهنگی کشور درصدد تهیه پرونده ثبت جهانی راه ابریشم با بررسی کاروانسراهای موجود در مسیر راه ابریشم است و بر این اساس کار خود را از رباطشرف آغاز کرده است. وی افزود: گروه پژوهشی بینالمللی به سرپرستی هادی احمدی، استفانو مونگلی و لورنزوکوتپاس از ۲۹ شهریور به مدت ۳ روز رباطهای مسیر راه ابریشم در خراسان رضوی را بررسی کردند. زارعصفت گفت: بررسی از شهرستان سرخس، مرز مشترک ایران و ترکمنستان شروع شد و رباطشرف بهعنوان نخستین اثر تاریخی این مسیر مورد بررسی قرار گرفت که بهدلیل ارزشهای معماری زیاد موردتوجه گروه پژوهشی واقع شد.
وی افزود: ربــاط سنــگبـست در مسیــر مشهد فریمان، رباط شریفآباد، رباط فخرآباد، رباط قدمگاه نیشابور، رباط شاه عباسی، رباط سنگ کلیدر، مهر، زعفرانیه و مزینان در سبزوار نیز موردبررسی و مطالعه قرار گرفتند. راه ابریشم از چین شروع شده و سپس از طریق سمرقند و بخارا به مرو و ترکمنستان و سرخس، نیشابور، سبزوار، قومس و شهرری میرسد و شاهراه بزرگ خراسان را تشکیل میداده است. وی افزود: پیشینه راه ابریشم به هزاره اول قبل از میلاد میرسد که ابریشم چین را به یونان و رم و کالاهای اروپا را با مشرق زمین تبادل میکرده است. زارع صفت گفت: از جنبه سیاسی، عمدهترین تهاجمات و لشکرکشیها و مهاجرت اقوام و ملل مشرق و غرب در این مسیر بوده که فردوسی نیز در شاهنامه به آن اشاره کرده است.
وی با اشاره به تأثیر مسیر راه ابریشم در خراسان رضوی اظهار کرد: راه ابریشم پس از عبور از مرو به سرخس و سپس رباطشرف، رباطماهی، رباطسنگ، دیزباد، مزینان، مهر، کلیدر، زعفرانیه، نوق، یحییآباد، ریوند، بهمنآباد، اسدآباد میرسیده و سپس به ایالت قومس«سمنان» میرفته است. سرپرست گروه پژوهشی نیز گفت: این بررسی تنها به کاروانسراهای مسیر راه ابریشم منتهی نخواهد شد و علاوه بر آن، وضع کنونی رباطها و راههای ارتباطی موجود شهرها و بررسی فرهنگها، آداب و رسوم نیز مورد مطالعه قرار خواهد گرفت. سید هادی احمدی افزود: با بررسیهایی که در ایران و شهرهای مسیر راه ابریشم خواهیم داشت ۲۳ کاروانسرا ثبت جهانی خواهد شد. درحال حاضر درصدد تهیه نقشه مدیریتی این محورها در ایران هستیم و بهعنوان شروع از خراسان رضوی و مرز سرخس که ورود راه ابریشم به ایران بوده، آغاز کردیم و قرار است در ادامه مسیر به خراسان شمالی و سپس سمنان، تهران، قزوین، زنجان، آذربایجان شرقی و غربی، استان مرکزی، کرمانشاه و همدان برویم.
تحقق وعده رئیس جمهوری در افزایش ناوگان اتوبوسرانی مشهد
روزنامه اطلاعات نوشت: علیاصغر نیشابوری گفت: رئیس جمهوری در سفر به شهر مشهد، وعده خرید ۲۰۰ دستگاه اتوبوس برای شهر مشهد را دادند که در راستای این وعده ۲ قرارداد برای خرید اتوبوس با شرکت سازنده به امضا رسید که ۱۰۰ دستگاه آن خریداری شد و ۱۰۰ دستگاه دیگر نیز درحال شمارهگذاری است. او اظهار کرد: مقرر شده بود این ۱۰۰ دستگاه در نیمه شهریور به شهرداری مشهد تحویل داده شود اما نهایتا تا ۱۰ روز دیگر تحویل و در چرخه سرویسدهی قرار میگیرد. وی اعلام کرد: هزینه خرید این ۲۰۰ دستگاه اتوبوس ۸۰ میلیارد تومان بوده که تاکنون دولت ۲۰ میلیارد تومان آن را پرداخت کرده است. مدیرعامل سازمان اتوبوسرانی شهرداری مشهد در ادامه سخنانش از خرید ۱۰۰ دستگاه مینیبوس دودر خبر داد و گفت: طبق مصوبه شورای اسلامی شهر مشهد ۱۰۰ دستگاه مینیبوس دودر برای خطوط کممسافر خریداری شده است. نیشابوری اضافه کرد: این مینیبوسها با هزینه ۱۳ میلیارد تومان و از اعتبار شهرداری خریداری شد و اردیبهشت سال آینده فعالیت خود را آغاز می کنند.
وی همچنین درباره خرید اتوبوسهای پایه گازسوز افزود: طبق مصوبه شورای وزیران در تیرامسال ۲۲۰۰ میلیارد تومان تسهیلات برای نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی کلانشهرها درنظر گرفته شده است. نیشابوری گفت: براین اساس، شورای اسلامی شهر مشهد مصوب کرد که درصورت تامین تسهیلات برای مشهد درزمینه نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی، شهرداری مشهد با استفاده از آن و اعتبارات خود ۴۰۰ دستگاه اتوبوس پایهگازسوز را خریداری کند. مدیرعامل سازمان اتوبوسرانی شهرداری مشهد گفت: اتوبوسهای پایه گازسوز در حمل و نقل عمومی شهرهای کشور استفاده نمی شود. وی در ادامه سخنانش از انعقاد قراردادی برای خرید ۲۰۰ دستگاه اتوبوس ۱۲ متری در مهر خبر داد و افزود: طبق توافق با شرکت سازنده ۸۰ درصد از اعتبار خرید آن بهصورت فاینانس پرداخت می شود. نیشابوری به تفاهم با سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور درباره تحویل ۱۳۰ دستگاه اتوبوس با عمر بالای ۱۰ سال به شهرهای کوچک اشاره کرد و از آمادهسازی و تحویل ۵۲ دستگاه اتوبوس به این سازمان خبر داد.
ارسال نظر