Pop-Up جایگزین فناوری چاپ سهبعدی
چاپ سه بعدی (۳-D printing) فناوری جدیدی است که طی سالهای اخیر توجه بسیاری از طراحان، محققان و مهندسان را به خود جلب کرده است. این فناوری هر جسم را بهصورت لایه لایه (دوبعدی طراحی میکند) و در نهایت به یک جسم سهبعدی میرسد. در واقع با چاپ کردن لایههای مختلف، جسم سهبعدی تشکیل میشود. در این شرایط، محققان نوع جدیدی از فناوری را معرفی کردهاند که مشابه کتابهای سه بعدی کودکان (Pop-Up books) است. همه ما کتابهایی راکه پس از باز کردن، تصاویر سه بعدی ساخته شده از برشهای مختلف کاغذ را نشان می دهند، مشاهده کردهایم.
چاپ سه بعدی (3-D printing) فناوری جدیدی است که طی سالهای اخیر توجه بسیاری از طراحان، محققان و مهندسان را به خود جلب کرده است. این فناوری هر جسم را بهصورت لایه لایه (دوبعدی طراحی میکند) و در نهایت به یک جسم سهبعدی میرسد. در واقع با چاپ کردن لایههای مختلف، جسم سهبعدی تشکیل میشود. در این شرایط، محققان نوع جدیدی از فناوری را معرفی کردهاند که مشابه کتابهای سه بعدی کودکان (Pop-Up books) است. همه ما کتابهایی راکه پس از باز کردن، تصاویر سه بعدی ساخته شده از برشهای مختلف کاغذ را نشان می دهند، مشاهده کردهایم. این فناوری نیز از همین ایده ساخت اجسام سه بعدی با ایجاد برش استفاده کرده است، اما به جای کاغذ از سیلیکون بهره میبرد. به این ترتیب، طرحی روی یک صفحه صاف حکاکی میشود و سپس این صفحه بیرون میزند (Pop-Up) و جسم سه بعدی را تشکیل میدهد. بر این اساس، طرحهایی با استفاده از محلولهای شیمیایی روی مواد الاستیک مثل سیلیکون ایجاد میکنند و پس از برداشتن نیروی نگهدارنده این سطح، طرح سه بعدی دلخواه ظاهر میشود. در عمل چهل طرح هندسی متفاوت ساخته شده است مثل گل، سبد، میز و... . به گفته محققان این روش چند مزیت
نسبت به روش چاپ سه بعدی دارد. نخست آنکه محدودیت استفاده از مایع رقیق (مشابه آنچه در چاپ سه بعدی بود) نداریم. همچنین، روش pop-up محدودیت اندازهای ندارد و میتوان اجسام میکروسکوپی و حتی نانوسکوپی (یک میلیون برابر کوچکتر از میلیمتر) نیز ساخت. بنابراین، روش مزبور برای کاربردهای الکترونیکی، فوتونیکی و... نیز به کار میرود.
ارسال نظر