مترجم: آناهیتا جمشیدنژاد سال جدید با یک شروع تازه همراه خواهد بود، اما مدیران عامل شرکت‌های لیست مجله فورچون و دیگر مدیران، با توجه به تلاش‌شان برای مقابله با تنش‌های موجود در دنیای کسب‌وکار و آسیبی که برندها می‌بینند، در سال 2015 تحت فشارهای زیادی خواهند بود. دان تامسون- مک دونالدز
pic۱
با کاهش درآمد‌های سه ماهه سوم شرکت مک دونالدز، این غول فست‌فود جهان، دان تامسون از سال 2012، اذعان کرده بود که «درآمدهای رستوران کمتر از انتظارات ما خواهد بود.» گزارش آخرین درآمدهای مک دونالدز کاهش فروش متوالی در سه ماهه چهارم سال 2014 و 30 درصد افت سود در همین مدت را در آمریکا نشان داد. در سال جدید موفقیت مک‌دونالدز به این بستگی خواهد داشت که پیشنهادهای جدید تامپسون؛ یعنی متناسب‌سازی طعم برگرها با ذائقه مردم کشورها و اتخاذ رویکرد منطقه‌ای برای منوها و نیز سرمایه‌گذاری‌های دیجیتال عملی شوند یا نه.

تراویس کالانیک- اوبر
pic۲
در پایان سال 2014، مجادلاتی پیرامون شرکت خدمات اجاره ماشین اوبر شکل گرفت. ابتدا اظهارات یک مدیر برای انتقام علیه انتقادات رسانه‌ها، سپس تعرض به یک مسافر زن در دهلی و نهایتا افزایش قیمت این اپلیکیشن پس از آن‌که از یکی از خودرو‌های آن در واقعه گروگان‌گیری در سیدنی استفاده شد. این اتفاقات انتقاداتی را علیه شرکت اوبر مطرح کرد مبنی‌بر اینکه این شرکت نمی‌تواند امنیت مسافران را تامین کند و حقوق پایینی به رانندگانش می‌دهد. شکی نیست که شرایط مالی شرکت اوبر که ارزش آن 40 میلیارد دلار برآورد می‌شود، خوب است؛ اما این امر به عملکرد مدیرعامل آن، تراویس کالانیک، برای اصلاح شهرت اجتماعی شرکت در سال 2015 بستگی دارد.


مایکل لینتون- سونی اینترتینمنت
pic3
در اواخر سال ۲۰۱۴ هیچ شرکتی به اندازه سونی پیکچرز با انتقادات شدید رسانه‌ای مواجه نبوده است. هک شدن شبکه استودیوی فیلم‌‌سازی سونی در ماه نوامبر، بحران‌هایی را برای این شرکت ایجاد کرد: پخش اطلاعات کارمندان، فاش شدن ایمیل‌های مدیران سونی، دستور باراک اوباما مبنی‌بر لغو اکران فیلم و انتقادات فعالان بزرگ صنعتی فیلم‌سازی مبنی‌بر اینکه سونی نتوانسته از آزادی بیان خود دفاع کند. در ۲۳ دسامبر، شرکت سونی تصمیم به «اکران محدود» فیلم «مصاحبه» در ایام کریسمس گرفت. این جدال‌ها، دردسرهایی را برای مایکل لینتون، مدیرعامل سونی که در سال جدید با چالش برطرف کردن این موانع روبه‌رو است، به همراه داشت.


جینی رومتی- IBM
pic۴
مجله فورچون در عنوان مقاله خود درباره آخرین درآمد‌های IBM این چنین می‌گوید: «روز بد و وحشتناک برای جینی رومتی.» این مقاله نتایجی بدتر از حد انتظار را بیان کرد: دهمین کاهش درآمد پی‌درپی فصلی IBM، کاهش چهار درصدی فروش از یک سال قبل و کاهش 10 درصدی سود عملیاتی در دوره مشابه سال قبل. این نتایج تحولات مثبت اما کند شرکت را کمرنگ کرد؛ تحولاتی که ناشی از بهبود عملکرد واحدهای ضعیف و نیز سرمایه‌گذاری در تکنولوژی‌های موبایل و ابری بوده است.


مگ ویتمن- HP
pic5
کلمه «تحولات مثبت» سال‌ها است که با نام HP و مگ ویتمن، مدیرعامل این شرکت عجین شده است؛ چراکه همواره تلاش کرده با فضای متغیر تکنولوژی همگام باشد و در سال ۲۰۱۵ نیز این روند ادامه خواهد داشت. در ماه اکتبر، HP اعلام کرد که شرکت را به دو بخش تقسیم خواهد کرد. کسب‌وکار کامپیوتر و پرینتر یک بخش و کسب‌وکار سخت‌افزار شرکتی و عملیات خدماتی بخش دیگر را تشکیل خواهد داد. به گفته ویتمن این تصمیم به دو شرکت کمک خواهد کرد که سریع‌تر به تغییرات صنعتی واکنش نشان دهند. شاید در سال جدید نظر او اثبات شود.

ایندرا نویی- پپسی
pic6
موسسه مدیریت سرمایه‌گذاری تریان که تحت مالکیت نلسون پیلتز، سرمایه‌گذار فعال است، خواستار تقسیم شرکت پپسی به دو بخش نوشیدنی و اسنک شده است. ایندرا نویی، مدیرعامل پپسی اعلام کرده که اندازه شرکت به عنوان یک هویت واحد در این فضای سخت بازار خرده‌فروشی یک دارایی محسوب می‌شود. این نظریه با نتایج فراتر از انتظار شرکت در سه ماهه سوم تقویت شد. اما عادات جدید خوردن و نوشیدن مصرف‌کنندگان، پپسی را بر آن داشته که دست به ریسک‌هایی بزند تا عموم مردم را راضی نگه دارد. نویی در ماه دسامبر گفت: «ما در حال حاضر با بسیاری ایده‌های جدید شانس خود را امتحان می‌کنیم.»


ماریسا مایر- یاهو
pic۷
ماریسا مایر، از زمان پذیرفتن مدیریت یاهو در سال 2012، محصولات زیادی را تغییر داده و ده‌ها استارت‌آپ که مهم‌ترین آنها پلتفرم تامبلر (Tumblr) بوده را خریداری کرده و روزنامه‌نگاران مشهوری مثل کیتی کوریک را استخدام کرده است. چنین حرکت‌هایی برای احیای شرکت به شکست انجامیده است. یاهو سال‌ها قبل همکاری راهبردی با شرکت علی‌بابا را در چین آغاز کرده بود و اکنون مالک 22 درصد سهام این شرکت است. اگر تحولات مایر برای نجات یاهو کافی نبود، اما این شرکت توانست پول خوبی از عرضه عمومی علی بابا به دست آورد. همه چشم‌ها روی اوست تا ببینند که او با آن، چه خواهد کرد.